Ústí n/L – Sokolov 0:4 (kon.) | Olomouc – Jihlava 5:2 (kon.) | Třebíč – Přerov 4:5 (0:1 po s.n.)
Plzeň – Kladno 5:2 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.) | Vsetín – Trenčín 4:3 (kon.)
Havířov – Frýdek-M. 0:3 (kon.) | Poprad – Cracovia 1:2 (kon.) | Benátky n/J – Irtyš Pavlodar 4:0 (kon.)
Sparta – K. Vary 8:1 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 6:4 (2:1 po s.n.) | Kobra – Kolín 5:1 (kon.)
Mor. Budějovice – SHK Hodonín 4:3 (kon.) | Bratislava Capitals – Banská Bystrica 6:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
HC Kometa Brno
6:4 (1:1, 3:2, 2:1 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Čtvrtek 08.08.2019, 18:00 • DRFG arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    Plášilovu přihrávku v útočném pásmu vystihl LUKÁŠ KUCSERA, jenž si při jízdě do českobudějovického pásma ještě vyměnil kotouč s Orsavou a ukončil prodloužení. Asistence: Jakub Orsava.
     
    59:55
    Pět vteřin před koncem základní hrací doby míří na trestnou lavici Jakub Lev – dvě minuty hrubost.
     
    59:32
    Motor to ještě zkusí v šesti!
     
    59:32
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hlouček jihočeských příznivců však ještě může slavit kosmetickou úpravu výsledku! Z vrcholku levého pravého kruhu se pohlednou střelou do levého růžku prosadil LUKÁŠ ENDÁL. Asistence: Pavel Pýcha.
     
    55:08
    Tentokrát si přesilovou hru zahraje domácí tým, menší trest za sekání je ortel pro Karla Plášila.
     
    52:08
    Přesilová hra pro České Budějovice, dvě minuty za sekání obdržel Jakub Lev.
     
    50:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá přesilovou hru! Druhou branku v dnešním utkání a v dresu brněnské Komety obstaral JAKUB LEV, jenž přijal přihrávku na pravý kruh od Němce a přesnou střelou mezi betony navyšuje náskok Komety na tři branky. Asistence: Ondřej Němec, Martin Zaťovič.
     
    48:47
    Dnešní utkání sleduje 3055 diváků.
     
    48:17
    Dohrání Fiipa Pyrochty nezůstane nepotrestáno. Menší trest za podrážení fasuje Benjamim Hawerchuk a to znamená jediné, přesilová hra Motoru končí.
     
    48:17
    Klouček nyní vychytal kombinaci Zaťoviče se zakončujícím Pyrochtou!
     
    47:01
    Podruhé v dnešním utkání míří brněnský obránce Michal Gulaši, tentokrát si svůj pobyt na trestné lavici vysloužil za pozdní dohrání.
     
    43:32
    Kometa byla blízko k šesté brance! Po přihrávce Horkého se ke střele dostal z voleje dostal Lev a trefil tyč! Následně branka Motoru vypadla ze svého postavení.
     
    43:13
    Nepovedený vstup Motoru do třetí třetiny pokračuje vyloučením Jana Havla, ten odsedí dvě minuty za sekání.
     
    42:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa si bere zpět dvoubrankový náskok! Čtvrtou úspěšnou asistenci má na kontě obránce Bartejs, jenž tentokrát adresoval MARTINU ZAŤOVIČOVI, ten si v klidu zamířil na hranici levého kruhu, jeho snahu ještě podpořil Holík, jenž projel před Kloučkem, čímž mu zamezil výhled, českobudějovický brankář si navíc střelu srazil do branky vlastním ramenem. Asistence: Tomáš Bartejs.
     
    39:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubka v defenzívě Motoru byla nyní ztrestána parádní kombinací na jeden dotek! Plášil namazal na modrou čáru Lvovi, jenž okamžitě rozdal kotouč do křídla Zaťovičovi, ten pak korunoval pozici pro LUBOŠE HORKÉHO, kterému už stačil pouze správně vložit hůl do jeho přihrávky, aby ji usměrnil pod horní tyč českobudějovické branky. Asistence: Martin Zaťovič, Jakub Lev.
     
    39:09
    V závěru druhé třetiny si Kometa zahraje přesilovou hru, dvě minuty za napadení fasuje Niklas Pavel.
     
    37:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Ve středním pásmu se kotouč dostal na hůl LUKÁŠE ENDÁLA, ten využil své rychlosti a z pravého kruhu dokázal puk přesně umístit za Čiliakova záda. Asistence: Jakub Babka.
     
    35:56
    Nyní se skvělým zákrokem prezentoval hostující brankář Klouček, když se pohotově přemístil se svou lapačkou proti střele z voleje v podání Holíka.
     
    34:14
    Poměr sil na ledě se na dobu osmnácti vteřin srovná. Menší trest za krosček pro Davida Gilberta.
     
    32:32
    Motor si zahraje druhou přesilovou hru v dnešním utkání, menším trestem za hákování je potrestán Tomáš Bartejs.
     
    32:07
    Nahození v podání Plášila se od skrumáže hráčů odrazilo do vzduchu a zdálo se, že Motor dosáhne na šťastnou srovnávací trefu, Čiliak se ovšem dokázal orientovat a ve skoku kotouč vyrazil svou holí!
     
    30:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se ovšem dostává zpět do kontaktu! Lytvynov poslal do úniku DAVIDA GILBERTA, jenž dokázal po svém úniku prostřelit brankáře Čiliaka. Asistence: Ivan Lytvynov, Benjamin Hawerchuk.
     
    30:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš? Dostaneš! Tohle pravidlo platí bezezbytku i v přípravných utkání. Kometa se dokázala usadit v útočném pásmu a Bartejs poslal přihrávku na pravý kruh, kde byl umístěn FILIP PYROCHTA a povedenou střelou pod víko navýšil vedení Komety. Asistence: Tomáš Bartejs, Petr Holík.
     
    29:01
    V závěru přesilové hry Motor útočil na vyrovnávací branku, nejprve se nepodařilo Přikrylovi usměrnit nahození Kloze, záhy pak prázdnou bránu nedokázal trefit Karabáček!
     
    27:24
    Gilbert nyní z mezikruží poslal kotouč na volej Endálovi, ten měl dobře namířeno, ale bleskově se stačil přesunout brankář Čiliak a vynikajícím zákrokem udržel vedení Komety!
     
    27:06
    Na ledě se začíná na poměry přátelského utkání přitvrzovat, Heřman nyní dojel Čiliaka, jenž se snažil bleskově rozehrát, reakce na sebe nenechala dlouho čekat a do hostujícího útočníka se pustili obránci Němec s Gulašim. Druhý jmenovaný je poslán na trestnou lavici za hrubost a Motor si zahraje první přesilovou hru v utkání.
     
    25:32
    Kometa nyní chybovala ve středním pásmu a toho mohli Jihočeši dokonale využít, přečíslení tři na jednoho vedl Doležal, do vyložené pozice předložil kotouč Klozovi, jenže zkušený útočník Motoru trestuhodně přestřelil zívající branku Komety.
     
    21:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Druhá branka Komety v dnešním utkání a druhá premiéra! Nahozený kotouč od Bartejse dojel LUKÁŠ KUCSERA, jenž od modré čáry okamžitě zamířil vstříc Kloučkovi a povedenou střelou jej překonal, také on si připisuje první trefu v brněnském dresu. Asistence: Tomáš Bartejs.
     
    19:10
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa ovšem bleskově srovnává stav utkání! Orsava poslal kotouč z rohu pásma zpět na modrou čáru, odkud nahazoval na českobudějovickou branku kotouč Bartejs, kotouč pak šikovně tečoval JAKUB LEV, jenž si tak připisuje premiérovou trefu v brněnském dresu. Asistence: Tomáš Bartejs, Jakub Orsava.
     
    18:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor otevírá skóre zápasu! Nejlepší odpověď na nápor Komety obstaral BENJAMIN HAWERCHUK, jenž na modré čáře zpracoval přihrávku Nováka a střelou z pravého kruhu s pomocí horní tyče překonal Čiliaka. Asistence: Martin Novák.
     
    14:16
    První vyloučení v dnešním utkání se odehrává na straně českobudějovického Motoru, dvě minuty za podrážení odpyká Jan Havel.
     
    14:12
    Kucsera nyní předvedl ve spolupráci s Orsavou rozbor českobudějovické obrany, kotouč se k prvně jmenovanému vrátil, ovšem nedokázal jej ideálně trefit a branku minul.
     
    13:08
    Martin Zaťovič se nyní řítil zcela osamocen na Kloučka, zkoušel mu svým zakončením změřit teplotu, ale českobudějovický brankář si připsal zatím nejdůležitější zákrok utkání!

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 20. Lev (Bartejs, Orsava), 22. Kucsera, 31. Pyrochta (Bartejs, Holík), 40. Horký (Zaťovič, Lev), 43. Zaťovič (Bartejs), 51. Lev (Němec, Zaťovič), 62. Kucsera (Orsava) – 19. Hawerchuk (Novák), 31. Gilbert (Kloz, Hawerchuk), 38. Endál (Babka), 60. Endál (Pýcha)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Pýcha (CEB)
    1:1   Kucsera (KOM)
    2. série:
    1:1   Karabáček (CEB)
    1:1   Lev (KOM)
    3. série:
    1:1   Doležal (CEB)
    1:1   Snášel (KOM)
    4. série:
    1:1   Hawerchuk (CEB)
    2:1   Orsava (KOM)
    5. série:
    2:1   Babka (CEB)
    2:1   Horký (KOM)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Klimeš) – Bartejs, Pyrochta, Gulaši, Němec, Mikyska, Kowalczyk – Plášek, Zaťovič, Lev, Orsava, Holík, Kucsera, Horký, Kusko, Kratochvíl, Mlynář, Snášel, Kunc.
    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Pýcha, Svach, Plášil, Doktor, Lytvynov, Pavel – Babka, Přikryl, Endál, Karabáček, Kloz, Doležal, Novák, Gilbert, Hawerchuk, Havel, Dančišin, Heřman.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Rampír, Zídek

    Diváci: 3055
    ocianews.com