Dánsko – Česko U19 1:4 (kon.) | Slovensko – Německo 3:0 (kon.)
konec
Slovensko
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Německo
sk Čtvrtek 01.08.2019, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • U20 Summer Hockey Challenge
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný letný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu v rámci prvého prípravného turnaja reprezentácií do 20 rokov. Názov udalosti je Summer Hockey Challenge, ktorý má svoje dejisko v Poprade. Turnaja sa zúčastnia výbery Nemecka, Dánska, Slovenska a Česka. Doohromady sa v priebehu troch dní odohrá šesť zápasov, primárne vám poskytneme on-line prenosy zo zápasov našich mladíkov.

    Slovenskí hokejisti do 20 rokov si pod vedením nového trénera Róberta Petrovického dali zraz na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 24. júla a odtiaľ sa presunuli pod Tatry. Naša reprezentácia do 20 rokov dokázala minulý rok turnaj Summer Hockey Challenge v Zurichu vyhrať, zdolala Česko, Švajčiarsko a Nemecko. Zverenci trénera Petrovického teda majú motiváciu naviac – obhájiť minuloročné prvenstvo.
    Mladíci do 20 rokov obsadili na posledných MS juniorov vo svojej skupine 4. miesto, dokázali zvíťaziť len nad Kazachstanom, a tak ich vo štvrťfinále čakal ťažký súper. Bokrošovi zverenci vtedy podľahli Rusku 8:3 a bol to posledný zápas v sezóne 2018/2019. Štartuje nová éra, po sedemročnom Bokrošovom pôsobení má pred sebou neľahkú úlohu práve Róbert Petrovický, ktorý si na letný turnaj v Poprade vyskladal takúto nomináciu:

    Brankári: Samuel Hlavaj (Sherbrooke Phoenix, QMJHL), Jakub Lackovič (MsHKM Žilina), Samuel Vyletelka (Lincoln Stars, USHL)

    Obrancovia: Martin Bučko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Boris Česánek, Martin Semaňák (obaja HK ŠKP Poprad), Marcel Dlugoš (MsHKM Žilina), Andej Golian (HC 07 Detva), Adam Kobolka (HC '05 Banská Bystrica), Jakub Martiška, Alexander Zekucia (obaja HK Dukla Trenčín), Filip Škorec (Florida Eels, USPHL), Martin Vitaloš (Rögle BK, Švéd.)

    Útočníci: Maxim Čajkovič (Saint John Sea Dogs, QMJHL), Filip Čenka (HC 07 Detva), Viktor Ďurina, Róbert Džugan, Nicolas Ferenyi, Kristián Kováčik, Marek Minárik (všetci HK Dukla Trenčín), Alexander Hvizdoš (MMHK Nitra), Jakub Minárik (HC Topoľčany), Michal Mrázik (Rögle BK, Švéd.), Jakub Nespala (HK ŠKP Poprad), Oliver Okuliar (Lethbridge Hurricanes, WHL), Adam Paulíny (MHA Martin), Ján Sarvaš (HC '05 Banská Bystrica), Dominik Šeliga (HC Benátky nad Jizerou, ČR)

    Prvou previerkou našej „dvadsiatky“ bude Nemecko, ktoré dokázalo triumfovať na MS U20 1A divízie. Suverénne vyhralo skupinu so 14 bodmi, a tak sa predstaví na najbližšom šampionáte top divízie, v ktorej si Slovensko dokázalo udržať príslušnosť.

    Program Summer Hockey Challenge v Poprade:
    štvrtok 1. augusta:

    14:30 Dánsko – Česko
    18:00 SR – Nemecko (on-line)

    piatok 2. augusta:
    14:30 Nemecko – Dánsko
    18:00 SR – ČR (on-line)

    sobota 3. augusta:
    12:00 Nemecko – ČR (on-line)
    15:30 SR – Dánsko (on-line)


    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosov a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Vyletelka (Hlavaj) – Dlugoš, Vitaloš, Zekucia, Golian, Bučko, Martiška, Semaňák, Česánek – Sarvaš, Hvizdoš, Okuliar, Ferenyi, Maniaček, Paulíny, Ďurina, Džugan, Minárik, Mrázik, Nespala, Čenka, Minárik, Čajkovič, Šeliga

    Nemecko: Hane (Mnich) – Pasanen, Möller, Wirt, Hüttl, Mass, Dersch, Mik, Karrer – Betzold, Klos, Schütz, Nirschl, Schinko, Jentzsch, Eisenmenger, Varejcka, Hon, Lobach, Valenti, Vakos, Fleischer

    Rozhodca: Štefik, Adamec – Šoltés, Durmis.
     
    Slovenskí hokejisti odohrajú prvé prípravné stretnutie v novej sezóne v bielych dresoch. Nemeckí rovesníci sa predstavia v dresoch čiernej farby.
     
    Nasledujú hymny oboch krajín.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Slovenskí mladíci sa po vyhratom buly dostali do útočného pásma. Podarilo sa im presadiť z modrej čiary. Strelecky to skúšal Andrej Golian, ale trafil iba protihráča.
     
    00:53
    Nemcom sa podarilo dostať sa do útočného pásma. Prebehli viaceré súboje o puk po rohoch klziska a Slovákom sa potom podarilo dostať dorpedu. Brankára Mnicha ohrozil Paulíny, namieril to do lapačky.
     
    01:25
    V útočnom pásme na dobrú strelu nabíjal Čenka Martiškovi, ktorý sa odhodlal k delovke spoza pravého kruhu. Mnich vytlačil strelu svojou hokejkou.
     
    01:54
    Šikovne si obhodil protihráča Tommy Pasanen. Následne sa pokúsil nahodiť puk od modrej čiary, smerovalo to vedľa.
     
    02:02
    Slovensko bude hrať v oslabení. Dve minúty za napadnutie dostáva Marcel Dlugoš.
     
    02:50
    Nemci musia začínať svoju presilovku z hĺbky obranného pásma, pretože našim hokejistom sa podarilo získať puk a poslať ho preč cez všetky čiary.
     
    03:08
    Nemeckú rozohrávku dobre forčekoval Michal Mrázik, ktorý dokázal zdržať Nemcov v ich obrannom pásme a následne v okolí stredového kruhu boli Nemci zastavení a opäť musia začínať spoza Mnicha.
     
    03:36
    Svoje individuality predviedol šikovný Oliver Okuliar, ktorý prekorčuľoval cez stredné pásmo, dostal sa medzi kruhy, kľučkou si pripravil streleckú pozíciu a zakončoval. Mieril to do Mnichových betónov.
     
    04:12
    Čosi zo svojho talóna chcel predviesť aj Justin Schütz, ktorý sa natlačil po pravom krídle. Dostal sa pred bránku, no zakončoval iba vedľa. Hlavajova bránka bola potom posunutá a hra prerušená.
     
    04:41
    Nemecký postup cez stredné do útočného pásma bol prerušený, nakoľko sa pískal ofsajd. Vhadzuje sa teda v blízkosti striedačiek.
     
    05:02
    Dôležité je, že slovenskí mladíci dokázali prežiť úvodné oslabenie v zápase bez inkasovaného gólu a Nemci neboli takí nebezpeční. Hlavaj mal minimum práce.
     
    05:32
    Zle to nemyslel Adam Paulíny, ktorý sa snažil z pravého kruhu pred bránkou hľadať pripraveného Róberta Džugana, no puk bol tečovaný a prihrávka smerovala do rohu klziska.
     
    06:18
    Prienikovou prihrávkou chcel Pasanen uvoľniť na modrej čiare Valentina Klosa. Ten si už kládol hokejku na ľad, slovenskí obrancovia však stihli včas zakročiť.
     
    06:43
    Teraz to nevyšlo obrancovi Semaňákovi, ktorému ušiel puk na modrej čiare a naši museli byť vykázaní von z útočného pásma. Využili sme to však na prestriedanie.
     
    07:17
    Strelecky sa v útočnom pásme chcel presadiť Magnus Eisenmenger, ktorý zakončoval z pravého kruhu. Jeho pokus mieril do Hlavajovej výstroje a hra bola prerušená.
     
    07:38
    Slovensko si zahrá prvú presilovku v zápase. Za napadnutie je na dve minúty vylúčený Taro Jentzsch.
     
    08:01
    Úvod početnej prevahy našim mladíkom vcelku vyšiel. Podarilo sa nám udržať pásmo, rozhýbať nemeckú štvoricu a napokon aj jemne zakončiť. Spoza ľavého kruhu to bekhendom skúšal Čajkovič.
     
    08:16
    Dobre zabojoval v obrannom pásme Daniel Wirt, ktorý sa zmocnil puku na pravom kruhu a okamžite bez váhania ho poslal preč.
     
    08:42
    V týchto chvíľach má slovenský tím menší problém s opätovným ziskom útočného pásma. Nemci nás na dvakrát zastavili v strednej tretine a vyhodili až ku Hlavajovi.
     
    09:36
    Nespala síce v útočnom pásme prihrávkou našiel Paulínyho, ten sa však dostal iba na pravý kruh a odtiaľ nie veľmi výrazne zakončil.
     
    10:18
    Šikovný a rýchly dokázal byť Ján Sarvaš, ktorý prekorčuľoval cez stredné pásmo, dostal sa do útočnej tretiny a iba nahodil na zadný mantinel. Nemal tam však spoluhráča, ktorý by mu pomohol.
     
    11:12
    Po mantineli dokázal Hvizdoš nájsť na modrej čiare korčuľujúceho Zekuciu, ktorý zakončil napokon od modrej a preveril pozornosť gólmana Mnicha.
     
    11:47
    Do útočného pásma prekorčuľoval s pukom Čajkovič, dostal sa k zadnému mantinelu, no ďalej Slováci ku bráne nepokračovali.
     
    12:16
    Maxim Čajkovič bol aktívny opäť a dokázal si vytvoriť dve strelecké pozície. Zakončoval najprv z pravého kruhu, odtiaľ Mnich vyrážal bekhendom. Potom prišlo bekhendové zakončenie zblízka, ktoré takisto dokázal Mnich eliminovať.
     
    12:43
    Do samostatného úniku sa podarilo takmer dostať Filipovi Varejckovi, ktorý smeroval po osi ihriska do útočného pásma. Obranná dvojica ho však včas dokázala dostihnúť.
     
    13:20
    Veľa toho Mnich nevidel po zakončení od modrej z hokejky Dlugoša. Puk sa poodrážal od hráčov medzi kruhmi, a tak napokon nemecký gólman zakročiť nemusel.
     
    14:14
    Slovenským hokejistom sa podarilo dostať puk von z obranného pásma a mať možnosť vystriedať. Potom to strelecky spoza ľavého kruhu skúšal Ludwig Nirschl, no trafil len priamo do Hlavaja.
     
    14:37
    Nebezpečne stratil puk Vitaloš a k zakončeniu zblízka sa dostal Luis Schinko. Mieril z ľavého kruhu, strela našťastie smerovala na bočnú konštrukciu bránky.
     
    15:18
    Strelou od modrej čiary preveril Martin Bučko gólmana Mnicha. Jeho zakončenie skončilo priamo v lapačke nemeckého brankára a hra bola prerušená.
     
    15:48
    Okuliar prenechával puk Maniačekovi, ktorý sa ocitol medzi kruhmi a chcel prenechávať ďalej spoluhráčovi, no za chrbtom bol už iba nemecký hokejista.
     
    16:31
    Nemeckí hokejisti smerom napred nemohli ďalej pokračovať, pretože sa vystavili do ofsajdu. Hra je teda prerušená a vhadzuje sa v blízkosti striedačiek.
     
    17:06
    Rozohrávka v tejto chvíli nevyšla našim hráčom. Puk z hokejky Bučka smeroval popri mantineli cez všetky čiary a za týchto okolností je to zakázané uvoľnenie.
     
    17:47
    Jakub Nespala dostal na modrej čiare prihrávku od spoluhráča, ocitol sa v ťažkej pozícii a odtiaľ dokázal vymyslieť iba jemné bekhendové zakončenie. Puk skončil na Mnichovej hokejke.
     
    18:50
    Slovenským hokejistom opäť nevyšla rozohrávka. Kvôli nepresnej krížnej prihrávke je z toho znovu iba icing a vhadzovanie po Hlavajovej pravici.
     
    19:20
    Po pravom krídle sa dopredu dostal Oliver Okuliar, ktorý zakončoval spoza pravého kruhu. Odtiaľ jeho koncovka nabrala smer na zadný mantinel.
     
    19:53
    V skvelej šanci z tesnej blízkosti sa ocitol Viktor Ďurina, ktorý si spracoval prihrávku tesne pred bránkou a prudko strieľal. Mnich stihol vytiahnuť lapačku!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina bola z pohľadu oboch celkov vyrovnaná. Veľa veľkých gólových šancí sme nevideli, brankári si však aj tak celkom slušne zachytali. Druhá tretina sa začne približne o 18:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    Individuálne sa vpredu chcel presadiť Oliver Okuliar, no nevyzrel na defenzívnu nemeckú dvojicu, ktorá bola na modrej čiare.
     
    21:32
    Puk na modrú čiaru prenechal Džugan Česánekovi, ktorý sa rozhodol vystreliť, no namieril to iba pred protihráča stojaceho pred ním.
     
    22:05
    Na útočnej modrej čiare si šikovne spracoval puk Ján Sarvaš, ktorý sa dostal do útočného pásma a podarilo sa mu aj ohroziť brankára Mnicha.
     
    22:34
    Od modrej čiary sa k strele dostal nemecký obranca Daniel Wirt. Jeho zakončenie ako niekoľké v poradí bolo zblokované.
     
    23:01
    Dopredu sa snažil svojimi kľučkami presadiť Mrázik, nedostal sa však cez nemeckého obrancu Pasanena, ktorý ho zasunul do rohu klziska.
     
    23:51
    Veľmi to teraz nevyšlo nemeckému obrancovi Karrerovi, ktorého nahodený puk v útočnom pásme skončil na slovenských hokejkách. Náš tím sa potom previnil icingom.
     
    24:23
    Od modrej čiary sa k zakončeniu dostal Justin Schütz, ktorý strieľal od modrej, no namieril to vedľa bránky.
     
    24:37
    Slovensko bude hrať druhú presilovku v stretnutí. Dve minúty za faul kolenom dostáva Eric Mik.
     
    24:49
    A bude z toho dvojnásobná dlhotrvajúca početná prevaha. Dve minúty za seknutie dostáva aj Alexander Dersch.
     
    25:10
    Od modrej čiary nabíjal Golian Čajkovičovi, ktorému strela veľmi nesadla. Puk sa mu nedobre postavil a nakoniec z toho bola nepresná koncovka.
     
    25:31
    Náš tím je od začiatku dvojnásobnej početnej prevahy nasťahovaný v útočnom pásme, no zatiaľ sa našim mladíkom nedarí presadiť.
     
    25:50
    Absolútnu gólovú šancu teraz spálil Oliver Okuliar, ktorý z tesnej blízkosti mohol doraziť puk do prázdnej bránky, no nepodarilo sa mu trafiť.
     
    25:50
    Končí sa slovenská presilovka o dvoch hráčov. Oliver Okuliar dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    26:23
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí mladíci napokon dokázali využiť početnú prevahu 4 proti 3 a dostávajú sa do vedenia. Z ľavého kruhu sa k strele dostal ADAM PAULÍNY a šikovnou prudkou ranou prestrelil gólmana Mnicha.
    Asistencia: Martin Bučko.
     
    26:45
    Na nič nečakal nemecký útočník Taro Jentzsch, ktorý sa prepracoval dopredu po ľavom krídle, zakončoval zblízka, no forhendom prestrelil bránku.
     
    27:27
    Krížna prihrávka z hokejky Yannika Valentiho smerovala krížom cez útočné pásmo, no žiaden jeho nemecký spoluhráč ju zachytiť nedokázal.
     
    28:19
    Krížnu prihrávku chcel z rohu klziska smerovať Schinko, no nedokázal presunúť puk cez nášho hráča, ktorý ho bránil pri mantineli.
     
    29:01
    Dobrú útočnú akciu naštartoval Česánek, ktorý bekhendovou prihrávkou našiel v strednom pásme Jakuba Nespalu. Ten sa vysunul dopredu, ale dokázal zakončiť iba mimo bránky.
     
    29:41
    Nirschl smeroval dopredu po pravom krídle a už sa mu na prihrávku ukazoval pripravený Eisenmenger na ľavom kruhu. Slovenský obranca však dokázal zabrániť prieniku puku.
     
    30:18
    Nemecko môže vyrovnať, šancu na to má v presilovke. Marek Minárik dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    30:54
    Nepríjemná a jedovatá strela bola tá z hokejky Sebastiana Hona, ktorý pálil od modrej čiary. Zakončoval však mimo.
     
    31:15
    Od modrej dokázal vypáliť delovku aj Leon Hüttl. Jeho zakončenie však narazilo na Sarvaša, ktorý teraz leží na ľade a zrejme potrebuje aj pomoc lekára.
     
    31:26
    Nemecká presilovka sa predčasne končí. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva práve Sebastian Hon.
     
    32:05
    Svoje individuálne zdatnosti chcel predviesť Róbert Džugan, ktorý sa dostal do útočného pásma, no nevedel už premeniť svoj prienik na strelu.
     
    32:43
    Slovenskí mladíci dokázali prežiť vyrovnanú hru štyroch proti štyrom a teraz majú ešte k dispozícii pár desiatok presilovkových sekúnd.
     
    33:13
    Slovenský tím bude hrať trinásť sekúnd presilovku o dvoch hráčov. Tim Fleischer je potrestaný dvomi minútami za seknutie.
     
    33:36
    Krížnu prihrávku si Čajkovič na pravom kruhu dokázal spracovať a podarilo sa mu aj ohroziť Mnichovu bránu. Mieril to však vedľa.
     
    34:15
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí mladíci využívajú presilovku a odskakujú na rozdiel dvoch gólov. Nikým nechránený MAXIM ČAJKOVIČ sa dokázal presadiť spomedzi kruhov. Mnich veľa toho nevidel a puk mu prepadol popri pravej ruke.
    Asistencia: Oliver Okuliar.
     
    35:32
    K zakončeniu od pravého kruhu sa prepracoval Yannik Valenti, ktorý strieľal z pravého kruhu, no mieril iba do brankára Hlavaja.
     
    35:45
    Dobrú streleckú pozíciu si vypracoval Róbert Džugan, ktorý zakončoval z ľavého kruhu a mierilo to do betónu brankára Mnicha.
     
    37:24
    Za bránkou Hlavaja momentálne čaká s pukom Marcel Dlugoš, ktorý čaká na nových spoluhráčov zo striedačky.
     
    38:16
    Šikovne prenechal puk Hvizdoš na hokejku Jakuba Nespalu, ktorý sa strelecky presadil z pravého kruhu a dokonca trafil bližšiu žrď! Za Mnichom to len tak zazvonilo.
     
    39:09
    Do útočného pásma nakorčuľoval Adam Paulíny, ktorý smeroval po osi ihriska. Nahodil však puk iba za Mnichovu bránu.
     
    39:45
    V závere druhej tretiny získava presilovú hru Slovensko. Erik Betzold dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    39:59
    Slovensko dalo gól!
    Tesne pred záverečným klaksónom strieľa slovenský tím aj tretí gól. Od modrej čiary spoza pravého kruhu napriahol hokejku MARTIN VITALOŠ a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
    Asistencie: Oliver Okuliar, Maxim Čajkovič.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry jednoznačne dominovali slovenskí mladíci. Nemci trávili málo času v útočnom pásme, zverenci trénera Petrovického boli aktívnejší a vypracovali tri góly. Postupne sa presadili Paulíny, Čajkovič a Vitaloš.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Hneď v úvodných sekundách tretej tretiny sa musel mať na pozore slovenský gólman Hlavaj. Mierilo na neho zakončenie z hokejky Valentiho.
     
    40:54
    Zo stredného pásma Ďurina iba nahodil puk do útočného pásma a počkal si na ďalší pohyb nemeckých hráčov.
     
    41:17
    Po pravom krídle dopredu vyštartoval Sebastian Hon, ktorý sa strelecky presadil z pravého kruhu, no mieril to len priamo na betóny gólmana Hlavaja.
     
    41:43
    Budú sa udeľovať tresty. Presilovku si zahrá Slovensko, dve plus desať minút za vrazenie na mantinel dostáva Tim Fleischer.
     
    41:49
    Spoza ľavého kruhu tvrdo vypálil Andrej Golian. Jeho strelecké zakončenie smerovalo na betóny brankára Mnicha.
     
    42:16
    Brankár Mnich si teraz pochutnal na jednoduchej strele z hokejky Martina Vitaloša, ktorá na neho smerovala spoza pravého kruhu. Jeho lapačka bola pohotová.
     
    42:28
    Peknou prihrávkou našiel Nespala na ľavom kruhu Džugana, ktorý okamžite strieľal z prvej. Zakončenie takmer preniklo popri Mnichovom ramene.
     
    43:25
    Strelecké zakončenie z hokejky Olivera Okuliara z ľavého kruhu smerovalo na Mnichovu vyrážačku a následne puk šiel na ochrannú sieť.
     
    43:39
    Slovensko bude hrať v oslabení. Dve minúty za hákovanie dostáva Oliver Okuliar.
     
    44:27
    Nemci sa dostali do útočného pásma, ale prihrávka Mika smerom na Jentzscha vôbec nebola presná. Nemci však o pásmo neprišli.
     
    44:48
    Strelecky to spoza ľavého kruhu skúšal Yannik Valenti. Jeho zakončenie však nabralo smer iba na slovenského hokejistu a naši sa potom dokázali oslobodiť.
     
    45:35
    V závere nemeckej presilovke sa vďaka prieniku Varejcku podarilo strelecky presadiť Hüttlovi, ktorý zakončoval spred bránky, no namieril to len na Hlavaja.
     
    45:40
    Po prerušení hry nastala pred slovenskou bránkou menšia strkanica. Po dve minúty za hrubosť dostávajú Marcel Dlugoš a Leon Hüttl. Hrá sa vo formáte 4 proti 4.
     
    46:32
    Maxim Čajkovič sa snažil individuálne presadiť spomedzi kruhov, no jeho prienik bol zastavený. Slovenskí hokejisti boli následne vyprevadení z útočného pásma.
     
    47:04
    Obzvlášť pozor si musela dať naša defenzíva teraz najmä na Tobiasa Mollera, ktorý zakončoval spoza ľavého kruhu, ale presný nebol.
     
    47:57
    Oba tímy už sú v plnom počte, no počet hráčov na ľade sa opäť bude meniť. Dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva Nemec Justin Schütz.
     
    48:53
    Slovenskí mladíci dokázali svojich protihráčov zatvoriť v útočnom pásme a snažia sa rozpohybovať brániacu štvoricu.
     
    49:14
    Dobrú a kvalitnú strelu od modrej čiary vyslal v tejto chvíli Andrej Golian. Jeho strelecké zakončenie dokázal Mnich vytlačiť pravým betónom.
     
    50:12
    Aj napriek tomu, že sa slovenská presilovka už skončila, naši hráči pokračujú neúnavne v ďalších súbojoch v útočnom pásme.
     
    51:16
    Jakub Martiška vykorčuľoval dopredu, ale svoj pohyb zastavil na útočnej modrej čiare a následne ďalej nepokračoval, iba nahodil puk.
     
    51:43
    V dobrej gólovej šanci sa ocitol nemecký útočník Valentino Klos, ktorý zakončoval spomedzi kruhov. Hlavaj chvíľu musel hľadať puk, ale našťastie ho našiel.
     
    52:29
    Puk si dobre pokryl Viktor Ďurina, ktorý sa bekhendom natláčal pred bránku, no do dokonalosti mu to nevyšlo. Krížom potom prihrával popred bránu, no tá bola v rovnakom okamihu posunutá.
     
    52:47
    Vhodná príležitosť pre našich mladíkov na potvrdenie očakávaného víťazstva. Dve minúty dostáva Dennis Lobach za hákovanie.
     
    53:49
    Dvojnásobná slovenská presilovka trvajúca 58 sekúnd. Philip Mass odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    54:34
    Krížna strieľaná prihrávka z hokejky Paulínyho nenašla bránku, skončila iba v rohu klziska.
     
    54:48
    Nemecko prežilo oslabenie o dvoch hráčov. V závere trestu ešte vypálil od modrej čiary Česánek, no mieril iba do Mnichovej lapačky.
     
    55:33
    V útočnom pásme prenechal Eisenmenger puk Schinkovi, ktorý dokázal vystreliť z ľavého kruhu, no veľmi bránku Samuela Hlavaja neohrozil. Puk letel na plexisklo.
     
    56:20
    Sťahovačka Filipovi Čenkovi proti nemeckému obrancovi Hüttlovi nevyšla, o puk naše hokejky prišli, ale Nemci ho tiež nezískali na dlho.
     
    57:01
    Slovenskí mladíci aj v priebehu posledných minút tretej tretiny stále hrajú pozorný hokej zo zabezpečnej defenzívy a nepúšťajú svojho súpera do vyložených šancí, čo je len dobré.
     
    58:00
    Kanadským bodyčekom sa chcel divákom predviesť Česánek, no veľmi mu to pri mantineli nevyšlo. Dôležité však bolo, že dokázal zastaviť protihráča a odstaviť ho od puku.
     
    58:26
    Nahodenie puku z hokejky Ďurinu zo stredného pásma smerovalo priamo do Mnichovej lapačky a ten iba rýchlo vytriasol puk z nej a rozohral.
     
    59:14
    Z obranného pásma sa podarilo vyviezť puk Vitalošovi, ktorý ho dostal až do opačného rohu klziska.
     
    59:41
    Strela z hokejky Varejcku spomedzi kruhov bola zblokovaná a slovenskí mladíci už pomýšľajú na víťazstvo.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine dokázali slovenskí mladíci držať súpera na dištanc a nepustiť ho do gólových šancí. Slovenské víťazstvo sa zrodilo v prostrednej časti hry, ktorá bola rozhodne najlepšou našou v priebehu zápasu. Strelci gólov: Paulíny, Čajkovič a Vitaloš. Zajtra sú na programe turnaja Summer Hockey Challenge ďalšie dva zápasy, slovenský on-line prenos vám ponúkneme z večerného duelu medzi Slovenskom a Českom.

    Dovtedy dočítania, priatelia. (20:07:36)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 27. Paulíny (Bučko), 35. Čajkovič (Okuliar), 40. Vitaloš (Okuliar, Čajkovič)


    Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Vitaloš, Zekucia, Golian, Bučko, Martiška, Semaňák, Česánek – Sarvaš, Hvizdoš, Okuliar, Ferenyi, Maniaček, Paulíny, Ďurina, Džugan, Minárik, Mrázik, Nespala, Čenka, Minárik, Čajkovič, Šeliga
    Německo: Mnich (Hane) – Pasanen, Möller, Wirt, Hüttl, Mass, Dersch, Mik, Karrer – Betzold, Klos, Schütz, Nirschl, Schinko, Jentzsch, Eisenmenger, Varejcka, Hon, Lobach, Valenti, Vakos, Fleischer

    Rozhodčí: Štefik, Adamec – Šoltés, Durmis
    thejrc.org