K. Vary – Jekatěrinburg 2:4 (kon.) | Olomouc – Kokšetau 2:3 (2:3 po s.n.) | Litoměřice – Litvínov 2:4 (kon.)
Chomutov – Ústí n/L 6:3 (kon.) | Kladno – Slavia 6:4 (kon.) | Přerov – Opava 2:4 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 01.08.2019, 17:30 • Kalich Arena, Litoměřice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Přeji hezký zbytek večera. (19:38:22)
     
    Dnešní utkání je u konce. Stadion se sice velmi snažil, leč v závěru Litvínov ukázal svou kvalitu a otočil vývoj utkání ve svůj prospěch. Na úvod přípravy se ale kališníci nemusí za svůj výkon vůbec stydět, byli Litvínovu více než důstojným soupeřem. Ten tak pokračuje ve svých vyrovnaných výsledcích z předešlých dvou přípravných zápasů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Ještě v posledních vteřinách hry se pokouší Litvínov prostřelit Zajíčka. Ani z velmi malé vzdálenosti se to ale nedaří.
     
    58:00
    Ani přes takový stav se Stadion nevzdává a stále se snaží natlačit před Honzíkovu branku. Obrana Litvínova si ale hájí svůj vymezený prostor velmi precizně a nenechá soupeře vystřelit.
    56:19 HÜBL - 2:4
     
    56:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    °Litvínov využívá svého tlaku a přeci jen vstřeluje další branku. Z hranice levého kruhu vyslal křižnou střelu VIKTOR HÜBL. Ta pak bez větších obtíží zaplula ke vzdálenější tyči branky Šimona Zajíčka. Asistence: Adam Jánošík, Filip Helt.
     
    55:39
    Středním pásmem se do útoku dostal Daniel Voženílek. Na modré čáře ale nakonec o puk přišel, čímž se jej zmocnili hosté a zahájili svůj protiútok.
     
    54:42
    Hra se přerývá z jedné strany na druhou. Na koni jsou momentálně hráči Litoměřic, který se nejdříve pokoušel o střelbu na branku, v závěru kombinoval těsně před Zajíčkem.
     
    53:27
    Patrik Marcel velmi důrazně zkřížil cestu Janu Ščotkovi při jeho průniku do pásma podél mantinelu. Přesto se Litvínov v útočném pásmu udržel a snaží se o další vstřelení gólu.
     
    52:49
    Svůj díl šancí si urvali i litoměřičtí hokejisté, kteří si najeli do útočného prostoru, v němž se snaží ostřelovat Davida Honzíka. Ten se ovšem zatím drží.
     
    51:54
    Z pravé strany si najel obloukem před branku Filip Helt a měl ideální příležitost pro navýšení vedení svého týmu. V klíčovém momentu na vrcholu brankoviště ale poslal puk jen do gólmana.
     
    50:21
    Jan Ščotka nejdříve přesně přihrál Válkovi, ten ovšem nedokázal vyjet ze sevření dvou protihráčů v litoměřických barvách, čímž se Stadion opět dostal do brejku.
     
    49:00
    Litoměřičtí se snaží probít z vlastní obranné třetiny. Po chvilkovém boji se jim to i povedlo, navíc Vojtěch Kropáček mohl zaútočit na druhé straně. V souboji s litvínovskou obranou ale nakonec o kotouč přišel.
     
    48:12
    Po nějaké době zaúřadovali před brankou i domácí. Tento tlak ale Litvínov proměnil v zakázané uvolnění a z následného vhazování se vydal střemhlav do prostoru na druhém konci ledové plochy.
     
    46:49
    Litvínov nadále pokračuje v útočném tlačení na litoměřickou branku. Kombinaci napříč útočnou třetinou ale zvládá obrana Litoměřic blokovat.
    46:27 LUKEŠ - 2:3
     
    46:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A to se nakonec i černožlutým podařilo! Zcela volný prostor u pravé tyče našel FRANTIŠEK LUKEŠ, kam také po zemi doťuknul puk a poslal svůj tým opět do vedení. Asistence: Adam Jánošík, Lukáš Válek.
     
    45:53
    Litvínovští opět kombinují a vlastními akcemi se pokouší překonat Zajíčka.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 8. Svoboda (Štohanzl), 37. Korkiakoski (Kadlec, Marcel) – 25. Helt (Hanzl, Ščotka), 34. Jindra (Hübl), 47. Lukeš (Jánošík, Válek), 57. Hübl (Jánošík, Helt)


    HC Stadion Litoměřice: Zajíček (Sklíba) – Marcel, Klejna, Šesták, Strejček, Mlčák, Doudera, Dajčar – Kadlec (C), Korkiakoski, Kangas, Voženílek, Střondala (A), Jánský, Šik, Štohanzl, Svoboda (A), Kropáček, Arnošt, Jouza.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Jánošík, Říha, Kubát, Háva, Štich, Ščotka – Lukeš (A), Hübl, Válek, Bartoš, Mikúš, Zygmunt, Helt, Hanzl, Drašar, Jindra.

    Rozhodčí: Vyštejn, Luczków – Ševic, Votrubec

    Diváci: 1020
    thejrc.org