Ostrava – Bohemians 1905 4:2 (kon.) | Olomouc – Karviná 1:1 (kon.) | Příbram – Č. Budějovice 2:0 (kon.)
Slavia – Liberec 1:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
4:2 (2:1)
Bohemians Praha 1905
Sobota 10.08.2019, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 5. kola FORTUNA:LIGY mezi Baníkem Ostrava a Bohemians. Zápas začíná v 15:00.
     
    FC Baník Ostrava

    Ostrava si dost možná představovala jiný vstup do sezóny, než jaký se jí (ne)povedl. Na hřištích soupeřů sice má stoprocentní bilanci díky výhrám ve dvou derby v Karviné (2:1) a Opavě (2:0), ale před vlastními fanoušky to zatím drhne. V úvodním kole podlehli Slezané díky brance v poslední minutě 1:2 Liberci a před 14 dny nestačili ani na Teplice, které si domů odvezly vítězství 1:0. Navíc v těchto zápasech zahodili pokaždé jednu penaltu, což se v konečném zúčtování ukázalo jako klíčové. Momentálně tedy mají na svém kontě 6 bodů, které jim vynesly 6. příčku v tabulce FORTUNA:LIGY. V duelu s Bohemkou ale budou mít šanci napravit domácí nepříznivou bilanci, kterou jim však nepomohou zlomit stále zranění Lukáš Pazdera s Milanem Lalkovičem, k nimž čerstvě přibyl také stoper Patrizio Stronati.
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokani jsou na tom o něco hůř než jejich protivník. Ze čtyř zápasů zaznamenali jen jednu výhru a remízu a k nim i dvě porážky. Čtyři získané body tedy stačí jen na 12. příčku. V prvním kole měli ovšem těžký los a dle papírových předpokladů padli v Jablonci 2:0. Poté si však doma poradili s Mladou Boleslaví, která vyfasovala příděl 3:0. O týden později ale nezvládli přestřelku v Příbrami, avšak prohru 2:3 částečně odčinili v Ďolíčku, kde uhráli bezbrankovou remízu s plzeňskou Viktorkou. V Ostravě se navíc budou muset obejít bez zraněného Martina Dostála, Daniela Krcha a Patrika Le Gianga, jenž je stále v rekonvalescenci po zranění klíční kosti, které utrpěl při dopravní nehodě na dovolené na Bali.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    24.4.2019 Baník – Bohemians 1:0
    8.12.2018 Baník – Bohemians 2:0
    13.8.19 Bohemians – Baník 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, R. Hrubý, de Azevedo – Kuzmanović, Smola.
    Náhradníci: Laštůvka – Granečný, Holzer, Jirásek, Diop, Baroš, J. Pokorný.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Hůlka, Köstl, Pokorný – Bartek, Vacek, Jindřišek (C), Podaný – Hronek, Keita, Vodháněl.
    Náhradníci: Fryšták – Schumacher, Záviška, Nečas, Šmíd, Vaníček, Ugwu.

    Rozhodčí: Zelinka – Mokrusch, Pečenka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou týmů právě nastupují na hrací plochu a za malou chvíli začínáme. Domácí sehrají duel v tradičních bílých dresech a hosté z Prahy oblékli zeleno-bílé trikoty.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jánoš se v úvodu snažil vysunout pasem za obranu de Azeveda, nicméně Hůlka byl v hlavičkovém souboji úspěšnější.
     
    2
    Smola si posléze píchl míč kolem obránce, ale při snaze jej předběhnout škobrtl o jeho nohy a píská se tedy v neprospěch Ostravy.
     
    3
    Procházka ve spolupráci s Fleišmanem ubránili Keitu a po chvíli vyhrál i důležitý hlavičkový souboj Adam Jánoš. Baník tedy může útočit.
     
    4
    První nebezpečnější akci si domácí vypracovali hned vzápětí. Centr z pravé strany jemně tečoval na přední tyči Robert Hrubý, ale proti jeho zakončení doprostřed brány zvládl Valeš zakročit.
    4. Hrubého nebezpečnou hlavičku si Valeš pohlídal
     
    5
    Kuzmanović posléze prodloužil balón za sebe na Smolu, jenž ještě kombinoval s de Azevedem. U něj ale útok Baníku prozatím skončil, jelikož jeho přihrávka byla sražená do autu.
     
    6
    Souhra domácích podél levé postranní lajny k úspěchu nevedla. De Azevedovu přihrávku na Fleišmana velmi dobře přečetl Hůlka.
     
    7
    Následně vyprodukoval povedený pas Köstl, který se snažil najít na pravé straně operujícího Hronka. Skvělou práci ovšem odvedl Procházka, jenž svého soupeře výborně zakřižoval.
     
    8
    Ostrava to poté zkoušela středem hřiště, ale ani tudy cesta nevedla. Po následném odrazu se navíc píská ofsajd Tomáše Smoly.
     
    9
    Hosté nyní chvíli kombinovali na polovině Baníku, ale Fillo dokázal zastavit pomalou průnikovou přihrávku do pokutového území.
     
    10
    Smola teď sice vyhrál hlavičkový souboj, ale hostující zadáci byli dobře zajištěni a Kuzmanoviće na do šance nepustili.
     
    11
    Hrubý se trochu zlobí na Reitera, na kterého směřoval svou příhru. Bývalý hráč Bohemky však s touto variantou vůbec nepočítal, a tak byl hravě předskočen hostujícím stoperem.
     
    12
    Teď už vypadalo z pohledu Ostravy slibně. Fillo dobrým centrem ze strany našel ve vápně Smolu, jenž si míč ideálně zpracoval, ale poté z rohu malého čtverce přehodil vybíhajícího Valeše i bránu Bohemky.
     
    13
    Obranné povinnosti si teď splnil i de Azevedo, který čistě odzbrojil Bartka. Hosté ale zůstanou u míče a budou vhazovat.
     
    14
    Hronek to myslel velmi dobře, když z první posunoval míč do lajny. Zaskočený Bartek ovšem zůstal jen stát a balón tak připadne do moci Ostravy, která bude vhazovat.
     
    15
    Petr Hronek následně nezpracoval prudkou přihrávku od Köstla, a tak mohou po chvíli pohybu bez míče útočit domácí.
     
    16
    Jindřišek s Bartkem dobře zdvojili u střídaček de Azeveda, který vybojovala alespoň aut.
     
    17
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hosté z první vážnější akce udeřili a ujímají se vedení! Klokani po nepovedeném autu Fleišmana dostali míč k PETRU HRONKovi, který měl opravdu hodně prostoru na pravé straně vápna, až se chvíli zdálo, že mu domácí beci vyklízejí cestu. Hostující záložník poté napřáhl k prudké ráně, kterou propálil Budinského mezi nohy.
    17. Petr HRONEK - 0:1
     
    19
    De Azevedo mohl pokračovat v útoku po prodloužení Smoly, avšak hosté jej výborně vytlačili až do rohu hřiště, kde nakonec Fleišman získal aspoň aut.
     
    20
    Jánoš si dobře všiml volného Filla na pravé straně, ale poté mu již neposlal přesný pas. Míč končí v zámezí a následovat bude odkop v podání Romana Valeše.
     
    21
    Smola teď šikovně pouštěl míč na Jánoše, který by v případě úspěchu šel sám na bránu. Jenže hosté situaci zvládli a po chvíli bránění budou rozehrávat po faulu Kuzmanoviće.
     
    22
    Střelec zatím jediné branky zápasu Petr Hronek nyní fauloval v pokutovém území Jiřího Fleišmana a akce hostů skončila. Rozehrávat bude Viktor Budinský.
     
    23
    Tomáš Smola následně předskočil svého strážce a dostal se k hlavičce. Jeho pokus ovšem šel přímo do náruče Romana Valeše.
     
    24
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci nyní začali pískat na kombinaci Ostravy, ale to jakoby hráče na trávníku vybičovalo k vyrovnání! Hrubý perfektně načasovanou přihrávkou vysunul na pravé straně Filla, jenž přesnou přihrávku adresoval na střed vápna, kde si NEMANJA KUZMANOVIĆ míč zpracoval a posléze nekompromisní ranou rozvlnil síť.
    24. Nemanja KUZMANOVIĆ - 1:1
     
    26
    Adam Jánoš byl následně poslán k zemi u postranní čáry nedovoleně a na popud pomezního sudího pískal hlavní arbitr ve prospěch domácích.
     
    27
    De Azevedo dalším přesným centrem posadil míč na hlavu Smoly, jenž v plném běhu zakončoval mimo tři tyče Valešova zařízení.
     
    28
    Baník vyrovnávací gól povzbudil. Fleišman už mohl pálit, ale rozhodl se pro centr, který nakonec v krkolomné pozici odvrátil jeden z hostů.
     
    29
    A i posléze se budou hosté muset bránit. Baník bude mít k dispozici první rohový kop.
     
    30
    Baník právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a domácí otáčejí skóre zápasu! Velmi krkolomná situace předcházela této brance. Smola hlavičkoval mezi malým vápnem a penaltou přímo na Valeše, který míč neudržel a MARTIN ŠINDELÁŘ poté dotlačil míč těsně za brankovou čáru. Sudí Zelinka gól uznal i na popud pomezního rozhodčího, který svým pohybem směrem k půlící čáře signalizoval vstřelení gólu.
    30. Martin ŠINDELÁŘ - 2:1
     
    30
    Hosté se následně sesypali na sudího Zelinku, u kterého reklamovali nejspíše faul na svého brankáře, případně, zda míč vůbec přešel brankovou čáru. Se svými stížnostmi ovšem neuspěli a žlutou kartu vyfasoval gólman Roman Valeš.
     
    33
    Podaný dlouhým autem poslal míč do ohně, kde ale kralovali domácí zadáci. Vzápětí však hosté mají možnost další „standardky“ z autu.
     
    34
    Podaný si akorát přeběhl na druhou stranu, avšak ani z tohoto mráčku pro Bohemku nezapršelo. Vše končí jen odkopem Viktora Budinského.
     
    35
    Tomáš Smola poté postupoval do vápna, kde se mu následně nelíbil souboj se soupeřem, po kterém upadl. Situaci ovšem u sudího nereklamoval dlouho a zapojil se do další akce, při které opět zakončoval hlavou. Tentokrát však do pražských zadáků.
     
    36
    Sudí Zelinka následně přiběhl k hostující lavičce, kde vedl diskuzi s trenérem Martinem Haškem, jenž si nakonec vysloužil za své protesty žlutý kartónek.
     
    37
    Ostravané to následně znovu zkoušeli středem pole, nicméně tam bylo příliš přehuštěno a Bohemka situaci hravě zvládla.
     
    39
    Sudí Zelinka následně přeci jen odpískal faul Hrubého na Jindříška přímo před střídačkami a hosté tak mohli v poklidu rozehrávat.
     
    40
    Podaný se marně hnal za křižným nákopem. Ten navíc kontroloval Fillo a míč následně schoval do rukavic Viktor Budinský.
     
    41
    Rudolf Reiter se dostal k centru z pravé strany, ovšem tím trefil jen prvního bránícího hráče Bohemky.
     
    42
    Před touto akcí došlo k souboji na polovině hřiště, kde Hronek fauloval Fleišmana. Hostující fotbalista je dodatečně potrestán žlutou kartou.
     
    43
    Baník poté neuspěl ani s dalším centrem z rohového kopu, a tak to domácí musí zkoušet znovu.
     
    45
    V pokutovém území Bohemky následně zůstal ležet Martin Fillo, ale akce Ostravy pokračovala. Tedy až do chvíle než Hrubý vyprodukoval nepřesnou ránu, kterou dává prostor pro ošetření svého kolegy.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v první půli 1 minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní poločas zápasu. Do něj sice vstoupil aktivněji Baník, ale byl to právě on, kdo jako první inkasoval. V 17. minutě propálil z pravé strany vápna Budinského Petr Hronek. Ve 24. minutě ovšem bylo srovnáno. Pěknou kombinaci domácích zakončil přesnou ranou Nemanja Kuzmanović. Po půlhodině hry již Baník vedl. Postaral se o to Martin Šindelář, jenž se nejlépe zorientoval po výborném zákroku Valeše proti hlavičce Smoly a následně dotlačil míč za brankovou čáru. Baník se poté ještě snažil přidat třetí gól, avšak to se mu již nepovedlo. Do kabin si tak odnáší pouze jednobrankový náskok.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází Antonín Vaníček.
     
    47
    Smola skvěle sklepl hlavou míč pod sebe k nohám Jánoše, kterému se ale pod tlakem soupeře nepovedlo zakončit.
     
    48
    Skvělou individuální akci předvedl de Azevedo! Domácí záložník potáhl míč z levé strany až na hranici velké vápna, odkud parádní ranou pořádně protáhl Romana Valeše.
     
    49
    Martin Šindelář skvěle předskočil soupeře na půlce a vyvezl míč vpřed. Následně jej poslal Fillovi, jemuž se ovšem protisměrná klička nepovedla a při návratu raději svého soka fauloval.
     
    50
    Jiří Fleišman dostal posléze prostor k centru zleva, avšak ke smůle Baníku adresoval svůj pas příliš před nabíhajícího Kuzmanoviće.
     
    51
    Centr Roberta Hrubého od rohového praporku před Fillem odvrátila hostující obrana. Do míče se ještě následně opřel Jánoš, ovšem bránu Bohemky z nějakých 30 metrů přestřelil o pořádný kus.
     
    52
    Hůlka šel následně velmi nebezpečně skluzem do souboje s de Azevedem a arbitr Zelinka vše vyhodnotil v neprospěch Klokanů.
     
    53
    De Azevedo posléze zatáhl míč po levé straně, odkud adresoval krásnou přihrávku do vápna pro Hrubého. Ten ve skluzu míč lízl do Valeše, jenž balón vyrazil na roh.
     
    54
    Baník ovšem z této standardní situace nezahrozil a neujal se ani následný pokus o souhru na pravé straně.
     
    55
    Vaníček následně přihrál Bartkovi trochu „do špeku“, čehož využil Fleišman, který zastavil akci Bohemians.
     
    56
    Za hranicí vápna se poté pokoušel z otočky pálit Kuzmanović. Na druhý pokus se mu to již povedlo, nicméně jeho zakončení bylo přizvednuto na roh.
    56. Kuzmanovičova nebezpečná střela byla nadvakrát zblokována
     
    57
    Další povedený centr Hrubého. Ten již tentokrát našel hlavu svých spoluhráčů na malém vápně, kteří však svůj pokus nenasměřovali mezi tři tyče.
     
    58
    Dyjan Carlos de Azevedo si šikovně pustil přihrávku Fleišmana a nakonec z rohu velkého čtverce prudce zakončoval. Ke smůle Baníku však pouze vedle bližší tyče.
    58. De Azevedo předvedl nápaditou otočku, ale pálil mimo tři tyče
     
    59
    Nadějná akce Bohemky je u konce. Může za to pomezní sudí, který odmával ofsajdové postavení Ibrahima Keity.
     
    60
    Vodháněl skvělým manévrem obelstil u lajny Šinděláře a postupoval z boku do vápna. Tam jej nešikovně fauloval Fillo a je z toho penalta pro hosty!
     
    60
    Žlutou kartu dostává Martin Fillo (FC Baník Ostrava).
     
    61
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hosté nabídnutou šanci nezahodili a po hodině hry začínáme od začátku! KAMIL VACEK zvolil při exekuci penalty pravou stranu, zatímco Viktor Budinský skákal do opačného rohu a Bohemka se tak může radovat ze srovnání.
    61. Kamil VACEK - 2:2
     
    63
    Baník se ihned pokusil odpovědět po rohovém kopu, který v záklonu zakončoval Procházka. Vysoký míč si nakonec našel Roman Valeš.
     
    64
    A tak mohlo udeřit opět na druhé straně! Přihrávku z pravé strany do vápna zastavil skluzem Hrubý, avšak poté se do balónu opřel Keita, který pohotovou ranou minul zadní tyč.
    64. Bartek se probil za ostravskou obranu a Keita pálil těsně vedle
     
    64
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté se z vyrovnání neradovali dlouho a misky vah se tak převážily na stranu Ostravy! De Azevedo se v souboji dostal před svého strážce, který jej zezadu nepříjemně atakoval. I proto se brazilský fotbalista zastavil, posunul míč do šance rozběhnutému NEMANJU KUZMANOVIČÓVI, jenž střelou na bližší tyč nedal Valešovi šanci.
    64. Nemanja KUZMANOVIĆ - 3:2
     
    67
    Bohemians to posléze zkoušeli pro změnu středem hřiště, ale od odrazu míče se balón dostal až k Viktoru Budinskému.
     
    68
    Tomáš Smola se nyní marně hnal za dalším míčem za obranu. Pomezní sudí viděl jeho postavení mimo hru a je tedy máván ofsajd Ostravy.
     
    69
    Baník právě vstřelil branku!
    To je balada pro každého ostravského fanouška, jelikož Baník dává již čtvrtou branku! Jiří Fleišman ideálním centrem zleva našel úplně volného TOMÁŠE SMOLU na hranici malého vápna, za jehož gólovou hlavičkou se Valeš marně natahoval.
    69. Tomáš SMOLA - 4:2
     
    70
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Josef Jindřišek, přichází Michael Ugwu.
     
    71
    Skalní příznivci Baníku poté v euforii zapálili světlice a dýmovnice a z domácího kotle se tak line hustý modrý kouř.
     
    72
    Šindelář si nyní trochu delším držením míče zadělal na problémy, ale sudí Zelinka nakonec píská faul na jeho osobu.
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 8 350 diváků.
     
    75
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází Dame Diop.
     
    77
    Nechybělo mnoho a bylo zaděláno na drama! Kacek krásným centrem vytvořil šanci pro nově příchozího Ugwua, jenž hlavičkou do protipohybu Budinského orazítkoval pravou tyč.
     
    78
    Ugwu následně posílal před bránu dva nebezpečné centry. Ten druhý výborně přečetl Procházka, který uklidil míč do bezpečí.
     
    79
    De Azevedo nyní pobavil diváky svou ekvilibristikou. Dlouhý nákop Budinského si zpracoval na prsa a poté pěti nebo šesti hlavičkami potáhl útok Ostravy, než míč předal svému kolegovi.
     
    80
    Baník následně po faulu zřejmě na Hrubého bude rozehrávat přímá kop z těsně blízkosti rohu velkého vápna.
     
    81
    Jenže Kuzmanović svou polostřelu či polocentr nasměroval nad bránu Valeše a za mohutného potlesku následně dochází k dalšímu střídaní Ostravy.
     
    81
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Denis Granečný.
     
    82
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Jakub Nečas.
     
    84
    Ugwu se poté hnal za další přihrávkou a po zpracování ihned posílal míč do vápna. Procházka ovšem jeho pas srazil na rohový kop.
     
    85
    Následný centr prodloužil na přední tyči jeden z hostů a na té zadní se přes Reitera dostal do zakončení Vaníček. Jeho hlavičku do boční sítě ovšem Budinský kontroloval.
     
    86
    Granečný dobře vytvořil tlak na Barteka, který nakonec odehrál míč jen na další rohový kop Ostravy.
     
    87
    Hrubý posléze přesnou nabídkou našel hlavu Procházky, jehož zakončení v záklonu nemířilo mezi tři tyče a akce tak končí odkopem v podání Valeše.
     
    87
    Hrubý poté táhl další kontr Ostravy, načež předal balón Kuzmanovićovi. Ten byla ale rychle dostoupen svým soupeřem a následná rána Jánoše mířila až na tribuny za bránou Bohemky.
     
    88
    Za nákopem Budinského se poté hnal Diop, avšak Köstl si situaci zkušeně pohlídal a nechal míč doputovat do autu.
     
    89
    Bartek se pěknou přešlapovačkou dostal přes svého strážce, který jej následně poslal k zemi. Sudí Zelinka ještě nechal krátkou výhodu, ale poté odpískal standardní situaci hostů z pravé strany v blízkosti velkého čtverce.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Další úsměvný moment obstaral Dame Diop, který ztrácel stabilitu a dobré tři vteřiny se za míčem hnal takřka po čtyřech. Poté se míče chopili hosté, kteří se dostali do zakončení, ale slabý pokus ukryl Viktor Budinský.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Jakub Pokorný.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a v Ostravě se mohou radovat z první domácí výhry novém ročníku. Vítězství se ovšem nerodila snadno, jelikož od 17. minuty Ostrava prohrávala po trefě Petra Hronka. Ostravané ovšem zakrátko skóre otočil a dvěma slepenými góly Nemanji Kuzmanoviće a Martina Šindeláře se ujali vedení.

    Hosté ovšem nic nezabalili a ve druhé půli dokonce dokázali srovnat. Po nešikovném faulu Filla na Vodháněla se v 61. minutě kopala penalta, kterou s přehledem proměnil Kamil Vacek. Jenže nerozhodný stav vydržel jen tři minuty. Poté se podruhé v zápase trefil Nemanja Kuzmanović, na jehož gól navázal v 69. minutě čtvrtým zásahem Tomáš Smola. Baník si poté zbytek duelu pohlídal a po zásluze bere tři body do tabulky FORTUNA:LIGY.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany vše. Přeji hezké odpoledne a u dalších online přenosů na shledanou. (16:57:15)

    Radomír Fukala

    Branky: 24. Kuzmanović (Fillo), 30. Šindelář, 64. Kuzmanović (de Azevedo), 69. Smola (Fleišman) – 17. Hronek (Vodháněl), 61. Vacek (pen.)

    Karty:   60. Fillo (OVA) – 30. Valeš (BOH), 42. Hronek (BOH)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:1.
    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, R. Hrubý, de Azevedo (81. Granečný) – Kuzmanović (90+2. J. Pokorný), Smola (75. Diop).
    Náhradníci: Laštůvka – Granečný, Holzer, Jirásek, Diop, Baroš, J. Pokorný.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Hůlka, Köstl, Pokorný – Bartek, Vacek, Jindřišek (C) (70. Ugwu), Podaný – Hronek (46. Vaníček), Keita, Vodháněl (82. Nečas).
    Náhradníci: Fryšták – Schumacher, Záviška, Nečas, Šmíd, Vaníček, Ugwu.

    Rozhodčí: Zelinka – Mokrusch, Pečenka

    Diváci: 8350
    thejrc.org