Barcelona – Arsenal 2:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:1 (0:1)
Arsenal FC
Neděle 04.08.2019, 20:10 • Camp Nou (Barcelona) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. (22:02:49)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barcelony, která svého soupeře porazila poměrem 2:1, díky čemuž získala trofej Joana Gampera. Ve druhém dějství jsme sledovali hodně jednostrannou záležitost, Barcelona se ale v koncovce hodně trápila, čemuž výrazně pomohl hostující Maitland-Niles, který si vstřelil vlastní branku. Aby toho nebylo málo, tak rozhodující branku vstřelil v poslední minutě střídající Luis Suárez.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Málem bylo vyrovnáno! Před ter Stegena se snesla nebezpečná nabídka, při které se do zakončení dostal obránce Chambers, který z blízkosti na brankáře nevyzrál.
     
    90+2
    Až poté musel faulovat Busquets, jehož zákrok byl spíše z kategorie taktických. Arsenal bude zahrávat standardní situaci, avšak z velké vzdálenosti.
     
    90+1
    Již sledujeme nastavený čas, avšak délku nastavení režie stále neodhalila. Mezitím si čistým způsobem pomohl hostující Guendouzi.
    90. SUÁREZ - 2:1
     
    90
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí to před koncem řádné hrací doby přeci jenom dokázali! Fantastickým pasem za obranu to zkoušel obránce Roberto, kterému se podařilo velice přesným způsobem najít LUISE SUÁREZE, jehož akrobatické zakončení skončilo až za brankářem Lenem.
     
    89
    Suárez se v pokutovém území poroučel k zmei, avšak dle sudího to pokutový kop nebude. Nutno dodat, že se jednalo o celkem nafilmovaný pád na zem.
     
    88
    Barcelonští tak rozjeli další kombinaci od svého pokutového území. Wagué to zkoušel podél autové čáry, kde si Collado poradil s dotírajícím Guendouzim.
     
    87
    Leno tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel dalekonosným nákopem na druhou stranu, který přinesl pouze útočný faul střídajícího Nketiaha.
     
    86
    Domáci si tak zajistili rohový kop, po kterém se do hlavičkového souboje dostával Lenglet, jehož zakončení bylo skutečně hodně nepřesné, bude se vykopávat.
     
    85
    Na pravém křídle měl celkem dost prostoru domácí Waugé, který to zkoušel prudkou přihrávkou napříč pokutovým územím, avšak tam žádný spoluhráč nečíhal.
     
    80
    Co scházelo! Do pokutového území Barcelony přiletěl nadýchaný bochánek, na který velice dobrým způsobem reagoval právě Martinelli, který o vlásek netrefil branku.
     
    79
    Maitland-Niles byl u postranní čáry patřičně důrazný, navíc svému celku zajistil další autové vhazování. Po něm se dopředu vydal Martinelli, jehož centr nebyl špatný.
     
    78
    Následně se s míčem vracel na vlastní polovinu Suárez, který do kombinace zapojil vedle stojícího Waguého, jehož přenesení hry našlo Roberta.
     
    77
    Todibo vystavil do vystavil do složité pozice Roberta, avšak ten to nakonec zvládl na jedničku. Barcelona se pokoušela dostat na druhou stranu, což se nepovedlo.
     
    76
    Avšak v posledních minutách se hra hodně vyrovnala, po inkasované brance je směrem dopředu aktivní také Arsenal, jenž také několikrát zahrozil.
     
    75
    Maitland-Niles si nakonec pro spolupráci vybral vedle stojícího Ceballose, který pro změnu ještě hledal Saku, na jehož nabídku Aubameyang nedosáhl.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Dani Ceballos (Arsenal FC).
    Žlutou kartu dostává Clement Lenglet (FC Barcelona).
     
    74
    Následně si u postranní čáry řekl o přihrávku hostující Aubameyang, který posléze chtěl vybojovat alespoň autové vhazování, což mu nakonec vyšlo.
     
    73
    Hodně nebezpečným zákrokem si před malým momentem vypomohl domácí Lenglet, který pochopitelně vyfasoval žlutou kartu, za což může být ještě rád.
     
    72
    Následně se za obranu dokázal dostat Suárez, který se dokonce dostal do vyložené šance, avšak se mu nakonec nepodařilo najít recept na brankáře.
     
    71
    Jenomže Arsenal má velké starosti s rozehrávkou, vůbec se totiž nemůže dostat k opačnému pokutovému území, v tuto chvíli se nachází na vlastní polovině.
     
    70
    Před malým momentem se k míči dostal hostující brankář Leno, který konstruktivním způsobem roztáhl hru do strany, kde se mu nabídl Kolašinac.
    69. MAITLAND-NILES - 1:1
     
    69
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se domácí hráči dočkali! Hostující zadák AINSLEY MAITLAND-NILES chtěl zpětnou nahrávkou najít brankáře Lena, avšak ten byl v pohybu na opačnou stranu, proto se již nestihl vrátit do vlastní branky a míč se tak došoural za brankovou čáru.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Moussa Wagué (FC Barcelona).
     
    64
    Barcelonští na malý moment chybovali ve středu hrací plochy, avšak nakonec z toho nic nebezpečného nevzniklo, soupeř se totiž daleko nedostal.
     
    63
    Až v tuto chvíli se Arsenalu podařilo dostat na druhou stranu. Maitland-Niles se dostal do nepříjemného obležení, avšak přeci jenom ještě nahrál.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Arsenal i nadále vede o jedinou branku, nicméně druhý poločas nabízí jednostrannou záležitost.
     
    61
    To jsou věci! Alba si naběhl na fantastickou kolmici za obranu, avšak místo zakončení ještě přihrával pod sebe, přičemž vracející protihráč vykopl míč z brankové čáry.
     
    61
    Hodně pohotové zakončení si přichystal jeden z domácích, jehož střelu pod břevno musel Leno vyrážet nad sebe. Katalánci budou zahrávat další rohový kop.
     
    60
    Menší zdravotní problémy měl zkušený obránce Sokratis, který nakonec musel za postranní lajnu. Jeho celek tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě.
     
    59
    Katalánci se opět nastěhovali k opačnému pokutovému území, kam se mezitím vrátila také smečka protihráčů. Po menším závaru blokoval střelu Chambers.
     
    58
    Posléze z pravé strany vhazoval míč zpět na hrací plochu Maitland-Niles, po jehož přihrávce to dalekonosným pasem zkoušel Sokratis, leč neúspěšně.
     
    57
    Arsenal si tak dlouho zahrával s rozehrávkou, až jí nakonec dokázal zachytit Alba, který okamžitě přeposílal na Dembélého, jehož zakončení mířilo vedle.
     
    56
    Sám na sebe to zkoušel vzít Aubameyang, avšak se mu nepodařilo přejít přes smečku protihráčů, přičemž čistým způsobem zakročil pozorný Lenglet.
     
    55
    Todibo se hodně rychlým způsobem dostal k postranní lajně, kde za sebe nepustil Kolašinace. V opačném případě bychom sledovali slibný protiútok.
     
    54
    Avšak ten nebyl vůbec povedený, i tentokráte se do vzduchu dostal jeden z hostujících hráčů, který odvracel možné nebezpečí. Následně Robertovi nevyšla kolmice pro Griezmanna.
     
    53
    Tentokráte se do kombinace zapojil také Dembélé, který velice přesnou nabídkou našel rychlonohého Albu, jehož další přihrávka přinese rohový kop.
     
    52
    Hra musela být přerušena, zdravotní problémy měl totiž hostující Willock, který nakonec odkulhal ven z hrací plochy. Dost možná se bude opět střídat.
     
    51
    Před malým momentem chyboval v rozehrávce jeden z hostů, avšak Aleñá toho nedokázal využít, pozorný Leno totiž ukryl míč do svých rukavic.
     
    50
    Rafinha dokázal na dlouhou nohu přeci jenom vrátit míč na kopačku Busquetse, následná kolmice směřující na Albu byla přeci jenom o něco delší.
     
    49
    Hned v úvodu druhého poločasu se Barcelona usadila na polovině soupeře, kde se o kombinaci staral Aleñá, jenž posléze roztáhl hru na volného Semeda.
     
    48
    Do druhého poločasu nastoupilo hned několik nových tváří, a to zejména v sestavě španělského celku. Změny vidíme také v jedenáctce Arsenalu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl zrovna atraktivní podívanou. Barcelona sice měla častěji míč na svých kopačkách, avšak neustále narážela na pozornou obranu soupeře. Arsenal se snažil vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo natolik dobře, že se anglický celek dokonce dostal do vedení, přičemž jedinou vyloženou šanci prvního poločasu zužitkoval Aubameyang.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Barcelona se sice radovala z vyrovnávací branky, avšak zakončující Griezmann se v době přihrávky nacházel v jasném ofsajdu.
     
    44
    Albova zpětná nahrávka byla velice nepřesná, jako první se k ní dostal pozorný Nelson, jenž založit rychlou protiakci, kterou včas přerušil Rakitić.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Gunners zahrávali v krátkém časovém sledu druhý rohový kop. Sledovali jsme rozehrávku nakrátko, načež Mchitarjan našel pouze rukavice brankáře Neta.
     
    40
    Mchitarjan si navedl míč na pravou nohu, načež se pokoušel centrovat do pokutového území, avšak v tom mu zabránil Alba. Na řadu přijde rohový kop.
    36. AUBAMEYANG - 0:1
     
    36
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Zničehonic tady máme úvodní branku tohoto zápasu! Özilova přihrávka našla u pokutového území PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, který se s míčem obtočil do palebné pozice, odkud nesmírně prudkou střelou vypálil do pravé části brány, přičemž Neto vůbec nereagoval.
     
    36
    Willock opětovně roztáhl hru na pravou stranu, avšak tam číhala smečka protihráčů. Proto se hosté raději rozhodli útočit přes druhé křídlo, kde pro změnu čeká Semedo.
     
    35
    Ten si ve vzduchu dokázal najít pozorný Leno, který ihned rozehrál do volného prostoru. Arsenal to zkouší velice poklidným vyvezením míče vpřed.
     
    34
    Katalánci sice kombinují na polovině soupeře, avšak k ničemu nebezpečnému to opět nevedlo. Domácí hráči si zajistili další rohový kop.
     
    33
    Arsenal si troufl na hodně odvážnou rozehrávku, kterou měl na svědomí zkušený Sokratis. Jeho nahrávka zahnala Maitlanda-Nilese, který trefil kopačku protihráče – aut.
     
    32
    Albovi se povedlo zpracovat padající míč, poté ignoroval náběh Griezmanna, načež se sám dostal ke střele, se kterou neměl Leno sebemenší problém.
     
    31
    Puig si zahrával s míčem u středového kruhu, kde o něj čistým způsobem přišel. Domácí záložník chybu rychle napravil, jeho celek je tak opět u balónu.
     
    30
    Semedo se rychlostním způsobem dostal přes Monreala, avšak poté ho stačil doběhnout Willock, jenž se marně pokoušel vybojovat autové vhazování.
     
    29
    Posléze došlo k roztažení hry na Maitlanda-Nilese, který se po manévru na pravou nohu odhodlal k centru, jenž směřoval přímo do rukavic brankáře Neta.
     
    28
    Arsenal se po delší době dostal na útočnou polovinu, kde si o přihrávku na levé křídlo řekl Mchitarjan, jenž okamžitě vracel pod sebe na volného Özila.
     
    27
    Arsenal chyboval v nebezpečné vzdálenosti od své branky, což mohlo mít fatální následky. Nakonec se ke střel dostal Puig, který mířil pouze doprostřed branky.
     
    26
    Rakitić šikovným způsobem roztáhl hru na pravou stranu, kde číhal Dembélé. Druhý jmenovaný prudkou nahrávkou nedokázal najít Griezmanna.
     
    25
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme poklidnou podívanou, aktivnější je ale Barcelona.
     
    24
    Před malým momentem jsme sledovali úvodní rohový kop zápasu. Ten směřoval přesně do rukavic Lena, po jehož výhozu musel faulovat Alba.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Jordi Alba (FC Barcelona).
     
    19
    Albova přihrávka našla v pokutovém území Péreze, avšak u něj byl hodně rychle obránce Chambers. Posléze zakončoval Griezmann, nicméně daleko vedle branky.
     
    18
    De Jong našel naběhnuvšího Dembélé, který uplatnil rychlost, díky které vybojoval faul na útočné polovině. Provinil se Monreal, který trefil nohy soupeře.
     
    17
    Až nyní se hosté dostali k souvislejšímu držení míče, přičemž Özil ještě spolupracoval se Sokratisem, který pro změnu otáčel hru na pravou stranu.
     
    16
    Dembélé měl nyní před sebou celkem dost prostoru, avšak toho nedokázal využít. Jeho přihrávku dokázal srazit Willock, jenomže Arsenal se daleko nedostal.
     
    15
    Chambers toho moc nevymyslel, naopak se dalekonosným pasem pokoušel najít některého ze svých spoluhráčů, míč ale poslal přímo na nohu Piquého.
     
    14
    Griezmann přenechal do lepší pozice pro Rakitiće, který to bez delšího přemýšlení zkoušel přímo na branku, avšak jeho střela byla hodně nepřesná.
     
    13
    Semedo si to namířil podél autové čáry, kde ho lehkým kontaktem atakoval Monreal. Sudí nechal pokračovat ve hře, Arsenal se stačil bleskově vrátit.
     
    12
    Semedo si troufl na manévr kolem Willocka, který mu v cestě nechal nohu. Jednoznačný faul, po kterém Rakitić ihned rozehrál nakrátko po zemi.
     
    11
    Puigovi se přeci jenom podařilo propasírovat míč kolem napadajícího Nelsona, nicméně poté přišla ztráta u šestnáctky, kterou Pérez rychle napravil.
     
    10
    Dle výroku sudího se jako poslední dotkl míče domácí Pérez, vhazovat tak mohl celek z Anglie. Maitland-Niles nenašel spoluhráče, u míče je Barcelona.
     
    9
    Xhakovi absolutně nevyšel centr do pokutového území, Aubameyang za přihrávku poděkoval. Míč skončil v zámezí, vhazovat tak bude moci Alba.
     
    8
    Piquého přenesení směřovalo na naprosto volného Albu, který ihned přihrával ke středu hrací plochy. Následná Dembélého kolmice byla příliš prudká.
     
    7
    Do kombinace svého celku se zapojil také brankář Leno, který ihned roztáhl hru na pravou stranu. Tam sice číhal Maitland-Niles, s míčem se ale ocitl v autu.
     
    6
    Pokus o přenesení hry na Aubameyanga byl velice přesný. Následně se Aubameyang pokoušel dostat do pokutového území, zastavil ho ale de Jong.
     
    5
    V krátkém časovém sledu přišel na řadu další faul. U středového kruhu šel hodně agresivně do souboje Sokratis, který doslova zboural Griezmanna.
     
    4
    Nedovoleným zákrokem si pomohl Umtiti, který si v souboji s Aubameyangem pomohl taháním, což pochopitelně uviděl také hlavní rozhodčí.
     
    3
    Dembélé se dostal k míči u postranní čáry, načež ho chtěl přehodit do běhu na Semeda, avšak v tom mu zabránil pozorný Willock, který rovněž přišel o míč.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Start utkání se o něco protáhne.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Neto – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – De Jong, Rakitić, Puig – Dembélé, Pérez, Griezmann
    Náhradníci: ter Stegen – Busquets, Todibo, Suárez, Rafinha, Lenglet, Wagué, Aleñá, Sergi Roberto, Miranda, Abel Ruiz, Collado

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Chambers, Sokratis, Monreal – Willock, Xhaka – Mchitarjan, Özil, Nelson – Aubameyang
    Náhradníci: Martinez – Mustafi, Kolašinac, Thompson, Ceballos, Guendouzi, Torreira, Martinelli, Saka, Nketiah.
     
    Vítězové trofeje Joana Gampera:

    1994 – 2004: FC Barcelona
    2005: Juventus
    2006 – 2008: FC Barcelona
    2009: Manchester City
    2010 – 2011: FC Barcelona
    2012: Sampdoria Janov
    2013 – 2018: FC Barcelona
     
    Arsenal FC

    Na opačné straně stojí londýnský Arsenal, který má za sebou celou řadu přípravných zápasů, k dnešnímu dni již sedm. Gunners hned na úvod přípravy pouze remizovali s anglickým Borehamem, avšak do tohoto zápasu nastoupila celá řada mladých talentovaných hráčů. Až v následném duelu se Arsenalu povedlo poprvé zvítězit, poradil si totiž s Coloradem poměrem 3:0. Anglický celek se navíc účastnil celkem prestižního turnaje ICC, během kterého sehrál hned tři zápasy, přičemž vyhrál hned ve dvou případech. Navíc tomu není dávno, co jsme sledovali boj o Emirates Cup, který nakonec zvítězil francouzský Lyon, jenž vyhrál 2:1. Poslední přípravný zápas ale nabídl vítězství Arsenalu, který si poradil s francouzským Angers výsledkem 2:1.
     
    FC Barcelona

    Fotbalisté Barcelony mají prozatím za sebou pouze dva přípravné zápasy, což rozhodně není moc. Španělská nejvyšší soutěž ale startuje až za dva týdny, do té doby má katalánský gigant ještě hodně času. Katalánci se v úvodním duelu utkali s londýnskou Chelsea, nicméně tento duel jim nevyšel dle představ. Nakonec se z kýženého vítězství radoval anglický celek, kterému se podařilo zvítězit poměrem 2:1. Až ve druhém přípravném duelu přišlo první vítězství, tentokráte Barcelona změřila síly s japonským Kobe, ve kterém hraje hned trojice bývalých hráčů katalánského celku. Barcelona tento duel zvládla poměrem 2:0
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Trofej Joana Gampera má před sebou další vydání, tentokráte si FC Barcelona pozvala anglický Arsenal FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Branky: 69. Maitland-Niles (vla.), 90. Suárez – 36. Aubameyang

    Karty:   23. Alba (BAR), 67. Wagué (BAR), 74. Lenglet (BAR) – 74. Ceballos (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6.
    FC Barcelona: Neto (46. ter Stegen) – Semedo (63. Wagué), Piqué (C) (46. Lenglet), Umtiti (46. Todibo), Alba (63. Miranda) – de Jong (46. Busquets), Rakitić (46. Aleñá), Puig (46. Roberto) – Dembélé (63. Suárez), Pérez (46. Rafinha), Griezmann (79. Collado)
    Náhradníci: ter Stegen – Busquets, Todibo, Suárez, Rafinha, Lenglet, Wagué, Aleñá, Sergi Roberto, Miranda, Abel Ruiz, Collado, Coutinho, Firpo, Arthur, Vidal, Messi

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Chambers, Sokratis (86. Mustafi), Monreal (46. Kolašinac) – Willock (72. Ceballos), Xhaka (C) (86. Torreira)– Mchitarjan (71. Saka), Özil (73. Martinelli), Nelson (46. Guendouzi) – Aubameyang (86. Nketiah)
    Náhradníci: Martinez – Mustafi, Kolašinac, Thompson, Ceballos, Guendouzi, Torreira, Martinelli, Saka, Nketiah
    ocianews.com