Slavia – Irtyš Pavlodar 1:3 (kon.) | Chomutov – Fischtown Pinguins 3:4 (kon.) | Michalovce – Miskolc 5:3 (3:2 po s.n.)
Kadaň – Sachalin 0:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Japonsko U20 5:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Fischtown Pinguinw
Pátek 09.08.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a zase někdy u některých jiných přenosů na počtěnou. (19:46:38)
     
    Vyrovnané utkání mezi Chomutovem a Fischtownem je za námi. Viděli jsme parádní hokej z obou stran a především Piráti svým výkonem příjemně potěšili. Fischtown nakonec zvítězil 4:3. Branky domácích vstřelili Filip Suchý, Josef Koláček a Martin Rýgl. Za hosty se trefili Tomáš Sýkora, Brock Hooton, Mark Zengerle a Miha Verlič.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Dušan Žovinec v posledních sekundách nahazoval do útoku, ale jeho pokus byl tečovaný a skončil v lapačce Amspergera. Čeká nás poslední vhazování, Piráti si berou timeout.
     
    59:11
    Stanislav Vrhel dostal dobrou přihrávku před branku, kde byl volný. Klička mu ovšem nevyšla. Pinguins vyhodili a Pavlát opustil branku, domácí to zkoušejí v šesti!
     
    58:31
    Fischtown se následně dostal do útoku, kde bylo velké množství hráčů. Nakonec dostával nahrávku na modrou čáru Tom Horschel, ale ten to nestihl a píská se ofsajd.
     
    57:38
    A blesková protiakce na straně druhé! Dominik Uher se silově dostal přes obránce a sám před Pavlátem zakončoval bekhendem. Chomutovský brankář úspěšnější!
     
    57:28
    Vyrovnání Pirátů bylo nyní velice blízko! Dominik Tejnor vyslal na branku svižné zakončení, ale puk se nakonec odrazil od tyčky ven. Následné dorážky nebyly, puk ležel někde pod Amspergerem!
     
    56:52
    Nakonec se musel Pavlát činit. Nejdříve zastavil zakončení u své levé tyče, poté si poradil i se zakončením zblízka. Pokračovat se bude vhazováním.
     
    56:34
    V posledních sekundách je v útoku aktivní německý celek, který nechce domácímu celku moc propůjčit kotouč.
     
    55:16
    Ke střele od modré čáry se dostal Justin Feser, ale jeho pokus se do branky nedostal. Puk skončil na bránícím hráči a do útoku jde tak severočeský celek.
     
    54:44
    Do konce duelu zbývá něco přes pět minutek. Domácí celek se nyní musel opět bránit, ale nešlo o nic nebezpečného. Vhazuje se po pravici Dominika Pavláta.
     
    53:52
    Fischtown Pinguins právě vstřelily branku!
    Pinguins se dostali do dobré kombinace a otáčí skóre na svoji stranu! MIHA VERLIČ dostal parádní přihrávku mezi kruhy, kde jen nastavil hokejku a kotouč zaplul do levé šibenice. Další luxusní trefa. Asistence: Jan Urbas a Stefan Espeland.
     
    53:33
    Jan Rudovský zachytil kombinaci německého celku a mohl jít do útoku. Neměl ovšem rychlost a do útoku se přes beka nedostal.
     
    53:26
    Hosté v plném počtu.
     
    53:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Blaha – 2 min., sekání).
     
    52:29
    První střela přišla od Dušana Žovince, kterému připravil kotouč Jakub Chrpa, ale ten trefil jen obětavého obránce Pinguins.
     
    51:40
    Hostům se hned na startu dvojnásobného oslabení povedlo vyhodit, Piráti se pokoušejí pásmo hned vybojovat zpátky.
     
    51:25
    Vyloučení v týmu Fischtown Pinguins (Mark Zengerle – 2 min., faul loktem). Piráti budou hrát druhou přesilovku pěti proti třem!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 6. Suchý (Chrpa, J. Svoboda), 23. Koláček (Blaha), 35. Rýgl (Vrhel, Rudovský) – 12. Sýkora (Espeland, Urbas), 17. Hooton (Horschel), 49. Zengerle (Verlič), 54. Verlič (Urbas, Espeland)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Blaha, Rýgl, Žovinec, Havel, Hlaváček, Tejnor, Seemann, Zeman – Stloukal, Vrhel, Rudovský – Tomica, Koláček, Sklenář – Chrpa, Suchý, J. Svoboda – M. Svoboda, Hrala, Tupý.
    Fischtown Pinguinw: Červený (34. Amsperger) – Espeland, Fortunus, Horschel, Alber, Dietz, Weber – Zengerle, Kolupajlo, Urbas, Quirk, Mauermann, Hooton, Hilbrich, Uher, McMillan, Friesen, Feser, Sýkora, Verlič, Gläser, Klöpper.

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Gerát, Pěkný

    Diváci: 1 019
    thejrc.org