Helsinki – Riga FC 2:2 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Feyenoord 1:1 (kon.) | Spartak – Thun 2:1 (kon.)
AIK Stockholm – Šeriff Tiraspol 1:1 (kon.) | BATE – FK Sarajevo 0:0 (kon.) | FK Sūduva – Maccabi Tel Aviv 2:1 (kon.)
Bnei Yehuda – Neftçi Baku 2:1 (kon.) | Zorja Luhansk – CSKA Sofia 1:0 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Partizan Bělehrad 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – FCSB 0:1 (kon.) | Apollon Limassol – Austria 3:1 (kon.) | Salihorsk – Turín 1:1 (kon.)
Zrinjski Mostar – Malmö 1:0 (kon.) | New Saints – Ludogorec 0:4 (kon.) | Trabzonspor – Sparta 2:1 (kon.)
Beer Ševa – Norrköping 3:1 (kon.) | Valletta – Astana 0:4 (kon.) | AEK Atény – Universitatea Craiova 1:1 (kon.)
Plzeň – Antverpy 2:1 (po pr.) | Frankfurt – Vaduz 1:0 (kon.) | Eindhoven – Haugesund 0:0 (kon.)
Gent – Larnaka 3:0 (kon.) | Alkmaar – Mariupol 4:0 (kon.) | Štrasburk – Lokomotiv Plovdiv 1:0 (kon.)
Aris Soluň – Molde 3:1 (po pr.) | Aberdeen – Rijeka 0:2 (kon.) | Rangers – Midtjylland 3:1 (kon.)
Wolverhampton – Pjunik 4:0 (kon.) | Braga – Brøndby 3:1 (kon.) | Espanyol – Luzern 3:0 (kon.)
po prodl.
FC Viktoria Plzeň
2:1 (0:0)
Royal Antverpy
Čtvrtek 15.08.2019, 20:00 • Doosan Arena, Plzeň • Evropská liga (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký podvečer, vážení fanoušci evropského fotbalu, vítejte u sledování psaného přenosu ze západočeské Doosan Areny! Na programu je odvetné utkání 3. předkola Evropské ligy, domácí tým FC Viktoria Plzeň přivítá belgický celek Royal Antverpy FC. Příjemnou zábavu!
     
    První vzájemný zápas

    Ten se odehrál minulý čtvrtek v Belgii na bruselském King Baudouin Stadium. Domácí Antverpy duel zvládly lépe, českého vicemistra porazily 1:0.

    Západočeši neodjeli k další evropské štaci v ideálním herním rozpoložení. V první půli měly Antverpy více ze hry, vypracovaly si pár šancí, jednu dokázaly i využít. Po půlhodině hry se Ivo Rodrigues nádherně trefil do pravé šibenice.

    Druhý poločas už tutovky nepřinesly. Viktoriáni se snažili, v úplném závěru si i přichystali nějaké střely, ale ani jedna v bráně neskončila. V odvetě tak na svěřence Pavla Vrby čeká šichta, musí dohánět jednobrankové manko.

    Royal Antverpy FC 1:0 FC Viktoria Plzeň
    29. Rodrigues

    Sestava Antverp:
    Bolat – Buta, Seck, Pius (25. Batubinsika), Jukleröd – Haroun, De Sart – Hairemans (61. Lamkel Zé), Refaelov (87. Baby), Rodrigues – Mbokani

    Sestava Plzně:
    A. Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Hrošovský, Kalvach – J. Kopic, Janošek (53. Hořava), J. Kovařík (68. Kayamba) – Krmenčík (83. Chorý)
     
    Řekli před zápasem

    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP):

    „Antverpy si dovezly náskok jednoho gólu. V pohárech prostě postupuje ten, kdo zvládne lépe dvojzápas, my zatím prohráváme v poločase 0:1. Nyní máme domácí prostředí a doufám, že si všichni uvědomujeme, že je ten zápas pro nás vyvrcholením dosavadního období.“

    „Spousta hráčů už má v kádru méně zkušeností, začíná taková nová éra Plzně. Doufejme, že ti hráči, které zkušenosti nemají, se přidají k těm zkušenějším a budou je sbírat. V brzké době bychom chtěli, aby se to vrátilo tak, že i tyto složité zápasy budou zvládat.“

    „V posledních 4 zápasech jsme nedali gól, s tím nemůžeme být my ani nikdo z fanoušků spokojeni. Určitě se snažíme si určité věci vysvětlovat, protože se nám ve finální fázi bohužel nedaří. Góly jsou koření fotbalu a rozhodují, tak doufejme, že to konečně protrhneme.“

    „Když jsme poprvé hráli předkolo a nezvládli jsme ho (s Besiktasem), tak už jsem zažil to rychlé vypadnutí a jaké to je nehrát skupinu. Nechci to zažít znovu, uděláme vše pro to, abychom opět postoupili.“

    „Stále chybí Hubník, Beauguel, Čermák a Ekpai. Tito čtyři téměř stoprocentně nebudou zítra v nominaci. Ale věřím, že u některých je to otázka už jen dnů, kdy budou připraveni se vrátit do hry.“

    Lukáš Hejda (obránce FCVP):

    „Do zápasu určitě nepůjdeme s tím, že máme svázané nohy. Když se pískne do píšťalky tak tohle všechno jde mimo, víme, že musíme vzadu uhrát nulu a vepředu dát dva góly.“

    „Antverpy jsou ofenzivní tým, na tom to mají postavené. V defenzivě to hrají jednodušeji. Jejich nejsilnější stránka je určitě útočná hra.“

    „Doufejme, že to doma zvládneme. Skórovat musíme dvakrát, věřím, že nás lidi poženou. Zkušenosti máme a doufám, že to potvrdíme.“

    „Samozřejmě víme, že výsledek 0:1 není úplně ideální, ale je hratelný. Hodně napoví první gól, od něj se to bude vše odvíjet.“

    „Na zápas se těšíme. Já osobně nervozitou netrpím. Hrajeme doma a doufám, že potvrdíme to, co chceme – postup. Lidi nás za ním poženou.“

    ZDROJ: Twitter FC Viktoria Plzeň
    V kabině Plzně už je vše připraveno na večerní utkání

     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, Hejda, Brabec, Limberský – Kalvach, Hrošovský (C) – Kayamba, Hořava, J. Kopic – Krmenčík.
    Náhradníci: Kozáčik – Hloušek, Pernica, Řezník, Janošek, Mihálik, Chorý.

    Royal Antverpy FC: Bolat – Buta, Seck, Batubinsika, Jukleröd – Haroun, De Sart – Hairemans, Refaelov, Rodrigues – Bolingi.
    Náhradníci: Teunckens – De Laet, Lamkel Zé, Baby, Coopman, Nazaryna, Mbokani.

    Rozhodčí: Massa – Giallatini, Di Iorio.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Kapitán Viktorky Roman Hubník je stále mimo hru kvůli zranění, dnešní zápas stráví v kotli s plzeňskými fanoušky, odkud požene Západočechy za co nejlepším výkonem proti Antverpám.
     
    Týmy se přesunuly na hrací plochu. Domácí Plzeňané obléknou dresy s červenou a modrou kombinací, hostující celek z Belgie nastupuje kompletně v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Viktoriáni jako první dnes rozehráli, ale o míč přišli na pravé straně hřiště. Po bleskově sehraném brejku se do solidní šance dostal hostující Lior Refaelov, ale v rozhodující chvíli zamířil hodně mimo.
     
    2
    První zaváhání Plzeň zvládla, podruhé už si dávala ve středu hřiště o moc větší pozor. Po faulu se Viktoria udrží u balonu.
     
    3
    Kombinace na pravé straně však z pohledu domácích opět nebyla úspěšná, proto Antverpy vhazovaly. Díky rychlému napadání je sice Plzeň zbrzdila, ale hosté už jsou na útočné polovině.
     
    4
    Refaelov si svou dnešní druhou šanci nepřipsal, protože se mává ofsajd. I tak mířil hostující záložník opět mimo branku.
     
    5
    U balonu je Viktorka, která trpělivě kombinuje na své polovině a chce rozehrát novou akci. Dobře zapracoval Kalvach, ale Kopic se nakonec dopustil útočného faulu.
     
    6
    Michael Krmenčík chtěl vzít situaci na sebe, ale o míč hodně rychle přišel. Antverpy vyrazily kupředu, z levé strany centroval Geoffry Hairemans, ale Hruška míč zkušeně zachytil.
     
    7
    Poprvé se Západočeši dostali na úroveň velkého vápna soupeře, chtěli něco vymyslet na levé straně. Kopic už rozjížděl akci s Limberským, ale byl přistižen v ofsajdu.
     
    8
    Lior Refaelov si nabíhá z pozici podhrotového záložníka často za obranu Plzně, nyní celou situaci parádně zvládl Brabec. I následnou akci Viktoria ubránila s přehledem.
     
    9
    Joel Kayamba poprvé ukázal své rychlé nohy, prokličkoval se až do vápna, následný centr či střela skončila na boční síti hostujícího týmu.
     
    10
    Krmečník se už už chystal zakončit, ale před ním dobře zapracovala obrana hostí. Viktoriáni jsou i nadále u míče na útočné polovině.
     
    11
    Kombinace Plzně nakonec končí v území mimo hrací plochu, od své brány bude rozehrávat gólman Sinan Bolat.
     
    12
    Další akce Antverp končí ofsajdem, vzrušení z celé příležitosti je tak zbytečné. Hosté se často pohybují na hranici za obranou Plzně, které zatím pracuje dobře.
     
    13
    Velká škoda pro domácí tým. Jan Kopic se proháčkoval do pěkné pozici, nakonec ale stopery hostí nepropálil. Viktoria alespoň získala rohový kop.
     
    13
    Po něm obrana Antverp odvrátila míč na další roh, tentokrát z druhé strany.
     
    14
    Patrik Hrošovský po ťukesu s Hořavou centroval do vápna, tam se ale Západočeši dopustili útočného faulu. Hosté tlak Plzně přežili.
     
    15
    Kalvach agresivně napadal postup hostujícího týmu, i on se dle sudího dopustil faulu. Z následné akce hosté nic nevymysleli, dopředu rychle mířila Plzeň, ale o míč ihned přišla.
     
    17
    Belgický tým je posledních několik desítek sekund u míče. První střelu Antverp si připsal Buta, kterého vychytal Hruška.
     
    18
    Západočeši se vrátili k balonu, zatím ho mají ve své správě domácí stopeři.
     
    18
    Kayamba skončil na zemi, po tvrdém faulu na něj vidí žlutou kartu Simen Jukleröd (ANY).
     
    19
    O rozehrávku standardní situaci se postarali tři domácí fotbalisté, kteří ale nakonec nedokázali poslat míč do vápna. Povedlo se to až na druhý pokus, ale Michael Krmenčík o balon přišel.
     
    21
    Velká mela před bránou Antverp! Sinan Bolat neudržel centr Kayamby, Krmenčík nedokázal ale míč dorazit, po něm se ke střele neprobojoval ani Kopic. Nakonec to zkoušel Hořava, ten však trefil pouze hráče před sebou.
    21. Velký závar v pokutovém území Antverp, hosté ale situaci nakonec ubránili
     
    22
    Na druhé straně si belgický tým zkusí zajímavý přímý kop.
     
    22
    Geoffry Hairemans poslal míč do vápna Plzně, domácí se ubránili. Poté ještě střílel v těžké pozici Abdoulaye Seck nad bránu.
     
    23
    Další ofsajd hostí, tentokrát se v něm ocitl Ivo Rodrigues. Rozehrává Aleš Hruška.
     
    24
    Michael Krmenčík dlouho kličkoval před vápnem hostí, ale svou akci nedotáhl až ke střele. Z další nadějné situace Plzně tak nakonec nic není, domácí jsou přesto aktivní.
     
    25
    Jan Kopic dnes bohužel už poněkolikáté nepřesně zpracoval míč, proto se do rychlého brejku mohou vydat Antverpy.
     
    26
    Viktoriáni však proti soupeři dobře a aktivně vystoupili, proto se tým z Belgie musel stáhnout hlouběji do pole. Poté už Plzeň míč vybojoval zcela na svou stranu.
     
    26
    Milan Havel se dostal k centru na své pravé straně, získal pro svůj tým alespoň autové vhazování.
     
    27
    Poté zkusil svou obvyklou šajtli David Limberský, na jeho dlouhý pas však Hrošovský nemohl dosáhnout.
     
    29
    Michael Krmenčík se řítil do dobré příležitosti, ale celou akci zbrzdil. Tak přihrál do druhé vlny na Hrošovského, leč i jeho střela byla nakonec zblokována hostující obranou.
     
    30
    Tentokrát chtěl Brabec rozhýbat pravou stranu Plzně, dlouhým pasem chtěl oslovit Havla, ale Sinan Bolat si pro balon instinktivně vyběhl.
     
    31
    A další akce končí v náručí hostujícího gólmana, tentokrát se svém centrem Kalvach.
     
    32
    Rohový kop pro Viktorii po centru Kopice. Domácí kotel cítí šanci a řádně žene své oblíbence do šance.
     
    32
    Jan Kopic se po rohu dostal do zakončení, ale ani tentokrát míč na bránu neletěl. Bude to však další roh Plzně.
     
    33
    Joel Kayamba je zatím v ráži, hostující hráči s ním mají plné nohy práce. Nyní ho k zemi sestřelil Simen Jukleröd už podruhé, může být rád, že nevyfasoval druhou žlutou.
     
    34
    Tak to bylo něco! David Limberský po centru od Hrošovského trefil míč z voleje v těžké pozici levačkou naprosto skvěle, nakonec trefil břevno. Antverpy přežily obrovskou šanci po fotbalové parádě.
    34. Parádní Limberského volej orazítkoval břevno
     
    35
    Viktoriáni mají nyní jasně více ze hry, jdou si za gólem. Momentálně na ně čeká další rohový kop.
     
    36
    Další závary před bránou belgického týmu. Centrovali Kayamba a Hrošovský, Michael Krmenčík se nakonec do zakončení znovu nedostal.
     
    37
    Akcím Plzně zatím chybí větší klid v závěrečné fázi. Krmenčík byl opět ubráněn, domácí nakonec balon udrželi na útočné polovině.
     
    38
    Velký zámek Viktorie ukončil až Seck, který obral Kayambu, ale aktivní Západočeši balon ihned získali znovu do své správy.
     
    39
    Antverpy se po delší době dostaly na útočnou polovinu. Jakub Brabec zahrál rukou u na levé straně, hosté mají k dispozici přímý kop.
     
    39
    David Limberský ale skvěle zapracoval směrem dozadu, Viktorka míří do bleskového brejku.
     
    40
    Míč skončil v sítí Antverp, ale gól rozhodně platit nebude, protože Michael Krmenčík byl rovněž nachytán v ofsajdové pozici.
     
    41
    Sinan Bolat chtěl dlouhým výkopem rozehrát rychlou akci svého týmu, jenže i Bolingi stál v ofsajdu. Viktoria se vrací k balonu.
     
    42
    Ale jen na chvíli, míč už znovu drží na kopačkách belgický tým. Ten přežil tlak Plzně a v posledních minutách už se opět snaží o aktivní hru.
     
    42
    Na zemi zůstal ležet jeden z hráčů hostí, hra je proto k nelibosti domácích fanoušků pozdržena.
     
    43
    Jonathan Bolingi už je ošetřován mimo hrací plochu, jede se dál.
     
    44
    David Limberský je dnes dosti aktivní směrem dopředu, poslal další centr šajtlí před bránu Antverp, ale gólman Bolat před Plzeňany balon ukradl do náručí.
     
    45
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Jonathan Bolingi, přichází Dieumerci Mbokani.
     
    45+1
    Nastavovat se v první půli budou ještě dvě minuty.
     
    45+1
    Jan Kopic skončil na zemi, Viktoria bude mít na konci poločasu k dispozici ještě jednu zajímavou standardku.
     
    45+2
    David Limberský střílel po přiťuknutí Hrošovského, ale mířil hodně nepřesně.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas dnešního odvetného zápasu mezi Plzní a Antverpami je za námi, gól zatím v Doosan Areně k vidění nebyl.

    V úvodu zápasu byli aktivnější hosté, Lior Refaelov se cpal do šancí, ale nemířil ani jednou přesně, případně byl přistižen v ofsajdu.

    Poté se hra vyrovnala, od nějaké 30. minuty byli o hodně aktivnější Plzeňané, kteří zatím dřou a makají, ale gól se jim vyhýbá. Nejblíže k němu měl David Limberský, ale jeho skvostná volej skončila nakonec na horní tyči.

    Druhý poločas začne přibližně v 21:02
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá půle začíná beze změn v sestavách oproti závěru první půle, kdy museli hosté nuceně střídat.
     
    47
    Zpoza hranice šestnáctky se dostal ke střele Faris Haroun, jeho přízemní pokus Hruška kryje.
     
    48
    Zajímavou souhru na levé straně předvedl Limberský a Kopic, jenže následná přihrávka byla jen k obráncům Antverp.
     
    48
    Obrana hostů nyní odhlavičkovala míč mimo šestnáctku, kde se k němu snažil dostat Krmenčík, ale pomohl si nedovoleně.
     
    49
    Po Hejdově dlouhém nákopu se za obranou zjevil osamocený Michael Krmenčík, jeho povedenou ránu Bolat dokázal vytěsnit nad branku!
    49. Krmenčík zkoušel štěstí ranou na zadní tyč, jenže na Bolata si nepřišel
     
    50
    Z velké dálky to zkusil Lukáš Kalvach, ale jeho pokus nebyl přesný.
     
    52
    Domácí jsou u míče, ale rozehrávka je poměrně zdlouhavá.
     
    54
    Joel Ngandu Kayamba se snažil projít na pravé straně hned přes dva hráče, ale nepodařilo se mu to. Plzeňský záložník je obranou Antverp poměrně střežen.
     
    55
    Joel Ngandu Kayamba nyní vybojoval faul na Refaelovi, bude tu standardní situace pro Viktorii.
     
    56
    Hrošovský poslal centr do pokutového území, kde prodloužil míč Hejda a Milan Havel se dostal k zakončení, ale trefuje pouze tyč!
    56. Havel ze dvou metrů napálil břevno
     
    57
    Geoffry Hairemans (ANY) vidí žlutou kartu, hostující tým přitvrdil a rozhodčí to trestá.
     
    58
    Brabec nyní hodně předržel balón a musel se hodně snažit, aby v souboji s Refaelovem o něj nepřišel.
     
    59
    Hořava se pokusil najít Krmenčíka, který však byl obsazen, ovšem míč se dostal ještě ke Kayambovi. Domácí záložník po několika rychlých krocích i centroval, ale hodně nepřesně.
     
    61
    Hosté se do útoku zase tolik nehrnou, ani nemají zatím moc důvodů.
     
    64
    Plzeň se snaží o kombinaci, ale proti zformované obraně Antverp to nejde, navíc finální přihrávky vůbec nevychází.
     
    65
    Hosté znovu velmi dobře brání, všichni hráči jsou zalezlí na třiceti metrech od branky.
     
    66
    Domácí to výborně vymysleli na pravé straně a Milan Havel se dostal k centru do pokutového území přesně do míst, kam si nabíhal Lukáš Kalvach. Plzeňský záložník míč netrefil ideálně a přestřelil branku!
    66. Kalvach ranou o zem přestřelil bránu
     
    67
    Hra se nám na chvíli přerušila, jelikož na trávníku zůstal v pozici ležmo gólman Sinan Bolat.
     
    69
    Už znovu pokračujeme ve hře a hosté o sobě dali také vědět směrem do útoku, ale Hruška nakonec moc práce neměl.
     
    71
    Tak tohle už je festival co lze neproměnit! Joel Ngandu Kayamba šel sám na branku Antverp, dokázal i přehodit gólmana, ale míč nakonec skončil jen na boční síti Bolatovy branky!
    71. Kayamba v samostatném úniku mířil těsně vedle
     
    72
    Hned vzápětí je tu roh na druhé straně.
     
    73
    Obrana Viktorie se dokázala ubránit a hned přišel i pokus o rychlý protiútok, jenže Kayamba si míč příliš předkopl.
     
    74
    Lukáš Kalvach (PLZ) dnes dohrál, na plac jde Tomáš Chorý, je tu hra na dva útočníky.
     
    75
    Trenér Vrba vsází nyní vše na jednu kartu a posiluje ofenzivní sílu.
     
    76
    Kombinace Plzně nyní začíná až od brankáře Hrušky.
     
    77
    Další plzeňskou možnost zastavuje ofsajd, který sice Krmenčík hned reklamoval, ale těsně za obranou Antverp byl.
     
    Dnešní utkání sleduje 9 717 diváků.
     
    78
    Ofsajd hned i na druhé straně, kde se sám objevil Dieumerci Mbokani, ale zakončení už bylo zbytečné.
     
    80
    Hruška se nyní vydal před vápno, aby získal míč před dotírajícím Mbokanim.
     
    80
    Plzeň má možnost zahrávat další standardní situaci.
     
    81
    Hrošovskému se rozehrávka nepovedla, když trefil jen bránící hráče.
     
    81
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňská naděje na podzim v Evropské lize žije! Chorého pokus vyboxoval Bolat pouze před sebe a po přihrávce Havla do prázdné branky se prosazuje MICHAEL KRMENČÍK!
    81. Michael KRMENČÍK - 1:0
     
    82
    Sinan Bolat (ANY) dostal po obdrženém gólu za protesty žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Ivo Rodrigues, přichází Didier Lamkel Zé.
     
    84
    Radost na druhé straně, ale je předčasná! Hosté dostali míč do branky po rychlém brejku, ale je máván ofsajd.
     
    85
    Chorý zvládl souboj u rohového praporku proti dvěma protihráčům a ještě získal roh.
     
    86
    Roh domácím příliš nevyšel a hned se tu rýsovala možnost na druhé straně, ale Antverpy se nakonec k zakončení nedostaly.
     
    87
    Plzni vlil gól novou krev do žil, ale tentokráte se Hořava nedokázal prosadit.
     
    88
    Mbokani sice upadl v souboji s Brabcem, ale míč mají domácí, protože o faul se nejednalo, ale byla z toho nakonec ruka hostujícího útočníka.
     
    89
    Další rohový kop pro Plzeň, který rozehrával Hořava, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    90
    Zajímavý centr hostů, který našel ve vápně číhajícího Mbokaniho. Ten se dostal k hlavičce, ale zamířil pouze do Hruškových rukavic.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Chorý se snažil prodloužit míč na Kayambu, ten ho však nestihl na hrací ploše.
     
    90+2
    Hosté se ještě v závěru snaží něco vymyslet, ale zatím bez úspěchu.
     
    90+3
    Ve výborné pozici se nyní ocitl Abdoulaye Seck, ale hlavou mířil mimo, navíc byl v ofsajdu.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Plzeňští fotbalisté měli ve druhém poločase řadu možností, ale gól ne a ne padnout. Nakonec se to změnilo v 81. minutě, kdy rozhodčí pustil atak na gólmana a domácí z toho vytěžili gól, konkrétně Michael Krmenčík. Hosté mnoho možností neměli, proto nás teď čeká prodloužení!
     
    Oba týmy se občerstvují u střídaček před prodloužením, které se bude hrát 2x15 minut a případně poté dojde na penaltový rozstřel.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Plzeňští hráči se dostali k centru do pokutového území, ale míč sebral do rukavic Sinan Bolat.
     
    93
    Domácí se snaží být aktivní i na začátku prodloužení. Do další příležitosti se dostal Hrošovský po přihrávce od Chorého, ale pálil nepřesně.
    93. Chorý připravil palebnou pozici pro Hrošovského, ten však minul
     
    94
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Geoffry Hairemans, přichází Amara Baby.
     
    95
    Viktoria se stále drží u míče, teď to zkouší domácí přes pravý kraj.
     
    96
    Joel Ngandu Kayamba odcentroval z pravé strany přímo na hlavu Tomáše Chorého, jenže ten míjí branku!
    96. Chorý v letu přestřelil svatyni Bolata
     
    97
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný závar Plzně nakonec končí gólem! Obrana hostů dokázala zastavit tři obrovské šance plzeňských hráčů, na tu další už však nestačila.Tomáš Chorý našel před brankou osamoceného MICHAELA KRMENČÍKA, který rozpoutal obrovskou euforii v Plzni!
    97. Michael KRMENČÍK - 2:0
     
    99
    Teď je řada na hostech, kteří nyní musí k postupu dát gól.
     
    100
    Žlutou kartu dostává Abdoulaye Seck (Royal Antverpy FC).
     
    101
    Abdoulaye Seck (ANY) dostal vzápětí druhou žlutou kartu za řeči, proto vidí i červenou! Plzeň dohraje zápas v přesilovce!
    101. Seck za protesty obdržel dvě žluté karty během pár vteřin
     
    102
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Ondřej Mihálik.
     
    103
    Hosté se i v deseti snaží útočit, dobrý centr na Mbokaniho odvrátil Limberský na roh.
     
    104
    Do zakončení se po rohu dostal Faris Haroun, ale střela mu nesedla a jen poslal míč do Hruškovy náruče.
     
    104
    Na druhé strany rychlý protiútok domácí nevyřešili dobře a Kopice zastavuje ofsajd.
     
    105
    Bolat musel z branky proti Mihálikovi a dokázal i s trochou štěstí uspět proti domácímu záložníkovi.
     
    105
    Nastavují se dvě minuty v prvním poločase prodloužení.
     
    105+1
    Plzeňskou šanci nyní zastavuje faul zhruba metr před pokutovým územím.
     
    105+2
    Pro hosty se teď rýsovala po ubráněné standardní situaci možnost brejku, ale nakonec bez úspěchu.
     
    105+2
    První prodloužení skončilo.
     
    První poločas prodloužení byl ve znamení domácí Viktorie, která byla aktivní a zaslouženě se domácí dočkali vstřelené branky! Po několika šancích za sebou se nakonec míč dostal znovu k Michaelu Krmenčíkovi, který rozjásal stadion ve Štruncových sadech. Hosté navíc budou hrát v deseti, když byl během okamžiku vyloučen za dvě žluté karty Seck.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Alexis De Sart, přichází Sander Coopman.
     
    107
    Joel Kayamba hraje v prodloužení fantasticky, nyní udržel míč pro svůj tým na útočné polovině.
     
    107
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Joel Ngandu Kayamba, přichází Adam Hloušek.
     
    108
    Antverpy drží míč na svých kopačkách, aktivně je napadal novic Hloušek, ale belgický tým se šikovně probojoval na útočnou polovinu.
     
    108
    Žlutou kartu dostává Ondřej Mihálik (FC Viktoria Plzeň).
     
    109
    Po tvrdém zákroku Mihálika zůstanou hosté okolo vápna Plzně, na Antverpy čeká standardní situace.
     
    110
    Plzeňané ošemetnou situaci nakonec zvládli a poslali míč do bezpečí. Sami se nyní snaží zaútočit.
     
    110
    Oba týmy tahají nohy, Tomáš Chorý po tvrdém zákroku skončil na zemi, takže se hra na moment přeruší. Poté domácí rozehrají přímý kop.
     
    111
    Tohle mohl být problém pro domácí tým, když na levé straně našlápl Amara Baby, Hrošovský ale akci Antverp zastavil.
     
    112
    Teď to ale bude ještě více nepříjemné pro svěřence Pavla Vrby, kousek do velkého vápna totiž belgický tým rozehraje standardní situaci.
     
    112
    Antverpy právě vstřelily branku!
    A obrovský problém je na světě, Antverpy i v oslabení střílí gól. DIEUMERCI MBOKANI se dostal k míči, který k němu propadl pod Hruškou, poté ho poslal neomylně do sítě. Viktoriáni musí dát ještě jeden gól, aby mohli myslet na postup.
    112. Dieumerci MBOKANI - 2:1
     
    113
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Havel, přichází Radim Řezník.
     
    115
    Belgický tým nikam spěchat nebude, nyní v lidu drží míč na polovině Plzně, a tak mu to i vyhovuje.
     
    116
    Pavel Vrba se zlobí, protože akce Plzně skončila jen kousek za polovinou hřiště. Viktoriáni jsou po inkasovaném gólu zaskočení, ale již míří dopředu.
     
    116
    Patrik Hrošovský centroval do vápna, ale před Hlouškem dobře zapracovala obrana hostí.
     
    117
    Žlutou kartu dostává Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň).
     
    117
    Žlutou kartu dostává Didier Lamkel Zé (Royal Antverpy FC).
     
    118
    Ne. Domácí se sice dostali do velkého vápna, ale nakonec z akce nic není, protože se Tomáš Chorý dopustil faulu.
     
    119
    Ondřej Mihálik se ze všech sil snažil udržet balon na pravé straně, ale obrana Antverp ho skvěle odstavila, míč se od domácího hráče odrazil do autu.
     
    119
    Rohový kop pro Viktorku.
     
    120
    Jakub Brabec se po centru od Tomáše Hořavy dostal k hlavičce, která nebyla úplně špatná, Sinan Bolat si však balon dobře našel.
     
    120+1
    Nastavovat se budou ještě další dvě minuty.
     
    120+1
    Dobrá příležitost pro centr, kterou měl nyní David Limberský, jeho pas však nakonec přelétl všechny týmové kolegy.
     
    120+2
    Ještě jeden rohový kop pro Plzeň.
     
    120+2
    Do vápna zamířil i Aleš Hruška, na malém vápně se vytvořila obrovská mela, ale gól domácí nevstřelili. Konec.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    Na západě České republiky je dobojováno, po Mladé Boleslavi a Spartě dnes ve třetím předkole Evropské ligy končí i Viktoria Plzeň, která doma sice vyhrála proti Antverpám 2:1, ale po konečném součtu postupuje dál belgický celek.

    Ten o postupu rozhodl ve druhém prodloužení, i když hrály Antverpy o deseti, dostaly se k zahrání standardní situace z hodně nadějné pozici, a ta nezůstala nevyužita. Po zaváhání domácí obrany doklepl míč do sítě Dieumerci Mbokani.

    Viktoria Plzeň už se poté k vážnějšímu ohrožení nedostala, letos tak v evropských pohárech končí.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 13:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 4:9. Fauly: 16:16.
     
    Děkujeme všem, kteří u našeho onlajnu vydrželi až do konce prodloužení, z Plzně přejeme krásný zbytek večera! (22:39:09)

    Jakub Vais

    Jan Picka

    Branky: 81. Krmenčík, 97. Krmenčík – 112. Mbokani

    Karty:   108. Mihálik (PLZ), 117. Hrošovský (PLZ) – 18. Jukleröd (ANY), 57. Hairemans (ANY), 82. Bolat (ANY), 100. Seck (ANY), 117. Lamkel Zé (ANY)   101. Seck (ANY)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 13:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 4:9. Fauly: 16:16.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel (113. Řezník), Hejda, Brabec, Limberský – Kalvach (74. Chorý), Hrošovský (C) – Kayamba (107. Hloušek), Hořava, J. Kopic – Krmenčík (102. Mihálik).
    Náhradníci: Kozáčik – Hloušek, Pernica, Řezník, Janošek, Mihálik, Chorý.

    Royal Antverpy: Bolat – Buta, Seck, Batubinsika, Jukleröd – Haroun (C), De Sart (106. Coopman) – Hairemans (94. Baby), Refaelov, Rodrigues (84. Lamkel Zé) – Bolingi (45. Mbokani).
    Náhradníci: Teunckens – De Laet, Lamkel Zé, Baby, Coopman, Nazaryna, Mbokani.

    Rozhodčí: Massa – Giallatini, Di Iorio

    Diváci: 9 717
    08.08.2019
    Antverpy - Plzeň 1:0

    Branky: 29. Rodrigues

    Karty:   10. Seck (ANY) – 32. Hrošovský (PLZ), 72. Limberský (PLZ)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 8:15.
    thejrc.org