Finsko – Kanada 0:6 (kon.) | Rusko – USA 6:2 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (4:3 po s.n.)
Slovensko – Švédsko 2:3 (kon.)
konec
Finsko
0:6 (0:3, 0:1, 0:2)
Kanada
Pondělí 05.08.2019, 15:30 • Zimní stadion města Břeclavi, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    56:21 Lennox parádním zákrokem zachránil čisté konto
     
    56:21
    Tohle nebyl gól?! Značnou část hokejové geniality prokázal Ruben Rafkin, když úžasnou přihrávkou našel na vzdálenější tyči volného Brada Lamberta. Už se zdálo, že Fin s kanadským pasem prostrčil puk až do branky, když v tom rozhodčí rozpažil. Gólman Tristan Lennox totiž těsně před brankovou lajnou puk přilehl a zabránil tak jasnému gólu!
     
    54:45
    Vyloučení v týmu Kanada (Kaiden Guhle – 2 min., držení).
    46:59 Parádní zákrok Blomqvista
     
    46:59
    Tak tohle byl parádní zákrok! Quinton Byfield našel skvělou přihrávkou na druhé straně hřiště úplně volného Coleho Perfettiho, ten neváhal a z první poslal prudkou ránu do pravé šibenice finské branky. Joel Blomqvist se dokázal neuvěřitelně natáhnou a takřka jistý gól uklidit v lapačce.
     
    46:51
    Vyloučení v týmu Finsko (Roni Hirvonen – 2 min., krosček).
    44:41 Kanada opět v přečíslení
     
    44:41
    Další obrovská kanadská šance! Jean-Luc Foudy si počkal na správný moment a parádní přihrávkou do prostoru mezikruží našel volného Willa Cuylleho. Ten velkou šanci ke vstřelení své druhé branky nevyužil, jeho trefu k levé tyči vyrazil finský gólman beton. Puk se tak k finskému neštěstí odrazil k dalšímu kanadskému hráči, ani Lukas Cormier ale nedokázal z bezprostřední blízkosti branky gólově zakončit.
    42:23 Cole PERFETTI - 0:6
     
    42:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! Neuplynula ani minuta od poslední kanadské branky a Joel Blomqvist si zase vyndavá puk z branky. COLE PERFETTI se uvolnil na levé straně kluziště a slušnou střelou švihem k tyči překonal finského gólmana. Asistence: Hendrix Lapierre, Justin Sourdif.
    41:51 Seth JARVIS - 0:5
     
    41:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Demolice Finska pokračuje! SETH JARVIS se dostal na pravé straně kluziště k puku a parádní trefou švihem vymetl pravou šibenici skandinávské branky! Bez asistence.
     
    39:30
    Vyloučení v týmu Kanada (Cole Perfetti – 2 min., hákování).
     
    37:10
    Vyloučení v týmu Kanada (Ozzy Wiesblatt – 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Connor McClennon.
    29:22 Přízemní střela Cormiera končí těsne vedle branky
     
    29:22
    Kanada teď vyla velmi blízko další brance! Lukas Cormier našel přízemní střelou od modré škvíru mezi betony finského gólmana, ten však šťastně srazil bruslí puk mimo tři tyče.
     
    26:36
    Vyloučení v týmu Kanada (Kaiden Guhle – 2 min., držení).
     
    24:01
    Vyloučení v týmu Finsko (Jesse Seppälä – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    23:43
    Vyloučení v týmu Finsko (Valtteri Karnaranta – 2 min., podrážení).
    22:06 Ridly GREIG - 0:4
     
    22:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubka finské obrany! RIDLY GREIG si nejdříve jemným nahozením narazil o finského gólmana puk, aby se následně prorval před brankoviště a parádním technickou střelu vymetl levou šibenici finské branky! Bez asistence.
    19:23 Seth JARVIS - 0:3
     
    19:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem první třetiny Finové dostávají další branku. Quinton Byfield našel na levé straně úplně volného SETHA JARVISE, který parádní střelou švihem pod víko prostřelil finského gólmana a vsítil tak třetí kanadskou branku.
    18:19 Obrovská šance Mäenpää
     
    18:19
    Tak to byla šance! Po střele z osy hřiště, která se odrazila od zadního mantinelu zpět před kanadskou branku, se k puku dostal Juuso Mäenpää. Ten sice měl před sebou překvapeného severoamerického gólmana, nedokázal ale svou střelu usměrnit někam jinak než doprostřed branky, kde kanadský brankář klečel.
     
    14:40
    Vyloučení v týmu Kanada (Seth Jarvis – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:13
    Vyloučení v týmu Kanada (Ridly Greig – 2 min., hákování).
    07:28 Will CUYLLE - 0:2
     
    07:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to bylo opravdu rychlé. Ridly Greig poslal po lajně pas na WILLIHO CUYLLEHO, který z nenápadné akce vytvořil gól. Potřeboval k tomu jen malý prostor ke střele, který zužitkoval parádní trefou opět k bližší tyči, kde našel mezírku mezi vyrážečkou finského gólmana a tyčkou. Asistence: Ridly Greig.
    05:52 Cole PERFETTI - 0:1
     
    05:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Parádní akce Kanady v přesilové hře, Hendrix Lapierre našel na pravé straně kluziště volného COLEHO PERFETTIHO, který parádní ránou švihem našel mezírku mezi tyčkou a finským gólmanem! Vyloučený Fin už se vrací na hrací plochu, kanadská přesilovka tak končí po pouhé půl minutě. Asistence: Hendrix Lapierre, Jamie Drysdale.
     
    05:20
    Vyloučení v týmu Finsko (Eetu Liukas – 2 min., podrážení).

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 6. Perfetti (Lapierre, Drysdale), 8. Cuylle (Greig), 20. Jarvis (Byfield), 23. Greig, 42. Jarvis, 43. Perfetti (Lapierre, Sourdif)


    Finsko: Blomqvist (Jatkola) – Puutio (A), Viro, Niemelä, Nyman (A), Rafkin, Määttä, Luoto, Koskela – Suni, Hirvonen (C), Karnaranta – Lambert, Aatu Räty, Järventie – Liukas, Mäenpää, Seppälä – Korkalainen, Määttä, Niemi.
    Kanada: Lennox (Garand) – Guhle (A), Drysdale (C), Hunt, Cormier, Sebrango, Poirier, O'Rourke – Neighbours (A), Byfield, Jarvis – Perfetti, Lapierre, Sourdif – Cuylle, Greig, Foudy – McClennon, Bourque, Wiesblatt – Rochette.

    Rozhodčí: René Hradil, Adam Kika – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 425
    thejrc.org