Barcelona – Arsenal 2:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:1 (0:1)
Arsenal FC
Neděle 04.08.2019, 20:10 • Camp Nou (Barcelona) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. (22:02:49)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barcelony, která svého soupeře porazila poměrem 2:1, díky čemuž získala trofej Joana Gampera. Ve druhém dějství jsme sledovali hodně jednostrannou záležitost, Barcelona se ale v koncovce hodně trápila, čemuž výrazně pomohl hostující Maitland-Niles, který si vstřelil vlastní branku. Aby toho nebylo málo, tak rozhodující branku vstřelil v poslední minutě střídající Luis Suárez.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Málem bylo vyrovnáno! Před ter Stegena se snesla nebezpečná nabídka, při které se do zakončení dostal obránce Chambers, který z blízkosti na brankáře nevyzrál.
     
    90+2
    Až poté musel faulovat Busquets, jehož zákrok byl spíše z kategorie taktických. Arsenal bude zahrávat standardní situaci, avšak z velké vzdálenosti.
     
    90+1
    Již sledujeme nastavený čas, avšak délku nastavení režie stále neodhalila. Mezitím si čistým způsobem pomohl hostující Guendouzi.
    90. SUÁREZ - 2:1
     
    90
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí to před koncem řádné hrací doby přeci jenom dokázali! Fantastickým pasem za obranu to zkoušel obránce Roberto, kterému se podařilo velice přesným způsobem najít LUISE SUÁREZE, jehož akrobatické zakončení skončilo až za brankářem Lenem.
     
    89
    Suárez se v pokutovém území poroučel k zmei, avšak dle sudího to pokutový kop nebude. Nutno dodat, že se jednalo o celkem nafilmovaný pád na zem.
     
    88
    Barcelonští tak rozjeli další kombinaci od svého pokutového území. Wagué to zkoušel podél autové čáry, kde si Collado poradil s dotírajícím Guendouzim.
     
    87
    Leno tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel dalekonosným nákopem na druhou stranu, který přinesl pouze útočný faul střídajícího Nketiaha.
     
    86
    Domáci si tak zajistili rohový kop, po kterém se do hlavičkového souboje dostával Lenglet, jehož zakončení bylo skutečně hodně nepřesné, bude se vykopávat.
     
    85
    Na pravém křídle měl celkem dost prostoru domácí Waugé, který to zkoušel prudkou přihrávkou napříč pokutovým územím, avšak tam žádný spoluhráč nečíhal.
     
    80
    Co scházelo! Do pokutového území Barcelony přiletěl nadýchaný bochánek, na který velice dobrým způsobem reagoval právě Martinelli, který o vlásek netrefil branku.
     
    79
    Maitland-Niles byl u postranní čáry patřičně důrazný, navíc svému celku zajistil další autové vhazování. Po něm se dopředu vydal Martinelli, jehož centr nebyl špatný.
     
    78
    Následně se s míčem vracel na vlastní polovinu Suárez, který do kombinace zapojil vedle stojícího Waguého, jehož přenesení hry našlo Roberta.
     
    77
    Todibo vystavil do vystavil do složité pozice Roberta, avšak ten to nakonec zvládl na jedničku. Barcelona se pokoušela dostat na druhou stranu, což se nepovedlo.
     
    76
    Avšak v posledních minutách se hra hodně vyrovnala, po inkasované brance je směrem dopředu aktivní také Arsenal, jenž také několikrát zahrozil.
     
    75
    Maitland-Niles si nakonec pro spolupráci vybral vedle stojícího Ceballose, který pro změnu ještě hledal Saku, na jehož nabídku Aubameyang nedosáhl.

    David Suchý

    Branky: 69. Maitland-Niles (vla.), 90. Suárez – 36. Aubameyang

    Karty:   23. Alba (BAR), 67. Wagué (BAR), 74. Lenglet (BAR) – 74. Ceballos (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6.
    FC Barcelona: Neto (46. ter Stegen) – Semedo (63. Wagué), Piqué (C) (46. Lenglet), Umtiti (46. Todibo), Alba (63. Miranda) – de Jong (46. Busquets), Rakitić (46. Aleñá), Puig (46. Roberto) – Dembélé (63. Suárez), Pérez (46. Rafinha), Griezmann (79. Collado)
    Náhradníci: ter Stegen – Busquets, Todibo, Suárez, Rafinha, Lenglet, Wagué, Aleñá, Sergi Roberto, Miranda, Abel Ruiz, Collado, Coutinho, Firpo, Arthur, Vidal, Messi

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Chambers, Sokratis (86. Mustafi), Monreal (46. Kolašinac) – Willock (72. Ceballos), Xhaka (C) (86. Torreira)– Mchitarjan (71. Saka), Özil (73. Martinelli), Nelson (46. Guendouzi) – Aubameyang (86. Nketiah)
    Náhradníci: Martinez – Mustafi, Kolašinac, Thompson, Ceballos, Guendouzi, Torreira, Martinelli, Saka, Nketiah
    thejrc.org