Slavia – Irtyš Pavlodar 1:3 (kon.) | Chomutov – Fischtown Pinguins 3:4 (kon.) | Michalovce – Miskolc 5:3 (3:2 po s.n.)
Kadaň – Sachalin 0:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Japonsko U20 5:4 (kon.)
konec
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
5:4 (1:3, 2:1, 2:0 - 0:0)
Japonsko U20
Pátek 09.08.2019, 19:00Přípravné zápasy
Partner:
     
    64:24
    Ishida v samostatném nájezdu neuspěl, když jeho blafák do bekhendu vyrazil Kocák betony.
     
    61:23
    Hraje se tři na tři a první velkou možnost spálil Ohtomo, který jel zcela sám na brankáře, široko daleko nikdo nebyl, přesto neskóroval, když Kocák zasáhl bravurně lapačkou.
     
    59:25
    Naamura je na střídačce, hosté to zkouší v šesti.
     
    58:24
    Ale teď měli velkou šanci i Japonci, Miyata nabruslil až před Kocáka, ale skulinku v jeho výstroji nenašel. Teď mohou hodně litovat hosté.
     
    57:28
    Další obrovská příležitost Moravských Budějovic, která zůstává nevyužita. Kosnar se dostal do samostatného nájezdu, ale trefil jen pravou tyč soupeřovy brány.
     
    53:26
    Velká škoda pro domácí, Bazala zůstal zapomenut hostující obranou, po parádní přihrávce jel zcela sám na brankáře, ale střelou po zemi jej nepřekonal, mířil jen do jeho betonu.
     
    50:57
    Miyata mohl vyrovnat, když využil obrovské chyby v rozehrávce soupeře, poté objel bránu, ale puk poslal jen podél brankové čáry do vzdálenějšího rohu kluziště.
     
    47:40
    Vyloučení v týmu Hockey Club Moravské Budějovice 2019 (Bazala – 2 min., sekání).
     
    46:06
    Vyloučení v týmu Japonsko U20 (Ohtomo – 2 min., podrážení).
     
    44:57
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí dokonávají obrat a poprvé v utkání jdou do vedení. TOMÁŠ HAČECKÝ v první velké šanci, kdy byl sám před brankářem, neuspěl, ale akce pokračovala, dotyčný hráč dostal přihrávku od Tondla a z otočky propálil Naamuru mezi betony.
    Asistence: Patrik Tondl.
     
    43:51
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácím se potřetí v zápase daří dotáhnout. TOMÁŠ SIGMUND si sjel pro odražený puk, nabruslil před brankáře, kterého překonal střelou pod horní tyč.
    Bez asistence.
     
    43:21
    Vyloučení v týmu Japonsko U20 (Kaneko – 2 min., sekání).
     
    36:46
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Avšak z vyrovnání se Moravské Budějovice příliš dlouho neradovali a také Kocák poprvé kapituluje. KOUTA OHTOMO si zajel do útočného pásma a jeho střela možná trochu překvapivě skončila v brance.
    Bez asistence.
     
    36:06
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno a řekl bych, že zaslouženě. Bylo to podobné, jako u druhé branky českého celku, Kratochvíl našel zpoza brány najetého MATYÁŠE ŠÁNU a ten zblízka zamířil na pravou stranu, kde bylo odkryté místo.
    Asistence: Jiří Kratochvíl.
     
    34:37
    Tak to je škoda pro domácí, Alexa vypíchl puk na obranné modré a vyjel s ním až před brankáře, na levé straně mu najížděl nekrytý Račický, ovšem kapitán Moravských Budějovic se rozhodl zakončit sám, ale Naamura jeho pokus vyrazil lapačkou do ochranné sítě.
     
    32:23
    Také Kocák měl hned plné ruce práce a musel čelit daleko větší šanci soupeře, E. Ando před ním zůstal zcela sám, brankáře si položil, ale už nedokázal dostatečně zvednout puk. Kocák se natáhl na čáře touč zastavil zřejmě lapačkou.
     
    32:07
    Střídání v týmu Hockey Club Moravské Budějovice 2019: ze hřiště odchází Němec, přichází Kocák.
     
    30:40
    Střídání v týmu Japonsko U20: ze hřiště odchází Sato, přichází Naamura.
     
    27:35
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí dlouho velmi dobře forčekovali v útočném pásmu a jsou za to odměněni. Alexa našel zpoza brány přihrávkou MATYÁŠE ŠÁNU, který ranou švihem poslal puk na vzdálenější tyč, nad lapačku Sata.
    Asistence: Roman Alexa a Jiří Kratochvíl.
     
    19:58
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Domácím závěrečná minuta absolutně nevyšla, před odchodem do kabin ještě jeden gól inkasují. EIKICHI ANDO zůstal volný v kruhu pro vhazování a po přihrávce zamířil mezi brankářovy betony.
    Asistence: Yusaku Ando a Aito Iguchi.
     
    19:10
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonci ukazují soupeři, jak se využívají přesilovky, využívají hned svoji první. KOUTA MOMEN si najel před bránu pro přihrávku a tečoval puk k bližší tyči, kam Němec nedosáhl.
    Asistence: Eikichi Ando a Rioto Takeya.
     
    18:35
    Vyloučení v týmu Hockey Club Moravské Budějovice 2019 (Šána – 2 min., podrážení).
     
    13:36
    Vyloučení v týmu Japonsko U20 (Momen – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:03
    Vyloučení v týmu Japonsko U20 (Momen – 2 min., podrážení).
     
    07:35
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    A udeřilo na druhé straně. MARTIN KOSNAR se dostal do samostatného úniku a blafákem do bekhendu poslal puk od tyčku za brankovou čáru.
    Asistence: Jiří Kratochvíl a Roman Alexa.
     
    03:10
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení. RYOSUKE MYURA svoji střelou možná trochu překvapil domácího brankáře, kterému puk proklouzl výstrojí za brankovou čáru.
    Asistence: Yusaku Ando.

    Petr Frömel

    Branky a nahrávky: 8. Kosnar (Kratochvíl, Alexa), 28. Šána (Alexa, Kratochvíl), 37. Šána (Kratochvíl), 44. Sigmund, 45. Hačecký (Tondl) – 4. Myura (Y. Ando), 20. Momen (E. Ando, Takeya), 20. E. Ando (Y. Ando, Iguchi), 37. Ohtomo


    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Němec (od 33. Kocák) – Trnka, Šána, Dudáček, Bazala, Molnár, Heindl, Chlubna, Konečný, Kameník – Kosnar "A", Alexa "C", Kratochvíl, Hačecký "A", Sorger, Račický, Špaček, Tondl, Svoboda, Piš, Sigmund, Ludvík.
    Japonsko U20: E. Sato (od 31. Naamura) – Matsuo, Takeya, N. Sato, Yoneyama, Takebe, Ishida, Nakadate, Murakami – Kaneko, Ohtomo, Gondaira, Miyata, E. Ando, Momen, Ohkubo, Myura, Nakajima, Y. Ando, Iguchi.

    Rozhodčí: Čech – Teplý, Nechvátal
    ocianews.com