Jihlava – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 8:0 (kon.) | Brno – Ústí n. L. 2:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
8:0 (4:0)
FK Varnsdorf
Pátek 09.08.2019, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Oba soupeře spojuje před dnešním zápasem třeba i další věc. Týden nazpět totiž odcházeli ze hřiště po trochu bláznivých výsledcích 3:3! Zatímco Varnsdorfští byli zřejmě spíše zklamáni po domácí ztrátě s Chrudimí, tak Votroci odjížděli od brněnského nováčka už zcela jistě po svém výkonu nespokojeni.
     
    Hezký páteční podvečer z Hradce Králové! I zde dnes pokračuje svým 4. kolem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, která proti sobě svede dva celky, které neprožívají úplně ideální vstup do nové sezony. Dnes domácí fotbalisté mají na svém kontě pouhé dva body, které přišly za remízový výsledek v Sokolově a u nováčka v Líšni. Hostující Varnsdorf také zatím čeká na první radost z vítězství, v součtu je ale na tom o maličko lépe – nasbíral zatím body tři.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní snaha je na kopačkách Hradce, ten se však zatím drží převážně na hranici malého vápna, odkud zatím pro hosty nebezpečí nehrozilo.
     
    4
    I nadále se zraky přihlížejících upírají prakticky stále na polovině Varnsdorfu, nadále však i platí, že ještě žádné nebezpečí vůbec nepřišlo.
     
    6
    Richter nyní sundal nabíhajícího Frýdka a Votroci budou mít k dispozici hodně zajímavý přímý kop!
     
    7
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A domácí svoji dobrou příležitost využívají! Standardní situace vedle vápna rozehrál Christian Frýdek na zadní tyč, kam si vyskočil kapitán JAKUB MARTINEC a Hradečtí jdou tak brzy do vedení – 1:0!
     
    9
    Varnsdorf se dostal za polovinu hřiště, ale tam se své situace jakoby zalekl a zase se rychle musel stáhnout do obrany.
     
    11
    Zničeho nic mohlo být vyrovnáno! Z levé strany velkého vápna totiž natáhl Heppner a prudká rána naštěstí pro domácí skončila v náruči pozorného brankáře Ottmara!
     
    13
    Ofenzivní síla Hradce teď trochu uvadla, proto se do hry více dostává hostující celek. Ottmar tak musel znovu zasahovat, tentokrát však tolik práce neměl a hned zakládá akci svých spoluhráčů.
     
    15
    Na hřišti toho nyní příliš vidět není, oba týmy se sice snaží být směrem aktivní dopředu, příliš platné jim to ale není...
     
    17
    Hradecký ofenzivní Šípek se drží za hlavu, proto raději dochází ke střídání, nastupuje ex-varnsdorfský Djurdević.
     
    19
    Na druhé straně se odrazil balon do vápna na zcela volného Frýdka! Ten se snažil pálit z první, až nakonec nedokázal svá mířidla seřídit a míč šel tak vysoko nad!
     
    20
    Na hrací ploše zůstává ležet hostující Heppner, spěchá k němu ošetření.
     
    21
    Rozhodčí dává zároveň pokyn hráčům, aby se v poměrně horkém počasí šli občerstvit.
     
    22
    Oba týmy jsou kompletní a zpět na trávníku, pokračuje se. S balonem teď kombinuje Hradec.
     
    23
    Tohle nevypadlo vůbec zle! Vlkanova si navedl míč z levé strany až do perfektní palební pozice, jenomže Samoel díky bloku svého bránícího hráče nemusel ani zasahovat!
     
    25
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Adam Vlkanova byl opět ve skvělé pozici, jenomže tentokrát ho vychytal už sám brankář hostů. K jeho smůle se ale míč vrátil ve vápna na kopačky hradeckého borce, který napříč vápnem oslovil FAHRUDINA DJURDEVIĆE, jenž se už nemýlil – 2:0!
     
    27
    Severočeši hned chtěli přispěchat s odpovědí, jenomže po velkém závaru u branky se nakonec píská ofsajd a poté hned tvrdý faul jednoho z hostů.
     
    28
    Na druhé straně trkl po centru do balon Martinec, varnsdorfskou branku těsně netrefuje!
     
    30
    Žlutou kartu dostává Erik Prekop (FC Hradec Králové).
     
    30
    U branky Hradce se pokračovalo rohovým kopem a nebýt perfektně se vracejícího Jukla s nabíhajícím Rudnytskyym, bylo by pravděpodobně sníženo!
     
    32
    Votroci se hnali do hodně nadějné brejkové situace, jenomže když už se dostali do vápna, tak celou situaci zbytečně zabrzdili a nakonec je z toho po rázném odkopu hostů pouze autové vhazování!
     
    34
    Další vynucené střídání, tentokrát hostujícího zraněného hráče, Heppnera, nahrazuje Šimon.
     
    36
    Východočeši v posledních chvílích už zase zvýšili svoji střeleckou aktivitu, směrem k brance hostů nyní skutečně už letělo, nebo těsně neproletělo, dobrá čtveřice míčů.
     
    39
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně Adam Vlkanova vysunul skvělým pasem FAHRUDINA DJURDEVIĆE do samostatného úniku, který si skvěle s nastalou situací poradil a povedeně dostal míč až do sítě. Tento ex-varnsdorfský hráč tak je na hřišti sice jenom necelou půl hodinu, už ale dvěma brankami na kontě rozhoduje o průběžném stavu – 3:0!
     
    41
    Po velké chybě v obraně se dostal do velké příležitost hostující Šimon, z nastalé situace byl ale zřejmě tak překvapen, že se nakonec rozhodl vystřelit, což se nakonec s úspěchem nesetkalo!
     
    43
    Hradec zase chytil chuť a už se opět tlačí dopředu, vypadá to, že se zatím s průběžným stavem nechce spokojit!
     
    45
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A domácí se skutečně prosazují počtvrté za poločas! Ve vápně nebyl dostatečně hlídán ERIK PREKOP, který se tak také zapisuje na listinu dnešních střelců – 4:0!
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    A klidně se mohl narodit pátý gól prvního poločasu, protože hostující Šimon prudkou ranou z vápna nastřeluje břevno!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který v Hradci snad dlouhé roky nepamatujeme! Padly v něm totiž hned čtyři góly, a to navíc všechny z hradeckých kopaček! Domácí tak zcela zaslouženě vedou na Varnsdorfem 4:0 a pro Severočechy se jedná zřejmě už o neřešitelný úkol.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Hra se dvakrát přerušila pro dva poměrně nepříjemné pády hostujících hráčů po výskoku na trávník. Oba ale pokračují a stejně tak i celá hra, tentokrát u branky hostů.
     
    49
    Vlkanova protáhl míč až do vápna, kde i dobře nahrával. Veškerou případnou radost ale pokazil dobře se vracející obránce!
     
    49
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Votroci jsou jako utrženi ze řetězu! Tentokrát z levé strany střílel tvrdě Frýdek, brankář Samoel ale dokázal ještě zasáhnout. Tak se však už nestalo proti dorážce dorážejícího KRISTIANA ZBROŽKA. I on patří mezi ex-varnsdorfské hráče, sympaticky tak nic neřešící branku na 5:0 neslaví.
     
    51
    Tempo zápasu nyní poměrně opadlo, na míči je sice stále více domácí tým, nyní měl ale štěstí, že hlavní sudí neodpískal hraní rukou ve vlastním vápně.
     
    54
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A je tady dovršený hattrick! FAHRUDIN DJURDEVIĆ, který do utkání nastoupil až v průběhu první půle, nyní stál ve vápně na správném místě a ve správný čas – 6:0!
     
    55
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Daniel Procházka.
     
    57
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází David Breda, přichází Adam Houser.
     
    59
    Nečekaný výsledek se snaží Hradec ještě navýšit, Varnsdorf se ale alespoň snaží držet hru co nejdál od branky. To však domácím pochopitelně za průběžného stavu ani trochu nevadí.
     
    61
    Severočeši drží hru i nadále blíže k brance Ottmara, ten však zatím bezpečně sleduje a může si i užívat svůj návrat do branky. Už dlouhé minuty totiž nemusel řešit žádnou zásadnější situaci.
     
    64
    Průběžné rozhodnuté skóre napovídá i momentálnímu obrazu hry. Nic podstatného už se totiž neděje, hra se spíše jenom přelévá ze strany na stranu.
     
    66
    Dnešní hodně zajímavý zápas sleduje na malšovickém stadionu necelé tisícovka diváků, přesněji 950!
     
    68
    Žlutou kartu dostává Adam Ondráček (FK Varnsdorf).
     
    70
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tak tohle si snad hosté už ani nezaslouží! Po dalším rychlém přečíslení protáhl míč pravou stranou Daniel Procházka a po následném centru se prosadil hlavou ADAM VLKANOVA – 7:0!
     
    72
    Před námi je ještě necelých dvacet minut základní hrací doby, uvidíme, co zbývající minuty ještě vůbec mohou přinést!
     
    73
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Bláha, přichází Lukáš Novák.
     
    75
    Votroci se hnali za dalším zakončením, což i k vidění bylo, obrana Varnsdorfu ale míč dokázala zablokovat a následně ho poslat na rohový kop.
     
    77
    Hra se už opět nezajímavě přelévá ze strany na stranu, zápas se už spíše dohrává, i když je před námi ještě poměrně značnější porce zmiňovaného času.
     
    79
    Další akce domácích šla tentokrát levou stranou, bezpečně však míč schoval do rukavic vyběhnutý brankář Samoel.
     
    82
    Hraje se uprostřed hrací plochy, Varnsdorf by se chtěl pochopitelně dostat alespoň k čestnému úspěchu, jenomže jejich snaha končí vždy ještě v předfinální fázi.
     
    83
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Adam Vlkanova se dostal společně s DANIELEM PROCHÁZKOU do brejkové situace, míč si rychle vyměnili a Procházka pak střelou z hranice vápna dává už osmou branku Hradeckých – 8:0!
     
    85
    Balón je od předchozí branky především na kopačkách hostů, jenomže ti se s nim pohybují opět nejdále u středového kruhu. Hradec bezpečně vysunuje defenzivu a míč vždy dostane daleko pryč.
     
    87
    Ještě došlo dokonce na strkanici, nedaleko vápna to bude po domluvě od sudího pokračovat přímým kopem Varnsdorfu.
     
    88
    Hosté rozehráli situace poměrně dobře, skončilo to ale jenom trefou vedle levé tyčky. Ottmar celou situaci jen bezpečně kontroloval.
     
    90
    Nastavovat se budou opět dvě minuty, ty ale určitě už nic zásadního nezmění...
     
    90+2
    Míč létá na hřišti ze strany na stranu, ale také daleko od obou pokutových území. Hradečtí dnes budou oslavovat drtivou výhru v poměru 8:0 nad Varnsdorfem!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec a tento výsledek hradečtí fanoušci na zdejším stadionu, jestli někdy vůbec, už dlouhé roky rozhodně neviděli! Votroci dnes deklasovali Severočechy osmi brankami, pod které se výrazně podepsal třeba i právě ex-varnsdorfský Djurdjević, který zaznamenal hattrick. Ode mě je to pro dnešek z Hradce Králové už vše, díky za pozornost a brzy zase na počtenou. (19:53:16)

    Ondřej Novotný

    Branky: 7. Martinec, 25. Djurdević, 39. Djurdević, 45. Prekop, 49. Zbrožek, 54. Djurdević, 70. Vlkanova, 83. D. Procházka

    Karty:   30. Prekop (HKR) – 68. Ondráček (VDF)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec (C), Urma – Jukl, Zbrožek – Ch. Frýdek, Vlkanova, Šípek (17. Djurdević) – Prekop (55. D. Procházka).
    Náhradníci: Vízek – M. Černý, Djurdević, Doležal, D. Procházka, Soukeník, Trávníček.

    FK Varnsdorf: Samoel – Kazda, M. Richter, Rudzan, Heppner (34. Šimon) – Bláha (73. L. Novák), Kocourek – Rudnytskyy (C), D. Breda (57. Houser), Barac – Ondráček.
    Náhradníci: Vaňák – Šimon, Daniel Novák, L. Novák, Kim, Houser.

    Rozhodčí: Klíma – Matoušek, Bureš
    thejrc.org