Marseille – Remeš 0:2 (kon.) | Montpellier – Rennes 0:1 (kon.) | Brest – Toulouse 1:1 (kon.)
Dijon – Saint-Étienne 1:2 (kon.) | Angers – Bordeaux 3:1 (kon.) | Nice – Amiens 2:1 (kon.)
konec
OGC Nice
2:1 (1:0)
Amiens SC
Sobota 10.08.2019, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:8. (21:59:00)
     
    Pětiminutové nastavení je minulostí a zápas končí. Nice nakonec dotáhlo utkání do vítězného konce 2:1.

    První poločas začal velmi opatrně. Fotbalisté Nice ani Amiens se nemohli dlouho dostat do jediné střelecké pozice. Až těsně před půlhodinou hry přišel tvrdý faul Gnahorého, který už měl žlutou kartu a po druhé musel trávník předčasně opustit. Nice využilo početní převahu velmi rychle. Po rozehrávce rohového kopu se opřel do střely Le Bihan a míč ještě tečoval Christophe Hérelle.

    Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Nice sice drželo míč, ale pojišťovací gól nemohlo vstřelit a tak přišel trest. Po chybě v domácí obraně se dostal k míči Chadrac Akolo, který následně chladnokrevně propálil gólmana v brance Nice. Už to vypadalo, že se týmy rozejdou za nerozhodného stavu, ale z poslední akce udeřil hlavou Dante a rozhodl o vítězství svého celku.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Dante si při oslavě gólu svlékl dres a inkasoval ještě žlutou kartu.
    90+5. DANTE - 2:1
     
    90+5
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice se v páté minutě nastavení vrací do vedení. Ganago vybojoval rohový kop, ten poté přistál přesně na hlavě DANTEHO a kapitán Nice s odrazem od zem překonal brankáře Gurtnera.
     
    90+4
    Régis Gurtner si dal na čas s rozehrávkou od své branky. Amiens se dlouho u míče nezdrželo a znovu se muselo zatáhnout před pokutové území.
     
    90+3
    Hosté se po zisku míče snažili o rychlý přechod, ale zastavil je velmi brzy hlavní rozhodčí, který odpískal faul Blina. Následně se ale nedovoleným zákrokem provinil i Tameze.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Dante měl co dělat, aby udržel na zádech napadajícího Ghoddose. Následně se ale domácí dostali do útoku, ale Ganaga ubránil Lefort.
     
    90
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Patrick Burner, přichází Ihsan Sacko.
     
    89
    Ganago se srazil v hlavičkovém souboji s Aleesamim. Oba hráči zůstali na trávníku, ale vypadá to, že to více odnesl hostující obránce.
     
    88
    Až od brankáře musela vzniknout další akce domácího celku. Amiens se ale stačilo rychle zformovat v obraně před pokutovým územím.
     
    87
    Nice se však u balonu příliš dlouho nezdrželo. Do protiútoku mohl jít Ghoddos, ale míč mu uskočil od kopačky a poté musel faulovat.
     
    86
    Guirassy nebezpečně zajel do Cypriena a domácí budou ještě rozehrávat standardní situaci.
     
    85
    Nice si chce z dnešního duelu odnést všechny tři body a tak se snaží útočit. Souhra Tamezeho s Le Bihanem ale skončila nezdarem.
    83. Chadrac AKOLO - 1:1
     
    83
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Amiens srovnává deset minut před koncem. Nice hrálo až příliš pasivně a je potrestáno. Po zmatcích v obraně domácího celku se dostal k míči střídající CHADRAC AKOLO, který si chladnokrevně poradil i s vyběhnutým gólmanem.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Nice zatím stále drží jednobrankové vedení nad Amiens.
     
    82
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Thomas Monconduit, přichází Bongani Zungu.
     
    81
    Amiens se ani s blížícím se koncem zápasu nevzdává. Oslabený celek se snaží o vyrovnání, ale hostům už nezbývá příliš sil.
     
    80
    Za strkanici jsou odměněni žlutou kartou Le Bihan a Guirassy.
     
    79
    Hlavní rozhodčí musel krotit hráče při vzájemné potyčce. Ganago skončil na trávníku po souboji s Jalletem, ale sudí faul neodpískal.
     
    78
    Malang Sarr našel sílu ke sprintu podél levé postranní lajny. Po uvolnění kolem Aleesamiho přihrával pod sebe, ale spoluhráče na hranici vápna nenašel.
     
    77
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Cheick Timite, přichází Sámán Ghoddos.
     
    76
    Hned dva hráči Nice zůstali krátce po sobě na trávníku. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat a domácí mohli jít směrem do útoku.
     
    75
    Ani Amiens se ale u balonu příliš dlouho nezdrželo. Průniková přihrávka měla najít ve vápně Le Bihana, ale ten byl zaneprázdněn soubojem s Lefortem.
     
    74
    Nice i nadále kombinuje s balonem pod kontrolou. Eddy Sylvestre ale ztratil míč v souboji s Monconduitem a musel faulovat.
     
    72
    Poklidná druhá půle pokračuje. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do stoprocentní šance. Ganago sice zkoušel střílet, ale míč poslal daleko od branky.
     
    71
    Dante musel na poslední chvíli hasit nebezpečný průnik Timiteho. Domácí kapitán zastavil prudkou ránou kolenem. Následný rohový kop si Nice pohlídalo.
     
    70
    Hlavní rozhodčí dává i ve druhém poločase hráčům čas na občerstvení u laviček. Závěr zápasu bude pokračovat za moment.
     
    69
    Také Nice zahrozilo. Ganago byl ve střelecké pozici, ale opět nepropálil prvního bránícího hráče, kterého měl před sebou. Gurtner mohl poté snadno sebrat míč.
     
    67
    Volný přímý kop hostujícího celku skončil na hlavě Timiteho. Ten mohl zakončovat do protipohybu domácího gólmana, ale branku lehce minul.
     
    66
    Najednou se hráči Amiens dostali do šance. Jalletův centr prosvištěl až do pokutového území, kde nebezpečně zakončoval Guirassy. Míč se ale zastavil na Dantem.
     
    65
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Juan Ferney Otero, přichází Chadrac Akolo.
     
    64
    Na levé straně měl prostor k průniku až do vápna Ganago. Ještě přihrával pod sebe k Tamezemu, který ale z voleje pálil jen vysoko nad.
     
    63
    Nice sice drží balon po většinu času pod kontrolou, ale k pojišťovací brance se ne a ne dostat. Ani další přihrávka Tamezeho nebyla z nejpřesnějších.
     
    62
    Bruner posouval míč podél postranní lajny k Cyprienovi, následně měl přijít centr do vápna, kde už byl připravený i Le Bihan, ale míč zblokoval Aleesami.
     
    61
    Le Bihan si naběhl na prudkou přihrávku od Ganaga, následně byl u balonu i Cyprien, ale domácí se nedokázali prosadit proti stažené obraně.
     
    60
    Po hodině hry vede Nice nad Amiens stále jen o jednu branku. Ve druhém poločase se sice oslabený celek dokáže snadno bránit, ale k vyrovnání má daleko.
     
    58
    Už už to vypadalo, že by mohl střídající Basím Srarfí ohrozit hostující branku. Míč mu ale v klíčovou chvíli sjel z kopačky a střela podle toho také dopadla.
     
    57
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Myziane Maolida, přichází Basím Srarfí.
     
    56
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Rémi Walter, přichází Eddy Sylvestre.
     
    55
    Zdravotní potíže má také Thomas Moncondiut. Hostující fotbalisté schytávají tvrdé rány v soubojích ve středu pole.
     
    54
    Ignatius Ganago se prohnal kolem svého strážce, poté mohl pálit, ale míč mu odskočil až k Lefortovi. Ten následně vyvezl balon daleko od pokutového území.
     
    53
    Nice se snaží navýšit vedení proti oslabenému soupeři, ale nemůže se dostat do tempa. Walter zcela zbytečně zasekl míč v prostoru před pokutovým územím.
     
    51
    Ani ve druhém poločase se zatím nehraje ve vysokém tempu. Hráči si posouvají balon ze strany na stranu a do pokutového území se dostanou jen sporadicky.
     
    50
    Také Nice se dostalo ve druhém poločase do útoku. Cyprienova pobídka skončila u Ganaga, dále byl ve hře i Le Bihan, ale domácí se neprosadili proti Lefortovi.
     
    49
    Aleesami rozehrával volný přímý kop z místa přestupku. Hosté se natlačili do pokutového území, ale na Yannise Clemetiu a jeho obranu si nepřišli.
     
    48
    Alexis Blin nedošlápl po souboji s Tamezem ideálně a musí být na hrací ploše ošetřován. Vypadá to, že by měl hostující záložník pokračovat ve hře.
     
    47
    O úvodní rozehrávku ve druhém poločase se postarali hostující fotbalisté. Guirassy spěchal s míčem do útoku, ale proti zformované obraně se neprosadil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:03.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Nice odchází do šaten spokojeněji s vedením 1:0 v zádech.

    První poločas začal velmi opatrně. Fotbalisté Nice ani Amiens se nemohli dlouho dostat do jediné střelecké pozice. Až těsně před půlhodinou hry přišel tvrdý faul Gnahorého, který už měl žlutou kartu a po druhé musel trávník předčasně opustit. Nice využilo početní převahu velmi rychle. Po rozehrávce rohového kopu se opřel do střely Le Bihan a míč ještě tečoval Christophe Hérelle.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nice se usadilo před koncem první půle u vápna soupeře. Tameze spolupracoval s Cyprienem, dále už se ale domácí nedostali.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45
    Dante nedokázal zastavit rozběhnutého Jalleta, ten proskočil do pokutového území, kde si ale vybral místo střely jen přihrávku, která k Timitemu neprošla.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu hostující Thomas Monconduit. Následně pálil z velkého úhlu Otero, ale pořádně vystrašil domácího gólmana.
     
    42
    Také Amiens se ještě dostalo s míčem na útočnou polovinu trávníku. Binova přihrávka na Timiteho ale neměla šanci na úspěch.
     
    41
    Ve středu pole si pomohl přihrávkou k Dantemu Adrien Tameze. Domácí si stále hlídají balon pod kontrolou a nedávají soupeři žádnou šanci.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Tentokrát si Ganago nabíhal za obranu na prudkou přihrávku, ta se ale po trávníku sklouzla jen ke Gurtnerovi.
     
    38
    Nice i nadále drží balon pod kontrolou. Cyprien si narazil s Maolidou, poté směřoval míč do pokutového území, ale Le Bihan se neprosadil.
     
    37
    Ignatius Ganago byl tvrdě sražen k zemi Monconduitem. Hlavní rozhodčí sice faul odpískal, ale karta tentokrát zůstala jen v kapse.
     
    35
    Nice je najednou při chuti. Do útoku postupoval také Wylan Cyprien. Domácí ale tentokrát překombinovali akci před pokutovým územím.
    33. Christophe HÉRELLE - 1:0
     
    33
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice se z rohového kopu ujímá vedení! Přetažený centr dokázal parádně zpracovat Le Bihan, následně přišla prudká střela, kterou ještě v malém pokutovém území nechytatelně tečoval CHRISTOPHE HÉRELLE.
     
    32
    Nice pokračuje v nastaveném tempu. Walter byl opět u balonu na levé straně trávníku. Prudkým centrem hledal Maolidu, ale trefil jen soupeře před sebou.
     
    30
    Po půlhodině hry stále na branku čekáme. Nice se okamžitě hnalo na oslabené soupeře, ale Walter si neporadil s bránícím Jalletem.
     
    29
    Velká rána pro Amiens. Hosté budou dohrávat více něž hodinu hry pouze v deseti.
    28. Červená karta po 2. žluté
     
    28
    Domácí hráči mířili do otevřené obrany. Cypriena musel zastavit jen za cenu faulu za žlutou kartu Gnahoré. Ten už jednu kartu z průběhu první půle měl, a tak musí opustit hrací plochu.
     
    26
    Régis Gurtner dlouho otálel s rozehrávkou, až se domácí hráči dokázali seběhnout k soupeřům. Nice vybojovalo míč, ale Walter pálil nedůrazně.
     
    25
    Hlavní rozhodčí dává hráčům čas na občerstvení u laviček. První poločas bude za moment pokračovat.
     
    24
    Nápor Nice se zvyšuje. Walter centroval do vápna, kde se ale neprosadil k hlavičce Le Bihan. Domácí ale ještě zůstali u míče před pokutovým územím.
     
    22
    A byl po pořádně nebezpečný rohový kop. Dante se pověsil do vzduchu, trefil míč hlavou, ale jen do středu branky, kde byl připraven Gurtner.
     
    21
    Ganago byl v nadějném postavení v pokutovém území. Proti Lefortovi se ale hlavičkově neprosadil. Domácí ale budou pokračovat rohem.
     
    20
    Po dvaceti minutách hraje Nice s Amiens stále bez branek. Domácí se sice snaží tvořit hru, ale Tameze ani Walter nemohou spoluhráčům připravit solidní příležitost.
     
    18
    Malang Sarr si přišel pro balon mezi stopery, následně si narazil s Cyprienem, který byl tvrdě faulován. Gnahoré je prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    17
    Ani Amiens se nedaří v úvodu zápasu kombinovat. Až příliš mnoho chyb dělají oba týmy ve středu pole.
     
    16
    Ani další rohový kop se ale domácím nevydařil. Na přední tyči odvrátil nebezpečí Haitam Aleesami. Nice poté balon jen nakoplo vysoko nad branku soupeře.
     
    15
    Nice se postupně dostává do tlaku. Dante zkoušel dlouhým pasem najít Le Bihana, ale hrotový útočník Nice si nepohlídal své ofsajdové postavení a musel míč odevzdat.
     
    14
    Nadějnou akci z levé strany vedl Ignatius Ganago. Domácí útočník si připravil míč na pravačku, ale poté vypálil jen nepřesně mimo levou tyč.
     
    13
    Nice se usadilo na útočné polovině trávníku. Cyprien si narazil s Tamazem, následně přišla přihrávka směrem na Le Bihana, který byl ale obsazený.
     
    11
    Také Amiens mělo k dispozici rohový kop. Nebezpečný centr do pokutového území si ale pohlídal Yannis Clementia, který podržel míč v rukavicích.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Nyní centroval do pokutového území Nice Cheick Timite, ale jako poslední se balonu dotkl zkušený Dante.
     
    9
    Nice mělo po faulu na Sarra k dispozici rozehrávku z místa přestupku. Prudký centr si ale s přehledem pohlídala obrana Amiens v čele s Lefortem.
     
    8
    Zdravotní potíže má domácí Malang Sarr, který u postranní čáry inkasoval pořádně tvrdý úder do kotníku. Sarr bude potřebovat lehké ošetření.
     
    7
    Amiens bylo velmi blízko inkasované brance. Nice mělo k dispozici ještě jeden rohový kop, který se snesl na hlavu Danteho, ale na brankové čáře skvěle zasáhl Lefort.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Thomas Monconduit (Amiens SC).
     
    6
    Nice si vybojovalo rohový kop. Před Gurtnerem bylo pořádné horko, ale jako první se dostal k balonu bránící Christophe Jallet.
     
    5
    A znovu musel být Yannis Clementia v pozoru. Prudký centr z levé strany si ale domácí gólman snadno pohlídal u své pravé tyče.
     
    4
    Tvrdý souboj musel podstoupit domácí Dante, který jen se štěstím zastavil čistým způsobem rozběhnutého Blina. Amiens zůstává na útočné polovině.
     
    3
    Také Amiens se poprvé dostalo v prvním poločase na útočnou polovinu. Blin pouštěl míč mezi nohama na nabíhajícího Timiteho, ale jako první byl u balonu Clementia.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali domácí fotbalisté. Cyprien si narazil na pravé straně s Maolidou, ale akce Nice skončila ještě daleko před vápnem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Clementia – Burner, Hérelle, Dante, M. Sarr – Cyprien, Tameze, Walter – Maolida, Le Bihan, Ganago.
    Náhradníci: Cardinale – Pelmard, Sacko, Srarfí, Sylvestre, Thuram, Coly.

    Amiens SC: Gurtner – Jallet, P-D. Gouano, Lefort, Aleesami – Gnahoré, Blin, Monconduit – Otero, Guirassy, Timite.
    Náhradníci: Dreyer – Akolo, Dibassy, Gendrey, Ghoddos, Zungu, Talal..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    23.02. 2019 Amiens – Nice 1:0
    03.11. 2018 Nice – Amiens 1:0
    13.01. 2018 Nice – Amiens 1:0
    26.08. 2017 Amiens – Nice 3:0
    26.03. 2002 Nice – Amiens 3:0
     
    OGC Nice

    Fotbalisté Nice sice v úvodu loňského ročníku Ligue 1 nepředváděli optimální výkony, ale po zlepšeném herním projevu ve druhé části soutěže se prokousali až na konečné sedmé místo, které ale postup do evropských pohárů nezaručilo. V posledním kole Nice přehrálo na domácí půdě nebezpečné Monako 2:0.

    Do přípravy na novou sezonu vkročilo Nice cennou výhrou 3:2 nad PSV. Následně se ale přátelské duely vůbec nevydařily. Nice postupně prohrálo s Thunem, Lutychem, Cardiffem, Burnley a naposledy také s Wolfsburgem. Právě proti bundesligovému celku inkasovalo Nice debakl 1:8! Především závěrečná čtvrthodina byla z pohledu Nice katastrofální, Wolfsburg se v závěru prosadil hned pětkrát v řadě.
     
    Amiens SC

    Amiens až do posledních kol předešlé sezony bojovalo od zachování příslušnosti mezi francouzskou elitou. V závěrečné části hned sedmkrát remizovalo z osmi zápasů. I drobné zisky v důležitých zápasech dokázalo Amiens udržet v Ligue 1. Pečeť na prvoligové účasti i pro další rok přišla v závěrečném kole, kdy Amiens porazilo 2:1 Guingamp.

    V přípravě Amiens odehrálo jen pět zápasů. Cenná byla pro francouzský celek výhra 2:0 nad Hullem. Následně ale Amiens pouze remizovalo 1:1 s konkurenty z Francie Metami. V generálce poté Amiens padlo s Leganés, když se o jedinou branku zápasu postaral v samém závěru Rosales.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 startuje prvním kolem a my se společně zaměříme na utkání Nice, které před domácím publikem přivítá Amiens.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vít Schück

    Branky: 33. Hérelle (Le Bihan), 90+5. Dante – 83. Akolo

    Karty:   80. Le Bihan (NIC), 90+5. Dante (NIC) – 7. Monconduit (AMI), 18. Gnahoré (AMI), 80. Guirassy (AMI)   28. Gnahoré (AMI)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:8.
    OGC Nice: Clementia – Burner (90. Sacko), Hérelle, Dante, M. Sarr – Cyprien, Tameze, Walter (56. Sylvestre) – Maolida (57. Srarfí), Le Bihan, Ganago.
    Náhradníci: Cardinale – Pelmard, Sacko, Srarfí, Sylvestre, Thuram, Coly.

    Amiens SC: Gurtner – Jallet, P-D. Gouano, Lefort, Aleesami – Gnahoré, Blin, Monconduit (82. Zungu) – Otero (65. Akolo), Guirassy, Timite (77. Ghoddos).
    Náhradníci: Dreyer – Akolo, Dibassy, Gendrey, Ghoddos, Zungu, Talal.
    thejrc.org