Karabach – APOEL 0:2 (kon.) | Rosenborg – Maribor 3:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Club Brugge 3:3 (kon.)
Kodaň – CZ Bělehrad 1:1 (6:7 po pen.) | Ferencváros – Dinamo Záhřeb 0:4 (kon.) | Linz – Basilej 3:1 (kon.)
Olympiakos – Başakşehir 2:0 (kon.) | Ajax – PAOK 3:2 (kon.) | Celtic – Kluž 3:4 (kon.)
Porto – FK Krasnodar 2:3 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
3:2 (1:1)
PAOK Soluň
Úterý 13.08.2019, 20:30 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, dobrou noc. (22:44:48)
     
    Ajax v závěrečné fázi kvalifikačních bojů o účast v základní skupině Ligy mistrů vyzve kyperský APOEL, PAOK se ve čtvrtém předkole Evropské ligy postaví lepšímu z dvojice Slovan Bratislava – Dundalk.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:17.
     
    Je dobojováno, Ajax po boji postupuje do dalšího předkola! Do zápasu úspěšněji vstoupili hosté, které poslal do vedení Diego Biseswar. Hlavní postavou zbytku první půle byl Dušan Tadić, jenž nejprve neproměnil pokutový kop, při druhé příležitosti se ale z penaltového puntíku už nezmýlil. Po přestávce byli domácí i nadále aktivnějším celkem, dalšího gólu se dočkali až v devětasedmdesáté minutě, když Paschalakise hlavou překonal Nicolás Tagliafico. Nedlouho poté nařídil Craig Pawson ve prospěch Amsterdamských třetí penaltu, z níž Dušan Tadić navýšil na 3:1. PAOK zvládl ještě v nastavení snížit, druhá branka Diega Biseswara už ale znamenala jen kosmetickou úpravu výsledku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Onana (AFC Ajax).
    90+4. BISESWAR - 3:2
     
    90+4
    PAOK právě vstřelil branku!
    Tak pozor, závěr zápasu právě dostává nový náboj, PAOK totiž snižuje na rozdíl jediné branky! Akpom parádní ranou orazítkoval břevno, o chvíli později k technickému pokusu opět natáhl DIEGO BISESWAR. André Onana si sice na balon sáhl, v cestě do sítě už mu ale nestačil zabránit.
     
    90+2
    Fanoušci amsterdamského celku si konec utkání užívají plnými doušky. Stejně tak domácí hráči, kteří se drží u balonu a vyměňují si jej na útočné polovině.
     
    90+1
    Hostům se dostali také k zajímavému střeleckému pokusu, technicky to zkoušel Diego Biseswar, jenže André Onana předvedl rutinní zákrok.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází van de beek, přichází de Wit.
     
    88
    Donny van de Beek vystihl rozehrávku Crespa. Poté přenechal balon zkušenějšímu Huntelaarovi, jenž se pokusil Paschalakise překvapit chytrým lobem, branku ale minul.
     
    87
    Hostující fotbalisté jsou hodně rozladěni. O postup by Ajax už přijít neměl, naopak by si domácí měli dávat pozor, aby zbytek zápasu dohráli ve zdraví.
    85. TADIĆ - 3:1
     
    85
    Ajax právě vstřelil branku!
    Zdá se, že o postupujícím do další fáze kvalifikace Ligy mistrů je rozhodnuto! DUŠAN TADIĆ bude z dnešního utkání odcházet s pozitivní bilancí pokutových kopů, tentokráte poslal balon přesně do protipohybu brankáře Paschalakise.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Matos (PAOK Soluň).
    84. Třetí penalta pro Ajax!
     
    84
    Tohle se jen tak nevidí, Craig Pawson nařídil už třetí pokutový kop ve prospěch Ajaxu!
     
    83
    Ziyech přenechal balon z druhé vlny si nabíhajícímu Destovi, kterému se přes Giannoulise nepovedlo odcentrovat. Amsterdamští budou zahrávat roh.
     
    82
    Střídání v týmu PAOK Soluň: ze hřiště odchází Esiti, přichází Mišić.
     
    81
    Teď přestáli domácí nepříjemnou situaci. Martínezovi utekl balon ve vlastní šestnáctce, Veltman ale s vypětím všech sil zabránil v zakončení střídajícímu Świderskému.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát deset minut, navíc se samozřejmě dočkáme nastavení. Udrží Ajax těsné vedení a dokráčí k postupu?
    79. TAGLIAFICO - 2:1
     
    79
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tentokráte už byli fotbalisté Ajaxu úspěšní, poprvé v utkání se tak ujímají vedení a jsou znovu o kousek blíže postupu do dalšího předkola! Gólová situace se narodila po rohovém kopu, obrana hostujícího celku si nepohlídala NICOLÁSE TAGLIAFICA, na jehož razantní hlavičku Paschalakis nedosáhl.
     
    78
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Neres, přichází Huntelaar.
    77. Tadić usměrnil balon kousek vedle tyče.
     
    77
    Tady Ajaxu moc nescházelo! Mazraoui přenesl hru na levý kraj šestnáctky, odkud Tagliafico z první poslal balon k Tadićovi, který z bezprostřední blízkosti těsně minul.
     
    76
    Tadić opět kombinoval s ve druhém poločase hodně aktivním Ziyechem. První jmenovaný byl nakonec vytlačen až na obrannou polovinu a musel si pomoct pasem na Onanu.
     
    74
    Ziyech se dobře zorientoval a všiml si za obránce soupeře si nabíhajícího Tadiće, jehož do samostatného úniku nepustil ve vzduchu jistý Fernando Varela.
     
    73
    Hra se opět přerušuje, protože po zákroku Nicoláse Tagliafica zůstává na trávníku ležet Omar El Kaddouri. Znovu to bylo na hranici fotbalových pravidel.
     
    72
    Blind předvedl v souboji s Biseswarem ukázkový šlapák. Tady asi měl hlavní arbitr udělit nizozemskému reprezentantovi žlutou kartu, nakonec sáhl pouze k domluvě.
     
    71
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Jabá, přichází Limnios.
     
    70
    Hakim Ziyech tentokráte zaměstnal brankáře řeckého celku jakýmsi stříleným centrem, za kterým se navíc hnal Neres. Paschalakis vyrazil balon pouzen na roh.
     
    69
    Amsterdamští svého soupeře i nadále jasně přehrávají. Tadić udržel na zádech Crespa, sklepl míč pro Nerese, proti jehož střele zasáhl Paschalakis.
     
    68
    Marocký reprezentant rozehrál standardní situaci na Martíneze, jenž se k zakončení z bezprostřední blízkosti nedostal kvůli špatnému zpracování a včasnému výběhu Paschalakise.
     
    67
    S touto možností šlo naložit určitě lépe. Ziyech si díky sérii naznačení položil dva protivníky, místo zakončení se ale pokusil ještě o jednu kličku, načež narazil do Matose.
     
    66
    Hakim Ziyech už podruhé po skončení přestávky donutil brankáře soupeře k zákroku, tentokráte se však Paschalakis tolik nenadřel a spolehlivě zasáhl.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Giannoulis (PAOK Soluň).
     
    64
    Onana musel z branky, za balonem, který doskákal až na hranici pokutového území, se totiž hnal Akpom. Sprinterský souboj vyzněl lépe pro brankáře Ajaxu.
     
    63
    Střídání v týmu PAOK Soluň: ze hřiště odchází Pelkas, přichází Świderski.
     
    62
    Amsterdamští se mohli poprvé v zápase ujmout vedení. Giannoulisův nepovedený pokus o odkop málem potrestal Neres, jehož střela z první dolétla mimo.
     
    61
    Na druhé straně se sám vstříc Paschalakisovi řítil David Neres. Hostující gólman ale nemusel tuto situaci řešit, pomezní sudí totiž odmával ofsajd.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Dest (AFC Ajax).
     
    59
    Domácí opět zaspali při návratu do defenzivy pro rozehrání standardní situace. PAOK výrazné přečíslení vyřešil trestuhodně, Pelkasovi odebral balon Tadić.
     
    58
    Nicolás Tagliafico narýsoval parádní kolmici pro ve vápně čekajícího Dušana Tadiće, do jehož rány stačil za pět minut dvanáct vložit nohu Crespo. Roh pro Ajax.
     
    57
    Blind si okolo napadajícího Esitiho přehodil balon na svou silnější levačku, jenže do jeho rány obětavě padl blokující Omar El Kaddouri.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Paschalakis (PAOK Soluň).
     
    54
    Diego Biseswar pláchl Mazraouimu a poté centroval před branku, kde na skákající balon marně snažil dosáhnout Dimitris Pelkas. Tohle byla slušná možnost hostí.
     
    53
    Další akci Ajaxu zastavil zdvižený praporek pomezního sudího, jenž správně viděl ofsajdové postavení Dušana Tadiće. Rozehrávat bude Dimitris Giannoulis.
     
    52
    Pelkas postupoval s balonem po levé straně, do šestnáctky si na přihrávku nabíhal Biseswar. Hostující kapitán ale ideální moment pro odevzdání míče prováhal.
     
    51
    Poprvé po přestávce se útočit vydal také PAOK. Hosté se na obranné polovině soupeře příliš dlouho neudrželi, Akpoma od balonu odstavil Mazraoui.
     
    50
    Žlutou kartu dostává El Kaddouri (PAOK Soluň).
     
    49
    Řecký gólman musel znovu zasahovat. Hlavičkou jej prověřil na bližší tyč nabíhající Veltman, Paschalakis zkrotil neposedný balon až nadvakrát.
    48. Paschalakis vytáhl další skvělý zákrok, tentokráte proti Ziyechovi.
     
    48
    Tohle byla fotbalová paráda v podání Hakima Ziyecha! Marocký šikula vyslal ke vzdálenější tyči nebezpečnou technickou střelu a Paschalakis se musel hodně činit, aby vytěsnil míč na roh.
     
    47
    Domácí se hned zkraje druhého poločasu dostali k dalšímu zakončení, Ziyech ovšem dodal balonu opačnou razanci a poslal jej mimo tři tyče.
     
    46
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Marin, přichází Dest.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Obrana Ajaxu tuto situaci zvládla, divoký první poločas tak končí za stavu 1:1. Ajax měl v dosavadním průběhu zápasu jasnou převahu, dlouho ale nemohl najít recept na brankáře soupeře. I proto se jako první prosadili hosté, krásnou střelou k tyči se prezentoval Biseswar. Šanci na vyrovnání měl Tadić, který neproměnil pokutový kop. Nedlouho poté dostal kapitán amsterdamského celku šanci na reparát a tentokráte se nemýlil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Poslední slovo v první půli budou překvapivě mít svěřenci Abel Ferreiry, které díky dobré práci Dimitrise Pelkase čeká rohový kop. Prosadí se PAOK krátce pře přestávkou?
     
    45+2
    Opakovaný záběr ukázal, že brankář hostujícího celku, který šel do celé situace opravdu hodně nekompromisně, jako první zasáhl balon. O faul se tedy nejednalo.
     
    45+1
    U otřeseného Ziyecha asistují zdravotníci. Mezitím sudí nad rámec prvního poločasu nastavil tři minuty.
     
    45
    Tohle vypadalo hodně nebezpečně. Pachalakis se vydal téměř ke středovému kruhu, aby hlavičkou zastavil protiakci Ajaxu, tvrdě ale vlétl do Ziyecha.
     
    44
    Amsterdamští jsou pochopitelně na koni, znovu jich je plné hřiště. Povede se řeckému mistrovi udržet nerozhodné skóre do konce prvního poločasu?
    43. TADIĆ - 1:1
     
    43
    Ajax právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno, vzhledem k průběhu utkání se Ajax prosazuje naprosto zaslouženě! DUŠAN TADIĆ ukázal velkou kuráž, když si stoupl i ke druhé penaltě, tentokráte se ale nezmýlil a Paschalakise překonal střelou doprostřed branky.
    41. Biseswar zasáhl míč rukou, další penalta pro domácí.
     
    41
    Neuvěřitelné, Ajax bude podruhé během prvního poločasu zahrávat pokutový kop. Střelec zatím jediné branky Biseswar totiž v šestnáctce zahrál rukou.
     
    40
    Nyní se domácí nechali unést útočením a nechali vzadu otevřená vrátka. Na další potíže jim málem zadělal Jabá, Martínez zasáhl doslova v poslední chvíli.
     
    39
    V posledních okamžicích svěřenci Erika ten Haga na place dominují, ani neproměněná penalta je od aktivního pojetí neodradila. Dočkají se vyrovnání?
     
    38
    Povedená akce Ajaxu gólem nekončí! Neres posunul balon k Tadićovi, který si všiml vlevo sprintujícího Tagliafica, jeho pokus z úhlu si ale Paschalakis pohlídal.
     
    37
    Hra se v posledních minutách hodně kouskuje. Chuba Akpom nyní loktem do krku zasáhl Martíneze a může být rád, že neobdržel od sudího žlutou kartu.
     
    36
    Hostující stoper byl z předchozí situace pořádně otřesen, proto k němu byli přivoláni zdravotníci. Nemělo by se ale jednat o nic vážného, Varela bude v pořádku.
     
    35
    Sudí dlouho rovnal zeď. Ta nakonec hrála klíčovou roli, protože v ní stojící Fernando Varela hlavou zastavil kroucený pokus z kopačky Hakima Ziyecha.
     
    33
    Amsterdamští se ještě chvíli udrželi na obranné polovině svého soupeře, k dalšímu zakončení se ale zatím nedostali. To se zřejmě brzy změní, kousek za vápnem byl faulován Marin.
    32. Paschalakis lapil penaltu domácímu kapitánovi.
     
    32
    Jenže domácí fotbalisté pohrdli možností na vyrovnání skóre, jmenovitě Dušan Tadić, jemuž brankář Paschalakis chytil pokutový kop!
     
    30
    Žlutou kartu dostává Pelkas (PAOK Soluň).
    30. Po faulu na Nerese budou domácí kopat penaltu.
     
    30
    I přes opět nezdařilou standardní situaci tlak Ajaxu i nadále pokračoval, Ziyechovu tvrdou ránu vyrazil Paschalakis, o chvíli později sudí po faulu na Nerese nařídil penaltu.
     
    29
    Centr z kopačky Hakima Ziyecha dolétl až na hranici malého vápna, kde balon před Martínezem stačil vyboxovat Paschalakis. Ten bude muset zůstat ve střehu, Ajax čeká další přímý kop.
     
    28
    Na hřišti se trochu přitvrzuje, tentokráte si za hranicí pravidel počínal Omar El Kaddouri. Fotbalisté Ajaxu tak mají k dispozici další standardní situaci.
     
    27
    Domácí fanoušci začínají být frustrovaní. Po kontaktu s Tagliaficem tentokráte skončil na trávníku Léo Jabá, Craig Pawson ale situaci jako faul posoudil správně.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Martínez (AFC Ajax).
     
    25
    Po levé straně postupujícího Nerese k zemi poslal Pelkas, jasný faul. Povede se domácím fotbalistům na Biseswarovu branku zareagovat?
    23. BISESWAR - 0:1
     
    23
    PAOK právě vstřelil branku!
    Tohle je pro amsterdamský celek velice nepříjemné překvapení, PAOK byl sice doposud horším týmem, nyní se ale ujímá vedení! Joël Veltman odhlavičkoval balon pouze na hranici pokutového území, kde si jej ke střele přichystal a poté nekompromisně k tyči poslal DIEGO BISESWAR.
     
    23
    Vše je v pořádku, jak Daley Blind, tak Leonardo Matos se vrací na hrací plochu a v dnešním utkání budou schopni pokračovat.
     
    22
    Hra se na chvíli přerušuje, protože před chvílí hlavičkující Matos se zřejmě nepříjemně srazil s Blindem. K oběma aktérům předchozího souboje spěchají zdravotníci.
     
    21
    K hlavičce se sice prodral Leonardo Matos, balon se ale po kontaktu s jeho čelem pouze vznesl do vzduchu a poté dopadl do náruče brankáře Onany.
     
    20
    Poté, co se Ziyech dopustil zbytečné ztráty na vlastní polovině, se ke střeleckému pokusu dostal Pelkas. Onana stačil zasáhnout, uvidíme roh řeckého týmu.
     
    19
    Akpom si zkoušel vymodlit další faul, když se poroučel k zemi po souboji s Veltmanem. Dle hlavního rozhodčího Pawsona ale bylo vše v naprostém pořádku.
     
    18
    Trpělivost se Ajaxu vyplatila. Na konci jejich další akce si Tadić narazil se Ziyechem a nebýt lehkého škobrtnutí, určitě by Paschalakisovi pořádně zavařil.
     
    17
    Domácí v posledních minutách kontrolují balon daleko častěji než jejich soupeř. Momentálně si jej na vlastní polovině vyměňují stopeři Martínez a Veltman.
     
    16
    David Neres sice zvládl odcentrovat přes dva protihráče, jeho nabídku ale z vápna odklidil José Ángel Crespo. Později navíc na útočné polovině fauloval Mazraoui.
     
    15
    PAOK vyhlížel další se zajímavě se rodící protiakci, Akpom byl ale ve středu hřiště nedovoleně atakován Blindem, který trochu překvapivě vyvázl bez karetního trestu.
     
    14
    Mazraoui podklouzl na polovině hřiště, hosté na to konto podnikli rychlý výpad. Biseswar vyzval k zakončení Akpoma, ten ale z dobré pozice pouze přestřelil.
     
    13
    Domácí začínají být nebezpeční. Blindův milimetrový pas dolétl až k Dušanu Tadićovi, jenž nedonutil Paschalakise k dalšímu zákroku pouze kvůli špatnému zpracování.
    12. Donnyho van de Beeka vychytal Paschalakis.
     
    12
    První dobrou možnost zápasu měli svěřenci trenéra ten Haga! Ziyechova povedená kolmice doputovala k van de Beekovi, který v souboji tváří v tvář Paschalakise nepřekonal.
     
    11
    Dimitris Pelkas chvíli motal hlavy domácím zadákům, zastavit jej se povedlo až ve skluzu hrajícímu Veltmanovi. Okamžitá protiakce Ajaxu taktéž skončila neúspěchem.
     
    10
    Po Pelkasově faulu na Blinda měli Amsterdamští k dispozici standardní situace. Rozehrávka na krátko se ani nyní neukázala býti správnou variantou.
     
    9
    Tagliafico nalezl na ose hřiště se pohybujícího van de Beeka. Ten chtěl svému argentinskému kolegovi míč ihned vrátit, jeho záměr však přečetl Matos.
     
    8
    Ten rozehráli domácí na krátko, ani tentokráte jim ale standardní situace nevyšla dle představ, o což se přičinil především nepřesně si počínající Blind.
     
    7
    Sérii nepřesností ve středu pole utnul až Tagliafico. Přes Tadiće se balon dostal k Donnymu van de Beekovi, jehož pokus z ostrého úhlu vyrazil Paschalakis na roh.
     
    6
    Giannoulis z první prodloužil míč na Biseswara, který se hnal do pokutového území, byl však odzbrojen poctivě se vracejícím Mazraouim.
     
    5
    Ajax zkoušel překvapit soupeře secvičeným signálem. Ziyech hledal na hranici vápna čekajícího Blinda, k němuž balon díky včasnému zásahu Esitiho nedoletěl.
     
    4
    Ziyech našel skulinku mezi nohama bránícího Matose. Poté posunul balon k Neresovi, jenž byl faulován Varelou. Uvidíme přímý kop v podání domácího týmu.
     
    3
    André Onana musel rozehrávat o chvíli dříve, než asi zamýšlel, z levé strany se totiž k němu řítil Chuba Akpom. Míč vpřed vyváží Noussair Mazraoui.
     
    2
    PAOK se ihned po rozehrávce ze středového kruhu vydal vpřed, individuálně se marně pokoušel prosadit Jabá, na kterého si počíhal Tagliafico.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AFC Ajax: Onana – Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico – Marin, van de Beek, Blind – Ziyech, Tadić (C), Neres
    Náhradníci: Varela – Schuurs, Álvarez, Huntelaar, Promes, Dest, de Wit

    PAOK Soluň: Paschalakis – Matos, Varela, Crespo, Giannoulis – Jabá, El Kaddouri, Esiti, Biseswar – Pelkas (C), Akpom
    Náhradníci: Živković – Ingason, Świderski, Limnios, Mišić, Augusto, Stoch

    Rozhodčí: Craig Pawson – Lee Betts, Ian Hussin (všichni Anglie).
     
    PAOK Soluň

    PAOK v uplynulém ročníku ovládl řeckou fotbalovou scénu. Tamní nejvyšší soutěží totiž prošel bez jediné porážky a po čtyřiatřiceti letech se mohl radovat ze zisku ligového titulu. Další trofej přidal celek ze Soluně v řeckém poháru, když ve finále poměrem 1:0 přetlačil aténské AEK. Na evropské půdě se Orlům naopak nedařilo. Do Ligy mistrů nepostoupili poté, co nezvládli čtvrté předkolo proti Benfice Lisabon. Útěchou pro ně měla být Evropská liga, v základní skupině L ale svěřenci trenéra Ferreiry v konkurenci Chelsea, borisovského BATE a maďarského Vidi posbírali pouhopouhé tři body a skončili suverénně poslední. Sny bílo-černých o Lize mistrů byly Ajaxem zničeny už v letech 2010 a 2016, dočká se dnes PAOK odplaty?
     
    AFC Ajax

    Úřadující nizozemský šampion a semifinalista minulého ročníku Ligy mistrů vstupuje do této sezony s velkými cíli a očekáváními. Po dvou ligových kolech mají svěřenci Erika ten Haga na svém kontě čtyři body. Na úvod překvapivě remizovali se srdnatě bojujícím Vitesse, o víkendu už naplno ukázali svou kvalitu a rozdílem třídy přejeli Emmen. Na výhře poměrem 5:0 se dvěma góly podílel veterán Huntelaar, jednou se prosadili Ziyech, Tadić a van de Beek. Kolem posledního jmenovaného stále krouží Real Madrid, je tedy možné, že talentovaný záložník Ajax před koncem léta opustí. Nikam se naopak, alespoň zatím, nechystají David Neres s Hakimem Ziyechem, kteří v tomto týdnu podepsali s vedením klubu nové smlouvy na čtyři, respektive tři roky.
     
    Příjemný úterní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Dnes se dozvíme, kterých deset týmů doplní pražskou Slavii a Young Boys Bern v závěrečném předkole Ligy mistrů. V tomto online přenosu se budeme věnovat souboji, v němž Ajax Amsterdam vyzve PAOK Soluň. Začínáme ve 20:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 43. Tadić (pen.), 79. Tagliafico (Ziyech), 85. Tadić (pen.) – 23. Biseswar, 90+4. Biseswar

    Karty:   26. Martínez (AJA), 61. Dest (AJA), 90+4. Onana (AJA) – 30. Pelkas (SOL), 50. El Kaddouri (SOL), 55. Paschalakis (SOL), 65. Giannoulis (SOL), 85. Matos (SOL)

    Neproměněná penalta: 32. Tadić (AJA), brankář Paschalakis zneškodnil


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:17.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico – Marin (46. Dest), van de Beek (89. de Wit), Blind – Ziyech, Tadić (C), Neres (78. Huntelaar)
    Náhradníci: Varela – Schuurs, Álvarez, Huntelaar, Promes, Dest, de Wit

    PAOK Soluň: Paschalakis – Matos, Varela, Crespo, Giannoulis – Jabá (71. Limnios), El Kaddouri, Esiti (82. Mišić), Biseswar – Pelkas (C) (63. Świderski), Akpom
    Náhradníci: Živković – Ingason, Świderski, Limnios, Mišić, Augusto, Stoch

    Rozhodčí: Craig Pawson – Lee Betts, Ian Hussin (všichni Anglie)
    06.08.2019
    PAOK - Ajax 2:2

    Branky: 31. Akpom (Giannoulis), 39. Matos (Biseswar) – 10. Ziyech, 57. Huntelaar

    Karty:   28. Matos (SOL) – 37. Mazraoui (AJA)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:7. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:12.
    thejrc.org