Jihlava – Česko 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Drážďany 4:5 (kon.) | Sokolov – Litoměřice 4:2 (kon.)
Cracovia – Havířov 4:2 (kon.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.) | Chomutov – Novosibirsk 2:5 (kon.)
Liberec – KooKoo 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 4:3 (kon.) | Prostějov – Třebíč 5:0 (kon.)
Frýdek-M. – Třinec 1:4 (kon.) | Benátky n/J – Füchse 3:4 (po pr.) | HC Slovan – K. Vary 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 2:3 (2:1 po s.n.) | Šumperk – Martin 5:3 (kon.)
Bílina – Mostečtí Lvi 3:7 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 4:3 (po pr.) | Bratislava Capitals – Skalica 5:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 15.08.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za potlesku diváku skončilo další přátelské utkání hokejového Chomutova. Účastník KHL potvrdil papírové předpoklady, když Piráty zdolal. Ovšem Severočeši se za svůj výkon nemusí stydět, protože ruského soupeře hodně potrápili. Svěřence Martina Štrby dnes neposlouchali početní výhody, a tak prohráli o tři góly. (19:51:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Hosté se dostali ještě do jedné slibné šance, ovšem Nikita Korotkov puk na hranici brankoviště netrefil. Zmatky ještě chvíli trvaly, protože se Dominik Pavlát nemohl domluvit se spoluhráčem na tom, kdo kotouč odklidí.
     
    58:43
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je dobojováno! Filip Suchý nezvládl přihrávku na spoluhráče se našel jen VIKTORA KOMAROVA, který přes obránce zamířil do opuštěné branky. Bez asistence.
     
    57:49
    Od modré čáry se napřáhl Lukáš Blaha, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce se ještě dostal Jakub Chrpa, kterého lapačkou vychytal Alexej Krasikov.
     
    57:14
    Z pravého kruhu přihrával před branku Stanislav Vrhel, jenž viděl najetého Patra Stloukala. Ten nastavil jen hokejku, ale puk zamířil do Alexeje Krasikova.
     
    56:40
    Viktor Lang od modré trefil Petra Stloukala, který si kotouč vzal a vystřelil na zadní tyč. Jeho pokus jen těsně minul branku, Sibir měl nyní velké štěstí.
     
    56:33
    Martin Štrba svolal všechny hráče ke střídačce, aby jim předal nové pokyny. Chomutovští si tedy před početní výhodou vzali oddechový čas. Navíc Dominik Pavlát zůstává na střídačce!
     
    56:33
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Ilja Pastuchov – 2 min., hrubost).
     
    56:16
    Další velkou šanci spálil Dušan Žovinec, který zajel do pásma a vystřelil zprava. Jeho pokus mířil pod hodní tyč, jenže ruský brankář vyrazil černou gumu ramenem.
     
    55:18
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Petr Stloukal, který mířil do protipohybu brankáře. Ovšem Krasikov se rukou stihl vrátit a puk vyrazil ke spoluhráči.
     
    54:26
    Filip Suchý prohrál souboj u pravého mantinelu, a tak se soupeři znovu podařilo vyhodit. Navíc Sibir stihl vystřídat unavené hráče.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Korotkov – 2 min., faul loktem).
     
    53:40
    Zpoza branky dostal přihrávku Jan Rudovský, jenž si položil brankáře, ale poté jej nepřehodil. Akce trvala dál a stejný chomutovský hráč získal puk na ose hrací plochy, odkud orazítkoval břevno.
     
    53:00
    Chomutovští se nemohou usadit v útočné třetině, naopak na druhou stranu spěchá Novosibirsk, jenž šetří cenné vteřiny.
     
    51:42
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Korotkov – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:06
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ruské mužstvo využívá přesilovou hru, když se prosadil navrátilec z trestné lavice. Nikita Šaškov z rohu kluziště přihrál před branku, kde se na hranici brankoviště nacházel osamocený JEVGENIJ ČESALIN, jenž propálil Pavláta. Asistence: Nikita Šaškov.
     
    50:35
    Štírek Jan Svoboda se procpal před branku, kde byl zastaven. Poté si stejný hráč ještě vybruslil zpoza branky, ale na první tyči gólmana nenachytal.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Pitule – 2 min., hákování).
     
    49:31
    Další šance ruského celku v oslabení! Do úniku si po chybě najel Nikita Korotkov, jehož střelu vyrazil domácí brankář. Hostující hráč se pokoušel ještě o bekhendovou dorážku, ale byl faulován.
     
    49:03
    Nikita Šaškov nabral velkou rychlost a odmítl obránce. Ruský hráč se zprava natlačil před branku, odkud Dominika Pavláta nepřekonal.
     
    48:50
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jevgenij Česalin – 2 min., sekání).
     
    48:09
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil golfákem Jakub Chrpa, jenž trefil prvního bránícího hráče. Následně se odehrál souboj u mantinelu, po kterém si zase fanoušci přáli vyloučení hostujícího hráče.
     
    47:33
    Dvakrát za sebou se Novosibirsku podařilo vyhodit, přičemž nyní hosté také pošlou do hry čerstvé síly.
     
    46:54
    Piráti dlouhou kombinovali, ale ani Petr Stloukal ani Jan Rudovský nedostali prostor ke střele, a tak to zkusil Stanislav Vrhel. Zakončení šestnáctiletého útočníka schoval Krasikov do lapačky.
     
    46:32
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Gleb Zyrjanov – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:50
    Jeden z hostujících hráčů se hnal před branku, ovšem jeho přihrávka byla sražená. Domácí se schovali s pukem za Pavláta a střídají.
     
    44:50
    Následně se ruské mužstvo hnalo do přečíslení, jenže přihrávku zastavil vracející se Stanislav Vrhel. Hra se v posledních momentech přelévá ze strany na stranu, oba týmy chtějí zvítězit.
     
    44:26
    Skvělou akcí se prezentoval Dominik Tejnor, jenž prokličkoval celé kluziště. Následně se pokusil přihrát před branku, jenže trefil jen oblouk branky.
     
    44:10
    Hra se znovu přerušuje, protože domácí celek vyhodil na zakázané uvolnění. Novosibirsk se tak znovu vrací do útočné třetiny.
     
    43:40
    Za chomutovskou branku zajel Gleb Zyrjanov, který přihrával mezi kruhy, kde se ale nacházel jen Dominik Tejnor.
     
    Dnešní utkání sleduje 865 diváků.
     
    42:50
    Chomutovští se dál brání a znovu posunuli puk za soupeřovu branku. Už to vypadá, že se Piráti v dlouhém oslabení ubrání.
     
    42:12
    Romancev vjel zpátky do útočné třetiny, kde se pokusil zakončit přes Dušana Žovince. Ten mu bouchl do hokejky, a tak soupeř trefil jen ochrannou síť. Hra je tak vykázaná do neutrální zóny.
     
    41:22
    Zakončení z pravého vrcholu kruhu přizvedl Dominik Tejnor nad branku. Následně se Piráti osvobodili, ale Sibir se rychle vrátil do pásma.
     
    40:48
    Zpoza branky mířila přihrávka na pravý kruh, kam si najel Maxim Kazakov, Jehož pokus z jedné vyrazil domácí brankář betonem do ochranné sítě.
     
    40:19
    Přihrávku ve druhé vlně převzal Danil Romancev, jenž mířil mezi ruku a tělo brankáře. Dominik Pavlát se výborně zorientoval a mezeru rychle utěsnil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dvacetiminutovka byla mnohem vyrovnanější než byla ta první. Diváci v ní viděli dvě branky, které padly v první minutě. Nejprve Sibir odskočil do dvoubrankového vedení, když se prosadil Maxim Kazakov a o pár vteřin později snížil po skvělé kličce Jakub Chrpa. Ve druhé polovině třetiny se začaly souboje více dohrávat, a tak jsme viděli strkanici i bitku, po níž zamířil Radek Havel do kabiny. Ruský tým tak začne další periodu v početní výhodě, která bude trvat něco málo přes tři minuty.

    Další třetina začne v 19:13.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Blížíme se ke konci druhé třetiny a Sibir hraje pětiminutovou početní výhodu. Z úhlu vystřelil Danil Romancev, jenž na brankáře nevyzrál.
     
    38:13
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Havel – 2+2 min, hrubost + 5 min., nedovolené bránění). Trest odpyká Josef Koláček.

    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Havel – osobní trest do konce utkání, nedovolené bránění).Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Dmitrij Sajustov – 2+2 min, hrubost).
     
    38:13
    A máme tu boxerskou vložku! Radek Havel a Dmitrij Sajustov se do sebe pustili! Bitka vzala rychlý konec, jelikož domácí obránce srazil ruského soupeře k ledu!
     
    38:04
    Piráti se hnali za další akcí, ovšem dopustili se ofsajdu, který vrátí hru do středního pásma.
     
    37:32
    Výbornou práci odvedl Josef Koláček, jenž přihrál pod sebe, kde se nacházel Jiří Tupý. Jenže domácímu hráči pokus z jedné nesedl.
     
    37:00
    Hostující mužstvo už je v plném počtu a také u kotouče. Sibir ale čeká za vlastní brankou na prostřídání hráčů.
     
    36:23
    Chomutovský obránce si z modré čáry sjel až vedle branky, odkud zakončil. Lukáš Blaha mířil do bližšího horního rohu branky, ale gólmana nepřekvapil.
     
    35:29
    Jan Rudovský nezachytil vyhození po mantinelu, a tak z branky musel vyrazit Pavlát. Domácí brankář byl u kotouče dříve než soupeř a rozehrál.
     
    34:50
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Maxim Kazakov – 2 min., napadení).
     
    34:32
    Od modré čáry vystřelil Timašov, jehož pokus byl před brankou tečován. Dominik Pavlát se tak ocitl v roli diváka, ale sám viděl, jak kotouč proletěl vedle.
     
    33:59
    Kolem obránce se prosmýkl loni nejproduktivnější hráč Sibiru. Sajustov už mířil sám na Pavláta, který střelu po ledě vyrazil betonem.
     
    33:30
    Sibir nepřešel přes modrou čáru, a tak se akce otočila na druhou stranu. Od levého mantinelu mířil na zadní tyč Radek Havel, Krasikova lapačka byla ovšem na správném místě.
     
    31:54
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Tejnor – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vladislav Naumov – 2 min., hrubost).
     
    31:54
    Dominik Tejnor si vyšlápl na jednoho ze soupeřů, kterého chtěl pomstít Vladislav Naumov. Oba hráči si uštědřili několik ran, než přijeli čároví rozhodčí.
     
    31:42
    O kotouč se bojovalo u hrazení, ale následně byl poslán na druhou stranu, kde se nacházel Martin Rýgl. Střela chomutovského beka zamířila přesně na brankáře Krasikova.
     
    31:00
    Martin Rýgl nemohl přes soupeře vystřelit, a tak přihrál na pravou stranu, kde byl připravený Petr Stloukal. Jeho zakončení bylo ale nepřesné, ovšem Piráti jsou dál v tlaku.
     
    30:30
    I ve čtyřech hráčích se hosté prosazují, ovšem jejich přihrávka na levou stranu byla sražená na střídačku. Bude se vhazovat po pravé ruce Dominika Pavláta.
     
    29:47
    Lukáš Blaha nastřelil první soupeře, a tak se Sibir hnal do přečíslení. Ruské mužstvo ale nedostalo přihrávku do střelecké pozice, a tak jsou na tahu Piráti.
     
    29:18
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Alexandr Loktěv – 2 min., sekání).
     
    27:40
    Přihrávku ve druhé vlně převzal Česalin, který měl před sebou prázdnou branku. Ovšem jeho bekhendový pokus proletěl vedle pravé tyče.
     
    27:25
    Domácí posunuli puk za soupeřovu branky, ruský celek už hraje v početní výhodě.
     
    26:53
    Novosibirsk se pokusil o dlouhou přihrávku, která byla nepřesná. Je z toho jen další přerušení, protože Sibir vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    26:28
    Obrovskou rychlost nabral u levého mantinelu Jan Svoboda, který si tak řekl o kotouč. Domácí hráč poté vystřelil z kruhu těsně nad ledem, jenže Krasikov byl dobře postaven.
     
    26:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Rýgl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:47
    Petr Stloukal přihrál na modrou čáru, kde už byl napřažený Martin Rýgl. Jeho pokus ale hostující brankář dobře viděl, a tak schoval puk na hrudi.
     
    25:14
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vladislav Naumov – 2 min., držení).
     
    24:53
    Ani Sibir se ale nedostal daleko, a tak byli v akci Piráti, kteří se srazili na modré čáře. Ani jeden z týmů se teď nemůže dostat do útočného pásma.
     
    24:12
    Přihrávku na modré čáře převzal Filip Suchý, který se pokusil zakončit přes obránce, jelikož ztratil rychlost. Ovšem trefil pouze bránícího soupeře, a tak se hra otáčí.
     
    23:16
    Stanislav Vrhel projel kolem dvou soupeřů a zakončil. Poté se k dorážce probojoval ještě Jan Svoboda, jenž netrefil branku z nadějné pozice.
     
    20:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští rychle snižují brankové manko! Jan Svoboda využil zaváhání, a tak přistrčil kotouč na rozjetého JAKUBA CHRPU. Chomutovský kapitán naznačil kličku do bekhendu, ovšem směr jízdy rychle strhl na druhou stranu a zakončil pod horní tyčku. Asistence: Jan Svoboda.
     
    20:18
    Sibir právě vstřelil branku!
    Za chomutovskou branku výborně zahrál Alexej Jakovlev, jenž přihrál před branku. K zakončení se dostal MAXIM KAZAKOV, který se štěstím prostřelil Pavláta a následně si ještě našel kotouč na brankové čáře. Asistence: Alexej Jakovlev a Konstantin Alexejev.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyhrál Dmitrij Sajustov, a tak se Sibir hned žene do akce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Rozdíl ve hře obou soupeřů je znatelný, ovšem Piráti manko dohání bojovností. Novosibirsk byl aktivnější a často zaměstnával Dominika Pavláta. Ruské mužstvo se snadno dostalo do vedení, když se po nenápadné akci prosadil Danil Romancev, jenž zaznamenal i druhý gól Sibiru. V závěru třetiny se dočkali také Chomutovští, jelikož se ujala dorážka Filipa Suchého. Hosté tak vedou po dvaceti minutách o jedinou branku a jsou jistě spokojenější.

    Další třetina začne v 18:22.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Krásnou přihrávku přes dva soupeře vymyslel Alexander Šarov, který přes osu našel spoluhráče. Danil Romancev mohl zaznamenat hattrick, ovšem branku bekhendem těsně přestřelil.
     
    18:41
    Chomutovský brankář musel dávat pozor, jelikož nahození ze středního pásma před ním ještě skočilo. Domácí mladík celou situaci přečetl a hru přerušil.
     
    18:08
    Dlouhou dobu se Sibir nacházel v útočném pásmu, kde hledal zpoza branky možnost přihrávky. Mezi kruhy si pak najel Gleb Zyrjanov, jehož zakončení vyrazil Dominik Pavlát.
     
    17:14
    Z vrcholu pravého kruhu vyslal svižný pokus Petr Stloukal, jenž mířil do bližší šibenice. Alexej Krasikov zakročil, ovšem puk mu proletěl těsně vedle branky.
     
    15:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to byla krásná akce Chomutova, která končí dalším gólem! Tomáš Koblížek přenechal zadovkou puk na Dušana Žovince, jehož pokus vyrazil hostující brankář před sebe. K dorážce se pak probojoval FILIP SUCHÝ, který trefil odkrytou část branky. Asistence: Dušan Žovinec a Tomáš Koblížek.
     
    15:29
    Za přihrávkou mezi kruhy mířil Stanislav Vrhel, který musel podstoupit souboj se soupeřem, a tak mu černá gumu utekla k zadnímu mantinelu.
     
    14:52
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Pastuchov, jehož pokus domácí brankář viděl a znovu zakročil vyrážečkou.
     
    14:49
    Chomutovští už jsou v plném počtu, ale hned poté vyhodili na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravici domácího gólmana.
     
    14:29
    Zpoza brány až na hranici brankoviště vybruslil Nikita Šaškov, který rychle mířil k první tyči. Dominik Pavlát si situaci pohlídal a opět skvěle zakročil.
     
    13:59
    Od modré čáry se napřáhl Nikolaj Timašov, jehož pokus mířil do branky. Jenže na místě byla Pavlátova lapačka, která dala možnost domácím vystřídat.
     
    13:41
    Z levého kruhu zakončoval Jevgenij Česalin, jehož pokus vyrazil chomutovský brankář. Akce hostujícího mužstva ale dál trvá.
     
    13:06
    Sibir v pásmu sice kombinoval, ale Žovinec puk vybojoval za brankou a poté jej Piráti poslali do středního pásma.
     
    12:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Suchý – 2 min., držení).
     
    11:59
    Za obranu si najížděl Sajustov, který už sám mířil na Pavláta. Ovšem jeho počínání bylo zbytečné, jelikož si hostující hráč nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    11:34
    U hrazení prohrál souboj Matyáš Svoboda, a tak se hra otáčela na druhou stranu. Ovšem po jednom ze soubojů zůstal ležet na ledové ploše hráč Sibiru, a tak se znovu hra přerušila.
     
    10:24
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ruské mužstvo se po přechodu ve středním pásmu ocitlo v přečíslení. Jevgenij Česalin přihrál přes osu na DANILA ROMANCEVA, který z jedné zamířil do horní poloviny branky. Asistence: Jevgenij Česalin a Alexander Šarov.
     
    09:41
    Po skvělém prohození se Sibir dostal do přečíslení, které zastavil Jan Svoboda. Ovšem k puku se ještě dral Sajustov, jehož pokus byl nepřesný.
     
    09:27
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Sam Lofquist, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě. Následuje vhazování po levici domácího brankáře.
     
    08:45
    Rozehrávku po mantinelu zachytil Denis Zeman, který okamžitě mířil na branku. Slabý pokus po ledě ale vyrazil Alexej Krasikov.
     
    08:30
    Nahození z obranné třetiny mířilo až před branku ruského celku, kam se první dostal Jan Svoboda. Čárový rozhodčí signalizoval ofsajd, který byl následně posouzen jako úmyslný.
     
    07:45
    Sibir se znovu nedostal do pásma, a tak se Šarov pokusil o nahození. Za brankou se nacházel jen Dominik Tejnor, jenž vyhodil.
     
    07:12
    Hráči ve světle modrých dresech se hnali do další akce, ale nepřešli modrou čáru. Rozhodčí tak snažení přerušili a vykázali Sibir do neutrální zóny.
     
    06:41
    Filip Suchý napadal rozehrávku soupeře a získal kotouč. Jenže poté přihrával zadovkou mezi kruhy, kam si první sjel hráč Novosibirsku.
     
    06:08
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Denis Zeman – 2 min., faul kolenem).
     
    06:05
    Chomutovský brankář vyrazil další střelu k levé tyči, kam mířil Viktor Komarov. Ruský útočník už mohl mířil do prázdné branky, ale trefil jen boční síť.
     
    05:42
    Denis Zeman se dopustil faulu, a tak má Sibir ponechanou výhodu. Ovšem ruské mužstvo se po nepřesné přihrávce muselo stěhovat do středního pásma.
     
    04:41
    Dominik Pavlát si v nepřehledné situaci našel kotouč, který pak schoval do lapačky. Bude se opět vhazovat před chomutovským brankářem.
     
    04:25
    Novosibirsk už je v plném počtu, ale ještě stihl vyhodit přes všechny čáry. Hráči hostujícího celku jsou rychlostně jinde, a tak puk dojeli první.
     
    03:44
    Zprava zajel do pásma Maxim Kazakov, jehož pokus mířil na zadní tyč. Chomutovský brankář vytáhl zákrok vyrážečkou, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    03:26
    Sibir získal kotouč za vlastní brankou a rychle vyhodil za Pavlátovu branku. Ruský celek pak mohl v klidu vystřídat unavenou čtveřici.
     
    02:47
    Petr Stloukal se pokusil zajet do pásma po pravé straně, ale u mantinelu byl zastaven. Chomutovský hráč ale černou gumu vybojoval a založí novou akci.
     
    02:24
    Chvíli se hrát nebude, protože branka nejde zasadit do optimálního postavené. Ledaři tak musí na hrací plochu, aby bylo vše v pořádku.
     
    02:24
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Gleb Zyrjanov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:25
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk jde do rychlé vedení! DANIL ROMANCEV přihrával z pravé strany před branku, kde se nacházel Jevgenij Česalin. Ovšem černá guma se vrátila k prvně jmenovanému, který už neměl problém zakončit přesně. Asistence: Jevgenij Česalin.
     
    00:59
    Chomutovští zachytili přihrávku na modré čáře a nahodili puk před branku. Ovšem v tomto prostoru se nacházel obránce, jenž rychle rozehrál.
     
    00:10
    Úvodní vhazování sice vyhrál Tomáš Pitule, ale k puku se probojoval Sajustov. Sibir se hnal do prvního útoku, ale Kazakov před brankou podklouzl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Žovinec, Rýgl (A), Blaha, Lang, Tejnor, Štochl, Zeman, Havel – Stloukal, Pitule, Rudovský – Chrpa (C), Vrhel, J. Svoboda – Hrala, Suchý, T. Koblížek – Tupý, Koláček, M. Svoboda.

    HK Sibir Novosibirsk: Krasikov (Nefederov) – Lofquist, Alaxejev, Timašov, Morozov, Naumov, Chabarov, Pastuchov, Jermakov – Jakovlev, Sajustov, Kazakov – Česalin, Romancev, Šarov – Michajlov, Komarov, Šaškov – Zarjanov, Loktěv, Korotkov.
     
    Ještě před samotným zápasem si pojďme oba celky představit. Chomutov po loňské zpackané sezóně zažívá nové časy. Tým nově vede Martin Štrba, který se svými spolupracovníky sestavil zcela nové mužstvo. V přípravě se dobře jeví první formace ve složení Jan Rudovský, Tomáš Pitule a Petr Stloukal. Piráti se mohou spolehnout také na vlastní mladíky, jelikož v brance si výborně vede Dominik Pavlát a výkony určitě zaujal i šestnáctiletý Stanislav Vrhel. V minulém týdnu podepsali smlouvu Tomáš Pařízek a Kryštof Hrala. O šanci v brankovišti se ještě snaží Martin Altrichter a mezi útočníky se snaží zaujmout Miroslav Hradecký a Jiří Tupý. Na začátku týdne přiletěl ze Švédska ještě Viktor Lang, jenž v posledním přípravném utkání prokázal svou kvalitu.

    Pojďme se už věnovat pirátské přípravě. Chomutovští již odehráli pět zápasů, v nich dvakrát zvítězili a třikrát odešli poražení. Zatímco prvoligové soupeře poráželi, tak na mužstva z venku se jim moc nedařilo.

    Chomutov – Litoměřice 3:2
    Chomutov – Fischtown 3:4
    Chomutov – Sakhalin 1:5
    Chomutov – Ústí nad Labem 6:3
    Chomutov – Jekatěrinburg 0:4

    Pokud se zaměříme na Novosibirsk, tak tomu se v loňské sezóně nepodařilo těsně postoupit do vyřazovacích bojů. Sibir do soutěže špatně vstoupil a dlouho byl nejhorším týmem ve Východní konferenci. Ovšem mocný finiš jej posunul až na deváté místo, kde zůstal čtyři body za postupujícím Čeljabinskem. Celek ze Sibiře si vlastně právo hrát play-off sebral sám, protože v momentě, kdy byl rozjetý, přišlo opět šest porážek v posledních kolech.

    Také ruský celek odehrál pět zápasů, z nichž čtyři ovládl. Sibir nestačil jen na dalšího účastníka KHL a to finský Jokerit. V předchozích dnech se pak Novosibirsk přesunul do Čech, kde absolvuje kemp v Karlových Varech. I s Energií už si Sibir zahrál a těsně ji přehrál.

    V nové sezóně se Novosibirsk bude spoléhat na finskou legii. Vždyť ve svých řadách má hned čtyři hráče této národnosti. Na koho si dát v týmu Sibiru pozor? Jednoznačně nejlepším brankářem v týmu je Fin Harri Säteri. Mezi obránci by měli být pilíři Nikolaj Deminov a Konstantin Alaxejev. Směrem dopředu by si fanoušci Pirátů měli dát pozor na Jussa Puustinena, Alexandra Šarova nebo loni nejproduktivnějšího Dmitrije Sajustova, jenž v minulé sezóně nasbíral jednatřicet bodů.

    Karlova Vary – Novosibirsk 2:3
    Frankfurt – Novosibirsk 2:6
    Pelicans – Novosibirsk 2:3 po prodloužení
    Novosibirsk – Jokerit 3:4
    Hämmelinna – Novosibirsk 2:3 po nájezdech
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u šestého přípravného utkání Pirátů z Chomutova, kteří si pozvali účastníka KHL HK Sibir Novosibirsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. Suchý (Žovinec, T. Koblížek), 21. Chrpa (J. Svoboda) – 2. Romancev (Česalin), 11. Romancev (Česalin, Šarov), 21. Kazakov (Jakovlev, Alexejev), 52. Česalin (Šaškov), 59. Komarov


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Žovinec, Rýgl (A), Blaha, Lang, Tejnor, Štochl, Zeman, Havel – Stloukal, Pitule, Rudovský – Chrpa (C), Vrhel, J. Svoboda – Hrala, Suchý, T. Koblížek – Tupý, Koláček, M. Svoboda.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Nefederov) – Lofquist, Alaxejev, Timašov, Morozov, Naumov, Chabarov, Pastuchov, Jermakov – Jakovlev, Sajustov, Kazakov – Česalin, Romancev, Šarov – Michajlov, Komarov, Šaškov – Zyrjanov, Loktěv, Korotkov.

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Tichý, Gerát

    Diváci: 865
    ocianews.com