Benátky n/J – Novokuzněck 2:4 (kon.)
konec
HC Benátky nad Jizerou
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Metallurg Novokuzněck
Pondělí 05.08.2019, 17:30 • Home Credit Arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, přeji příjemný zbytek večera a brzy naviděnou! (19:46:10)
     
    Poslední perioda přinesla gól od obou celků. Benátky jich však potřebovaly více, jelikož si Rusové vytvořili v předchozích třetinách dvoubrankový náskok. Výraznými forvardy z řad Benátek byli Bittner s Dlouhým, ale na ruského gólmana ani jeden z nich nevyzrál. Novokuzněck si tak odnáší do kabin výhru 4:2 a může se tak připravit na Bílé Tygry, které vyzve ve stejné aréně následující den.
     
    Konec zápasu.
     
    58:22
    Sprintující Bittner najel na levou stranu ruské svatyně a pokoušel se puk dostal do volného místa mezi tyčí a betonem, ale ozvala se pouze tyč! Ani druhý pokus stejného střelce nestačil.
     
    57:53
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Buchtela – 2 min., krosček).
     
    57:30
    Českému celku se povedlo vybojovat ještě závěrečnou přesilovku. Po kombinování nakonec vystřelil z pravého kruhu Bittner. Zasáhnout musely Sinkevičovy betony.
     
    57:28
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Sevčenko – 2 min., krosček).
     
    56:45
    Benátečtí mají pouze tři minuty na to, aby něco vymysleli. Zatím se jim však nedaří vyvézt touš ani ze svého pásma.
    55:55 DJURJAGIN - 2:4
     
    55:55
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Při přečíslení tři na dva Rusové neskórovali. Po pár sekundách, kdy se myslelo, že je po šanci, se vzpamatoval DENIS DJURJAGIN a vsítil kotouč po zemi za záda domácího brankáře. Metallurg tak vede o dvě branky a šance Benátek na obrat se snižuje. Asistence: Sergej Judin.
     
    55:03
    Po nešťastném odrazu bruslí jednoho z benáteckých hráčů si kotouč vzal Ševčenko, jenž nepříjemně potrápil Žajdlíka. Ten si puk po odrazu od výstroje pokryl.
     
    54:15
    Bittner měl ještě trošku prostoru pro střelu v ose kluziště, tak neváhal a vystřelil, trefil však horní síť. Následně je pískán ofsajd.
     
    54:10
    Hosté v plném počtu.
     
    52:55
    Šír dostal nahrávku na pravou stranu a šikovně vystřelil do pravé části branky a Sinkevič na poslední chvíli chytil kotouč do své lapačky! Za pár chvil střílel od modré Buchtela a ruský brankář svou lapačku opět potřeboval.
     
    52:10
    Benátečtí mají velkou příležitost pro srovnání. První akce v čele s Nikem byla však zmařena o jednu z ruských bruslí.
     
    51:52
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Murašov – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:20
    Nyní se středočeský celek snaží utvořit tlak a pořád najíždí do útočného pásma. Žádná nebezpečná střela na Sinkeviče nepřiletěla.
     
    49:58
    Právě se odehrálo přečíslení ze strany Novokuzněcku! Rozjetý Parkhomenko nahrál na připraveného Maletina, který vypálil a trefil hruď benáteckého gólmana. Žajdlík se překvapivě rozhodl puk ještě rozehrát a ne přidržet, což mu nadělalo více škody než užitku.
     
    48:03
    Jerdakov byl opět viditelný v útoku! Nebezpečnou nahrávku na druhou stranu k bráně ale překazila Kovářova brusle.
     
    47:08
    Domácí v plném počtu.
     
    46:14
    Šír dostal put na hůl, měl šanci vyjet a zkusit předvést sólovou akci, nicméně dal přednost vyhození a vystřídaní. Následoval únik Průžka, ale na poslední chvíli mu mezikruží kotouč uskočil.
     
    45:37
    Jerdakov v přesilovce dostal prostor vypálit, ale kotouč se jen lehce otřel o Žajdlíkovy betony. Benátkám se nedaří vyhodit puk z pásma.
     
    45:08
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Niko – 2 min., napadení).
     
    45:00
    Opravdová gólovka! Souhra mezi Bittnerem a Dlouhým je špičková, Dlouhý poté zkoušel zavézt puk mezi betony, ale Sinkevič je opět pozorný.
     
    44:10
    Mozorov byl v solidní rychlosti, ale v zakončení mu zabránil benátecký Buchtela. Následuje přejíždění ze strany na stranu, kdy se v zásazích střídají oba brankáři.
     
    42:20
    Kombinaci Rusů v jejich útočném pásmu napadl Wiencek, který dokázal jednomu z obránců puk vypíchnout. Benátky tak dostaly čas na přípravu útoku. Průžkovi chybělo přímo u Sinkeviče opravdu málo, ale betony všechno překazily.
    41:23 DLOUHÝ - 2:3
     
    41:23
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Výborná akce domácího týmu! Ladislav Bittner svižně náhral zpoza brány na volného ADAMA DLOUHÉHO před brankovištěm, jenž s pukem dlouho nic nevymýšlel a poslal ho přímo do horní části ruské svatyně. Asistence: Ladislav Bittner.
     
    40:25
    Ihned po startu se ke střele dostal Kovář, puk lízl výstroj Sinkeviče, nicméně neskončil za bránou. Následovaly dvě střely Klapky, které daly ruskému gólmanovi zabrat. Skóre se zatím nemění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka proběhla převázně v podání Metallurgu, který měl převahu téměř celou třetinu. Až na šanci Průžka a Nika od modré se nic víc domácímu celku nepovedlo ani v přesilových hrách. Rusové naopak dokázali vstřelit hned dva góly a dostali se tak do větší psychické pohody. Utkání se však může obrátit i v poslední třetině, která začíná zhruba v 19:11.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Benátky si teď vůbec neví rady, jak naložit s hostujícím tlakem. Těsně před koncem zůstal na ledě ležet Murašov, ale dodatečný trest se nekoná.
     
    38:14
    Zajímavá kombinace ze strany Rusů! Ze středu Kirillov nahrál na volného Sevčenka, který zkusil poslat do šatny ještě čtvrtý gól. Žajdlík byl však rychlý a dokázal na ruskou scenérii zareagovat pravým betonem.
     
    37:25
    Hosté v plném počtu.
     
    37:00
    Niko vystřelil prudce od modré čáry a kotouč se zajímavě odrazil od Sinkeviče přímo na pravou tyč! Naneštěstí puk mířil ven a ne do brány. Domácím zbývá jen několik málo sekund v přesilovce.
     
    36:10
    Průžek se rozjížděl do útoku a poslal nahrávku do pohybu Šírovi. Ten však nebyl dostatečně rychlý a o puk se Benátky musí porvat u mantinelu.
     
    35:25
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Kirillov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:50
    Dlouhý mířil nahrávku na volného Jiruše, ale ten se neblýskl v gólové šanci. Na druhé straně za několik málo chvil vypálil Jerdakov. Skóre zůstavá neměnné.
     
    34:26
    Hosté v plném počtu.
     
    34:07
    Benátky si chvilku posílaly kotouč ze strany na stranu, ale účinně vypálit se nikomu z útočníků nepovedlo. Rusové opět vyhazují.
     
    33:21
    Průžek se pokoušel rychle vypálit z pravého kruhu, ale trefil betony. Hosté poté ihned kotouč vyhodili ze svého pásma.
     
    32:26
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Čegošev – 2 min., nedovolené bránění).
    31:55 YUDIN - 1:3
     
    31:55
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Přestože se Benátky dostaly do přečíslení, poté následoval ruský protiútok, kde Maletin nahrál na volného SERGEYE YUDINA. Ten i přes velkou rychlost dokázal poslat kotouč přímo pod břevno a posílá tým Novokuzněcku do vedení! Asistence: Savelij Maletin.
     
    30:59
    Ščukin zkoušel střílet z pravého kruhu, nicméně brankář Benátek si se střelou poradil. Kotouč byl poté poslán do středního pásma, kde již naskočil z trestné lavice Klapka. Akce českého celku byla však opět zastavena ruským gólmanem.
     
    29:06
    Hosté v plném počtu.
     
    29:02
    Wiencek vypálil z ostrého úhlu, ale opět bez úspěchu! Obě mužstva zatím nevědí, jak přelstít brankáře.
     
    28:20
    Už podruhé tu máme hru čtyři na čtyři. Vhazování následuje na straně Benátek.
     
    28:20
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Klapka – 2 min., držení).
     
    27:43
    Benátky předváděly perfektní souhru v útočném pásmu. Kotouč doputoval až k najetému Průžkovi, který si utvořil prostor na ose hriště. Ruský brankář střelu dokázal odrazit a následně tak stopnout hru.
     
    27:06
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Čegošev – 2 min., držení).
     
    26:36
    Špaček přenechal touš Jirušovi, který se v bezprostřední blízkosti ocitl před Sinkevičem. Ten však tušil přicházející akci a puk dokázal odrazit pryč před jakoukoli dorážkou.
     
    25:51
    U české brány je rušno, Metallurgu se v souhře daří více a Žajdlík je tentokrát neustále zaneprázdněn.
     
    25:15
    Po zmařeném útoku Benáteckých si kotouč obstaral Ruban, který z pravé strany prudce vypálil do těla domácího brankáře.
     
    24:33
    Kunst se dokázal přetlačit až na levou stranu, kde nakonec golfákem vystřelil na připraveného Sinkeviče. Dojezd ostatních benáteckých hráčů se nelíbil hostujícím, kteří si je poté lehce podali u mantinelu.
     
    24:09
    Domácí v plném počtu.
    23:37 POLJAKOV - 1:2
     
    23:37
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Přece jenom se Novokuzněck dostal do vedení! Jerdakov nahrál z pravého kruhu přímo před branku, kde neměl problém se zakončením nenápadný VALERY POLJAKOV. Asistence: Danill Jerdakov, Maksim Kytsin.
     
    22:30
    Obrovská šance na straně Ruska! Rychlou nahrávku před pravé volné místo u benátecké svatyně mohl výborně využít Jerdakov! Ten nicméně nestihl puk trefit správně.
     
    22:09
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Buchtela – 2 min., faul loktem).
     
    21:16
    Po nepovedené přihrávce jednoho z Benáteckých unikl Ruban a z levého kruhu vystřelil. Správně natočený Žajdlík si kotouč podržel ve výstroji a hra je přerušena.
     
    20:21
    Metallurg se dostal do protiútoku, kdy Mozorov nepříjemně kotouč napálil na Žajdlíkovu bránu. Ten však stihl sklapnout betony. Na druhé straně se pokoušel o zvýšení skóre Chrtek, ale i přes několik pokusů se Sinkevič ubránil.
     
    20:11
    Po vhazování na ruské straně se kotouč dostal na modrou ke Kovářovi. U dorážky byl nejrychleji Šír, ale hostující obránci mu v jakékoliv další akci zabránili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ačkoliv byly v první polovině velmi aktivní Benátky se střelcem Jirušem, Metallurg po čase dostal rychlost do bruslí a domácí celek začal dohánět. Ačkoliv pořád otálel o jednu branku, v posledních dvou sekundách dokázal srovnat Jerdakov. Skóre je tedy vyrovnané, uvidí se, co přinese další perioda.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:58 JERDAKOV - 1:1
     
    19:58
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Metallurg vyvinul obrovský tlak na český celek! Po několika střelách na Žajdlíka se podařilo dvě minuty před koncem vyrovnat DANILLU JERDAKOVI z dorážky v mezikruží! Asistence: Eriks Sevčenko, Aleksey Kirillov.
     
    19:00
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Had – 2 min., hákování).
     
    18:40
    Následovalo přetahování o puk ve středním pásmu. Na chvíli zvítězil Had, nicméně Novokuzněck si kotouč vzal kotouč zpět, ale ke střele mu chybělo hodně.
     
    17:42
    Domácí v plném počtu.
     
    17:25
    Sevčenko vypálil golfákem z levého kruhu, Žajdlíkovy betony vyrazily kotouč přímo před bránu a Rusům chybělo málo k dorážce!
     
    17:11
    Domácí celek se nyní musí potýkat se zbytkem oslabení.
     
    16:19
    Hosté v plném počtu.
     
    15:49
    Máme tu na půl minuty hru ve čtyřech. Čegošev zkoušel střílet od modré čáry a trefil gólmanovu vyrážečku. Benátečtí nemají vůbec příležitost k nějaké vlastní akci, Metallurg je aktuálně aktivnějším celkem.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Chrtek – 2 min., hákování).
     
    14:30
    Benátečtí dostávají taky svou premiérovou přesilovku. Ke střele se zatím nedostali, jelikož obránce Novokuzněcku vyhodil kotouč mimo ledovou plochu. Středočeši musí vytvořit útok odznova.
     
    14:19
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Kirillov – 2 min., podrážení).
     
    14:13
    Kapitán Špaček zavezl touš mezi kruhy a přihrával na Klapku. Ten však dostal ostrý hit.
     
    13:09
    Ihned po vhazování předvedl Parkhomenko rychlou nahrávku z otočky na volného Maletina před bránou! Žajdlík si opět situaci přečetl a jeho betony pečlivě stráží domácí pokladnici.
     
    12:32
    Domácí v plném počtu.
     
    12:10
    Další akce ze strany Novokuzněcku nepřinesla ovoce. Po nahrávce Mokritsyna na Rubana mířil potenciálně nebezpečný kotouč za bránu.
     
    10:57
    Ruský celek má příležitost k vyrovnání v podobě první přesilovky. Po dlouhém kombinování se pokusil o střelu z bekhendu Poljakov, nicméně benátecký brankář měl připravené betony.
     
    10:32
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Niko – 2 min., zásah do nohou).
     
    09:40
    Bittner udržel kotouč přímo u ruské brány a zezadu nahrál Dlouhému, ten ale kotouč minul. Rusové zatím nic nepředvádějí a Žajdlík má dost času k odpočinku.
     
    08:45
    Niko z pravého kruhu střílel ze zápěstí a trefil tyč Sinkeviče!
     
    07:54
    Zajímavé přečíslení ze strany hostů! Ruban najel v plné rychlosti a na poslední chvíli nahrál nalevo Ševčenkovi, ale kotouč poskočil a on nedokázal ho zpracovat.
     
    07:26
    Po šanci Benátek následoval protiútok Rusů, kteří se ocitli v brankovišti a dostali se do potyček s domácím celkem. Žajdlík však o puku věděl a měl ho pod kontrolou.
     
    06:09
    Butuzov chvíli držel puk u pravého kruhu a posléze přihrál na modrou k Čegoševovi, nicméně ten vystřelil daleko nad svatyni Žajdlíka.
     
    05:10
    Domácí chvíli kombinovali v útočném pásmu. Komunikace však neproběhla dle představ, a tak musí Šír začínat znovu.
     
    04:05
    Po buly v obranném pásmu Benáteckých se pokusil vystřelil Ščukin, ale puk trefil jednoho z obránců. Poté se hra převalila na druhou stranu, kde Sinkeviče překvapil rychlý Šafařovský, ale bez úspěchu.
     
    03:39
    Po pískaném ofsajdu se ruští hokejisté dostali do skrumáže před Žajdlíka, Jerdakov však na gólmana nevyzrál.
     
    03:12
    Domácí byli opět v zajímavé šanci, kdy zprava najel Průžek a nahrávku dozadu posílal Šírovi. Ten ale kotouč nestihl trefit tak, jak by chtěl.
     
    02:31
    Ševčenko se snažil udržet touš u pravého mantinelu, aktivní Benátky však berou hru na svou stranu.
    01:44 JIRUŠ - 1:0
     
    01:44
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Benátečtí ve startu hry dominují a také jako první otevírají skóre! Po drsném hitu jednoho z ruských obránců se puk dostal až do levého kruhu, kde ho nejlépe doklepl VOJTĚCH JIRUŠ. Asistence: Ondřej Buchtela.
     
    00:20
    Úvodní buly se chopili hosté, dlouho u puku však nevydrželi, Průžek ihned zaváží kotouč do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky již vstoupily minutu před zahájením utkání na led. Benátky oblékly tmavě modré dresy, ruský mančaft se předvádí v červenobílé.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hrstka) – Kovář, Niko, Aubrecht, Kunst (A), Had, Buchtela – Průžek (A), Šír, Wiencek, Špaček (C), Chrtek, Klapka, Dlouhý, Bittner, Jiruš, Hotěk, Šafařovský, Vomáčka.

    Metallurg Novokuzněck: Sinkevič (Pechursky) – Sevčenko, Murašov, Čegošev, Zdanov, Akišin, Ščukin, Kirillov, Rjabokonov – Maletin, Judin, Kitsyn (A), Djurjagin (A), Mokritsyn, Parchomenko, Butuzov, Vernigor, Mozorov, Poljakov, Ševčenko, Ruban, Jerdakov (C).

    Rozhodčí: Petr Bosák, Lukáš Kajínek..
     
    Přeji pěkné pondělní odpoledne a vítám vás u textového přenosu z přípravy na nadcházející sezónu. Dnes se proti sobě v liberecké Home Credit Aréně postaví týmy HC Benátky nad Jizerou a ruský Metallurg Novokuzněck.

    Pro český celek půjde již o druhé přátelské utkání, v červenci se totiž utkal s běloruským Soligorskem, kterému podlehl 0:3. Pro klub z druhé nejvyšší soutěže v Rusku se bude jednat o první letošní konfrontaci. Kromě Benátek se dřívější člen KHL v rámci soustředění utká ještě s Bílými Tygry, které vyzve zítra. Napraví Benátky své předchozí zaváhání nebo se bude radovat Metallurg?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Kateřina Hamplová

    Branky a nahrávky: 2. Jiruš (Buchtela), 42. Dlouhý (Bittner) – 20. Jerdakov (Sevčenko, Kirillov), 24. Poljakov (Jerdakov, Kytsin), 32. Yudin (Maletin), 56. Djurjagin (Judin)


    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hosnedl) – Kovář, Niko, Aubrecht, Kunst (A), Had, Buchtela – Průžek (A), Šír, Wiencek, Špaček (C), Chrtek, Klapka, Dlouhý, Bittner, Jiruš, Hotěk, Šafařovský, Vomáčka.
    Metallurg Novokuzněck: Sinkevič (Pechursky) – Sevčenko, Murašov, Čegošev, Zdanov, Akišin, Ščukin, Kirillov, Rjabokonov – Maletin, Judin, Kitsyn (A), Djurjagin (A), Mokritsyn, Parchomenko, Butuzov, Vernigor, Mozorov, Poljakov, Ševčenko, Ruban, Jerdakov (C).

    Rozhodčí: Bernat, Zavřel – Bosák, Kajínek.
    thejrc.org