Hallescher – Wolfsburg 3:5 (po pr.) | Karlsruher SC – Hannover 2:0 (kon.) | Rostock – Stuttgart 0:1 (kon.)
Cottbus – Bayern 1:3 (kon.)
konec
Energie Cottbus
1:3 (0:1)
Bayern Mnichov
Pondělí 12.08.2019, 20:45 • Stadion Přátelství, Chotěbuz • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký pondělní večer při sledování přenosu závěrečného utkání 1. kola německého poháru, Energie Chotěbuz na svém trávníku přivítá nejslavnější německý tým, Bayern Mnichov.
     
    Energie Chotěbuz

    Mezi roky 1997 a 2014 Energie dlouho pendlovala mezi první a druhou německou bundesligou a byť se občas nedařilo podle představ místních fanoušků, tak na tyto časy už mohou pouze vzpomínat.

    V roce 2016 Energie totiž sestoupila dokonce do čtvrté nejvyšší soutěže a byť o dva roky později se vrátila zpět do třetí, tak v uplynulém ročníku ji potkal další pád do čtvrtého patra německé kopané a bude tedy hrát regionální ligu.

    V německém poháru Chotěbuz dosáhla největšího úspěchu v roce 1997, kdy z pozice třetiligového týmu až ve finále podlehla VfB Stuttgart.
     
    FC Bayern Mnichov

    Asi netřeba výrazněji představovat nejúspěšnější klub německé historie. Bayern Mnichov loni po třech letech zaznamenal domácí double, když získal svůj 29. mistrovský titul a připojil devatenáctý zisk německého poháru, přičemž v obou soutěžích je bavorský klub rekordmanem.

    V letošním sezóně Bayern začíná novou éru, neboť po letech jej opustily dvě legendy evropské kopané, Arjen Robben a Franck Ribéry. Kromě nich už v Bayernu nepokračuje ani James Rodríguez, jenž se vrátil z hostování do Realu Madrid, Brazilec Rafinha zamířil do domovského Flamenga a Mats Hummels se vrátil do Borussie Dortmund.

    Bavorský gigant letos posilovat zejména na krajích obrany, kam získal francouzské reprezentanty. Na pravý kraj přišel Benjamin Pavard ze Stuttgartu, na levý pak Lucas Hernández z Atlética Madrid. Investicí do budoucna pak je devatenáctiletý útočník Jann-Fiete Arp z Hamburku.

    Bayern nerozehrál tuto sezónu ideálně, když na domácím přípravném turnaji Audi Cup po vysoké výhře nad Fenerbahce Istanbul ve finálovém zápase remizoval 2:2 s Tottenhamem a londýnskému klubu pak podlehl na penalty. Výraznější nezdar Bayern zaznamenal v německém superpoháru, neboť na trávníku Borussie Dortmund prohrál 0:2 a po třech triumfech v řadě tentokrát další trofej ze superpoháru do své bohaté sbírky nepřidal.
     
    Úvodní sestavy:

    Energie Cottbus: Moser – Hasse, Gehrmann, Koch, Hoppe – F. Geisler, Eisenhuth, N. Geisler, Brügmann – Taz, Rangelov
    Náhradníci: Simon – Beyazit, Broschinski, Meyer, Raak, Zickert

    Bayern Mnichov: Neuer – Kimmich, Süle, Pavard, Alaba – Tolisso, Thiago, Sanches – Müller, Lewandowski, Coman
    Náhradníci: Ulreich – Boateng, Davies, Gnabry, Goretzka, Hernandez, Mai, Singh, Wriedt

    Rozhodčí: Dankert – Hacker, Rohde.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Úvodního výkopu se ujali v bílém hrající fotbalisté Bayernu Mnichov, domácí Energie bojuje proti obrovskému favoritovi v červených dresech.
     
    2
    První útoční akce domácích, Hoppe se sice nedokázal probít na levém křídle k centru, Energie ale ještě bude vhazovat.
     
    3
    Také Bayern zaútočil po levé straně, Coman se ale nedokázal prosadit v souboji s Hassem a od své branky bude rozehrávat Moser.
     
    4
    Zdravotní potíže trápí u postranní čáry Tolissa, francouzský středopolař hostů musí být ošetřen.
     
    5
    Kimmich na pravé straně hřiště nedokázal odcentrovat přes Kocha, po jeho zásahu tribuny bouřlivě aplaudovaly, Bayern ale bude zahrávat první rohový kop.
     
    6
    Po něm se fotbalisté z Bavorska do zakončení zprvu nedostali, až se do odraženého míče z obrovské dálky opřel David Alaba a jeho rána mířila vysoko nad branku.
     
    7
    Poprvé se Chotěbuz podívala do pokutového území soupeře, s dlouhým autem Hasseho si ale defenziva Bayernu poradila.
     
    8
    Gehrmann se ukopl při pokusu o odkop z hranice vlastního pokutového území, míč nabral opačnou faleš a zamířil směrem k vlastní brance, ale také vysoko do vzduchu a tak brankář Moser míč zachytil před dotírajícím Lewandowskim. Jelikož se ale nejednalo o úmyslnou přihrávku, rozhodčí malou domů nepíská.
     
    10
    S centrem Kimmicha z pravého křídla si domácí defenziva poradila, následně je pískán Alabovi prohřešek proti pravidlům a Chotěbuz může rozehrávat míč z klidu.
     
    11
    Renato Sanches se v pokutovém území nedostal kolem Kocha, domácí tribuny bouřlivě oslavují každý úspěšný obranný zákrok svých borců.
     
    12
    Stalo se tomu tak i po úspěšném souboji Hasseho s Alabou na kraji domácího pokutového území, další útočná snaha Bayernu tak končí nezdarem.
     
    13
    Hezká souhra domácích fotbalistů končí prvním rohem Chotěbuzi.
     
    13
    Po centru od rohového praporku se míče zmocnil Manuel Neuer a zkušený brankář už rozehrává na své spoluhráče, kteří rychle přesunuli hru na soupeřovu polovinu.
     
    14
    Do Comanova centru zleva se položil Robert Lewandowski a první zakončení polského kanonýra brankář Moser k jásotu obecenstva vyráží na břevno!
    14. Ránu Roberta Lewandowskiho brankář Moser vyrazil na břevno!
     
    15
    Bayern se po rohu nedostal do zakončení, po domácím odkopu musí mnichovský tým hrát ze středu hřiště.
     
    16
    Kingsley Coman se tentokrát objevil na pravém křídle, kde nedokázal ukličkovat Hoppeho, Bayern ale bude zahrávat další roh.
     
    17
    Ani druhý roh obhájců trofeje neskončil ohrožením brankáře Mosera.
     
    18
    Bayern sehrál rychlou kombinační akci, na jejím konci ale je Kimmichův centr jen do připraveného brankáře Mosera.
     
    18
    Renato Sanches si vynutil nedovolený zákrok Eisenhütha na levém křídle, následovat bude standardní situace pro Bayern.
     
    19
    Po Alabově centru se před brankou míč odrazil od boku Tolissa přímo doprostřed branky, kde jej pevně ukryl do své náruče Lennart Moser.
     
    20
    Další faul domácích, Kimmicha podrazil Eisenhüth, Chotěbuz se ale ubránila také další standardní situaci soupeře.
     
    21
    Domácí přežili prvních dvacet minut s nulou na kontě inkasovaných branek, tlak Bayernu ale stupňuje.
     
    21
    Comanův centr přeletěl naskakující dvojici Lewandowski – Müller a zapadl za vzdálenější tyč domácí branky, rozehrávat bude Moser.
     
    22
    Po odrazu míče za branku Chotěbuzi se Thomas Müller mocně dožadoval odpískání rohu, u rozhodčích ale nepochodil a znovu se bude pokračovat odkopem Lennarta Mosera.
     
    23
    Chotěbuz se brání s vypětím všech sil, přežila ale další nebezpečný centr před svoji branku.
     
    25
    Po čase se Chotěbuz zase podívala na polovinu Bayernu a byť útočná snaha Energie netrvala dlouho, tak diváci ji opět ocenili aplausem.
     
    25
    Kimmich přihrával po zemi k hranici pokutového území, odkud Tolisso mířil do ochranné sítě za domácí brankou. Nebýt té sítě, míč by doletěl asi do třicáté řady ochozů.
     
    27
    Thomas Müller se z pravé strany snažil přihrát před branku, jeho pas ale výborně přečetl Koch a míče se snadno ujal.
     
    28
    Po přihrávce Renata Sanchese se David Alaba pokusil střelecky zakončit svoji slabší pravačkou a střela mu vůbec nevyšla, míč se dokutálel daleko vedle domácí branky.
     
    29
    Fantastická atmosféra panuje na beznadějně vyprodaném stadiónu Přátelství, domácí příznivci si návštěvu nejslavnějšího německého klubu maximálně užívají.
     
    30
    I na sklonku úvodní půlhodiny stále Lennart Moser drží čisté konto. Domácí brankář dokázal pevně zachytit Müllerův centr z blízkosti rohového praporku.
     
    31
    Neujal se ani centr Kingsleyho Comana z levé strany.
     
    32
    Bayern právě vstřelil branku!
    Přeci jen se Bayern dočkal úvodní branky! Po Kimmichově načechraném pasu před branku vytáhl Lennart Moser fenomenální zákrok proti Comanově zakončení zblízka, pak jej ale obránci nechali ve štychu a odražený míč ROBERT LEWANDOWSKI snadno nasměroval do sítě!
    32. Robert LEWANDOWSKI - 0:1
     
    34
    Lewandowski doběhl dlouhý výkop brankáře Neuera, v souboji jeden na jednoho pak ale nepřelstil pozorně bránícího Kocha.
     
    35
    Robert Lewandowski si výborným prvním dotykem perfektně zpracoval Alabův pas a skákavou střelu k bližší tyči brankář Moser dalším výborným zákrokem likviduje!
    35. Lewandowski v další šanci ztroskotal na Moserovi.
     
    35
    Následný roh Bayernu už se neujal, podobně dopadl také následný centr Comana z pravé strany, jenž se stal kořistí Mosera.
     
    37
    Domácí brankář Moser lapil i střílený centr Müllera, u míče už je nyní ale zase Bayern.
     
    39
    Thomas Müller teď dostal obrovské množství prostoru na pravém křídle, kde si navedl míč na levačku, pak ale domácí branku přestřelil.
     
    39
    Na střelecké pokusy Bayern vede 10:0, na bránu pak 6:0.
     
    39
    Na kvalitní Müllerův centr si naběhl Kingsley Coman a krásnou hlavičkou v pádu přeloboval brankáře Mosera, míč se ale odrazil od břevna!
    39. Krásná hlavička Comana skončila na břevně!
     
    40
    Po další rychlé akci Bayernu Lennart Moser kryje střelu Renata Sanchese k bližší tyči.
     
    41
    Chotěbuz vybojovala standardní situaci, po níž sice ještě zakončit nedokázala, pak si ale další centr Hoppeho zády k brance zpracoval Berkan Taz, z otočky následně střílel velmi nepřesně.
     
    42
    Rychlá kombinační souhra Bayernu, v jejímž finále Renato Sanches hledal před brankou Lewandowskiho, ovšem včas ze své branky vyběhl Moser a byl u míče dříve než polský střelec.
     
    42
    Domácí teď vcelku nebezpečně zahrozili ve třech proti třem, ke všeobecnému zklamání ale Berkan Taz střelou zpoza pokutového území atakoval jen rohový praporek.
     
    44
    Přetažený centr Kimmicha vracel před branku Renato Sanches, Robert Lewandowski se pak akrobaticky položil do své střely, míč ale nasměroval vysoko nad branku.
     
    45+1
    Rozhodčí Dankert k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Thiago (Bayern Mnichov).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Na trávníku outsidera ze čtvrté ligy Bayern potvrzuje roli obrovského favorita. Tedy alespoň co se herní dominance týče, hosté z mnoha šancí zatím vytěžili jedinou branku Roberta Lewandowského z 32. minuty. Kromě ni Bayern trefil také dvě břevna a v dalších šancích uhájil domácí branku Lennart Moser.

    Na střelecké pokusy už Bayern vede 13:1, na branku 7:0.
     
    Fotbalisté už přicházejí z útrob stadiónu zpět na trávník, druhý poločas bude rozehrán během několika minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po změně stran se pokračuje v zahajovacích sestavách.
     
    47
    Krátce po minutě hry druhého poločasu se Robert Lewandowski dostal do prvního zakončení, po centru zleva ale branku netrefil.
     
    48
    Kingsley Coman potáhl míč po ose hřiště do pokutového území, tam se po pádu na trávník dožadoval odpískání penalty, hlavní arbitr ale rozpažil na znamení, že tady pískat nebude.
     
    49
    Další obléhání pokutového území Chotěbuzi zakončil Thiago Álcantara velmi nepřesnou střelou zpoza pokutového území, rozehrává brankář Moser.
     
    50
    Joshua Kimmich byl pozdě v souboji s Hoppem, domácího beka pak vychýlil z rovnováhy a německý reprezentační obránce vidí žlutou kartu.
     
    51
    Z následné standardní situace Chotěbuz nedokázala zahrozit.
     
    51
    Renato Sanches se u postranní čáry dokázal probít přes Hasseho, ten Portugalce fauloval jen za cenu další žluté karty. Sanches se pak marně zlobil, že mu rozhodčí Dankert neposkytl výhodu.
     
    52
    Chotěbuz podnikla rychlý útočný výpad po levé straně hřiště, Süle si ale počínal důrazně v souboji s Brügmannem a ukopl mu míč za postranní čáru.
     
    53
    Po souhře s Renatem Sanchesem se u pokutového území Chotěbuzi neprosadil Lewandowski, v defenzivě si výborně počínal Koch.
     
    55
    Až v pětapadesáté minutě zápasu registrujeme první ofsajd zápasu, na pravém křídle se v něm ocitl Thomas Müller.
     
    56
    Úvodní desetiminutovka druhého poločasu zatím nabídla herně nejvyrovnanější pasáž dosavadního průběhu zápasu, přesto domácí na svoji výraznější příležitost zatím čekají.
     
    57
    Eisenhuth velmi nevybíravým skluzem atakoval Tolissa a může být rád, že v ruce rozhodčího Dankerta vidí jen žlutý kartónek.
     
    58
    Davidu Alabovi pak následná rána z volného kopu nevyšla a míč zamířil půl metru vedle horního rohu domácí branky.
     
    58
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází N. Geisler, přichází Raak.
     
    60
    Hosté se teď v pokutovém území pokusili prokombinovat domácí defenzivou až do "kuchyně", v přehuštěném prostoru ale míč nakonec neudrželi.
     
    61
    Renato Sanches na polovině hřiště převzal míč, který pak potáhl až do hloubi pokutového území, následný pas před branku u přední tyče kryje brankář Moser.
     
    62
    Brügmann rychlým průnikem po útočné polovině vybojoval rohový kop, standardní situace pro Chotěbuz.
     
    62
    Na přetažený centr z rohu si naběhl Brügmann, jenž v pádu vracel míč před branku, ovšem nasměroval jej jen k Manuelu Neuerovi.
     
    63
    Renato Sanches další individuální akci zakončil nepřesnou střelou a následně je střídán Leonem Goretzkou.
     
    64
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází F. Geisler, přichází Beyazit.
     
    65
    Bayern právě vstřelil branku!
    Když se Chotěbuz začínala osmělovat k nebezpečně vyhlížejícím útočným akcím, tak Bayern předvedl smrtící protiútok a je to o dvě branky!

    KINGSLEY COMAN převzal míč u rohu pokutového území, navedl si jej na pravačku a dělovým projektilem prostřelil Lennarta Mosera!
    65. Kingsley COMAN - 0:2
     
    66
    Bayern už je zase nastěhován na útočné polovině, hosté vybojovali rohový kop.
     
    67
    Po nakrátko rozehraném rohu Bayern nedokázal domácího brankáře ohrozit.
     
    68
    Nedlouho poté Bayern vybojoval další roh, k rohovému praporku už kluše Kimmich.
     
    69
    Po Kimmichově centru se do vzduchu zavěsil Benjamin Pavard, francouzský obránce v tísni hlavičkuje vysoko nad branku.
     
    70
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Coman, přichází Gnabry.
     
    72
    Neujal se ani další roh Bayernu, po odrazu míče za domácí branku bude rozehrávat Lennart Moser.
     
    74
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Rangelov, přichází Broschinski.
     
    75
    Po souhře s Alabou Leon Goretzka z dálky netrefil domácí branku.
     
    76
    Serge Gnabry byl nedovoleně atakován Hassem u postranní čáry, standardní situace pro Bayern.
     
    76
    Také s dalším centrem před svoji branku si poradil brankář Moser, ze standardních situací zatím Bayern není nikterak nebezpečný.
     
    77
    Pětadvacátou střelu Bayernu do statistik zapsal Serge Gnabry, Lennart Moser ale jistě míč zachytil.
     
    79
    Tolissův centr Jan Koch srazil za vlastní branku, pokračovat se bude dalším rohem Bayernu.
     
    79
    Kimmichův centr z rohu nenašel nikoho v bílém, Alaba pak přes celou šíři hřiště přenesl hru zpět ke Kimmichovi, jehož další centr Thomas Müller hlavou zády k brance míč jen jemně tečoval mimo branku.
     
    81
    Chotěbuz podnikla rychlý útočný výpad, Eisenhuth potáhl míč po útočné polovině a všiml si nabíhajícího Broschinskiho, jenž byl naprosto osamocen, jeho skákavá střela pak sice možná mířila těsně vedle branky, Manuel Neuer ale raději pojistil situaci svým zákrokem a vytěsnil míč na roh!
    81. V největší příležitosti domácích se neprosadil Broschinski.
     
    82
    Z rohu už Chotěbuz zahrozit nedokázala a byť domácí pak ještě mohli zůstat u míče, tak jejich snahu zakončil sporný ofsajd.
     
    83
    Thomas Müller si zasekl míč kolem Marcela Hoppeho, ten Müllera podrazil a píská se proti domácím.

    Bayern rychle rozehrál a možná ještě rychleji po nepřesné přihrávce o míč přišel.
     
    85
    Bayern právě vstřelil branku!
    Serge Gnabry vybojoval míč u soupeřova pokutového území, pak zakombinoval s Leonem Goretzkou, jehož střelu do protipohybu brankáře Mosera ještě lehkou tečí usměrnil do sítě ROBERT LEWANDOWSKI!
    85. Robert LEWANDOWSKI - 0:3
     
    86
    Ještě je možné, že třetí branka Bayernu nakonec bude připsána Robertu Lewandowskimu, jenž možná lehkou tečí ještě usměrnil míč po střele Goretzky za záda Lennarta Mosera.
     
    88
    Utkání už se víceméně jen dohrává, domácím už chybí fyzické síly, aby nadále napadali přihrávky Bayernu ve středu hřiště.
     
    89
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Süle, přichází Hernandez.
     
    90
    Marcel Hoppe získal dostatek volného prostoru na levém křídle, pak mu ale vůbec nevyšla přihrávka před branku, kterou zpracoval Thiago.
     
    90+1
    Rozhodčí Dankert oddaluje závěrečný hvizd dnešního fotbalového svátku v Chotěbuzi o dvě nastavené minuty.
     
    90+2
    Penalta pro Chotěbuz!
     
    90+2
    Po Broschinskiho přihrávce byl Berkan Taz atakován Goretzkou a rozhodčí Dankert píská penaltu pro domácí!
    90+2. Penaltový faul Goretzky na Berkana Taze.
     
    90+3
    Chotěbuz právě vstřelila branku!
    Míče se ujal sám faulovaný BERKAN TAZ a brankáře Neuera poslal k opačné tyči než míč, na závěr zápasu tak rozjásal zaplněné ochozy stadiónu Přátelství!
    90+3. Berkan TAZ - 1:3
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Bayernu Mnichv splnili roli favorita, když na trávníku čtvrtoligové Chotěbuzi zvítězili 3:1 a kvalifikovali se do druhého kola německého poháru.

    Bayern k postupu dvěma góly nasměroval Robert Lewandowski, jednu trefu přidal Kingsley Coman a v nastaveném čase se vstřelené branky dočkal také domácí outsider díky proměněné penaltě Berkana Taze.
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 1:13. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:10. (22:44:26)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 90+3. Taz (pen.) – 32. Lewandowski, 65. Coman, 85. Lewandowski

    Karty:   51. Hasse (COT), 57. Eisenhuth (COT) – 45+1. Thiago (BAY), 50. Kimmich (BAY)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 1:13. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:10.
    Energie Cottbus: Moser – Hasse, Gehrmann, Koch, Hoppe – Eisenhuth, N. Geisler (58. Raak) – F. Geisler (64. Beyazit), Taz, Brügmann – Rangelov (74. Broschinski)
    Náhradníci: Simon – Beyazit, Broschinski, Meyer, Raak, Zickert

    Bayern Mnichov: Neuer – Kimmich, Süle (89. Hernandez), Pavard, Alaba – Tolisso, Thiago, Sanches (63. Goretzka) – Müller, Lewandowski, Coman (70. Gnabry)
    Náhradníci: Ulreich – Boateng, Davies, Gnabry, Goretzka, Hernandez, Mai, Singh, Wriedt

    Rozhodčí: Dankert – Hacker, Rohde
    ocianews.com