Sparta – KooKoo 5:1 (kon.) | Kobra – Nymburk 0:0 (zruš.)
konec
HC Sparta Praha
5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
KooKoo Kouvola
Středa 14.08.2019, 18:00 • Tipsport arena, Praha 7 (Bubeneč) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dohráno! Sparta se s holešovickou Tipsport arenou rozloučila jasnou výhrou 5:1 nad finským KooKoo. Domácí hokejisté dnes předvedli výborný výkon, a jejich úspěch je tak naprosto zasloužený. To jde ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (20:03:58)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Zápas se dohrává před Haukelandem, Sparta ovšem sundala nohu z pedálu a nesnaží se soupeřovu svatyni nějak vážněji ohrozit. Za pár sekund končíme.
     
    58:58
    Markus Jokinen (KOO) míří na trestnou lavici za sekání, sparťané tak zbytek utkání dohrají v početní převaze. Uvidíme, jestli se jim podaří ji využít.
     
    58:39
    Sparta má ponechanou výhodu, Sedláček už zamířil na střídačku. Domácí nyní kombinují před Haukelandem a snaží se dostat do lepší střelecké pozice.
     
    58:02
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, o vítězi už je, dovolím si říct, rozhodnuto. Po krátké pauze uvidíme vhazování před svatyní Jakuba Sedláčka.
     
    56:46
    Po nepřesné přihrávce jednoho z domácích se nyní v útočném pásmu ke kotouči málem dostal Oden, další ze sparťanů jej ale pohlídal a zabránil nejhoršímu.
     
    55:33
    Na ledě jsou nyní vidět hlavně sparťanští mladíci, po Havlínovi a Poizlovi se do zakončení dostal Pšenička. Ani on ovšem na Haukelanda recept nenašel.
     
    54:46
    Lehkou střelu Daniela Poizla zastavil Haukeland vyrážečkou. Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, utkání se už více méně jen dohrává.
     
    53:24
    Ochranná síť nad hostující klecí se opět rozvlnila, tentokrát po nepřesném zakončení Ondřeje Havlína. Vhazovat se bude po levici Henrika Haukelanda.
     
    52:18
    Sparta vyhrála vhazování před kouvolskou modrou lajnou a okamžitě se přesunula dopředu, následné zakončení jednoho z domácích šlo mimo klec.
     
    51:58
    Nějakou dobu se teď hrálo před svatyní Jakuba Sedláčka, svěřenci Jussiho Ahokase se ale do vážnější šance nedostali. Kotouč mají nyní na holích domácí.
     
    50:26
    Kevin Klíma nabídl kotouč Davidu Dvořáčkovi, jehož následné zakončení šlo vysoko nad finskou klec a zastavilo se až v ochranné síti.
     
    48:57
    Sedláček zastavil další finskou střelu a následně se rozhodl kotouč podržet, hra je tedy přerušena. V areně to vře, diváci jsou po dvou rychlých trefách žhaví.
     
    47:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je velmi pravděpodobně rozhodnuto, v Holešovicích i potřetí v přípravě odbila pátá! Na pravém kruhu se uvolnil ROBERT ŘÍČKA, jenž Haukelanda překonal prudkou ranou k bližší tyči – 5:1! Bez asistence.
     
    46:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané v sedmačtyřicáté minutě podruhé v utkání odskakují do tříbrankového vedení! Kouvolská defenzíva teď úplně zapomněla na JIŘÍHO SMEJKALA, který svůj únik střelou pod vyrážečku přetavil v další trefu! Bez asistence.
     
    45:18
    Takřka okamžitě po vyhraném buly pálil Haataja, jehož projektil připravený Sedláček schoval do rukavice. KooKoo se snaží utkání ještě trochu zdramatizovat.
     
    44:32
    Devět sekund před koncem domácího oslabení se bude vhazovat po pravici Jakuba Sedláčka, Kouvole dnes početní výhody opravdu nevychází.
     
    43:11
    Matt Caito chtěl Sedláčka překvapit střelou od modré čáry, zkušený český gólman si ovšem pokus pohlídat a rychle zakročit pravým betonem.
     
    42:41
    Daniel Poizl (SPA) opět usedá na trestnou lavici, kam byl sudími po krátké době opět vykázán. Tentokrát si jede odpykat menší trest za držení.
     
    42:08
    Henrik Haukeland si po rychlém výpadu Sparty na své konto připisuje další úspěšný zákrok, vyjma rozpačité první třetiny dnes v Praze podává solidní výkon.
     
    41:51
    Sparťané jsou v plném počtu, KooKoo je ovšem stále pevně usazeno před Sedláčkem. Pražané se svého soupeře snaží co nejrychleji odzbrojit.
     
    41:10
    Platzer pálil z prostoru pro vhazování, do trajektorie letícího kusu pryže se ale obětavě postavil jeden z domácích hráčů. Sedláček tak nemusel zasahovat.
     
    40:23
    KooKoo se rychle usadilo v soupeřově pásmu a rozjelo kombinaci, která zatím ve střelecký pokus nevyústila. Sparťané se rozestavili kolem Sedláčka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po dvou třetinách svítí na světelných tabulích v Tipsport areně stav 3:1, branku jsme tedy v posledních dvaceti minutách neviděli. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou: chvilku měli navrch domácí, chvilku zase v útoku hrozili hosté z jihu Finska. Uvidíme, co přinese poslední perioda – pohlídá si Sparta náskok až do závěrečné sirény, nebo uvidíme famózní obrat?
     
    Další třetina začne přibližně v 19:29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Sparta třetinu dohraje ve čtyřech, na trestnou lavici putuje Daniel Poizl (SPA). Mladý obránce dostal dvouminutový trest za podrážení.
     
    39:38
    Dvaadvacet sekund před sirénou uvidíme buly po levici Jakuba Sedláčka, hokejisté Sparty se totiž dopustili zakázaného uvolnění.
     
    38:41
    Seppälä se před vlastní brankou dostal na kotouč a i přes mírné obtíže jej nakonec zvládl rozehrát dopředu, KooKoo se nyní snaží něco vymyslet v útoku.
     
    37:58
    Z prostřední periody zbývá odehrát jen něco málo přes dvě minuty, hra se teď po nějaké době zase usadila před Sedláčkem. Ten tak musí být ve střehu.
     
    36:22
    Markus Jokinen výbornou defenzivní prací málem vytlačil jednoho z domácích za modrou čáru, sparťan ovšem nakonec tuhý souboj u mantinelu vyhrál.
     
    36:02
    KooKoo je pod tlakem, nedaří se mu protlačit ven z vlastní obranné třetiny. Sparta kombinuje, do lepší střelecké příležitosti se ovšem zatím nedostala.
     
    35:03
    Tentokrát si početní výhodu vyzkouší zase hokejisté pražské Sparty, dvouminutový trest za nedovolené bránění dostává Santeri Salmela (KOO).
     
    34:35
    Oslabení je u konce, hra se ovšem stále drží převážně před Sedláčkem. Domácí se snaží najít skulinu v soupeřově defenzívě, kterou by se mohli dostat ven.
     
    33:46
    Přesilovky dnes nejsou úplně silnou stránkou Ahokasových svěřenců, Sedláček zatím nemusel ani jednou zasahovat. Sparta oslabení zvládá bravurně.
     
    33:07
    Finové se vlastní chybou vyhnali z útočného pásma, nepřesná přihrávka zajela až za modrou čáru. KooKoo se nyní snaží co nejrychleji vrátit zpět.
     
    32:21
    Další přesilovka pro KooKoo! Tentokrát na trestnou lavici putuje mladý obránce Martin Jandus (SPA), jenž byl na dvě minuty z kluziště vykázán za držení.
     
    31:34
    Osm a půl minuty před koncem druhé periody uvidíme buly u finské modré čáry, čárový sudí totiž domácí hokejisty nachytal v ofsajdu.
     
    29:50
    Sparťané se snaží trochu zklidnit herní tempo. Finové mají na ledě čím dál tím větší převahu, tohle by pro domácí nemuselo dopadnout dobře.
     
    28:41
    Bonsaksen našel na modré čáře volného Seppälu, jehož rychlá střela zaduněla o Sedláčkovu vyrážečku. KooKoo je jako přikované v útočném pásmu.
     
    27:40
    Z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončoval Lukáš Pech, Haukeland si ovšem jeho pokus pohlídal a bez větších obtíží včas zakročil pravým betonem.
     
    26:53
    Nepřesná přihrávka Lukáše Pecha ukončila sparťanskou misi v útočném pásmu, dopředu se nyní snaží přesunout hokejisté finského KooKoo.
     
    25:58
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme vyrovnanou a ofenzivní podívanou. Uvidíme, který tým postupně získá převahu.
     
    24:44
    Spartě se povedlo nejen vysvobodit z finského náporu, ale po rychlém přechodu do útočného pásma dokonce na svého soupeře trochu zatlačila.
     
    23:12
    Spartu čeká další dvouminutové oslabení, tentokrát za katr putuje Robert Říčka (SPA). Domácí útočník podrážením nadělil Finům další přesilovku.
     
    22:32
    Krutil rozehrál kotouč dopředu, Sparta se momentálně snaží usadit před kouvolským brankovištěm. Obrana soupeře jim ale náležitě znepříjemňuje život.
     
    21:18
    KooKoo se dostalo do přečíslení tři na dva, zakončující Karlsson z pravého kruhu zasáhl jen Sedláčkův beton. Puk si na svou hůl pak vzal jeden z domácích.
     
    20:43
    Norský strážce finské svatyně se rozhodl pro jistotu schovat skákající kotouč pod svou rukavici, opět se přerušuje. Sparta je momentálně aktivnějším celkem.
     
    20:27
    Zakázané uvolnění Kouvoly vrátí hru před Henrika Haukelanda, vhazovat se bude po jeho levé ruce. Úvod druhé třetiny je zatím poněkud ospalý.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky se vrací na led, druhá třetina je na spadnutí.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku dnešního střetnutí, Sparta vede nad soupeřem z finské Kouvoly o dvě branky. První zápis na střeleckou listinu učinil v osmé minutě Matúš Sukeľ, který se později prosadil i podruhé. Pod zbývající trefu Sparty se podepsal Lukáš Pech, zatímco KooKoo tři minuty před koncem snížilo zásluhou Oskariho Manninena.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Sedláček zneškodnil další střelu a podržel puk, hra tedy byla chvilku přerušena. Po vyhraném buly následně Sparta okamžitě vyhodila pryž ven z pásma.
     
    18:58
    Holešovičtí zatím oslabení zvládají na jedničku, KooKoo se dosud nedostalo ani k jedinému střeleckému pokusu. Uvidíme, co Finové v útoku vymyslí dál.
     
    17:51
    Spartu čeká oslabení, uvidíme kontaktní gól? Matador Lukáš Pech (SPA) si jede na dvě minuty zchladit hlavu na trestnou lavici, vykázán byl za hákování.
     
    17:15
    KooKoo právě vstřelilo branku!
    Finští hokejisté svůj mírný nápor přetavují v branku, máme sníženo! Po spolupráci s Platzerem kotouč za Sedláčkova záda dostal obránce OSKARI MANNINEN! Asistence: Kyle Platzer.
     
    16:23
    Adam Polášek rozjel další ofenzivní tažení Sparty, které bylo ovšem obranou Kouvoly rychle rozprášeno. V útoku jsou nyní zase hokejisté KooKoo.
     
    15:38
    Finové se krátce po konci oslabení dostali dopředu, Sedláček se může pyšnit dalším úspěšným zákrokem. Po pauze se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    15:16
    Sparta svého soupeře zamkla v útočném pásmu, zatím se ovšem do nebezpečnější šance nedostala. Zdá se, že KooKoo tohle oslabení přežije.
     
    14:40
    Kouvola se osvobodila, sparťané se musí pro kotouč vracet až na svou polovinu ledové plochy. Hosté zatím oslabení zvládají na jedničku.
     
    13:26
    Situace se pro KooKoo komplikuje, finský celek totiž špatně vystřídal a dostává menší trest za příliš mnoho hráčů. Ten odpyká Kyle Platzer (KOO).
     
    13:12
    Rautanen vyslal krátkou přihrávkou dopředu Platzera, nejnovější posila KooKoo z Kanady o pár sekund později proklepla Sedláčkovy reflexy slabší střelou.
     
    12:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí jsou teď k nezastavení, Haukeland v průběhu pěti minut inkasuje už potřetí! Smejkal našel před brankou volného MATÚŠE SUKEĽA, jenž si nenápadným zakončením zadělal na hattrick – 3:0! Asistence: Jiří Smejkal.
     
    11:33
    Za Haukelandovou klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů z obou celků. Uvidíme, kdo si nakonec pryž odveze.
     
    10:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí rázem vedou o dvě branky, LUKÁŠ PECH gólmana finského výběru překonal zakončením pod vyrážečku.
     
    10:25
    Juho Rautanen (KOO) zahákoval ujíždějícího protihráče, za což sudí nařidil trestné střílení! Toho se ujme Lukáš Pech.
     
    09:30
    KooKoo se po nějaké době opět usadilo před Sedláčkem a snaží se rozjet kombinaci, houževnatá domácí obrana protihráče ale nepouští blíže k brankovišti.
     
    07:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už ovšem kapituluje, Sparta jde po krásné spolupráci Řepíka s MATÚŠEM SUKEĽEM do vedení! Řepík najel před brankoviště a nahrál dozadu nikým nehlídanému slovenskému forvardovi, který z první překonal norského gólmana! Asistence: Michal Řepík, Vladimír Růžička.
     
    07:32
    Haukeland se teď předvedl v tom nejlepším světle, zneškodnil jak střelu z bezprostřední blízkosti brankoviště, tak i následnou nepříjemnou dorážku.
     
    06:51
    Kruppovi svěřenci si vyzkouší přesilovou hru. V útočném pásmu fauloval Oskari Manninen (KOO), jenž od sudího dostal dvouminutový trest za sekání.
     
    06:19
    Domácí se dostali ke kotouči a okamžitě jej vyhodili ven z pásma, Kouvola se po slabém vstupu do utkání velmi rychle vzpamatovala a hraje na ledě prim.
     
    05:49
    Pražané chtěli rozjet útočnou akci z vlastního obranného pásma, nepřesný pas Michala Řepíka ale skončil až na zakázaném uvolnění. Hra se vrací před Sedláčka.
     
    04:48
    Polášek se snaží zbavit dvou protihráčů, kteří ho nechtějí nechat na pokoji. Sparťanský bek hledá někoho, komu by mohl rychle předat pryž.
     
    03:30
    Kouvola se svým sokem srovnala krok a momentálně se ohřívá v útočném pásmu. Sedláček musí být konstantně ve střehu, obraně Sparty se nedaří Finy odzbrojit.
     
    02:46
    KooKoo se dostalo do přečíslení dva na jednoho, nic z toho ale nebylo. Vojtěch Zeleňák se totiž obětavě položil do přihrávky, a celou akci tak zhatil.
     
    02:12
    Salmela drží kotouč za svou svatyní a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. Hokejisté Sparty krouží u hostující modré čáry a připravují se na finský výpad.
     
    01:36
    Albert Michnáč se uvolnil na pravém kruhu a vypálil, připravený norský gólman projektil bez větších obtíží zneškodnil. Pražané mají stále více ze hry.
     
    01:02
    Domácí hokejisté v úvodu kontrolují hru a nepouští soupeře ke kotouči, zároveň se jim však nedaří na delší dobu usadit ve finském obranném pásmu.
     
    00:20
    Haukeland má na svém kontě první zákrok, Sparta do utkání vstoupila aktivně. Gólman KooKoo následně kotouč podržel, vhazovat se tak bude před ním.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté Sparty nastupují na ledovou plochu, na příchod jejich soupeře ještě čekáme. Začátek dnešního utkání je na spadnutí, za chvilku půjdeme na věc.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný středeční večer, tentokrát přímo z Tipsport areny. Po ledě se teď prohání rolba, úvodní buly bude vhozeno asi za patnáct minut.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Sedláček (Machovský) – Polášek (A), Havlín, Zeleňák, Krutil, Jandus, Poizl – Pšenička, Pech (A), Říčka – Dočekal, Sukeľ, Smejkal – Michnáč, Klíma, Dvořáček – Kvapil, Růžička, Řepík (C).

    KooKoo Kouvola: Haukeland (Halonen) – Rautanen, Caito, Manninen (A), Seppälä. Bonsaksen (C), Salmela, Ojantakanen – Koivisto, Strömberg (A), Haataja (A) – Hakulinen, Platzer, Buček – Galló, Karlsson, Oden – Suuronen, Friberg, Jokinen.

    Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Klouček, Ganger.
     
    KOOKOO KOUVOLA

    Celek z jihu Finska působí v tamní nejvyšší soutěži, kam se vrátil v roce 2015 po téměř pětadvaceti letech v nižších ligách. Čeká jej tedy už pátá sezóna mezi finskou hokejovou smetánkou, přičemž v těch čtyřech předcházejících se mu příliš nedařilo – ani jednou se mu totiž nepovedlo probojovat do play-off. Loni se se ztrátou devíti bodů na poslední postupovou pozici umístil na třináctém místě.

    Ani v nadcházejícím ročníku to KooKoo pravděpodobně nebude mít moc jednoduché. Klub totiž opustili dva hlavní ofenzivní pilíře, a to Švéd Malte Strömwall, jenž zamířil do KHL, a Miika Pitkänen, který přestoupil do konkurenčního TPS. Na jejich místo pak z různých koutů hokejového světa přišli Kyle Platzer (dříve Florida Everblades), Samuel Buček (Nitra), Vilmos Galló (Timrå) nebo Trevor Mingoia (Rögle). Uvidíme, jestli se týmu podaří se ztrátou vyrovnat s pomocí nových posil.
    Zasáhne do sparťanské přípravy i Daniel Přibyl?

     
    HC SPARTA PRAHA

    Sparta se v průběhu léta změnila k nepoznání. Klub má nového majitele i vedení, kterému se podařilo do Prahy přilákat několik velmi zvučných posil. Rudý dres by v nadcházejícím ročníku měli oblékat například velezkušení útočníci Vladimír Růžička ml., Michal Řepík nebo Marek Kvapil, obranné řady zase vyztužil Adam Polášek. Po dvou bídných sezónách se tak zdá, že se v hlavním městě začíná blýskat na lepší časy.

    Pražané za sebou mají dvě přípravná utkání, po kterých se mohou pyšnit úctyhodným skóre 13:1! Před týdnem v Holešovicích přejeli prvoligovou Slavii jasně 5:0 a o dva dny později pak domácí led uhájili před Karlovými Vary, kterým nasázeli hned osm branek. Uvidíme, jak se jim dnes bude dařit proti soupeři z Finska.
     
    Příjemnou středu z Holešovic! Pražskou Spartu dnes čeká derniéra v Tipsport areně, poslední přípravné utkání v historickém svatostánku sehraje proti soupeři z finské nejvyšší soutěže – kouvolské KooKoo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Sukeľ (Řepík, Růžička), 11. Pech (TS), 13. Sukeľ (Smejkal), 47. Smejkal, 48. Říčka – 18. Manninen (Platzer)


    HC Sparta Praha: Sedláček (Machovský) – Polášek (A), Havlín, Zeleňák, Krutil, Jandus, Poizl – Pšenička, Pech (A), Říčka – Dočekal, Sukeľ, Smejkal – Michnáč, Klíma, Dvořáček – Kvapil, Růžička, Řepík (C).
    KooKoo Kouvola: Haukeland (Halonen) – Rautanen, Caito, Manninen (A), Seppälä. Bonsaksen (C), Salmela, Ojantakanen – Koivisto, Strömberg (A), Haataja (A) – Hakulinen, Platzer, Buček – Galló, Karlsson, Oden – Suuronen, Friberg, Jokinen.

    Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Klouček, Ganger.
    ocianews.com