Vyšehrad – Sokolov 2:1 (kon.) | Chrudim – Třinec 1:0 (kon.) | Prostějov – Pardubice 0:0 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
2:1 (0:0)
FK Baník Sokolov
Sobota 10.08.2019, 10:15 • Stadion Evžena Rošického (Praha) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    V závěru máme ještě jednu žlutou kartu, a to pro Šimona Šmehyla (SOK), který ji dostává za protesty.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty!
     
    90+1
    Domácí Libor Drozda (VYS) dostává brzy po svém příchodu na hřiště žlutou kartu.
     
    90
    Závěr bude ještě zajímavý! Přímo na hranici velkého vápna šel do souboje Libor Drozda a poslal k zemi útočícího hráče. To je velká šance pro Sokolov.
     
    88
    Za asistence lékařů opouští hřiště hrdina zápasu Tomáš Čvančara, který musí být pořádně okopaný. Na jeho místo přichází Libor Drozda.
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 405 diváků.
     
    86
    Střídají také domácí. Hřiště opouští Lukáš Pouček, jeho místo zaujímá Lukáš Veselý.
     
    76
    Do třetice střídají také hosté. Na hřiště nastupuje Roman Wermke, kterému přenechal místo Marek Červenka.
     
    75
    Než Sokolov rozehraje autové vhazování, domácí vystřídají. Čerstvě napomenutého Denise Laňku střídá Jan Vejvar.
     
    75
    Obranný faul Denise Laňky (VYS) na polovině hřiště končí žlutou kartou.
     
    74
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Útočník Slavoje TOMÁŠ ČVANČARA stvrzuje svůj dobrý výkon druhým gólem, ale nutno říci, že k němu přišel jako slepý k houslím. Domácí střelec stál na penaltovém puntíku, kam zaletěl sražený centr, který se od domácího hráč odrazil do branky a skončil v síti – 2:1.
     
    72
    Před jeho zahráním se ve vápně pošťuchovali Tomáš Čvančara (VYS) a Marek Červenka (SOK), za což si vysloužili žluté karty.
     
    71
    Slavoj měl na kopačce druhý gól! Chyba v rozehrávce Baníku přinesla brejk domácích, při kterém střílel Vyšehrad ze střední vzdálenosti a Jakub Dvořák střelecký pokus vyrazil jen před sebe. Na penaltovém puntíku dobíhal vyražený míč Tomáš Čvančara, ale ve stoprocentní příležitosti ho do branky neusměrnil – velká škoda pro domácí.
     
    70
    Sokolov právě vstřelil branku!
    Lavička Baníku trefila žolíka, protože je vyrovnáno. Na konci pěkné kombinace stál střídající STANISLAV VÁVRA, jenž dostal míč před vápnem, připravil si ho a parádní trefou ho zakroutil na zadní tyč Martina Otáhala – 1:1.
     
    63
    Tlak pokračoval, jenže Vojtěch Machek (SOK) zaváhal a na polovině hřiště ztratil míč. Toho mohl využít Filip Drobílek, ale hostující hráč zatáhl za ruční brzdu a vidí první žlutou kartu utkání.
     
    61
    Sokolov reaguje na první inkasovaný gól střídáním, a to rovnou dvojitým. Utkání skončilo pro Jakuba Selnara, jenž byl nebezpečný zejména v první půli, ale také pro Jakuba Kopřivu. Jejich místa převzali Stanislav Vávra a Ondřej Štursa.
     
    56
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Sokolov je dnes aktivnějším týmem, ale Slavoj ho školí z efektivity. Na pěkný rohový kop si naběhl TOMÁŠ ČVANČARA, který byl ve vápně zcela nehlídaný a bezpečně uklidil míč za bezmocného Jakuba Dvořáka – 1:0.
     
    50
    Sokolov vstřelil gól, ale ten neplatí! David Štípek dobře doběhl míč u pravého rohového praporku, zakombinoval se spoluhráči a dostal se k centru šajtlí. Jeho zatočený míč Martin Otáhal nešťastně srazil do své sítě, a přestože se hosté radovali z chyby brankáře a laciné branky, jejich radost Jiří Houdek rychle ukončil, protože odpískal ofsajd.
     
    45+1
    Už běží první a zároveň poslední minuta nastavení.

    Daniel Ryl

    Branky: 56. Čvančara, 74. Čvančara – 70. Vávra

    Karty:   72. Čvančara (VYS), 75. Laňka (VYS), 90+1. Drozda (VYS) – 63. Machek (SOK), 72. Červenka (SOK), 90+2. Šmehyl (SOK)


    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Švejdík, Žežulka, V. Mareš – Pouček (86. Veselý), Drobílek, Brejcha, Verner, Laňka (75. Vejvar) – Čvančara (88. Drozda).
    Náhradníci: Dočekal – Drozda, Vejvar, Pardubský, Veselý, Freit, Rataj.

    FK Baník Sokolov: Jakub Dvořák I. – Šmehyl, Hošek, Machek, Kopřiva (61. Štursa) – Štípek, Selnar (61. Vávra), Glaser, Jakub Dvořák II. (C) – O. Ševčík, Červenka (76. Wermke).
    Náhradníci: Šiman – Šulc, Fišer, Wermke, Vávra, Štursa, A. Čihák.

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Michal Myška, Petr Klupák.

    Diváci: 405
    thejrc.org