Standard – Waregem 4:0 (kon.) | Kortrijk – Charleroi 1:1 (kon.) | Oostende – Cercle Brugge 3:1 (kon.)
Mechelen – Genk 3:1 (kon.)
konec
KV Oostende
3:1 (2:1)
Cercle Brugge KSV
Sobota 03.08.2019, 20:00 • Versluys Arena, Ostende • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:14. (21:53:05)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Oostende otočilo zápas proti Bruggám a bere po výsledku 3:1 tři body.

    Lépe však nastartovali zápas hosté. Bruggy se již v deváté minutě radovaly z vedoucí branky. Po zisku Hazarda se dostal do vyložené šance ve středu pokutového území Idriss Saadi, který následně nekompromisně pálil pod břevno. Postupem času se ale Oostende více a více tlačilo do útoku. Odměnou byla vyrovnávací branka Sindrita Guriho, který srovnal přesnou hlavičkou. A právě Sindrit Guri ještě do poločasu otočil stav zápasu dalším přesným pokusem hlavou po rohovém kopu, míč se ještě otřel o Saadiho a gól byl posouzen jako vlastní.

    Po změně stran se hosté snažili o vyrovnání, ale velkou nepříjemností byla červená karta pro Jordiho Mboulu, který musel předčasně do kabin. Definitivní pojistku ale domácí přidali až těsně před koncem, kdy Sindrit Guri pečetil domácí vítězství.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Oostende se i po třetím góle tlačí do útoku a užívá si v nastaveném čase vítězný konec. Sakala si zahrál s Gurim, ale domácí se už nikam neženou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90. Sindrit GURI - 3:1
     
    90
    Oostende právě vstřelilo branku!
    O třech bodech je rozhodnuto! Bruggy dlouho pomýšlely na vyrovnání i v deseti, ale definitivní pojistku dává domácímu celku SINDRIT GURI. Skvěle si vedl na levé straně Boonen, který přiťukl míč Gurimu, po výtečném obratu ve vápně poté hrotový útočník zakončil ke vzdálenější tyči.
     
    89
    Aldom Deuro vhazoval zpoza postranní lajny. Následně ale uskočil míč Kantému od kopačky do zámezí a domácí mohou opět lehce zdržet rozehrávku.
     
    88
    V zajímavém náběhu byl Ari Skúlason. Islandský obránce si zkoušel obhodit Deura, ten se ale stačil otočit a ještě mu vypíchl balon.
     
    87
    Hazard ještě zachytil míč na hrací ploše, poté se odhodlal odcentrovat, ale balon přeletěl celé pokutové území a končil vysoko za brankou Williama Dutoita.
     
    86
    Kylian Hazard zkoušel od levé postranní lajny přejít více k ose trávníku. Když už se zdálo, že by mohl vypálit, tak mu míč odskočil přesně k Milovićovi.
     
    84
    Domácí se snaží zápas rozhodnout. Sakala si vytvořil střeleckou pozici na hranici vápna, ale z ideální pozice poslal míč jen nad břevno.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá dokonce druhého poločasu. Oostende i nadále drží vedení 2:1, ale pojišťovací gól ne a ne přijít.
     
    82
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Robbie D'Haese, přichází Indy Boonen.
     
    81
    Z levé strany se prosadil do pokutového území Guri. Táhlou střelou ke vzdálenější tyči ale Badiashileho nedokázal překvapit. Hosté ale následně míč jen odevzdali.
     
    80
    Naopak podobný zákrok na Kantého odpískal, ale domácí se s přehledem ubránili rozehrávce volného přímého kopu. Bruggy se ale nenápadně dostávají do tempa.
     
    79
    Zdravotní potíže má i Ante Palaversa. Domácího záložníka přišlápl v tvrdém souboji Deman, ale hlavní rozhodčí nechal situaci bez povšimnutí.
     
    78
    Badiashile skvěle sebral razantní pas z levé strany do rukavic. Za hostujícím brankářem už čekal na šanci k zakončení Sindrit Guri.
     
    77
    Oostende ještě rozehrávalo rohový kop. Prudký centr si dokázal pohlídat o poznání bezpečněji Dabila. Hosté se ještě řítili do protiútoku, ale Kanté se k zakončení nedostal.
     
    76
    Ueda nebyl daleko od vlastní branky. Prudký centr se snažil v krkolomné pozici odvrátit nad branku, míč poté prosvištěl jen těsně nad tyčí.
     
    75
    Střídání v týmu Cercle Bruggy KSV: ze hřiště odchází Kévin Hoggas, přichází Olivier Deman.
     
    74
    Hostující tým se snaží srovnat krok i bez vyloučeního Mbouly. Další hráč domácího celku skončil na zemi, tentokrát se už ale píská faul.
     
    73
    Po přetaženém centru se dostal k míči na zadní tyči Sakala. Následně ale skončil na trávníku Skúlason a hra musí být přerušena. Islandský obránce schytal tvrdou ránu do žeber.
     
    72
    Také Bruggy se po čase dostaly na útočnou polovinu. Po Hazardově zblokovaném centru se rozehrával rohový kop. Domácí se ale s přehledem ubránili.
     
    71
    Fashion Sakala měl na levé straně otevřený prostor k průniku do šestnáctky. Míč ale v klíčovou chvíli nedokázal posunout do pohybu a tak stačil zasáhnout Deuro.
     
    70
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Andrew Hjulsager, přichází Michiel Jonckheere.
     
    69
    Loïc Badiashile měl co dělat, aby udržel míč v rukavicích po vysokém centru. Na zadní tyči už číhal na šanci Sakala, ale balon k němu neprošel.
     
    67
    Ani jeden z týmů se nemůže v posledních minutách udržet na delší dobu na útočné polovině. Více u balonu jsou domácí, ale ani proti oslabenému soupeři se nemohou prosadit.
     
    66
    Guri skvěle prošel do pokutového území, poté se rozhodl centrovat, ale trefil pouze před sebou stojícího soupeře. Domácí se dožadovali odpískání penalty, ale to se nekoná.
     
    65
    Střídání v týmu Cercle Bruggy KSV: ze hřiště odchází Stef Peeters, přichází Aboubakary Kanté.
     
    64
    Střídání v týmu Cercle Bruggy KSV: ze hřiště odchází Idriss Saadi, přichází Stephane Omeonga.
     
    63
    Na trávník se skácel také Romingue NGuessan. Hlavní rozhodčí ale ponechal výhodu, kterou hosté nedokázali využít. Útočit tak mohou znovu hráči Oostende.
     
    62
    Palaversa se skvěle otočil s míčem na levé straně, poté předložil balon do pohybu Sakalovi, který si ale pomohl v souboji s Deurem faulem.
     
    61
    Domácí tým i nadále drží balon pod kontrolou. Sakala se dokázal prosmýknout do pokutového území, ale k centru ani ke střele se neodhodlal.
     
    60
    I po hodině hry vede domácí Oostende o jednu branku, navíc dohrává proti oslabenému soupeři, když se nechal vyloučit Jordi Mboula.
     
    58
    Hosté se ale rozhodně nevzdávají. Hazard pronikl až do blízkosti pokutového území, ale poté napálil míč vysoko nad branku Williama Dutoita.
     
    57
    Oostende pokračuje proti oslabenému soupeři s velkým nasazením. Hjulsager ale ještě neuspěl střelou z velké vzdálenosti.
    55. Červená karta
    55. Červená karta
     
    55
    Červenou kartu vidí Jordi Mboula. Celé situaci ale předcházela velká příležitost Saadiho, kterého skvěle vychytal Dutoit. Mboula poté zcela nesmyslně zajel skluzem do soupeře.
     
    54
    Kévin Hoggas si tak dlouho naváděl míč na pravou nohu, až se sám vyhnal z ideální střelecké pozice a poté zamířil jen vysoko nad branku domácího celku.
     
    53
    Nejdříve se pokusil o střelu Sakala, následně se míč ještě odrazil proti noze Gurimu, ale ani jeden z útočné dvojice nepropálil obrannou hráz před vápnem.
     
    52
    Kylian Hazard se snažil obejít stojícího Hjulsagera, míč mu ale utekl až k postranní čáře a toho využil další bránící hráč Wout Faes.
     
    51
    V pokutovém území na nic nečekal hostující Mboula. Střela z kroku ale nebyla prudká a tak mohl William Dutoit snadno ve středu pole zasáhnout.
     
    50
    Oostende kontroluje balon ve středu trávníku. Vandendriessche si pomohl přihrávkou k Sakalovi, následně ale střídající záložník pouze namazal Hoggasovi.
     
    49
    Už už to vypadalo, že by mohl Capon postupovat na pravé straně k vápnu soupeře. Hlavní rozhodčí ale odpískal s velkým zpožděním faul Hjulsagera.
     
    48
    Sakala byl v náběhu na levé straně. Skúlasonova přihrávka podél postranní lajny ale byla až příliš prudká a Sakala jí nedokázal zastavit.
     
    47
    Domácí tým vstoupil do druhého poločasu aktivněji. Hjulsagerova přihrávka měla najít Guriho, ale skvěle vystoupil proti soupeři Dabila.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:02.
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a první poločas končí. Oostende vede nad Bruggami 2:1.

    Lépe však nastartovali zápas hosté. Bruggy se již v deváté minutě radovaly z vedoucí branky. Po zisku Hazarda se dostal do vyložené šance ve středu pokutového území Idriss Saadi, který následně nekompromisně pálil pod břevno. Postupem času se ale Oostende více a více tlačilo do útoku. Odměnou byla vyrovnávací branka Sindrita Guriho, který srovnal přesnou hlavičkou. A právě Sindrit Guri ještě do poločasu otočil stav zápasu dalším přesným pokusem hlavou po rohovém kopu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Bruggy se snaží uklidnit hru postupnou kombinací. S Peetersem si narazil Hoggas, následně byl ve hře i Biancone, ale dále než několik metrů před vápno se hosté nedostali.
     
    44
    Domácí se snaží ještě před přestávkou přidat třetí gól. Souhra Sakaly s Gurim ale nebyla z nejpřesnějších. Ani na druhé straně Hoggas ale nepřihrával dokonale.
    42. Sindrit GURI - 2:1
     
    42
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Domácí tým otáčí stav zápasu! Prudký centr od rohového praporku zamířil do malého pokutového území, míč dokázal v klubku hráčů tečovat Sindrit Guri, který podruhé v dnešním duelu rozvlnil síť za Badiashilem. Balonu se jako poslední dotkl hostující útočník IDRISS SAADI a tak je gól zapsán jako vlastní.
     
    41
    Před pokutovým územím byl faulován Hoggas. Hosté mohli rozehrávat nebezpečnou standardní situaci, ale prudký centr do vápna zblokoval Milović.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí se stále nadechují k obratu, ale finální fáze zatím Oosteden nevychází podle představ.
     
    38
    A další centr mířil do šestnáctky hostů. Guri dokonce skončil na trávníku, ale hlavní rozhodčí opět faul neodpískal.
     
    37
    Oostende je najednou při chuti. V pokutovém území mohl zakončovat Hjulsager, ale ve vyložené pozici branku netrefil.
    35. Sindrit GURI - 1:1
     
    35
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Oostende ještě v prvním poločase srovnává krok! Na pravé straně si pohrál s protihráčem Capon, následně našel v pokutovém území SINDRITA GURIHO, který se prosadil k hlavičce a překonal hostujícího gólmana.
     
    34
    Zdálo se, že byl Peeters před vápnem faulován, ale hlavní rozhodčí posoudil celou situaci jako dovolenou. Domácí se tak mohli snadno osvobodit.
     
    33
    Volný přímý kop se hostům vůbec nevydařil. Prudký centr skončil pouze u prvního bránícího hráče domácího celku.
     
    32
    Jordi Mboula nejprve rukou přidržel Guriho, následně ho i položil na zem a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    31
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Ronald Vargas, přichází Fashion Sakala.
     
    30
    I po půlhodině hry je ve vedení hostující celek. Po zisku Hazarda se dostal do brankové šance Saadi, který prostřelil domácího gólmana.
     
    29
    Oostende se postupně dostává více a více k balonu. Z hranice šestnáctky dokázal ohrozit hostující branku Sindrit Guri.
     
    28
    Po rohovém kopu hrál v pokutovém území rukou Dabila, ale hlavní rozhodčí nechal zápas pokračovat.
     
    27
    Po zmatcích na hranici vápna se ujal balonu hostující Deuro. Oostende se ještě dožadovalo rohového kopu, který také po chvilce otálení hlavní rozhodčí nařídil.
     
    26
    Naomiči Ueda pořádně tvrdě poslal k zemi Vargase. Japonský obránce byl ale rozhodčím napomínán jen slovně.
     
    25
    Biancone se dokázal na levé straně vypořádat s pořádně prudkou přihrávkou. Následně se devatenáctiletý Francouz odvážil k centru, který ale skončil jen u Miloviće.
     
    24
    Také domácí tým se snaží útočit. Hjulasgerova kombinace s Gurim však postrádala potřebnou přesnost a k míči se dostal jen Ueda.
     
    23
    Tempo se po divokém úvodu lehce snižuje. Palaversa dokázal odstrčit od míče čistým způsobem Hoggase, ale domácí prováhali pravou chvíli k protiútoku.
     
    22
    Teď mohl zahrozit z levé strany Ronald Vargas. Venezuelský záložník byl v nadějném postavení ve vápně, ale z voleje přestřelil branku Loïca Badiashileho.
     
    21
    I po dvaceti minutách vede hostující celek o jednu branku. Oostende se snaží o vyrovnání, ale kromě nepřesné střely si zatím šanci nevytvořilo.
     
    20
    Dlouhý centr putoval až do pokutového území, ale ani jeden hlavičkář domácího celku se k míči nedostal. Naopak Dabila velmi snadno odkopl do bezpečí.
     
    19
    Vargase nepustil do útoku Hoggas. Následně si ale pomohl faulem Deuro a domácí budou moci rozehrávat z místa přestupku na útočné polovině trávníku.
     
    18
    Bruggy uklidňují hru pozvolnou kombinací ve středu hřiště. Hostující celek však dlouho otálel s rozehrávkou až se k míči dostal Hjulsager.
     
    17
    Po několika nepřesnostech ve středu pole se k míči dostal domácí obránce Goran Milović. Velmi rychle zkoušel oslovit Vargase, ale venezuelskému záložníkovi se nepodařilo zpracovat.
     
    16
    Také Oostende se dostalo ke střele. Individuálně se ve středu trávníku prosadil Ante Palaversa, ale zakončení už chorvatskému mladíkovi nevyšlo podle představ.
     
    15
    Badiashile uspěchal rozehrávku. Deuro měl okolo sebe hned dva napadající hráče a tak raději odkopl balon jen za koncovou čáru.
     
    14
    Do pokutového území pronikl z levé strany Vargas, ještě přihrával do středu šestnáctky, ale Guti byl pokrytý hned dvěma soupeři a nemohl zakončovat.
     
    13
    Až nyní mohlo jít Oostende do útoku. Hjulsager si podržel míč pro sebe, následně chtěl vysunout Guriho, ale míč byl zblokován Dabilou.
     
    12
    Oostende se nemůže dostat k balonu. Peeters si narazil s Mboulou, poté našel Hazarda, který však neměl příliš místa k ofenzivě, tak raději vrátil míč k obráncům.
     
    11
    Hosté pokračují i po vstřelené brance v aktivní hře do útoku. Peetersova přihrávka ale skončila pouze v rukavicích domácího gólmana Dutoita.
    9. Idriss SAADI - 0:1
     
    9
    Cercle Brugge právě vstřelilo branku!
    Bruggy jdou z první vážnější šance do vedení! Po zisku ve středu pole se hosté vydali do bleskového protiútoku. Hazard zasekl míč, poté ho předložil do středu vápna IDRISSOVI SAADIMU, který nekompromisně pálil pod břevno.
     
    8
    Další příliš prudká přihrávka od Peeterse. Balon pouze prosvištěl kolem stojícího Mbouly, který neměl žádnou šanci na zpracování.
     
    7
    Na levé straně spěchal za balonem hostující Hazard. Míč mu odskočil od kopačky a toho využil k obrannému zákroku bránící Milović.
     
    6
    Skúlason se pokoušel rychle vhodit aut, ale hlavní rozhodčí přisoudil balon hostujícímu celku. Bruggy naopak nespěchaly s rozehrávkou a hra se uklidňuje.
     
    5
    Ve slibném postavení byl před pokutovým územím Ronald Vargas. Kličkou více k ose si udělal prostor ke střele, ale jeho pokus byl zblokován Uedou.
     
    4
    Až od Miloviće musela začít rozehrávka domácího celku. Ve středu pole byl poté faulován Hjulsager a Oostende se může posunout blíže k brance soupeře.
     
    3
    Také domácí Oostende se poprvé dostalo s balonem na útočnou polovinu. Palaversa rozběhl na levé straně Vargase, ten ještě přihrával pod sebe, ale ve zhuštěném prostoru se Guri neprosadil.
     
    2
    O úvodní rozehrávku se postarali hostující fotbalisté. Peeters velmi rychle hledal na levém kraji Bianconeho, ale tomu utekl balon až za postranní lajnu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Dutoit – Capon, Faes, Milović, A. Skúlason – Palaversa – D'Haese, Hjulsager, Vandendriessche, R. Vargas – Guri.
    Náhradníci: Schelfhout – Ndenbe, Marquet, Jonckheere, Boonen, F. Sakala, Rajsel.

    Cercle Bruggy KSV: Badiashile – Deuro, Dabila, N. Ueda, Biancone – S. Peeters, N'Guessan, Hoggas – Mboula, Saadi, Hazard.
    Náhradníci: Hubert – Omolo, Kanté, Omeonga, Vanhoutte, Bassong, Deman.

    Rozhodčí: Van Damme – Vanyzere, Vanpoucke.
     
    Vzájemná utkání

    V loňském ročníku se oba celky střetly dvakrát a pokaždé se zrodila remíza. Nejprve 1:1, poté 2:2. A i v přípravě spolu svedly boj, jenž zrovna tak skončil nerozhodně – 1:1. Bude jeden z týmů úspěšný a vyhraje, nebo se opět dočkáme velmi vyrovnaného zápasu? To se nechme překvapit.
     
    Cercle Bruggy KSV

    Hostům totiž start do nového ročníku belgické ligy nevyšel. Fotbalisté Cercle Bruggy nestačili doma na St. Lutych a prohráli 0:2. Hosté jsou tak s nulovým počtem bodů zatím na čtrnáctém místě v tabulce. A hned dnes na hřišti Oostende budou usilovat o první body v nové sezóně. Podaří se jim vyloupit Versluys Arénu v Oostende? Čeká nás zajímavý zápas, který si nenechte ujít.
     
    KV Oostende

    Domácí fotbalisté zvládli úvodní duel nové sezóny v nejvyšší belgické lize, když zvítězili 2:1 na půdě Anderlechtu. Získali tak cenné první tři body do tabulky, kde jsou na šestém místě. Na tuto výhru by rádi navázali i dnes, před svými diváky se tak poprvé pokusí urvat nějaké body. Uvidíme, jak si proti svému soupeři povedou.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu u druhého kola belgické ligy. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy KV Oostende a Cercle Bruggy KSV.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vít Schück

    Branky: 35. Guri, 42. Saadi (vla.), 90. Guri – 9. Saadi

    Karty:   32. Mboula (CRB)   55. Mboula (CRB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:14.
    KV Oostende: Dutoit – Capon, Faes, Milović, A. Skúlason – Palaversa – D'Haese (82. Boonen), Hjulsager (70. Jonckheere), Vandendriessche, R. Vargas (31. F. Sakala) – Guri.
    Náhradníci: Schelfhout – Ndenbe, Marquet, Jonckheere, Boonen, F. Sakala, Rajsel.

    Cercle Brugge KSV: Badiashile – Deuro, Dabila, N. Ueda, Biancone – S. Peeters (65. Kanté), N'Guessan, Hoggas (75. Deman) – Mboula, Saadi (64. Omeonga), Hazard.
    Náhradníci: Hubert – Omolo, Kanté, Omeonga, Vanhoutte, Bassong, Deman.

    Rozhodčí: Van Damme – Vanyzere, Vanpoucke
    thejrc.org