Žďár n/S – Humpolec 1:2 (kon.) | Start Brno – Vrchovina 1:5 (kon.) | Želetava – Tasovice 2:4 (po pr.)
Skaštice – Blansko 2:2 (3:2 po pen.) | Olešnice – Nové Sady 1:0 (kon.) | Polanka n/O – Nový Jičín 0:3 (kon.)
Frýdlant n/O – D. Benešov 0:2 (kon.)
konec
1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
0:2 (0:1)
FC Dolní Benešov
Sobota 27.07.2019, 18:00MOL Cup • Předkolo
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:28:56)
     
    Je dobojováno! Frýdlant nad Ostravicí svedl se soupeřem z vyšší soutěže vyrovnanou partii, kterou rozhodla jen kvalita koncovky. Domácí se dostali k obrovskému počtu střel, jenže většina z nich byla jen prachmizerných parametrů. Dolní Benešov byl o gól napřed od šestnácté minuty, kdy chybu Hrdličky potrestal Býma. Na rozdíl dvou branek účastník MSFL zvýšil v 58. minutě, když jeden z mnoha rychlých brejků proměnil Baránek. Kmenový hráč Opavy Kryšfot Lysák na druhé straně neinkasoval, a tak Dolní Benešov může v rámci MOL Cupu slavit postup do prvního kola. Jeho dalším soupeřem bude lepší z duelu TJ Unie Hlubina – Heřmanice.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jednu z posledních akcí obstaral Moravec, který se vydal na útočný výlet. Při střele z nějakých třiadvaceti metrů mu ale balón sjel na vnější nárt a pak letěl jen směrem k praporku.
     
    90
    Většina domácích střel přichází ze střední a delší vzdálenosti. Výjimkou nebyl ani pokus Veličky, kterému scházela razance i lepší umístění.
     
    89
    Velička se snažil překonat zahuštěný prostor na hranici šestnáctky rychlou narážečkou, kterou ale sebral jeden z obránců Dolního Benešova.
     
    89
    Snížení se Frýdlant nedočkal ani po střele z dálky od Leoše Švancera, která minula Lasákovu branku o velký kus.
     
    88
    Tempo hry v posledních minutách trochu opadlo. Na domácích hráčích i fanoušcích už je snadno čitelné smíření s porážkou.
     
    87
    Hostující kapitán Tomáš Moravec fauloval ve středovém kruhu. Domácí to poté vzali přes levou stranu, ovšem dobrý obranný zákrok Pecucha zapříčinil odkop od branky.
     
    85
    Díky ponechané výhodě se před domácími otevřel odkrytý prostor. Hanus nastalou situaci ale nevyřešil dobře a takovým nepřesným hybridem mezi střelou a nákopem balón odevzdal.
     
    84
    Indra na levém okraji pokutového území přitvrdil v souboji se Skrochem a pustil míč za koncovou čáru. Hajdušek krátkým rozehráním zakládá akci Frýdlantu.
     
    83
    Jan Hrdlička odvrátil Foitzikův centr na hranici vápna, odkud přilétla pohotová střela z voleje. Ta proletěla jen pár decimetrů nad břevnem Hajduškovy brány.
     
    82
    Dalekonosná střela nově příchozího Skrocha byla ještě před šestnáctkou tečovaná, a tak se bude pokračovat rohovým kopem.
     
    80
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Aleš Baránek, přichází Daniel Skroch.
     
    80
    Domácí měli po zákroku na Kučeru ponechanou výhodu. Sami se ale zahnali do křídla, kde se Šigut vůbec nedomluvil se Svatonským a balón odevzdal.
     
    78
    Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: ze hřiště odchází David Marek, přichází Martin Indra.
     
    78
    David Marek v roli posledního hráče prohrál osobní souboj s Rubým. Hajdušek mu ale zmenšil střelecký úhel a zakončení tak šlo jen nad břevno.
     
    77
    K rozehrávce přímého kopu ze sedmnácti metrů se postavil střídající Hanus, ovšem Lasák jeho povedenou ránu zneškodnil skokem k levé tyči.
     
    76
    Foitzik hned po svém příchodu zatáhl za záchranou brzdu. Za jasný faul před šestnáctkou si vysloužil žlutou kartu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Býma, 58. Baránek

    Karty:   49. Staněk (FNO) – 76. Foitzik (DBE)


    1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Hajdušek – Marek (78. Indra), Hrdlička (C), Švancer, Svatonský, Wludyka, Kučera, Staněk, Šafner, Šigut (66. Hanus), Velička.
    Náhradníci: Indra, Šrámek, Hutník, Hanus, Soukup.

    FC Dolní Benešov: Lasák – Romaněnko, Rubý, Moravec (C), Blahuta (74. Labuda), Gebauer, Haas, Karčmář, Pecuch, Baránek (80. Skroch), Býma (74. Foitzík).
    Náhradníci: Foitzik, Večeřek, Labuda, Skroch.

    Rozhodčí: Černoevič – Mankovecký, Krupa

    Diváci: 187
    thejrc.org