Mönchengladbach – Chelsea 2:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:2 (2:0)
Chelsea FC
Sobota 03.08.2019, 17:00 • Stadion im BORUSSIA-PARK (Mönchengladbach) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:12. Rohy: 3:7. (18:51:36)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2 Chelsea vstoupila do druhého poločasu velice aktivně, během několika minut si připravila několik vyložených šancí, přičemž jednu z nich zužitkoval Abraham. Po této brance se hra hodně vyrovnala, přičemž v samotném závěru dokázal londýnský celek srovnat krok, druhý pokutový kop totiž proměnil Barkley.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Borussia se málem dostala zpět do vedení! Hosté propadli při bránění, do dobré pozice pro zakončení se tak dostal jeden z domácích, který trefil Kepu do nohy.
     
    88
    Téměř ihned po rozehrávce to Barkley zkoušel nabídkou za obranu, avšak tu Giroud vůbec nepochopil. Naopak se k míči dostal pouze pozorný Sommer.
    86. BARKLEY - 2:2
     
    86
    Chelsea právě vstřelila branku!
    A také ta druhá je zužitkována! Tentokráte se k rozehrávce postavil ROSS BARKLEY, který svůj pokus otřel o brankovou konstrukci, načež míč skončil za brankářem Sommerem.
    86. Penaltový zákrok.
     
    86
    Je tu další penalta pro Chelsea!
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Mönchengladbach i nadále drží vedení o jednu branku, v posledních minutách navíc zabral.
     
    84
    Giroudovi se podařilo sklepnout míč do strany, kde měl Barkley velké starosti s napadající smečkou protihráčů. Na pomoc mu ale přispěchal středopolař Kanté.
     
    83
    Ven z branky musel Sommer, který se k míči dostal urychleným způsobem. Posléze jeho celek přešel na druhou stranu, kde Raffael našel pouze Alonsa.
     
    82
    Lainer přeci jenom v pokutovém území fauloval, což se domácímu táboru vůbec nelíbilo. Faul to zřejmě byl, rozehrávky se tak ujme brankář Arrizabalaga.
     
    81
    Jorginho šikovným způsobem přenesl hru na levou stranu, kde to Alonso zkoušel překvapivým řešením, avšak se zakončením si Sommer poradil.
     
    80
    Na pořadu dne byl další protiútok, který tentokráte po pravém křídle táhl Giroud, jenž se daleko nedostal. Následně míč zamířil na nohu brankáře.
     
    79
    Obrovská šance Chelsea! Sám na branku totiž pelášil Barkley, který zvolil zakončení k levé tyči, avšak míč směřoval vedle branky soupeře.
     
    74
    V posledních minutách sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Borussia má problémy s přechodem, který přináší aktivní napadání soupeře.
     
    73
    Domácí zadák Elvedi byl po předchozím souboji s Giroudem lehce otřesen, i tak hlavní sudí raději přerušil hru, načež se na hrací plochu dostavil lékařský personál.
     
    72
    Elvedi musel jednat hodně rychle, aktivně ho totiž napadal střídající Giroud, který se k míči nakonec nedostal. Naopak se jako první k němu dostal Sommer.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Olivier Giroud (Chelsea FC).
     
    71
    Giroud si pohrával s míčem u postranní lajny, avšak nakonec on sám fauloval protihráče. Celkem diskutabilní moment, k míči se vracejí domácí.
     
    70
    Kepa se po delší době zapotil, přímý pokus v podání Hofmanna přeletěl zeď, avšak se poté zastavil v rukavicích brankáře, který ihned rozehrál.
     
    69
    Na opačné straně došlo k roztažení hry na Wendta, který si nevěřil na průnik kolem protihráče. Naopak fauloval Pedro, na řadu přijde standardka.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Pedro (Chelsea FC).
     
    68
    Před malým momentem se na hrací plochu dostavila početná skupina nových hráčů, střídal zejména hostující celek, který zkouší nové varianty.
     
    67
    Abraham se přeci jenom prodral do šestnáctky, kde jeho finální přihrávku dokázal srazit pozorný Elvedi. Následný rohový kop nebyl vůbec povedený.
     
    66
    Arrizabalaga opět s rozehrávkou nikam nespěchal, naopak si počkal na náběh Zoumy, jehož dalekonosný pas sklepl Abraham pouze k protihráči.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Chelsea před malým momentem snížila. Druhý poločas je jasně v režii celku z hlavního města Anglie.
     
    64
    Azpilicueta si seběhl na pravou stranu, odkud zkoušel centrovat do pokutového území, avšak míč dopadl přesně do rukavic brankáře Sommera.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach).
    59. ABRAHAM - 2:1
     
    59
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Snížení je rázem na světě! K rozehrávce pokutového kopu se postavil TAMMY ABRAHAM, který si počkal na pohyb brankáře a poté poslal míč na opačnou stranu.
    59. Penaltový zákrok.
     
    59
    Kovačić upadl v pokutovém území, je tu penalta pro Chelsea!
     
    59
    Snad poprvé ve druhém dějství se k míči dostal brankář Arrizabalaga, který konstruktivní rozehrávkou našel volného Zoumu, jenž přeposlal na Emersona.
     
    58
    Následně se daleko na útočnou polovinu nedostal střídající Herrmann, kterému nevyšel pokus o obhození Christensena. Chelsea má značný nápor.
     
    57
    Další šance londýnského celku! Tentokráte se do šance natlačil Abraham, který v tísni přeci jenom zakončil, avšak pouze do brankáře domácího celku.
     
    57
    Hermannovi se podařilo sklepnout míč do strany, kde se ho přeci jenom dotkl Emerson. Vhazovat tak mohl Lainer, který si nakonec vybral Hofmanna.
     
    56
    Wendt byl při napadání pozdě v souboji, což jednoznačně pocítil také Azpilicueta, jenž byl u postranní čáry faulován. Druhý jmenovaný poté rozehrál volný kop.
     
    55
    Poté se za obranu pokoušel dostat Pulišić, který si tak dlouho naváděl míč ke střele, až nakonec oslovil Pedra, který pro změnu našel náruč brankáře.
    54. Mount nevyzrál na Sommera.
     
    54
    Tady moc nechybělo! Azpilicueta poslal z pravé strany do pokutového území přízemní nabídku, Mount pálil z první, avšak Sommer reflexivně zakročil.
     
    53
    Do šance se dostal Abraham, který z velké blízkosti sice nepřekonal Sommera, avšak přeci jenom se jednalo o ofsajd, rozruch před brankou byl zbytečný.
     
    52
    Mount zahrával z levé strany rohový kop, který rozehrál cvičeným signálem. Jeho centr nebyl zrovna špatný, avšak našel přesně hlavu domácího Strobla.
     
    51
    Mönchengladbach podnikl rychlý protiútok, který po pravém křídle táhl Hofmann, jenž ještě zkoušel najít naběhnhuvšího Pléu, což dokonale přečetl Kepa.
     
    50
    Azpilicueta ještě stačil odehrát míč před brankovou čárou, avšak jako první se k němu dostal obránce Ginter, který odkopem našel pouze nohu Jorginha.
     
    49
    U středového kruhu to přehnal s agresivitou Hofmann, který místo míče trefil pouze kopačku Mounta. Chelsea ihned rozehrála, posléze Emerson vhazoval.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišlo na řadu autové vhazování z pravé strany. Ujal se ho domácí Lainer, kterému se nepovedlo najít Neuhause.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, jenž budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavou podívanou. Úvod utkání totiž patřil Mönchengladbachu, který se dokonce dostal do vedení. Následně se vzpamatoval také hostující celek, který si vytvořil celkem slibnou pasáž, během které několikrát prověřil brankáře Sommera. I tak se Borussie dostala do dvoubrankového vedení, což vydrželo až do konce poločasu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Pedro zkoušel spolupracovat s Abrahamem, přičemž druhý jmenovaný si chtěl obhodit Elvediho, avšak domácí zadák na jistotu odkopl míč do zámezí.
     
    42
    Tohle bude pro celek z Londýna hodně složitý úkol, prohrává totiž už o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá více než celý druhý poločas.
    39. HOFMANN - 2:0
     
    39
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Německý celek odskakuje na rozdíl dvou branek! Chelsea naprosto nezvládla bránění u svého pokutového území, Pléa si jednoduše počkal na náběh JONASE HOFMANNA, který propasíroval míč mezi nohama brankáře Arrizabalagy.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    37
    V krátkém časovém sledu to pohotovým zakončením zkoušel také Mount, který v pokutovém územím zamotal hlavu Stroblovi, Sommer byl na svém místě.
     
    36
    Kovačić našel zcela volného Pulisice, který to zkoušel technickým zakončením. Sommer neměl problém, navíc urychleně vyhodil míč na druhou stranu.
     
    35
    Také Chelsea zahrávala rohový kop, avšak ani tentokráte se nedostala k ničemu vážnějšímu. Elvedi sice osvobodil svůj celek, avšak nebezpečí stále trvá.
     
    34
    Domácí hráči si navíc zajistili rohový kop, o který se z pravé strany postaral Hofmann. Jeho nabídka nebyla špatná, avšak kostrbatá hlavička směřovala vedle brány soupeře.
     
    33
    Azpilicueta se delší době zapojil do kombinace svého celku. Zpětná nahrávka našla nohu Zoumy, který pro změnu ještě hledal Arrizabalagu.
     
    32
    Pedro se drzým způsobem dostal kolem Neuhause, který musel faulovat. Další zcela jednoznačný faul, po kterém hosté ihned rozehráli nakrátko.
     
    31
    Posléze se ve vzduchu dokázal prosadit domácí Ginter, který nedal Mountovi sebemenší šanci. Borussia ale opět propadla ve středu hrací plochy.
     
    30
    Emerson se pokoušel dostat před pokutové území, což se mu podařilo. Posléze ještě spolupracoval s Pulisicem, který si ale faul nevybojoval.
     
    29
    Sommer si po delší době připsal zákrok, avšak se nejednalo o nic vážnějšího. Abrahamova hlavička nebyla důrazná, navíc směřovala pouze doprostřed.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach).
     
    28
    Místo toho se k hracímu předmětu dostal Kovačić, který poté na pravém křídle hledal Mounta, jenž raději v tísni zvolil zpětnou nahrávku na Pedra.
     
    27
    Hrací předmět se opět ocitl za postranní čárou, z čehož pochopitelně pramenilo autové vhazování. Lainer si vybral Neuhause, který se daleko nedostal.
     
    26
    Nakonec do pokutového území přiletěl nadýchaný bochánek, který si ve vzduchu dokázal najít Christensen, který ho okamžitě poslal ven z velkého vápna.
     
    25
    Mönchengladbach bude zahrávat další standardní situaci, avšak bude to celkem daleko od branky. I tak budeme dost možná sledovat přímý pokus.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Mateo Kovačić (Chelsea FC).
     
    23
    Zakaria to zkoušel drzým manévrem na útočnou polovinu, avšak tam nakonec musel čekat na podporu svých spoluhráčů, načež se mu nabídl Strobl.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nabídla jedinou branku. Tu obstaral domácí celek, jenž je i nadále o něco aktivnějším celkem.
     
    17
    Až poté se z druhé vlny dostal ke střeleckému pokusu Pedro, jehož okamžité zakončení směřovalo mimo branku. Sommer tak bude vykopávat.
     
    16
    I tak německý celek zahrával rohový kop z levé strany, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Naopak jsme sledovali kontr, avšak Pulisic vůbec nezakončil.
     
    15
    Před malým momentem si za obranu dokázal seběhnout Pléa, který ještě poté centroval zpět do malého vápna, kde ale nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    14
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat. Borussia zažívá povedený vstup do utkání, v tuto chvíli je na tahu celek z Anglie.
    13. PLÉA - 1:0
     
    13
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, překvapivě se do vedení dostávají domácí! ALASSANE PLEA se za pokutovým územím dostal k míči, poté se manévrem dostal přes protihráče, načež velice přesným zakončením překonal hostujícího brankáře.
     
    12
    O další zakončení se tentokráte postaral domácí Zakaria, jehož rána nebyla zrovna povedená. Kepa se za míčem pouze ohlédl, nyní bude rozehrávat.
     
    11
    Tohle nebylo vůbec špatné. Borussia chybovala před vlastním pokutovém územím, poté se do šance dostal Abraham, kterého vychytal brankář Sommer.
     
    10
    Z vlastní poloviny rozehrával Ginter, který se dalekonosným pasem pokoušel najít Thurama , avšak nejvýše do vzduchu se dostal obránce Christensen.
     
    9
    Posléze to po pravém křídle zkoušel Pulisic, který ale kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Jako první se mu nabídl Zouma, který kombinuje na vlastní polovině.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Emerson (Chelsea FC).
     
    8
    V pokutovém území si na vzdušnou nabídku dokázal naskočit Mount, jehož zakončení o zem nebylo přesné. Brankář Sommer tak nemusel zasahovat.
     
    7
    Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Sommer, který pouze roztáhl hru na kolegu Elvediho, jenž mu po chvíli vracel zpět na kopačku.
     
    6
    Následovalo autové vhazování z levé strany, o které se postaral domácí Lainer, kterému se jako první nabídl Neuhaus, jenž vybojoval standardku.
     
    5
    Následně se domácí opět dostali až do pokutového území, kde si Neuhaus navedl míč na pravou nohu, avšak z těžké pozice vůbec netrefil branku.
     
    4
    Úvodní zakončení tohoto zápasu měl na svědomí domácí Thuram, který to zkoušel z hranice pokutového území, avšak jeho rána směřovala kousek vedle.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se poprvé dostal k míči hostující brankář Kepa, který konstruktivně rozehrál do strany, kde se Azpilicueta dokázal dostat ze sevření.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Strobl – Zakaria, Neuhaus – Hofmann – Pléa, Thuram
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts, Beyer, Cuisance, Embolo, Herrmann, Johnson, Lang, Poulsen, Raffael

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, Zouma, Emerson – Jorginho, Kovačić – Pedro, Mount, Pulisic – Abraham
    Náhradníci: Caballero, Ziger – Zappacosta, Tomori, Luiz, Alonso, Kenedy, Kanté, Barkley, Giroud.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Na opačné straně stojí německý Mönchengladbach, kterému se v přípravě také daří. Německý celek má za sebou sedm přípravných zápasů, ve kterých hned v šesti případech dokázal zvítězit. Z úvodních šesti duelů dokonce inkasoval pouze třikrát, navíc si několikrát zastřílel, což se tak stalo proti rezervě Mönchengladbachu (8:0) nebo proti čínskému Guanghzou (4:0). Doposud jediná prohra přišla v minulém souboji, Mönchengladbach hostil španělský Athletic, který se nakonec radoval z vítězství 2:0, což soupeře tak trochu zaskočilo.
     
    Chelsea FC

    Bezesporu velkým favoritem tohoto zápasu bude celek z Anglie, který má před sebou již sedmý přípravný zápas. Londýnský celek ten první překvapivě příliš nezvládl, remizoval totiž s irskými Bohemians poměrem 1:1. O dost veselejší výsledek přišel v nadcházejícím duelu, tentokráte si Chelsea zastřílela, neboť St. Patricks dokázala porazit poměrem 4:0. Doposud jediná porážka přišla proti japonskému Kawasaki, které v posledních minutách zápasu dokázalo vstřelit jedinou branku. Chelsea si ale spravila chuť v následujících třech zápasech, nejprve totiž porazila Barcelonu (2:1), poté se štěstím udolala také Reading (4:3), nakonec se jí povedlo porazit rakouský Salcburk (5:3).
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na novou sezonu je v plném proudu, v dnešním přátelském utkání se proti sobě představí Borussia Mönchengladbach a Chelsea FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 13. Pléa, 39. Hofmann – 59. Abraham (pen.), 86. Barkley (pen.)

    Karty:   28. Lainer (MNC), 62. Elvedi (MNC) – 8. Emerson (CHE), 24. Kovačić (CHE), 68. Pedro (CHE), 71. Giroud (CHE)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:12. Rohy: 3:7.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi (76. Cuisance), Wendt (75. Beyer) – Neuhaus (76. Embolo), Strobl (75. Bennetts), Zakaria (66. Bénes) – Hofmann (76. Raffael), Thuram (46. Herrmann), Pléa
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts, Beyer, Cuisance, Embolo, Herrmann, Johnson, Lang, Poulsen, Raffael

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, Zouma, Emerson (66. Alonso) – Jorginho, Kovačić (67. Kenedy) – Pedro (71. Kanté), Mount, Pulišić (67. Giroud) – Abraham (66. Barkley)
    Náhradníci: Caballero, Ziger – Zappacosta, Tomori, Luiz, Alonso, Kenedy, Kanté, Barkley, Giroud
    thejrc.org