Motor ČB – Plzeň 1:2 (kon.) | Chomutov – Sachalin 1:5 (kon.) | Třebíč – Havlíčkův Brod 6:5 (2:1 po s.n.)
Liberec – Novokuzněck 3:4 (po pr.) | Kladno – Litvínov 2:5 (kon.) | Jihlava – Irtyš Pavlodar 2:3 (kon.)
Havířov – Cracovia 3:2 (kon.) | Litoměřice – Ústí n/L 8:2 (kon.) | Sparta – Slavia 5:0 (kon.)
Kometa Brno – Trenčín 4:1 (4:3 po s.n.) | Opava – Nový Jičín 2:2 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
po s.n. (4:3)
HC Kometa Brno
4:1 (3:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
HK DUKLA Trenčín
Úterý 06.08.2019, 18:00 • DRFG arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký úterní podvečer z Brna. Léto je v plném proudu, ale stejně tak je tomu i s přípravami na nový hokejový soutěžní ročník, který se mílovými kroky blíží. Pro skalní příznivce ledního hokeje je srpen obdobím, kdy to opět na stadionech začíná žít. Kometa Brno se tentokrát odhodlala zahájit zápasovou přípravu v domácím prostředí, do DRFG arény zavítá tradiční slovenský klub – HC Dukla Trenčín. Oba celky se setkávají po čtyřech letech, komu se podaří lépe nastoupit do kolotoče přípravných střetnutí?
     

    HK Dukla Trenčín:

    Trenčínská Dukla skončila v loňském ročníku slovenské Tipsport ligy na 6. místě a po základní části na ní vyšel soupeř z Nitry. Trenčín ovšem ve čtvrtfinálové sérii nepřekvapil a se sezonou se loučil hned v prvním kole vyřazovací části. Pro letošní ročník se Trenčín musel rozloučit s řadou zkušených hráčů. Tým, jenž dává dohromady trenér Ján Pardavý, se bude opírat o dravé mladíky z klubové líhně. Za všechny jmenujme Viliama Čacha či Erika Rajnohu. Nejčerstvějšími posilami slovenského celku jsou momentálně Brandon Alderson a Andrew Radjenovič.

    Trenčín odehraje před startem slovenské nejvyšší soutěže celkem 10 přípravných střetnutí, jeho moravské tour začíná dnes v Brně a bude dále pokračovat do Vsetína a Olomouce. Následně se Dukla představí znovu v Brně, kde vyzve Karlovy Vary. Jediným slovenským zástupce v přípravě je celek HC Bratislava, v dalších případech čeká na Duklu opět měření sil s českými soupeři a to Vítkovicemi, Havířovem či Zlínem.

     

    HC Kometa Brno:

    Brněnskou Kometu povede do nové sezony trenér Petr Fiala, jenž přebral úlohu hlavního kouče po Liboru Zábranském. Nový brněnský trenér už sice nebude moct počítat se službami Leoše Čermáka, jenž pověsil brusle na hřebík, avšak nadále se může těšit na spolupráci s Martinem Eratem či Tomášem Plekancem. Nedá se však předpokládat, že Kometa hned v prvních přípravných utkáních vyrukuje se všemi trumfy v rukávu. Podobně jako u Trenčína můžeme očekávat, že do prvního přípravného střetnutí nasadí trenéři především mladší hráče, kteří budou bojovat o místo v základní sestavě.

    Kometa před startem Tipsport extraligy spolkne dávku devíti přípravných střetnutí. Krom slovenského Trenčína je v plánu měření s prvoligovým Motorem České Budějovice či nově se rodícím bratislavským Slovanem. V Brně nezapomínají ani na konfrontaci s extraligovými soupeři, postupně Kometu otestují Třinec, Olomouc a Zlín.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Baranka, Malec, D. Mikyska, Kowalczyk – Plášek, Plekanec (C), Lev – Orsava, Süss, Kucsera – Horký, Kusko, Kratochvíl – Mlynář, Brabenec, Kunc. Trenér: Petr Fiala.

    HK Dukla Trenčín: Tomek (Kostelný) – Štach, Kajínek, Sládok (C), Rajnoha, Švec, Janík, Alderson, J. Mikyska, Šišovský, Sádecký, Luhový, Čacho, Smirnov, Pelech, Jakubec, Maniaček, Košecký, Dužek, Lapšanský, Hlinka.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hanzlík, Vašíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Česko-Slovenský souboj mezi Kometu a Duklou Trenčín odstartoval, na úvodním vhazování úspěšnější hostující Mikyska proti Plekancovi.
     
    01:03
    V úvodu je patrná pochopitelná nepřesnost na obou stranách, jak Trenčín tak ani Kometa se při svých útočných přechode nedokázaly usadit v pásmu soupeře.
     
    01:44
    Hlinka vedl útok Trenčína a po přejetí modré čáry napřáhl, čímž přinutil k prvnímu zákroku domácího brankáře Vejmelku.
     
    02:25
    Brněnský mladík Mlynář se nyní snažil s kotoučem prokličkovat skrz střední pásmo, narazil ovšem na pozornou obrannou zeď trenčínské Dukly, přesto ještě stačil vybojovat kotouč zpět na hole svých spoluhráčů.
     
    03:14
    První lajna Komety ve složení Plášek – Plekanec – Lev se snaží uzamknout Duklu v obranném pásmu, ovšem obrana slovenského celku zatím úspěšně odolává.
     
    03:31
    Kucsera se ihned po vhazování dostal k zakončení, které však pozorný Tomek stačil vyrazit a Trenčín posouvá hru do středního pásma.
     
    03:59
    První vyloučení dnešního utkání, na trestnou lavici odjíždí Erik Rajnoha – dvě minuty hákování.
     
    04:06
    Trenčín se dokázal hned v úvodu oslabení osvobodit.
     
    04:28
    Plekanec nyní ujížděl do útočného pásma po levém křídle a předložil kotouč Horkému, ten však v klíčové fázi kotouč promáchl.
     
    04:47
    Další slibnou příležitost Komety si připsal novic v brněnském dresu Pyrochta, jeho střelu však dokázal pohotovou lapačkou zneškodnit brankář Tomek.
     
    05:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým využívá přesilovou hru! První brněnskou radost v nové sezoně obstaral JAKUB ORSAVA, když zužitkoval přihrávku Kucsery a přesnou střelou z voleje nedal brankáři Tomkovi šanci. Asistence: Lukáš Kucsera, Ivan Baranka.
     
    05:51
    Trenčín se snaží o okamžitou odpověď, střeleckým pokusem z vrcholku pravého kruhu se prezentoval Košecký, Vejmelka si ovšem prostor u bližší tyče pohlídal a hru přerušil.
     
    06:41
    Trenčín bojuje o svůj prostor v útočném pásmu, Lluhový nyní vybojoval střeleckou příležitost pro Čacha, jeho střela však neměla potřebnou razanci a Vejmelka si při její likvidaci příliš nenadřel.
     
    07:35
    Lev se snažil individuálním průnikem dostat před Tomka, ovšem bránící Pelech se vyškolit nenechal.
     
    08:03
    Kometa podruhé v krátkém sledu v postavení mimo hru.
     
    08:31
    Rozehrávka Kucsery postrádala přesnost a kotouč skončil až na zakázaném uvolnění, hra se stěhuje před Vejmelku.
     
    08:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ihned po vhazování se kotouč ve vlastním obranném pásmu odrazil k JAKUBU ORSAVOVI, který dokázal mezi dvěma bránícími hráči Dukly vyrazit do samostatného úniku a bekhendem umístil kotouč nad rameno brankáře Tomka. Bez asistence.
     
    09:08
    Trenčín mohl nyní využít okénka v brněnské obraně, do přečíslení dva na jednoho postupoval Hlinka společně s Lluhovým, prvně jmenovaný však zvolil zakončení, které Vejmelka dokázal zneškodnit.
     
    09:16
    Přesilovou hru si nyní vyzkouší Dukla, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Silvester Kusko.
     
    09:43
    Kometa však zatím oslabení zvládá na výbornou a Trenčín se ještě s kotoučem nedostal do útočného pásma.
     
    09:57
    Nyní od modré čáry zahrozil prudkou ranou od modré čáry Štach, před Vejmelkou ještě clonil zaparkovaný Sádecký, ovšem brněnský brankář si poradil a dosáhl na kotouč jako první.
     
    10:03
    Kometa si vyzkouší oslabení ve třech proti pěti. Nešťastným vyhozením kotouče mimo hřiště se prezentoval Tomáš Bartejs, za což mu přísluší menší dvouminutový trest.
     
    10:06
    Kometa ihned vyhazuje.
     
    10:32
    Po přihrávce od Štacha pálil Alderson, Vejmelka úspěšně zakročil, Trenčín nadále na kotouči.
     
    11:10
    Tomáš Plekanec nyní za velkého aplausu domácích tribun osvobozuje unavenou trojici Brňanů, mezitím Kometa hraje již ve čtyrech.
     
    12:02
    Sládok nyní vypálil od modré čáry, ovšem brankář Vejmelka měl na jeho střelu celkem pohodlný výhled a bez větších problémů ji opět zneškodnil.
     
    12:03
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    12:43
    Kometa nyní chybuje v defenzívě, čehož se červenožlutí snaží okamžitě využít.
     
    13:05
    Rodící se nápor Trenčína ovšem Brňané včas zastavili a hra se nyní stěhuje na druhou stranu.
     
    13:31
    Horký se nyní s kotoučem dostal po levém křídle do útočného pásma, kde se střelou skrz obránce snažil zaskočit Tomka, tomu kotouč lízl lapačku, Dukla následně odpaluje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    14:03
    Plekanec opět předkládal kotouč do tutové příležitosti, tentokrát našel Pláška, jenže brněnskému mladíkovi kotouč přeskočil hůl a z připravovaného bekhendu nic nebylo.
     
    14:42
    Kometa se opět po vhazování ve vlastním obraném pásmu dostala k rychlému protiútoku, Lev ve středním pásmu navíc zcela uvolnil Pláška, jenž však v tváří v tvář Tomkovi branku přestřelil.
     
    15:53
    Dukla se nyní musí mít na pozoru, útočné choutky domácího týmu stoupají.
     
    16:40
    Ve skrumáži hráčů ve středním pásmu se nejlépe orientoval Mikyska, ovšem obrana Komety mu nepovolila nic víc než jen střelu z bezpečné vzdálenosti, kterou Vejmelka kontroloval.
     
    17:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým odskakuje do tříbrankového náskoku! Kometa opět těžila z povedené brejkové situace, když ve středním pásmu dokázal Pyrochta procpat kotouč na TOMÁŠE PLEKANCE, jenž svůj útočný vpád po levém křídle tentokrát zakončil přesnou střelu mezi Tomkovy betony. Asistence: Filip Pyrochta.
     
    18:38
    Trenčín opět pálí od modré, tentokrát se do puku opřel Pelech, Vejmelka opět použil svou lapačku.
     
    19:38
    Kometě se v závěru první třetiny daří držet útočné pásmo.
     
    19:59
    V samotném závěr úvodní periody ještě prověřil Tomka Pyrochta, hostující brankář tentokrát úspěšně zasáhl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přípravného utkání mezi Kometou a Trenčínem je minulostí. Domácí tým otevřel skóre v přesilové hře, když se střelou z voleje prosadil Jakub Orsava. Tentýž hráč byl i u druhé trefy svého týmu, když se po vhazování ve vlastním obranném pásmu dokázal nejlépe zorientovat a ujet hostujícím obráncům. Trenčín měl jedinečnou možnost jít do kontaktu během dvojnásobné přesilové hry, domácí obranu dlouze svíral, ale nedokázal vymyslet akci, která by vedla k překonání brankáře Vejmelky. Naopak Brňané se do konce první třetiny stihli prosadit ještě jednou, když tentokrát Tomáš Plekanec zvolil ve svém útočném vpádu střelecké zakončení a stanovil skóre po první třetině na 3:0 pro Brno. Prostřední dějství vypukne v DRFG areně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhá třetina odstartovala, na úvodním vhazování znovu úspěšnější hostující Mikyska.
     
    21:04
    Trenčín v úvodu prostředního dějství usiluje o prostor v útočném pásmu, pozorná defenziva Komety mu však neumožňuje vytvoření kombinace.
     
    21:37
    Horký převzal kotouč na útočné modré čáře a připravil příležitost Kratochvílovi, jenž z mezikruží rozezvonil tyčku Tomkovy brány!
     
    21:42
    Kometa se bude muset bránit početní výhodě Dukly. Menší trest za nedovolené bránění obdržel obránce Tomáš Malec.
     
    22:23
    Kometa se zatím brání dobře a nyní kotouč míří až k brankáři Tomkovi.
     
    23:00
    Trenčín opět nic kloudného nevymyslel a Baranka osvobozuje Brno.
     
    23:37
    Smirnov nyní přihrávkou přes šíří pásma našel Lluhového, ten si stačil zpracovat kotouč a zamířit, ovšem skulinu ve výstroji brankáře Vejmelky hledal marně.
     
    23:42
    Kometa kompletní.
     
    23:53
    Vejmelka si úspěšně poradil i s nepříjemnou střelou Jakubce, vhazuje se po jeho pravici.
     
    24:31
    Kometa již v plném počtu zatopila trenčínské obraně, Horký přihrál na modrou čáru Gulašimu, jenž se opřel do rány z voleje, kotouč propadl Tomkovy mezi betony, ale ke smůle domácího týmu se za brankovou čáru nedošoural, Kratochvíl se po puku natahoval marně.
     
    25:33
    Kometa je při vyrovnaném počtu hráčů lepším týmem a nadále krouží s kotoučem v obranném pásmu Dukly.
     
    26:14
    Plekanec si nyní vyměnil kotouč s Pláškem, prvně jmenovaný zakončit sice nestačil, ale získal vhazování před Tomkem,
     
    26:35
    Nápor Komety je narušen vyloučením, dvě minuty za hákování – tak zní verdikt pro Jakuba Orsavu.
     
    27:01
    Mikyska se prezentoval střelou z ostrého úhlu, kterou však Vejmelka zachytil ve své lapačce, jeho spoluhráči tak mohou v poklidu vystřídat.
     
    27:16
    Další úspěšný zákrok brněnského brankáře, tentokrát odolal prudké ráně z hole Sládoka.
     
    27:48
    Kometa mohla udeřit ve vlastním oslabení, Pyrochta zachytil kotouč a našel ve středním pásmu rozjetého Tomáše Plekance, ten však tentokrát v souboji s brankářem Tomkem jako vítěz nevyšel, hostující brankář jeho střelu vyrazil.
     
    28:21
    Přesilová hra Dukly končí a za čtrnáct vteřin započne početní výhoda Komety. Viníkem této situace je Brandon Alderson, jenž fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    28:35
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    29:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá druhou přesilovou hru v utkání. Domácí zcela uzamkli hosty v jejich obranném pásmu a původní přihrávka TOMÁŠE BARTEJSE se od hole trenčínského obránce odrazila za záda bezmocného Tomka. Asistence: Ivan Baranka.
     
    30:04
    Kometa nadále v náporu, od modré čáry napřáhl Malec a k dorážce se ještě dostal Kucsera, Tomek nyní odolává brněnskénu tlaku.
     
    31:09
    Silvester Kusko se nyní individuálním průnikem dostal až k zakončení z bezprostřední blízkosti trenčínské branky, ovšem skulinu mezi Tomkovými betony hledal marně.
     
    31:49
    Kometa je nyní jasným pánem ledu, hráči domácího týmu se prezentují aktivním pohybem, naopak hosté ze Slovenska jsou všude o krok později.
     
    32:42
    Plekanec vystihl chybu hostujícího obránce na modré čáře a upaloval do přečíslení s Jakubem Lvem, tentokrát mu však přihrávka ideálně nesedla, přesto se do bekhendového zakončení dostal ještě Plášek, ovšem úspěšným zákrokem se nakonec prezentoval i brankář Tomek.
     
    34:01
    Hra nyní svižně utíká, hraje se bez zbytečných přerušení, což ovšem vyhovuje více Kometě, která je nadále ve svém pohybu aktivnější.
     
    34:36
    Trenčín ovšem nyní vystrčil růžky a na kotouč si po delší době musel sáhnout i brankář Vejmelka, vhazuje se po jeho levici.
     
    34:59
    Mlynář nyní zpoza branky připravil střeleckou pozici Bartejsovi, jeho pokus zápěstím likviduje Tomek pohotovou lapačkou.
     
    35:49
    Z pravého křídla se na Tomka řítil novic v brněnském dresu Jakub Lev, ovšem na svou premiérovou trefu v novém působišti bude muset ještě počkat, neboť jeho střelu Tomek vytěsnil svou vyrážečkou.
     
    37:07
    Trenčínu se nyní daří držet Kometu zkrátka, ovšem hosté se dál než do středního pásma se svými útočnými úmysly nedostávají.
     
    37:59
    Vejmelka nyní musel betonem vyrazit střelu Maniačka, ovšem ten pálil z větší vzdálenosti a brněnského brankáře tento pokus nikterak nevykolejil.
     
    38:44
    Další chybu Dukly mohl ztrestat Plekanec, jenž se dnes už snad počtvrté řítil zcela osamocen na Tomka, zkusil to do protipohybu hostujícího brankáře, trefil však jeho hůl, od které se kotouč odráží do rohu útočného pásma Komety.
     
    39:39
    Kometa úřadovala v útočném pásmu, ovšem Plášek se za branku nešťastně srazil s Pyrochtou a Trenčín se mohl z tlaku vymanit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství proběhlo zcela pod taktovkou domácího týmu, což se sice výrazněji neprojevilo na skóre, ale i tak má Kometa dosavadní průběh zápasu pod kontrolou. Trenčínu opět nepomohly ani přesilové hry, ve kterých se slovenský celek zatím trápí a krom střel od modré čáry nikterak nepřidělal práci brankáři Karlu Vejmelkovi. Naopak Kometa využila již dvě početní výhody a tvořila si další slibné příležitosti k navýšení náskoku. Třetí třetina utkání odstartuje v 19:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    První lajna Komety se ihned nahrnula do útočného pásma, kde Tomek raději kotouč přikryl pod rukavicí a vhazuje se po jeho pravici.
     
    40:55
    Kotouč putoval ze strany na stranu trenčínské obranné třetiny, ale ke střele se domácí nedostali.
     
    41:15
    Rychlý protiútok Komety vedl po prvém křídle Kucsera, jeho ránu Tomek vyrazil, ze druhé vlny se snažil kotouč usměrnit do branky ještě Süss, ale puk se odrazil nad branku Dukly.
     
    41:19
    Přesilová hra pro Trenčín, dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Michal Gulaši.
     
    42:33
    Dukla se v početních výhodách nadále trápí, zatím se ani nedostala do útočného pásma.
     
    43:02
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Nyní se ovšem Trenčínu podařilo zlomit prokletí v přesilových hrách i kouzlo brankáře Vejmelky. Perfektní přihrávkou z obraného pásma se prezentoval Maniaček, když uvolnil do samostatného úniku RICHARDA JAKUBCE a ten trefil přesně nad rameno brankáře Vejmelky. Asistence: David Maniaček.
     
    43:50
    Prudkou ránu vyslal nyní brněnský Kucsera, ovšem Tomek ani zasahovat nemusel, neboť kotouč zamířil do zadního plexiskla.
     
    45:09
    Kometa se nyní marně snaží usadit v útočném pásmu Dukly, ta naopak vyčkává, zda by nemohla po případné chybě domácích vyrazit do rychlého brejku.
     
    46:36
    Orsava to na trenčínskou obranu zkusil individuálním průnikem, ovšem Dukla odolala a kontroluje kotouč ve vlastním pásmu.
     
    47:25
    Vejmelka úspěšně pokryl střelu hostujícího Lapšanského, vhazuje se po pravici brněnského brankáře.
     
    47:41
    Na druhé straně se prezentoval bekhendovým zakončením Kusko, taktéž Tomek byl se svým zákrokem úspěšný.
     
    48:29
    Kometa se nyní dokázala zformovat ke kombinaci v útočném pásmu, ovšem Pyrochta se střelou váhal a jeho přihrávku směřovanou do prostoru před trenčínskou svatyni Tomek přikryl pod svou rukavici.
     
    49:13
    Orsava dojel nahozený kotouč v rohu útočného pásma, snažil se vyzvat ke skórování Dalimila Mikysku, ale ten kotouč netrefil.
     
    49:33
    Další trest pro brněnskou Kometu, dvě minuty fasuje za držení Tomáš Malec a jelikož si neodpustil očividnou nespokojenost na trestné lavici, přidává mu rozhodčí navrch ještě desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    50:11
    Kometa se zatím brání dobře a Gulaši nyní vyhodil kotouč až k Tomkovi.
     
    50:58
    Tomáš Bartejs to však nyní neudělal vůbec dobře, měl za vlastní brankou dostatek času, aby puk vyhodil, ale místo toho se dostal pod tlak a puk vyhodil mimo ledovou plochu, za což fasuje dvouminutový trest za zdržování hry. Kometa se podruhé v dnešním utkání bude bránit ve třech proti pěti.
     
    51:21
    Kometa se však i ve dvojnásobném oslabení brání statečně, Trenčín musí začít z vlastního pásma.
     
    51:33
    Kometa už hraje ve čtyrech.
     
    51:56
    Střela hostujícího Čacha byla sražena do ochranné sítě, čtveřice Brněnských může vystřídat a následně se bude vhazovat před Vejmelkou.
     
    52:13
    Domácí Horký nyní ovšem výborně forčekoval a posbíral cenné vteřinky pro brněnský tým.
     
    52:29
    Trenčín byl opět zralý na inkasování ve vlastním oslabení, Kucsera rozjel ze středního pásma akci dva na jednoho a těsně před brankou předložil kotouč Orsavovi, jenže ke zkompletování hattricku chyběly druhému jmenovanému centimetry v přesnosti.
     
    52:58
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    53:55
    Trenčín se ještě snaží vylepšit skóre, před Vejmelkou se nyní zjevil Pelech, ovšem z otočky nedokázal usměrnit puk za záda brněnského brankáře a následně byl zpacifikován domácí obranou.
     
    54:57
    Střelou od mantinelu se snažil Tomka zaskočit Kunc, ovšem hostující brankář pohotově reagoval betonem.
     
    55:44
    Jakub Lev dostal nabito od Pyrochty ovšem jeho projektil trefil pouze clonícího hráče před brankou.
     
    57:05
    Kombinaci Plekance s Orsavou mohl k dokonalosti přivést Gulaši, ale nedokázal kotouč umístit do odkrytého prostoru v trenčínské brance.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:12
    Horký předložil kotouč do mezikruží Kratochvílovi, jehož bekhend ovšem skončil mimo branku soupeře, Brňané nadále usazeni v útočném pásmu.
     
    58:55
    Šance se zrodila i na druhé straně, Lapšanský připravil jedinečnou příležitost pro Lluhového, ale ten svůj osobní minisouboj s brněnským brankářem dnes nezvládá.
     
    59:13
    Dnešní utkání sleduje 3073 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání v základní hrací době ovládla domácí Kometa, která ve třetí třetině kontrolovala průběh zápasu, ovšem hosté z Trenčína se přeci jen dočkali čestného úspěchu, když v přesilové hře ujel domácí obraně Richard Jakubec upravil konečné skóre na 4:1. Po dohodě obou klubů bude následovat pětiminutové prodloužení tři na tři a poté samostatné nájezdy v pěti sériích.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:40
    Kometa se pustila do akce s trojicí Plekanec – Plášek – Gulaši a právě prvně jmenovaný mohl prodloužení rychle ukončit, jenže prázdnou branku po přihrávce od Gulašiho netrefil!
     
    61:32
    Na druhé straně ujížděl do zakončení Čacho, ovšem jeho střelu Vejmelka bez problému zkrotil ve své lapačce.
     
    62:13
    Hlinka upaloval do přečíslení dva na jednoho ve spolupráci s Čachem, ovšem druhý jmenovaný nedokázal Vejmelku prostřelit.
     
    62:53
    Další slibnou příležitost Trenčína měl z bekhendu Jakubec, Vejmelka opět úspěšně zasáhl.
     
    63:26
    Plášek nyní dlouze vedl kotouč v útočné třetině, už si najížděl i do střelecké pozice, ale nakonec se mu puk zamotal mezi bruslemi.
     
    63:42
    Trenčín se ve zbytku prodloužení bude bránit, neboť jeho lavička poslala do hry jednoho hráče navíc. Trest odpyká Josef Mikyska.
     
    64:38
    Plekancova střela skončila mimo a Dukla se následně osvobozuje.
     
    64:59
    V úplném závěru prodloužení pálil ještě Jakub Lev, pozorný Tomek hbitě vyrazil betonem a prodloužení končí.
     
    Konec zápasu.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Kusko proměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Hlinka neproměňuje.
     
    2. série
    2:0
    Brabenec proměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Mikyska J. proměňuje.
     
    3. série
    2:1
    Plášek neproměňuje.
     
    3. série
    2:1
    Smirnov neproměňuje.
     
    4. série
    3:1
    Kunc proměňuje.
     
    4. série
    3:2
    Šišovský proměňuje.
     
    5. série
    4:2
    Orsava proměňuje.
     
    5. série
    4:3
    Lapšanský proměňuje.
     
    Konec zápasu.
     
    Nyní již první přípravné utkání obou soupeřů skončilo. Kometa Brno dnes ovládla základní hrací dobu poměrem 4:1 a vítězství získala i v samostatných nájezdech.

    Zápasová příprava pokračuje pro Kometu Brno ve čtvrtek, kdy na domácím ledě vyzve prvoligového zástupce ČEZ Motor České Budějovice. Trenčín se ve stejný den vydá na Valašsko, kde poměří síly s VHK ROBE Vsetín.

    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášení:

    Jakub Orsava (KOM)

    Richard Jakubec (TRE) (20:16:39)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 6. Orsava (Kucsera, Baranka), 9. Orsava, 18. Plekanec (Pyrochta), 30. Bartejs (Baranka) – 44. Jakubec (Maniaček)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Kusko (KOM)
    1:0   Alderson (TRE)
    2. série:
    2:0   Brabenec (KOM)
    2:1   Mikyska J. (TRE)
    3. série:
    2:1   Plášek (KOM)
    2:1   Smirnov (TRE)
    4. série:
    3:1   Kunc (KOM)
    3:2   Šišovský (TRE)
    5. série:
    4:2   Orsava (KOM)
    4:3   Lapšanský (TRE)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Baranka, Malec, D. Mikyska, Kowalczyk – Plášek, Plekanec (C), Lev – Orsava, Süss, Kucsera – Horký, Kusko, Kratochvíl – Mlynář, Brabenec, Kunc. Trenér: Petr Fiala.
    HK DUKLA Trenčín: Tomek (Kostelný) – Štach, Kajínek, Sládok (C), Rajnoha, Švec, Janík, Alderson, J. Mikyska, Šišovský, Sádecký, Luhový, Čacho, Smirnov, Pelech, Jakubec, Maniaček, Košecký, Dužek, Lapšanský, Hlinka. Trenér: Ján Pardavý.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hanzlík, Vašíček

    Diváci: 3073
    ocianews.com