Ural – Rostov 2:2 (kon.) | Samara – Lok. Moskva 1:2 (kon.) | Spartak – Dynamo 0:0 (kon.)
Zenit – FK Krasnodar 1:1 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
0:0 (0:0)
Dynamo Moskva
Sobota 03.08.2019, 18:00 • Otkrytie Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:59:24)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:16.
     
    Je dobojováno! Moskevské derby mezi Spartakem a Dynamem vítěze nepoznalo, přestože domácí hráli celou hodinu bez vyloučeného Ponceho. Dynamo v přesilovce zakončovalo jenom z dálky a Šunin nemusel řešit prakticky žádnou gólovou možnost. Domácí úspěšně hrozili z brejků, ale ani oni si až do nastaveného času vyloženou příležitost nevypracovali. A jelikož v závěru netrefil branku ani hlavičkující Gigot, tak zápas skončil bezgólovou remízou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Joãozinho neměl sebemenší šanci dosáhnout na Kaborého vysoký nákop. Balón proletěl do autu, načež si Maximenko nechal dát žlutou kartu za zdržování.
     
    90+4
    Lucas vhodil míč zpět do hry. Ve vápně o něj bojoval Bakajev, jenže v souboji s Kaborém fauloval a dokonce za to dostal žlutou kartu.
    90+2. Samuel Gigot (SPM)
     
    90+2
    Velká šance na rozhodnutí pro Spartak! Zelimchan Bakajev si dal záležet na svém centru z pravé strany. U zadní tyče se do vzduchu vyšrouboval Gigot a jen těsně minul Šuninovu bránu!
     
    90+1
    Roman Zobnin opět sebral míč N´Jiemu, jenomže obránci Dynama jeho rychlý postup vpřed okamžitě zastavili.
     
    90
    Času na rozhodnutí mají oba týmy ještě docela dost. Nad rámec druhé půle je totiž přidáno dalších pět minut.
     
    89
    Clinton N´Jie byl u levé postranní čáry zdvojený. Balón neudržel a hned nato zezadu podrazil Zobnina. I tuto žlutou kartu si hlavní sudí s přehledem obhájí.
     
    87
    Rezjuan Mirzov byl faulován Kaborém. Hned vzápětí letěl ze středu pole dlouhý nákop, jenže Schürrle důrazný osobní souboj s obránci prohrál.
     
    86
    Kaboré ztratil míč uprostřed hřiště a nechtěně založil domácí přečíslení čtyři na tři. Zobnin si věřil na střelu, ale tu poslal ze střední vzdálenosti několik metrů nad břevno.
     
    85
    Toni Šunjić ve středovém kruhu raději fauloval Schürrle, aby zamezil hrozícímu brejku. Neobešlo se to bez žluté karty.
     
    84
    Už tradičně se po Joãozinhovi dostal k míči Gruljov. I v tomto případě ho dvacetiletý ofenzivní hráč ale rychle ztratil.
     
    83
    Mirzov vytvořil poměrně velký tlak na Paršivljuka, který byl v danou chvíli posledním hráčem Dynama. Ke ztrátě míče nedošlo, naopak byl pískán útočný faul.
     
    82
    Blok Joãozinhovy střely přesměroval míč na Gruljova, který se u malého vápna skácel k zemi. Zákrok Gigota jako penaltový ale posouzen nebyl.
     
    81
    Ani jedno z mužstev nemělo ve druhé půli žádnou vyloženou gólovku. Deset minut před koncem se tak zdá, že utkání směřuje do remízového konce.
     
    80
    Džikijův šlapák dal hostům výhodu standardní situace. Sklepnutý centr letěl na N´Jieho, ovšem pomezní rozhodčí ještě předtím mávl ofsajd.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   10. Tašajev (SPM), 32. Gulijev (SPM), 90+4. Z. Bakajev (SPM), 90+5. Maximenko (SPM) – 57. Jusupov (DMO), 85. T. Šunjić (DMO), 89. N'Jie (DMO)   35. Ponce (SPM)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:16.
    FK Spartak Moskva: Maximenko – A. Ješčenko, Gigot, Džikija (C), Lucas – Zobnin, Gulijev – Z. Bakajev, Ananidze (46. Schürrle), Tašajev (64. Mirzov) – Ponce.
    Náhradníci: Rebrov, Selichov – Badu, S. Bakajev, Ignatov, Kutěpov, Melkadze, Mirzov, Rasskazov, Schürrle, Umjarov.

    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Paršivljuk, T. Šunjić, Rykov, Rauš – Kaboré, Jusupov (60. Tetteh) – Pančenko, Szymański (67. N'Jie), Joãozinho – Šejdajev (74. Gruljov).
    Náhradníci: Leščuk – Cardoso, Černych, Jevgeněv, Gruljov, I. Kalinin, Morozov, Ordec, Plijev, Tetteh, N'Jie.

    Rozhodčí: Bezborodov – Mosjakin, Čelcov
    ocianews.com