Švýcarsko – Finsko 0:6 (kon.) | USA – Švédsko 4:5 (2:3 po s.n.) | Česko – Kanada 1:7 (kon.)
Slovensko – Rusko 1:2 (po pr.)
konec
Švýcarsko
0:6 (0:2, 0:3, 0:1)
Finsko
Středa 07.08.2019, 15:30 • Zimní stadion města Břeclavi, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    56:05
    Obrovská finská akce! Juuso Mäenpää ukázal, jak umí Finové parádně bruslit, když o dobrý metr utekl všem dojíždějícím obráncům. V souboji jeden na jednoho byl však úspěšnější švýcarský gólman Noah Patenaude, který si poradil i s dorážkou Oskarise Luotoa.
     
    46:14
    Tohle smrdělo dalším finským gólem! K puku se po krátké straknici dostal na ose hřiště Eetu Liukas a vystřelil. Puk se otřel o břevno švýcarské branky a vyletěl zpět do hřiště.
    44:30 Brad LAMBERT - 0:6
     
    44:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu další finský gól. Ruben Rafkin vypálil od modré lajny do mantinelu vedle švýcarské branky, puk se odrazil zpět před branku, kde do odkryté branky skóroval BRAD LAMBERT. Ten třetím gólem v dnešním zápase kompletuje hattrick! Asistence: Ruben Rafkin a Rami Määttä.
     
    40:01
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Andri Henauer, přichází Noah Patenaude.
     
    32:54
    Vyloučení v týmu Finsko (Ruben Rafkin – 2 min., podrážení).
    31:48 Brad LAMBERT - 0:5
     
    31:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byl gól! Topi Niemelä vystřelil od modré pouze do mantinelu vedle švýcarské branky, puk se však odrazil zpět před branku, kde se k němu jako první dostal BRAD LAMBERT, který z první vymetl šibenici! Asistence: Topi Niemelä.
     
    30:46
    Finsko bude hrát proti třem! Uvidíme pátou branku skandinávského celku?
     
    30:46
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Maxmilian Streule – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    30:04
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Keanu Derungs.
     
    29:05
    Tak to muselo bolet! Rémy von Allmen srazil finskou střelu z příklepu kolenem a zůstal ležet na ledu, za pomoci kustoda odjel na lavičku, kde už je v péči týmového doktora. Vypadá to, že drobné zranění rozchodí a bude v duelu s Finskem pokračovat.
    26:31 Roby JÄRVENTIE - 0:4
     
    26:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po parádní přihrávce zpoza branky od Olivera Suniho ROBY JÄRVENTIE parádní střelou z první poslal puk pod víko švýcarské branky. Přesouvající se Andri Henauer se po Finově trefě jen marně natahoval. Finský tým tak vede už o čtyři branky a nad českým i švýcarským týmem se smráká. Vypadá to, že večerní utkání mezi Kanadou a domácím výběrem bude už pouhou formalitou. Asistence: Oliver Suni, Roni Hirvonen.
     
    26:14
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Stefano Bottini – 2 min., podrážení).
    21:28 Aatu RÄTY - 0:3
     
    21:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! Necelé dvě minuty po začátku druhé třetiny se před švýcarskou brankou dostal k puku AATU RÄTY, který neváhal a parádní dělovkou poslal puk pod víko soupeřovy branky. Finsko vede 3:0 a dá se říct, že je rozhodnuto. Asistence: Topi Niemelä.
     
    17:08
    Další velká šance! Aatu Räty švihem vypálil z osy hřiště do břevna!
     
    09:18
    Vyloučení v týmu Finsko (Joel Määttä – 2 min.).
     
    09:08
    Tak to byla šance! Liekit Reichle se dostal na kraji levého kruhu ke střele švihem! Gólová siréna v břeclavské hale se už rozezněla, puk se nakonec od břevna odrazil z branky!
    08:51 Roni HIRVONEN - 0:2
     
    08:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla trefa! RONI HIRVONEN probruslil od mantinelu až na osu hřiště, kde parádní střelou z bekhendu podobně jako jeho spoluhráč vymetl pravou šibenici! Finové vedou už o dvě branky a mají velmi blízko k postupu mezi nejlepší čtveřici turnaje. Bez asistence.
    05:51 Brad LAMBERT - 0:1
     
    05:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Z první finské přesilovky ihned padá gól. BRAD LAMBERT se dostal na hranici levého kruhu ke střele, kterou vymetl pavouky v pravé šibenici švýcarské branky! Asistence: Juuso Mäenpää a Topi Niemelä.
     
    04:00
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Maxmilian Streule – 2 min., podrážení).

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 6. Lambert (Mäenpää, Niemelä), 9. Hirvonen, 22. Aatu Räty (Niemelä), 27. Järventie (Suni, Hirvonen), 32. Lambert (Niemelä), 45. Lambert (Rafkin, Määttä)


    Švýcarsko: Henauer (41. Patenaude) – Streule, Meier, Sidler, Delémont, von Allmen, Chanton, Nussbaumer – Knak (C), Fahrni, Reichle – Robin, Allenspach, Dufey (A) – Hofer, Lindemann, Zaugg – Bottini, Bieri, Derungs – Ritzmann (A).
    Finsko: Blomqvist (Jatkola) – Viro, Puutio (A), Nyman (A), Niemelä, Määttä, Rafkin, Koskela, Karnaranta – Järventie, Hirvonen (C), Suni – Seppälä, Aatu Räty, Lambert – Luoto, Mäenpää, Korkalainen – Niemi, Määttä, Liukas.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Robin Šír – Lukáš Rampír, Vladimír Rožánek

    Diváci: 268
    thejrc.org