Jablonec – Slovácko 6:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Opava 4:1 (kon.) | Slavia – Olomouc 1:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
4:1 (2:1)
Slezský FC Opava
Neděle 28.07.2019, 16:30 • Loko Trans Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům české kopané! FORTUNA:LIGA má dnes na programu tři zápasy v rámci třetího kola, my se budeme společně věnovat souboji mezi Mladou Boleslaví a Opavou. Začínáme v 16:30.
     
    FK Mladá Boleslav

    Středočeši vstoupili do nového ročníku naší nejvyšší fotbalové soutěže těsnou výhrou nad Karvinou. Výkonem rozhodně nepřesvědčili, o jedinou branku utkání se až v závěru postaral Nikolaj Komličenko, jenž bezpečně proměnil pokutový kop. Minulý víkend dostali svěřenci trenéra Webera krutou lekci. Na Bohemians nestačili ve všech ohledech, o vítězi bylo rozhodnuto už po prvním poločase, který Klokani ovládli poměrem 3:0 a pohodlný náskok už si po přestávce pohlídali. Ve čtvrtek Mladá Boleslav hostila v rámci druhého předkola Evropské ligy kazašské Ordabasy. Remíza 1:1 není příliš povzbudivým výsledkem do odvety, spraví si dnes celek z města automobilů chuť proti Opavě?
     
    SFC Opava

    Opava je po dvou odehraných kolech, stejně jako Slavia a Plzeň, stoprocentní. Nutno ovšem poznamenat, že Slezané měli na začátek ligy hodně přijatelný los. Oba zápasy zvládli tím nejtěsnějším možným rozdílem, nejprve díky gólu Václava Jurečky přetlačili nováčka z Českých Budějovic a minulý víkend si rovněž poradili s Příbramí. Proti Středočechům nebyli svěřenci trenéra Kopeckého lepším týmem, museli přestát řadu nebezpečných situací před vlastní brankou, mohli se však spolehnout na gólmana Fendricha. Klíčový moment se odehrál v pětaosmdesáté minutě, když se trefil Dedič. Přidají dnes opavští fotbalisté další vítězství, nebo se budou radovat Středočeši?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Pudil, Takács (C), Túlio – Hubínek, Bucha – Fulnek, Budínský, Ladra – Komličenko.
    Náhradníci: Mikulec – Matějovský, Mešanović, Auer, Jakub Klíma, Pech, Wágner.

    SFC Opava: Fendrich – Schaffartzik, Simerský, Žídek (C), Hrabina – Jan Řezníček, Jursa – Mondek, Jurečka, Zapalač – Dedič.
    Náhradníci: Šrom – Helebrand, Souček, Šulc, Bernadina, Juřena, Stáňa.

    Rozhodčí: Ondřej Lerch – Jaroslav Poživil, Lucie Ratajová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní arbitr Lerch právě foukl do píšťalky, dnešní utkání třetího kola FORTUNA:LIGY mezi Mladou Boleslaví a Opavou může začít! Rozehrávky se ujali hosté, kteří nastupují ve žluto-modrých dresech, naopak svěřenci trenéra Webera budou hrát v bílém.
     
    2
    Po rychlé sérii přihrávek se na levé straně ocitl osamocený Túlio. Na individuální průnik si ovšem netroufl, místo toho otočil hru směrem vzad.
     
    3
    Schaffartzik dlouhým pasem vyslal kupředu Dediče, který neuspěl ve sprinterském souboji s Takácsem. Hosté ale budou zahrávat autové vhazování.
     
    4
    Opava právě vstřelila branku!
    Lepší vstup do utkání si hostující fotbalisté asi nemohli přát, už ve čtvrté minutě se totiž ujímají vedení! Po autovém vhazování přilétl do šestnáctky Středočechů načechraný centr, na který si naskočil RENÉ DEDIČ a přesným zakončením překonal Šedu.
    4. René DEDIČ - 0:1
     
    5
    Opava zatím působí hodně aktivním dojmem, Mladá Boleslav nestíhá její nastolené tempo. Hosté mohou znovu udeřit, k dispozici mají rohový kop.
     
    6
    Tuto standardní situaci zvládli mladoboleslavští fotbalisté ubránit, míč do bezpečí odhlavičkoval Marco Túlio. Následně se napadající Zapalač provinil útočným faulem.
     
    7
    Mladoboleslavští se drželi na útočné polovině jen chvíli, jejich kombinace ztroskotala na nepřesné přihrávce od Křapky, na kterou nedosáhl Ladra.
     
    8
    Dlouhý pas přes celé hřiště vyslal Túlio, za obranu soupeře si naběhl Jakub Fulnek. Ven z branky se vydal Fendrich, balon ovšem netrefil, ale nakonec dopadla tato situace pro Opavu dobře.
     
    10
    Budínský si na pravé straně narazil s Křapkou a posléze centroval do šestnáctky, kde se pohyboval Tomáš Ladra, na balon ale neměl šanci dosáhnout.
     
    11
    Po Fulnekově faulu zahrávala Opava přímý kop. Přetažený balon se zpět do centra dění pokoušel vrátit Hrabina, hlavou jej ale poslal pouze do zámezí.
     
    12
    Pavel Bucha absolvoval hlavičkový souboj s Řezníčkem, balon ale zasáhl rukou. Navíc přímo před zraky hlavního rozhodčího, který přisoudil míč hostům.
     
    13
    Mondekovu přetaženou nabídku dokázal u postranní lajny zastihnout Zapalač. V souboji jeden na jednoho si ale neporadil s Křapkou.
     
    14
    Křapkův dlouhý aut se pokoušel dostihnout Tomáš Ladra, nebyl ovšem úspěšný a následovat tak bude odkop od branky opavského gólmana Fendricha.
     
    15
    Jakub Fulnek využil Žídkovy nepovedené hlavičky, načež se pokusil proniknout až do šestnáctky, jenže opavský kapitán své zaváhání napravil.
     
    16
    Další akce Slezanů skončila poměrně brzy, nabíhajícímu Mondekovi bylo správně odmáváno a odpískáno ofsajdové postavení.
     
    17
    Také Středočeši měli možnost přímého kopu. Na hraně pravidel atakovaný Pudil se ve vápně k hlavičce neprodral, později si navíc sám pomohl faulem.
     
    18
    Zatím nesledujeme v Loko Trans Aréně příliš pohledný fotbal, kvalitu hry hodně ovlivňuje i silný vítr. Něco změnit se pokusí po levé straně postupující Túlio.
     
    19
    Brazilský obránce Mladé Boleslavi s centrovaným balonem až příliš dlouho otálel, nakonec jej poměrně snadno dokázal zablokovat pozorný Schaffartzik.
     
    21
    Domácí se vydali do rychlého brejku, Bucha posunul míč k Budínskému, který roztáhl hru na Ladru, jenže na jeho nabídku nikdo ze spoluhráčů nedosáhl.
    21. Ladrův přízemní centr málem usměrnil Fulnek do sítě
     
    22
    Po Jurečkově pasu se ve velice dobré pozici zjevil Karol Mondek. Se šancí naložil špatně, jeho oblouček Jana Šedu ani v nejmenším nemohl ohrozit.
    22. Mondek zkoušel nápaditý lob, ale skončilo to fiaskem
     
    23
    Marco Túlio se pokoušel nalézt Buchu. Podařilo se mu to, jenže domácí záložník postrádal v osobním souboji se Simerským trochu více důrazu.
     
    24
    Kombinace na levé straně skončila nepřesnou narážečkou mezi Budínským a Túliem, o chvíli později Dediče k zemi stáhl nedovoleně si počínající Bucha.
     
    25
    Schaffartzik si v souboji s Komličenkem pomohl loktem, domácí tak budou rozehrávat standardní situaci ze zajímavé pozice. Dokáží něco vymyslet?
     
    26
    Exekuci standardní situace na sebe vzal Lukáš Budínský. Jeho rána byla opravdu hodně povedená, Fendrich balon konečky prstů vytěsnil na roh.
     
    27
    Další velice dobrá možnost středočeského celku! K hlavičce se v pokutovém území prodral Ladislav Takács, Fendrich ale bleskově zareagoval a vyrazil míč nad břevno.
     
    28
    Mladá Boleslav tentokráte sáhla k rozehrávce rohu na krátko, jako ideální varianta se to neukázalo, protože Ladrova zpětná nahrávka zahnala Budínského mimo pozice pro centr.
     
    29
    Domácí se začínají ofenzivně osmělovat. Tentokráte to levačkou ze střední vzdálenosti zkusil Pavel Bucha, jenže Fendrich byl opět pozorný.
     
    30
    Petr Zapalač přilétl do vzdušného souboje s Takácsem o chvíli později a jasně fauloval. Domácí kapitán se z trávníku nezvedá úplně lehce.
     
    31
    Další střelecký pokus Mladé Boleslavi vypustil Bucha, jehož rána byla tečovaná. Z následného rohového kopu ale domácí nic nevymysleli.
     
    33
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Fulnek, přichází Muris Mešanović.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Hubínek, přichází Marek Matějovský.
     
    33
    Nechme se překvapit, jak toto netradiční taktické střídání dvou hráčů pomůže Mladé Boleslavi ve stahování těsného náskoku. V posledních minutách domácí přebírali iniciativu.
     
    34
    V krátkém časovém sledu měli hosté dvě solidní příležitosti. Z hranice vápna pálící Dedič trefil pouze blokujícího Takácse, Jurečka posléze hlavičkoval vedle.
    34. Jurečkova hlavička skončila těsně vedle tyče
     
    35
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Zatím vše nasvědčuje tomu, že trenér Weber měl se střídáním šťastnou ruku, domácí se totiž dotahují na svého soupeře a srovnávají. Komličenko udržel míč proti dvěma protivníkům a posunul jej na MURISE MEŠANOVIĆE, který krásnou střelou levačkou překonal Fendricha.
    35. Muris MEŠANOVIĆ - 1:1
     
    37
    Opavu inkasovaná branka paradoxně nastartovala. Z ostrého úhlu pálil Karol Mondek, jehož střelu musel Jan Šeda vyrazit, dorážka Zapalače už se neujala.
     
    38
    Další střelecký pokus v podání Opavy. Po povedené kombinaci to levačkou zkoušel aktivní Petr Zapalač, balonu ale dodal opačnou rotaci.
     
    39
    Hrálo se poměrně dlouho bez přerušení, sudí foukl do píšťalky až nyní, protože Marek Matějovský u postranní lajny nedovoleně atakoval Jursu.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát ještě pět minut, dočkáme se před odchodem obou týmů do šaten ještě nějakého gólu?
     
    41
    Boleslavští byli blízko ke vstřelení druhé branky. Do nadějné střelecké pozice se propracoval Pavel Bucha, trefil ale pouze nachystaného Fendricha.
    41. Matějovský vyhledal Buchu, který si vypracoval tutovku
     
    43
    Na levé straně osamocený Túlio se pokoušel kombinovat s Ladrou, jenže ten v souboji tělo na tělo nestačil na o poznání urostlejšího Řezníčka.
     
    44
    Antonín Křapka načechral na hranici malého vápna zajímavý centr. Komličenko na balon nedosáhl a z otočky zakončující Mešanović promáchl.
     
    45
    Hra se přerušuje, Marek Matějovský zakopává balon do zámezí, protože na trávníku zůstává ležet Jan Řezníček. Snad se nebude jednat o nic vážného.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    45+1
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak domácí se před koncem prvního poločasu přeci jen dočkali dalšího gólu, a ještě před přestávkou tak dokonali rychlý obrat. Komličenko našel ve vápně číhajícího Ladru, ten zvedl hlavu a povedeným pasem vyzval ke skórování PAVLA BUCHU, který se z bezprostřední blízkosti nezmýlil.
    45+1. Pavel BUCHA - 2:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, Mladá Boleslav zatím vede nad Opavou 2:1. Začátek utkání nenabídl příliš atraktivní podívanou, ani jednomu z týmů se příliš nevedlo v kombinaci, do vedení se dostal hosté zásluho Dediče. Domácí postupem času přebírali iniciativu, k čemuž jim pomohlo i dvojí střídání. Právě nově příchozí Mešanović v pětatřicáté minutě srovnal, v nastaveném čase pak skóre na stranu Středočechů překlopil Bucha.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Petr Zapalač, přichází Pavel Šulc.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí fotbalisté, kteří budou zahrávat standardní situaci poté, co byl faulován Marek Matějovský.
     
    48
    Přímý kop si nakonec na starost vzal Lukáš Budínský. Balon ale netrefil ideálně, poslal jej až mimo pokutové území a nakonec i mimo hrací plochu.
     
    49
    Antonín Křapka zvedl hlavu a jako adresáta své nahrávky si vybral Budínského. Ten si vedl o poznání lépe než před chvílí a tentokráte donutil Fendricha k zákroku.
    49. Budínského rána skončila ve Fendrichově náruči
     
    50
    Matějovský ve středu hřiště předskočil Řezníčka a posléze roztáhl hru k Budínskému, jehož prudký centr prolétl vápnem bez povšimnutí ostatních.
     
    51
    Komličenko se netradičně zjevil v prostoru pravého křídla. Po jeho nahrávce hledal Matějovský z první Křapku, ten ale nezareagoval včas.
     
    52
    Bucha se vymanil ze sevření protihráčů, posunul balon na Mešanoviće a ten zkusil vypálit zpoza vápna. Jeho pokus byl tečován, uvidíme roh Mladé Boleslavi.
     
    53
    Mešanović si narazil balon s Komličenkem, z bezprostřední blízkosti ale na pohotového Fendricha nevyzrál. Tutovku poté spálil zcela osamocený Matějovský, jenž z první vysoko přestřelil.
     
    54
    Z úhlu se na branku domácích mohl vydat Jurečka. Měl střílet, místo toho ale ještě nepochopitelně nahrával, načež balon na roh odklidil Takács.
    54. Jurečka sám před Šedou! Ale přihrávku zblokoval Takács
     
    56
    Po nepřehledném souboji mezi Matějovským a Dedičem se balon odkutálel do zámezí, načež jej hlavní arbitr přisoudil fotbalistům Mladé Boleslavi.
     
    57
    Za centrem z levé strany se hnal Dedič, byl však pohlídán pozorně bránícím Takácsem. Opavskou snahu o útok zastavil zbytečný faul Jana Řezníčka.
     
    58
    Matějovský odehrál balon hlavou, hostující obránci se poté nedomluvili a pustili do samostatného úniku Mešanoviće, jehož kličku přečetl výtečný Fendrich.
    58. Mešanovič v tutovce jeden na jednoho neobešel Fendricha
     
    60
    Po levé straně postupující Ladra si všiml na hranici šestnáctky čekajícího Budínského. Ten si nachystal balon na levačku, trefil ale pouze blokujícího Žídka.
     
    61
    Domácí předvedli podobnou akci, na jejímž konci se o individuální uvolnění pokoušel Nikolaj Komličenko, jenže Simerský mu balon dokázal odkopnout.
     
    62
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Karol Mondek, přichází Bronislav Stáňa.
     
    63
    Stáňa o sobě dal vědět ihned po příchodu na plac, když přesprintoval Křapku a nakonec se dostal až k centru, jenže před brankou si nabíhajícího Dediče nenašel.
     
    64
    Stáňa opět zaskočil Křapku rychlým přístupem, mladoboleslavský obránce ale své zaváhání dokázal velmi brzy napravit, když předvedl pohotový skluz.
     
    65
    Komličenko vysunul vpřed Tomáše Ladru, jemuž ovšem v souboji se Schaffartzikem nevyšlo zpracování. Bude z toho alespoň aut pro Středočechy.
     
    66
    Marek Matějovský nasadil ukázkové jesličky vracejícímu se Jursovi, zbytek akce Mladé Boleslavi už tak pohledný nebyl, protože Ladra zpracovával v ofsajdu.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Matěj Hrabina (SFC Opava).
     
    68
    Boleslav se vydala do otevřené obrany soupeře. Celou akci přibrzdil Mešanović, vše celé vyústilo pouze v ofenzivní faul Antonína Křapky.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jan Řezníček, přichází Endy Opoku Bernadina.
     
    70
    Matějovský čistým zákrokem zastavil rodící se brejk Opavy, poté navíc vymyslel geniální kolmici pro Mešanoviće, ten si ale na zakončení netroufl.
     
    71
    Budínskému se hrubě nepovedl odkop od branky, domácí záložník namazal na hranici vápna stojícímu Stáňovi, ten ale nedokázal vymyslet vůbec nic.
     
    72
    Na dnešní utkání si našlo cestu 2662 diváků.
     
    73
    Túlio si vybral snad první slabší moment v dnešním utkání. Na to konto se sám na kraji hřiště ocitl Bernadina, celou situaci ale pokazil hrubě nevydařeným centrem.
     
    74
    O chvíli později se divákům opět připomněl ve druhém poločase ne tolik viditelný René Dedič, jehož hlavičku ale Jan Šeda celou dobu kontroloval.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Dominik Simerský (SFC Opava).
     
    75
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladoboleslavští fotbalisté jsou odměněni za svou aktivitu ve druhém poločase, patnáct minut před koncem vedou nad Opavou už 3:1. K exekuci přímého kopu z levé strany se postavil LUKÁŠ BUDÍNSKÝ, jeho rána byla tečována jedním z hostujících obránců, což rozhodilo brankáře Fendricha, který na míč nedosáhl.
    75. Lukáš BUDÍNSKÝ - 3:1
     
    77
    Mladá Boleslav je hodně blízko druhému tříbodovému zisku v této sezoně. Povede se Slezanům s nepříznivě se vyvíjejícím zápasem ještě něco udělat?
     
    78
    Hosté se vydali do situace tří proti třem. Vyřešili ji ale velice špatně, nabíhající si René Dedič si totiž nepohlídal ofsajd.
    78. Hosté v obrovské šanci! Ale Dediče zastavil neprůkazný ofsajd
     
    79
    Ladra si tělem odstavil Stáňu, poté se dobře zorientoval a vymyslel šikovnou nahrávku pro Buchu, kterému k dosažení na balon scházel jeden krok.
     
    80
    René Dedič se hnal sám na gólmana Šedu. Takács jej nestíhal, s famózním obranným skluzem ale v poslední možný okamžik přispěchal Daniel Pudil.
    80. Pudil heroickým skluzem na poslední chvíli zastavil Jurečkovu tutovku
     
    81
    Na druhé straně se něco pokoušeli vymyslet Ladra s Budínským. Druhý jmenovaný si po nahrávce od svého kolegy chystal balon na střelu, sudí Ratajová ale odmávala ofsajd.
     
    82
    Túliova nepovedená střela se nakonec málem ukázala býti geniální přihrávkou, před Mešanovićem ovšem balon stačil odkopnout vracející se Žídek.
     
    82
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    O vítězi dnešního utkání je už nyní rozhodnuto, Mladá Boleslav totiž zhruba deset minut před koncem zvyšuje na 4:1. Další gólová situace se narodila po rohovém kopu, na centr Marka Matějovského si naskočil LADISLAV TAKÁCS a přesnou hlavičkou překonal marně se natahujícího Fendricha.
    82. Ladislav TAKÁCS - 4:1
     
    84
    Opavští se díky Šulcovi dostali k rozehrávce rohového kopu. Svého soupeře ale nenapodobili, protože na bližší tyči balon mimo šestnáctku odvrátil Nikolaj Komličenko.
     
    85
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Nikolaj Komličenko, přichází Jakub Klíma.
     
    86
    Šance na obou stranách. Nejprve po dalším rohu Slezanů vedle pálil Žídek, poté dnes výborný Túlio vyslal do samostatného úniku Mešanoviće, jenže ten také minul.
    86. Mešanovič zahodil další obrovskou příležitost!
     
    87
    Ladra fauloval Hrabinu, Opava na to konto zahrávala standardní situaci. Pro vysoký centr z pravé strany si ale vyběhl Jan Šeda.
     
    88
    Nedlouho poté se musel mít boleslavský brankář znovu na pozoru, když jej z uctivé vzdálenosti prověřil Tomáš Jursa, jenže Šeda se nenechal překvapit.
     
    89
    Domácí se pustili do další rychlé kombinaci, v jejímž závěru chyběla Mešanovićově nahrávce trocha přesnosti, Buchovi totiž přistál balon na patách.
     
    90
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Mladá Boleslav nakonec poráží Opavu vysoko 4:1, zbavuje ji neporazitelnosti a sama získává druhé vítězství v sezoně. Začátek utkání se pro domácí nevyvíjel dobře, už ve čtvrté minutě se prosadil René Dedič. Středočeši ale postupem času přebrali otěže a byli jasně lepším týmem, ještě do přestávky se stačili trefit Muris Mešanović s Pavlem Buchou. Po přestávce Weberova družina pokračovala v jistém výkonu, na 3:1 zvýšil Lukáš Budínský a o poslední gól zápasu se postaral přesně hlavičkující Ladislav Takács.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:4. (18:27:24)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 35. Mešanović (Komličenko), 45+1. Bucha (Ladra), 75. Budínský, 82. Takács (Matějovský) – 4. Dedič (Zapalač)

    Karty:   66. Hrabina (OPA), 74. Simerský (OPA)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:4.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Pudil, Takács (C), Túlio – Hubínek (33. Matějovský), Bucha – Fulnek (33. Mešanović), Budínský, Ladra – Komličenko (85. Jakub Klíma).
    Náhradníci: Mikulec – Matějovský, Mešanović, Auer, Jakub Klíma, Pech, Wágner.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Schaffartzik, Simerský, Žídek (C), Hrabina – Jan Řezníček (69. Bernadina), Jursa – Mondek (62. Stáňa), Jurečka, Zapalač (46. Šulc) – Dedič.
    Náhradníci: Šrom – Helebrand, Souček, Šulc, Bernadina, Juřena, Stáňa.

    Rozhodčí: Ondřej Lerch – Jaroslav Poživil, Lucie Ratajová

    Diváci: 2662
    thejrc.org