Jihlava – Česko 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Drážďany 4:5 (kon.) | Sokolov – Litoměřice 4:2 (kon.)
Cracovia – Havířov 4:2 (kon.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.) | Chomutov – Novosibirsk 2:5 (kon.)
Liberec – KooKoo 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 4:3 (kon.) | Prostějov – Třebíč 5:0 (kon.)
Frýdek-M. – Třinec 1:4 (kon.) | Benátky n/J – Füchse 3:4 (po pr.) | HC Slovan – K. Vary 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 2:3 (2:1 po s.n.) | Šumperk – Martin 5:3 (kon.)
Bílina – Mostečtí Lvi 3:7 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 4:3 (po pr.) | Bratislava Capitals – Skalica 5:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
KooKoo Kouvola
Čtvrtek 15.08.2019, 17:30 • Home Credit Arena, Liberec • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost. (19:42:29)
     
    Liberec zapisuje první výhru v přípravě na nový ročník! Kouvolu zdolal 3:2.

    Téměř vše zajímavé, co třetí část nabídla, se odehrálo v její druhé polovině. Joonas Oden v 51. minutě využil Hudáčkovy hrubice a z mezikruží vyrovnal. Severočeši ovšem znovu bleskově našli odpověď a Rostislav Marosz úspěšnou dorážkou posunul Tygry zpátky do vedení. To už parta trenéra Augusty nepustila a vítězí.

    Kouvole k vyrovnání nepomohla ani minutu a půl dlouhá hra bez gólmana a po Spartě nestačila ani na dalšího českého protivníka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Kouvola si vytvořila ještě jednu palebnou příležitost, Tomáš Havlín ale zblokoval ránu, kterou vypustil Pelli. Je hotovo!
     
    59:43
    Nyní už nicméně bude nápor alespoň přerušen, finský celek se totiž objevil v dalším ofsajdu. Vhazuje se v neutrální zóně.
     
    59:20
    Haataja to zkoušel z levé strany, Marek Schwarz předvedl velmi důležitý zákrok. Tlak KooKoo v těchto chvílích graduje.
     
    58:47
    Hosté už jsou v šesti a mohlo být srovnáno! Vilmos Gallo si ale dnes zřejmě neseřídil mířidla a z mezikruží přestřelil.
     
    58:27
    Tečovaný puk vlétl velkou rychlostí na střídačku Kouvoly. Div, že nezasáhl asistenta trenéra! Následuje buly ve střední třetině.
     
    58:19
    Halonen zatím zůstává na ledě, je ale hodně povyjetý.
     
    58:19
    Další akci KooKoo zastavilo postavení mimo hru. Hosté si následně vyžádali oddechový čas a zdá se, že se na led vrátí v šesti hráčích do pole.
     
    57:50
    Kouvola by se ráda nadechla k závěrečnému náporu, zatím se jí nicméně nedaří usadit v nebezpečných místech před Schwarzem.
     
    57:04
    Po další pohledné kombinaci Tygrů to měl Tomáš Filippi na dlouhou hůl a z pravé strany prostor Halonenovy pokladnice přestřelil.
     
    56:39
    Filippi to zkoušel až moc na krásu. Při poslední kličce mezi kruhy mu již soupeři odebrali puk a osvobodili se.
     
    55:56
    Lukáš Derner na modré zlomil hůl. KooKoo mohlo jít do přečíslení, leč Michal Bulíř skvělým obranným zákrokem zabránil hrozbě!
     
    54:57
    O slovo se tak přihlásili opět Finové. Po obléhání klece zkoušel ze záporného úhlu nahrát mezi kruhy Gallo, hole spoluhráčů ale nenašel.
     
    54:19
    Tomáš Filippi objel hostující branku a snažil se vystřelit z otočky, to mu však důsledný obránce Kouvoly neumožnil.
     
    53:06
    Hra má teď spád. Po zákroku Schwarze dorážel Strömberg, šelmy ale byly dobře postaveny a srazily kotouč mimo brankoviště.
     
    52:28
    Mohlo být pod Ještědem ještě veseleji! Tečovaná střela Dernera vyplavala přímo před Libora Hudáčka, který z bezprostřední blízkosti nenašel skulinu mezi betony.
     
    51:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Mrzelo to ovšem znovu jen okamžik, šelmy jsou zpět ve vedení! Radan Lenc po sražené střele vracel touš ze záporného úhlu zpátky do ohně, Niilo Halonen jej betonem vyrazil jen před sebe a ROSTISLAV MAROSZ relativně snadno zaznamenal svoji první trefu v modrobílém dresu! Asistence: Radan Lenc.
     
    50:34
    Tým KooKoo právě vstřelil branku! Tohle musí domácí mrzet. Libor Hudáček totiž naprosto zbytečnou chybou nabídl puk mezi kruhy JOONASI ODENOVI, jenž vyhnal všechny pavouky z horního rohu Schwarzovy svatyně! Bez asistence.
     
    49:46
    Juha-Pekka Haataja poslal touš zprava před Schwarzovo brankoviště, těsně před gólmanem tečoval Hakulinen, nicméně strážce domácí klece skvěle zasáhl betonem!
     
    49:15
    Roman Graborenko znovu podpořil ofenzivu. Škoda pro Liberec, že jeho nahození před brankou nestihl nikdo zasáhnout.
     
    48:57
    Toni Suuronen se rychle vytočil a střílel z levého křídla. Radan Lenc jeho pokus přizvedl do ochranné sítě, hra je tedy přerušena.
     
    48:36
    Samuel Buček nabral rychlost a po levé straně projel až na kruh, odkud zakončoval. Marek Schwarz musel po delší době předvést úspěšný zásah.
     
    47:52
    Na ledě byla znovu mladá liberecká formace. O puk po nahození Chrtka bojoval Šír, nedokázal jej ovšem vyšťourat.
     
    47:24
    Haataja ustál souboj u střídaček a přihrál Mattu Caitovi. Ten mířil do ofenzivní zóny, zastavil jej ale hvizd oznamující postavení mimo hru.
     
    46:27
    Liberecký tlak neslábl ani v závěru početní výhody. Hosté musejí být pořádně rádi, že už je jízda na přesilovkovém kolotoči u konce.
     
    45:50
    Hudáček si několikrát vyměnil puk s Filippim. Posléze jej ještě nabízel k tyčce Birnerovi, jemuž kotouč projel mezi bruslemi.
     
    45:18
    Libor Hudáček se v pádu pokoušel mezi kruhy usměrnit přihrávku Filippiho. V dosti krkolomné poloze zamířil nad horní tyč, načež byl Halonen přece jenom přinucen zasahovat.
     
    44:56
    Rostislav Marosz se po tvrdém souboji objevil na zemi, přes zlost českého týmu se ale vylučovat nebude.
     
    44:26
    Vyloučení v týmu KooKoo Kouvola (Pelli – 2 min., podrážení).
     
    44:26
    A další povedená akce Liberce v oslabení. Radan Lenc si troufl na drzé zakončení z otočky, byl faulován a síly na ledě se tedy vyrovnají.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 613 diváků.
     
    43:09
    Strömberg číhal na křížnou přihrávku, po které by mohl pálit do poloprázdné klece. Kotouč se ale k němu nedostal, byl totiž odražen přímo do jízdy Michala Birnera! Ten chvátal tváří v tvář Halonenovi, který jej vychytal pravým betonem.
     
    42:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Rychlovský – 2 min., podrážení).
     
    42:52
    Až teď to šelmy znovu zkusily, je z toho ale pouze další zakázané uvolnění na jejich účtě.
     
    42:18
    Sledujeme poněkud uspávací pasáž. Kouvola si předává puk ve vlastním obranném pásmu a domácí ji to nikterak nekomplikují.
     
    41:32
    Nyjí už však svoji akci poněkud uspěchali a dopustili se zakázaného uvolnění, po němž se bude vhazovat po levé ruce Marka Schwarze.
     
    40:58
    Tvrdá rána Ronalda Knota zaduněla o Halonenovy betony. Tygři prožívají poměrně aktivní vstup do nové periody.
     
    40:23
    Kunst adresoval Bulířovi těžkou přihrávku na brusle, šikovný útočník si ale poradil a prodloužil kotouč dále do libereckého útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:06.
     
    V prostřední části byli Tygři mírně lepším týmem. Dostali se také do vedení, když Libor Hudáček využil přesilovku. Právě on s Tomášem Filippim zatím tvoří rozdíl mezi oběma soupeři. Dotáhnou šelmy zápas do vítězného konce?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    K vidění tak bylo ještě jedno vhazování. To Liberec vyhrál a Roman Graborenko tak ještě stihl z otočky vypustit pokus, který zamířil mimo tři tyčky.
     
    39:55
    V samotném závěru třetiny předvedl další sympatický průnik Jakub Rychlovský, jenž z téměř nulového úhlu nacentroval puk do Halonenovy lapačky.
     
    38:56
    Hakulinen u mantinelu zachytil nepřesvědčivou rozehrávku jednoho z libereckých beků, okamžitě byl ale zdvojen.
     
    38:16
    Marosz dobře napadal kouvolskou rozehrávku. Hosté se nakonec přece jenom dostali do útočného pásma, leč momentálně jim scházejí nápady a kreativita.
     
    37:30
    Bulíř si elegantně obhodil protihráče. Poté přihrával za branku Birnerovi, jehož trošku zradila ledová plocha a vrtící se puk nezpracoval.
     
    36:49
    Valského projektil lízla brusle jednoho z obránců Kouvoly. Touš se od plexiskla za bránou vrátil do hry a Finové jej poslali na další icing.
     
    35:51
    Jako blesk z čistého nebe přišlo přečíslení dvou hostů na jednoho beka. Vilmos Gallo vzal zodpovědnost na sebe, branku ovšem přestřelil!
     
    34:55
    Z levé strany to nyní zkoušel pro změnu mladý Jan Šír. Halonen byl ale znovu pevný jako skála a odmítl potřetí v zápase kapitulovat.
     
    34:14
    Rostislav Marosz proskočil mezi dvěma obránci a ze slibné pozice nastřelil Halonena do břicha. Domácí pokračují v aktivním pojetí hry.
     
    33:57
    Liberečtí si trochu prohodili role. Libor Hudáček se posunul na modrou čáru, odkud vystřelil bez přípravy. Před brankou zas operoval Ladislav Šmíd, jenž zavadil o Halonena a gólová dorážka tak nebyla pro postavení v brankovišti uznána!
     
    32:57
    Tygři sevřeli soupeře do kleští a Tamminen byl rád, že po zásahu svého brankáře nasměroval pryž alespoň na zakázané uvolnění.
     
    32:25
    Severočeši se relativně v klidu ubránili a nyní už jsou kompletní. Znovu se tak mohou také výrazněji přihlásit o slovo v ofenzivě.
     
    31:52
    Karlssonovi utekl puk od hokejky, místo střely tak přišla pouze přihrávka do strany. KooKoo zatím v přesilovce nevypálilo na tři tyče.
     
    31:07
    Finský celek už hraje přesilovku. Šelmy jejich postup do pásma dobře zdržely za bránou, nyní už se ale musejí bránit.
     
    30:33
    Zajímavá pasáž Kouvoly. Nejprve bylo povedené nahození Caita tečováno nedaleko od Schwarzovy brány, načež maskovaný muž zlikvidoval ránu Koivista z pravého kruhu.
     
    30:25
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Marosz – 2 min., podrážení).
     
    30:25
    Další fáze liberecké přesilovky už není tak zajímavá. Finský celek si opakovaně vynutil buly v útočném pásmu a nyní se síly na ledě dokonce vyrovnají.
     
    29:39
    Štiplavou střelu Birnera vyrazil Halonen před sebe. Následnou šavlovačku zvládli zadáci KooKoo, kteří nenechali domácí borce dorážet.
     
    28:59
    Hned v úvodu přesilovky nastřelil Šmíd prvního bránícího hráče a Kouvola při vlastním oslabení zahrozila z protiútoku.
     
    28:54
    Vyloučení v týmu KooKoo Kouvola (Buček – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:20
    Jakub Rychlovský se povedeně protlačil podél pravého mantinelu a z úhlu ještě donutil Halonena zasahovat. Ten nakonec poslal touš holí za branku.
     
    27:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tato přesilovka byla jasně v režii Libora Hudáčka! Slovenský forvard se nejprve zastřeloval, když dvakrát neuspěl dělovkou z levého kruhu. Když k němu ale dopravil odražený kotouč Tomáš Filippi, nemohl už před odkrytou klecí minout. Asistence: Tomáš Filippi, Ladislav Šmíd.
     
    26:59
    Vyloučení v týmu KooKoo Kouvola (Seppälä – 2 min., hákování).
     
    26:54
    V ponechané výhodě střílel po ledě Roman Gaborenko. Touš chvíli ležel před brankovištěm, než jej hosté pohotově zahráli do rohu.
     
    25:56
    Seppälä poslal po mantinelu puk do útočné zóny. Domácí rychle obrátili hru a rána Šmída byla ztečována jen těsně mimo.
     
    25:26
    Lukáš Derner byl první u volného kotouče u hrazení. Liberečtí se vydali kupředu, Lukáš Krenželok udržel touš proti přesile, následná rána nicméně neprošla.
     
    24:30
    Následuje pasáž plná nepřesností. Celkově je zatím druhá třetina poněkud ospalejší. Nyní se bude vhazovat po pravici Halonena, Pelli totiž zahrál na icing.
     
    23:18
    Kim Strömberg si před brankou počkal na přihrávku od zadního hrazení, zblízka nicméně ke štěstí Tygrů těsně minul zařízení!
     
    22:53
    Domácím se zatím v prostřední periodě nedaří přechod přes střední pásmo, Jaroslav Vlach znovu pouze odevzdal černou gumu na hole finského týmu.
     
    21:54
    Joonas Oden nic nevymýšlel a zkusil štěstí z levého kruhu. Marek Schwarz si pokus na bližší tyčku v klidu pohlídal a hra je přerušena.
     
    21:38
    Finskému celku bylo odpískáno postavení v brankovišti. Po vhazování ve středním pásmu se KooKoo znovu snaží usadit v ofenzivě.
     
    20:59
    Ladislav Šmíd sebral volný puk za libereckou brankou a vyvezl jej vpřed. Ani šelmy se nicméně k zakončení nepropracovaly.
     
    20:26
    Hudáček dobře přerušil rychlou souhru Kovoly a nedovolil jí proniknout do útočného pásma. Hosté to tak musejí zkusit postupným útokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    Máme za sebou poměrně vyrovnanou dvacetiminutovku. Liberečtí sice byli směrem do útoku o něco aktivnější, kvůli skvělé teči Toniho Suuronena ale museli dotahovat. To netrvalo vůbec dlouho, hned po šestadvaceti sekundách totiž využil křížné přihrávky Hudáčka Tomáš Filippi. Ve zbytku periody nejvíce zaujal spektakulární zákrok Schwarze proti ložence Strömberga.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Lukáš Derner se snažil odrazem o zadní mantinel nasměrovat touš před branku, kde úřadoval hostující gólman. Perioda se chýlí ke konci.
     
    19:14
    Tlak Liberce pokračuje i proti pěti. KooKoo se ubránilo pouze za cenu vyhození na zakázané uvolnění, hra se tak vrací před Halonena.
     
    18:44
    Kouvolští se dostali k puku a i přes snahu Graborenka na modré lajně úspěšně vyhazují černou gumu ven z pásma. Přesilovka domácích je u konce.
     
    18:26
    Roman Graborenko nevymýšlel nic velkého a od modré čáry prověřil Niila Halonena. Ten si jeho pokus ve změti těl našel a hra je přerušena.
     
    17:54
    Hezká kombinace domácích. Hudáček na jejím konci poslal kotouč proti holi Šmída, jehož projektil zpoza kruhů zvládl Halonen vyrazit.
     
    17:03
    Po záludném nahození Šmída zůstal touš ležet kdesi v brankovišti, Libor Hudáček jej nicméně před beton Halonena neprotlačil.
     
    16:54
    Vyloučení v týmu KooKoo Kouvola (Caito – 2 min., hákování).
     
    16:22
    Další velká chyba Liberce v obranném pásmu! Samuel Buček po ní přihrál Strömbergovi před takřka prázdnou bránu, avšak Marek Schwarz předvedl velkolepý skok k tyči a zabránil gólu!
     
    15:43
    Marosz se už chystal jet na střídačku, trošku nečekaně mu ale ještě přihrál Valský. První jmenovaný si tak musel svůj pobyt na ledě prodloužit ještě o jedno nahození.
     
    14:45
    Lukáš Derner zabojoval v rohu kluziště a opět posílá kotouč daleko mimo nebezpečné vody. Toto oslabení už by Tygři měli dotáhnout do zdárného konce.
     
    14:13
    KooKoo se drží v útočném pásmu, avšak není příliš nebezpečné. Po chvíli se navíc domácí osvobozují.
     
    13:27
    Haataja nabízel přihrávku před bránu Hakulinenovi, ten na ni dosáhl, jenže už byl moc blízko u Schwarze a nedokázal přehodit jeho betony.
     
    12:59
    Ronald Knot se hned dostal ke kotouči a v klidu jej poslal až na opačný konec ledové plochy.
     
    12:56
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Graborenko – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    12:50
    Vratislav Kunst si zbytečně zkomplikoval rozehrávku. K puku se tak dostal Karlsson a Schwarz měl další práci. Znovu ji úspěšně zvládl.
     
    12:12
    Caito vypálil od modré čáry. Marek Schwarz s pukem nejprve trošku žongloval, včas jej ovšem dostal pod kontrolu a uschoval ve svém držení.
     
    12:00
    Maďarský útočník Vilmos Gallo nahodil puk z poloviny hřiště na Schwarze a vydal se jej napadat, aby nemohl rozehrát. Dopřál mu přitom ledovou spršku, což se příliš nelíbilo Dernerovi.
     
    11:26
    Lukáš Krenželok zůstal zapomenut mezi kruhy. Byla škoda, že nezvládl zpracování a od brusle mu pryž odskočila daleko mimo dosah hokejky.
     
    10:59
    Dnešní zápas zatím provází, na to, že se jedná o přípravu, velmi solidní atmosféra. Prosadit se v ní snažil Valský, jenž napálil odražený puk. Díky bloku hostů ale jeho rána skončila v ochranné síti.
     
    10:29
    A do třetice – Kouvola odpaluje puk ze své třetiny a může vystřídat.
     
    10:08
    Libereckým hokejistům se zatím v této přesilovce příliš nedaří, po sérii přihrávek u hrazení byli z útočného pásma opět vypuzeni.
     
    09:35
    KooKoo se hned na úvod oslabení úspěšně osvobozuje a Ronald Knot se musí pro kotouč vracet až za vlastní klec.
     
    09:30
    Vyloučení v týmu KooKoo Kouvola (Caito – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    09:23
    Mladý Ondřej Chrtek se pohlednou kličkou zbavil obránce a z pravého křídla se rázem ocitl až za kruhy. Halonen jeho pokus kontroloval lapačkou.
     
    08:37
    Přízemní nahouzení Suronena z nulového úhlu Schwarz vyrazil, aby hned poté Bulířova nebezpečná přihrávka projela před brankou nikým nezasažena.
     
    07:58
    Lukáš Krenželok se chtěl drze prodrat až do mezikruží. Hned po něm to podobně zkoušel Valský, Kouvola nicméně brání až doposud poměrně důsledně.
     
    07:15
    Tygři byli při chuti a hned se tlačili znovu do útoku, Caito si ale dobře splnil defenzivní povinnosti a vydoloval puk na finské hole.
     
    06:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po neméně vydařené kombinaci je ovšem hned vyrovnáno! Libor Hudáček míchal s pukem v oblasti levého kruhu. Po rychlé otočce zvedl hlavu a dokonalou křižnou přihrávkou našel TOMÁŠE FILIPPIHO, na jehož dělovku neměl marně se natahující Halonen nárok. Asistence: Libor Hudáček.
     
    06:19
    Tým KooKoo právě vstřelil branku! Finský celek se díky parádní akci dostává do vedení! Juho Rautanen ve středu pole ladně objel jednoho z domácích hráčů a pronikl do ofenzivní zóny. Od pravého hrazení okamžitě poslal touš po ledě na branku a TONI SUURONEN jej špičkou čepele tečoval zcela přesně mezi nohy zaskočeného Marka Schwarze. Asistence: Juho Rautanen.
     
    05:41
    Tomáš Filippi zbrzdil přechod vpřed a počkal na spoluhráče. Liberečtí se následně usadili ve třetině a roztáčejí zajímavou kombinaci...
     
    05:09
    Síly na ledě se vyrovnaly. Lenc byl obrán v rohu kluziště, ani protiakce Kouvoly nicméně nenesla kýžené ovoce.
     
    04:54
    Vyloučení v týmu KooKoo Kouvola (Haataja – 2 min., podrážení).
     
    04:40
    Domácím se nepodařilo vyhodit a Haataja dostal nabito na levý kruh. Puk se mu ale trošku postavil na hranu a rána zamířila bez teče až do ochranné sítě.
     
    04:17
    Bude se poprvé vylučovat. Za faul v rohu svého obranného pásma je potrestán Jakub Valský (LIB), provinil se hákováním.
     
    03:38
    O chvíli později napřáhl na modré lajně Ronald Knot, jehož pěkná rána zapadla do připravené rukavice Niila Halonena.
     
    03:20
    Rostislav Marosz přízemním nahozením od pravého hrazení nabízel kotouč na teč Filippimu, ten jej přes dobře postaveného beka nedokázal usměrnit na bránu.
     
    02:43
    Ladislav Šmíd si tělem odclonil protihráče a Michal Birner zavezl puk do rohu hřiště. Tam o něj byl přesilou obrán.
     
    02:05
    KooKoo pozdrželo hru za vlastní pokladnicí. Posléze se rychlou akcí dostalo až za Marka Schwarze a touš skončil v ochranné síti. Bude se vhazovat v ofenzivní zóně Finů.
     
    01:18
    Bučkovo nahození do pásma zblokoval vystoupivší Lukáš Derner. Ani v tento moment to ale pro domácí neznamená zisk puku.
     
    00:50
    Hosté v první minutě kontrolují kotouč na holích. Až teď byla jejich kombinace přerušena, sudímu totiž neunikla přihrávka rukou.
     
    00:16
    Na úvodním vhazování si puk přivlastnili hokejisté Kouvoly. Juha-Pekka Haataja se s ním okamžitě tlačil kupředu, přičemž byl na polovině hřiště odzbrojen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Žajdlík) – Šmíd, Kunst, Derner, Knot, Havlín, Graborenko, Žůrek – Birner, Bulíř, Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – Krenželok, Vlach, Valský – Rychlovský, Šír, Chrtek.

    KooKoo Kouvola: Halonen (Haukeland) – Caito, Rautanen, Pelli, Bonsaksen, Seppälä, Manninen, Valtola – Haataja, Strömberg, Hakulinen – Buček, Platzer, Gallo – Oden, Karlsson, Koivisto – Ojantakanen, Tamminen, Suuronen – Korhonen.

    Rozhodčí: Lacina, Sýkora, Kajínek, Frodl.
     
    KOOKOO KOUVOLA

    KooKoo je týmem, jenž hraje finskou nejvyšší hokejovou soutěž Liigu. Poprvé ji okusili v roce 1987, avšak po třech sezonách putovali zpět do nižší ligy. Aktuálně v ní působí od roku 2015. Jejich dosavadním nejlepším úspěchem v Liize je deváté místo ze sezony 1988-1989. V minulém ročníku skončili v tabulce na třináctém místě, když v 60 zápasech nasbírali celkem 73 bodů, do play-off tak nepostoupili. Účast ve vyřazovacích bojích mimochodem ještě nikdy nevybojovali.

    Na soupisce mužstva z velkých jmen najdeme brankáře Henrika Haukelanda a obránce Alexandera Bonsaksena, kteří pravidelně reprezentují Norsko na mistrovství světa v ledním hokeji. Za zmínku určitě stojí i útočník Juha-Pekka Haataja, jenž je trojnásobným mistrem Finska. Hokejisté KooKoo v přípravě před nadcházející sezonou zatím stihli jeden plnohodnotný duel, v němž včera padli na ledě Sparty vysoko 1:5.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Bílí Tygři vstoupili do přípravy před sezonou 2019-2020 poměrně brzy, už 24. července. Ve značně omlazené sestavě přitom tehdy podlehli běloruskému HC Šachťar Soligorsk 1:2. Druhý přípravný zápas odehráli 6. srpna proti ruskému Metallurg Novokuzněck, v tomto případě byl na hřišti téměř kompletní „A“ tým. Ačkoliv se mač vyvíjel pro šelmy příznivě, nakonec padly 3:4 v prodloužení.

    Góly Tygrů v posledním duelu postupně obstarali útočníci Petr Jelínek, Radan Lenc a Libor Hudáček. Prostor mezi třemi tyčemi okupoval brankář Marek Schwarz. Nepočítáme-li tréninkové dávky, zapracovat na detailech ještě liberečtí hokejisté mohou příští čtvrtek 22. srpna, kdy v přípravě mezi domácím mantinely vyzvou Amur Chabarovsk, tým z Kontinentální hokejové ligy. Následně už bude na programu Champions Hockey League.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Dnes se společně zaměříme na další atraktivní přípravné utkání, ve kterém se pod Ještědem utkají Bílí Tygři Liberec a KooKoo Kouvola. Zapíší šelmy proti finskému soupeři první vítězství v novém ročníku?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 7. Filippi (Hudáček), 28. Hudáček (Filippi, Šmíd), 52. Marosz (Lenc) – 7. Suuronen (Rautanen), 51. Oden


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Žajdlík) – Šmíd, Kunst, Derner, Knot, Havlín, Graborenko, Žůrek – Birner, Bulíř, Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – Krenželok, Vlach, Valský – Rychlovský, Šír, Chrtek.
    KooKoo Kouvola: Halonen (Haukeland) – Caito, Rautanen, Pelli, Bonsaksen, Seppälä, Manninen, Valtola – Haataja, Strömberg, Hakulinen – Buček, Platzer, Gallo – Oden, Karlsson, Koivisto – Ojantakanen, Tamminen, Suuronen – Korhonen.

    Rozhodčí: Lacina, Sýkora – Kajínek, Frodl

    Diváci: 1 613
    ocianews.com