Helsinki – Riga FC 2:2 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Feyenoord 1:1 (kon.) | Spartak – Thun 2:1 (kon.)
AIK Stockholm – Šeriff Tiraspol 1:1 (kon.) | BATE – FK Sarajevo 0:0 (kon.) | FK Sūduva – Maccabi Tel Aviv 2:1 (kon.)
Bnei Yehuda – Neftçi Baku 2:1 (kon.) | Zorja Luhansk – CSKA Sofia 1:0 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Partizan Bělehrad 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – FCSB 0:1 (kon.) | Apollon Limassol – Austria 3:1 (kon.) | Salihorsk – Turín 1:1 (kon.)
Zrinjski Mostar – Malmö 1:0 (kon.) | New Saints – Ludogorec 0:4 (kon.) | Trabzonspor – Sparta 2:1 (kon.)
Beer Ševa – Norrköping 3:1 (kon.) | Valletta – Astana 0:4 (kon.) | AEK Atény – Universitatea Craiova 1:1 (kon.)
Plzeň – Antverpy 2:1 (po pr.) | Frankfurt – Vaduz 1:0 (kon.) | Eindhoven – Haugesund 0:0 (kon.)
Gent – Larnaka 3:0 (kon.) | Alkmaar – Mariupol 4:0 (kon.) | Štrasburk – Lokomotiv Plovdiv 1:0 (kon.)
Aris Soluň – Molde 3:1 (po pr.) | Aberdeen – Rijeka 0:2 (kon.) | Rangers – Midtjylland 3:1 (kon.)
Wolverhampton – Pjunik 4:0 (kon.) | Braga – Brøndby 3:1 (kon.) | Espanyol – Luzern 3:0 (kon.)
konec
SC Braga
3:1 (2:0)
Brøndby IF
Čtvrtek 15.08.2019, 20:45 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Evropská liga (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 2:10. (22:37:18)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bragy, která svého soupeře porazila poměrem 3:1. Druhý poločas nebyla z hlediska atraktivity zrovna atraktivní, nicméně jsme se i přesto dočkali dalších dvou branek, přičemž tu první měli na svědomí domácí. V koncovce utkání se Brøndby snažilo nepříznivý výsledek alespoň zkorigovat, což se mu nakonec přeci jenom podařilo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Následně došlo k přenesení hry na levou stranu, kde se nacházel obránce Caju, který se ještě snažil oslovit kolegu Paulinha.
     
    90+1
    Braga se v koncovce utkání nikam nežene, naopak si pohrává s míčem na vlastní polovině, což jí v tuto chvíli maximálně vyhovuje.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem, kde by nějaká ta branka mohla klidně padnout.
     
    88
    Hostující brankář Schwabe opět obstaral odkop od své branky, který poslal na levou stranu hrací plochy, kde se ve vzdušném souboji prosadil Lindstrom.
     
    87
    Krátce před koncem utkání ještě jeden rohový kop pro hostující mužstvo.
    85. BJUR - 3:1
     
    85
    Brøndby právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tady máme kontaktní branku! Dánskému celku se podařilo s míčem přejít na útočnou polovinu, tam si do pokutového území seběhl střídající PETER BJUR, který přízemním zakončením propálil brankáře.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. O postupujícím do čtvrtého předkola je dávno rozhodnuto, hosté by rádi tento zápas zkorigovali.
     
    84
    Domácí hráči nikam nespěchají, navíc k tomu nemají jediný důvod. Esgaio proto držel míč na vlastní polovině, poté ho ale dalekonosně nakopl na Murila.
     
    83
    Mezitím to po pravém křídle zkoušel domácí Paulinho, který raději ještě vyprodukoval zpětnou nahrávku, která směřovala až na vlastní polovinu hřiště.
     
    82
    Nakonec se nehrálo něco málo kolem minuty, avšak Braga už nemůže střídat. Zároveň do konce zápasu zbývá deset minut, což není zrovna mnoho.
     
    81
    V současné době se nehraje, v bolestech totiž skončil na zemi jeden z domácích hráčů. Hlavní sudí tak hru raději přerušil, chvíli se hrát nebude.
     
    80
    Standardní situace nepřinesla nic nebezpečného, avšak poté fauloval Radošević. To vše znamená, že domácí budou zahrávat další volný kop.
     
    79
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, tentokráte z dílny hostujícího Borkeeieta, který kousek od pokutového území sáhl k faulu.
     
    74
    Nakonec se jako poslední dotkl balónu hostující Radošević, vhazovat tak mohli domácí hráči. Caju si vybral Palhinha, který pro změnu uklidnil hru.
     
    73
    Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Simon Hedlund, přichází Peter Bjur.
     
    73
    Brøndby je v posledních minutách výrazně aktivnějším celkem. V tuto chvíli si vyzkoušelo další rohový kop, který za sebe dokázal prodloužit jeden z protihráčů.
     
    72
    Posléze se ještě k dorážce z dobré pozice dostal Hedlund, avšak jeho zakončení směřovalo vedle branky. Braga přečkala hodně kritický moment.
     
    71
    I k tomu druhému se nakonec postavil Fisker, jenž velice přesně našel hlavu Hermannssona, jehož zakončení dokázal domácí brankář zneškodnit.
     
    70
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Pablo, přichází Tormena.
     
    69
    Nakonec se k rozehrávce rohového kopu postavil střídající Fisker, který na hranici malého vápna našel pouze protihráče, jenž odvracel za cenu dalšího rohu.
     
    68
    Brondby to bude mít s postupem hodně složité, avšak už před třetí brankou byly šance na postup hodně malé. Dánský celek se ale rozhodně nevzdává.
     
    67
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází Trincao.
    66. PAULINHO - 3:0
     
    66
    Braga právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do tříbrankového vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil domácí Eduardo, s jehož zakončením si hostující brankář fantasticky poradil, avšak na následnou dorážku od PAULINHA už byl krátký.
     
    65
    Eduardo (SC Braga) neproměňuje pokutový kop.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Simon Hedlund (Brøndby IF).
    65. Penaltový zákrok.
     
    65
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Braga i nadále vede o dvě branky, průběh druhého poločasu se zatím nese v hodně poklidném duchu.
     
    64
    V krátkém časovém sledu se k míči dostal hostující brankář Schwabe, který mohl odkopávat od své branky, přičemž balón poslal daleko do bezpečí.
     
    59
    Portugalský celek tentokráte operoval na vlastní polovině. Nakonec to dlouhým pasem zkoušel Pablo, který u šestnáctky našel pouze hlavu soupeře.
     
    58
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází André Horta, přichází Xadas Bruno.
     
    58
    Hra se celkem rychle přemístila na polovinu hostujícího celku. Tam si o přihrávku řekl domácí Murilo, avšak před ním se povedlo zasáhnout Jungovi.
     
    57
    Hrací předmět se opět snesl pouze ven z hrací plochy. Tentokráte z pravé strany vhazoval Esgaio, který dalekonosným hodem oslovil volného Novaise.
     
    56
    Následovala standardní situace, avšak daleko od branky portugalského celku. Nakonec to obránce Hermannsson přeci jenom zkusil dalekonosným nákopem.
     
    55
    O provedení se nakonec postaral obránce Caju, který si počkal na náběh svého kolegy Murila, jenž byl posléze v souboji velice pozdě, což přineslo faul.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Caju (SC Braga).
     
    53
    K míči se dostal hostující brankář Schwabe, který raději roztáhl hru na pravou stranu, kde se Gammelbymu nepodařilo vybojovat ani autové vhazování.
     
    52
    Málem to bylo o tři branky! Brøndby opět propadlo při bránění útočné akce soupeře, do zakončení se tak dostal Paulinho, který trestuhodně minul branku.
     
    51
    Na opačné straně pro změnu zahrozil domácí Paulinho, který vůbec netrefil branku. Brankář Schwabe tak při tomto pokusu nemusel vůbec zasahovat.
     
    50
    Navíc se do palebné pozice dostal hostující Radošević, který to nemyslel vůbec špatně, avšak jeho projektil se nakonec snesl vysoko nad branku.
     
    49
    Před malým momentem se do akce dostal také hlavní sudí, který si velice pozorně všiml nedovoleného zákroku, o který se postaral Hedlund.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nákop k pokutovému území, kde se nacházel pouze domácí Viana, který v poklidu zasáhl.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří v tuto chvíli vedou už o dvě branky.
     
    46
    Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Kamil Wilczek, přichází Ante Erceg.
    Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Dominik Kaiser, přichází Kasper Fisker Jensen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dva přesné zásahy, o které se postarala domácí Braga. Sledovali jsme ale celkem vyrovnanou podívanou, přičemž několikrát zahrozil také hostující celek, který si ani jednou na brankáře Matheuse nedokázal přijít. Druhý poločas by měl být pro Bragu pouhá formalita.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Kaiser se dostal do přehuštěného prostoru, načež raději vyprodukoval zpětnou nahrávku až na kolegu Junga.
     
    43
    Prvně jmenovaný se poté dostal až k hranici pokutového území Murilo, který se snažil procpat vzdušnou nabídku do malého vápna, což mu nakonec nevyšlo.
     
    42
    Nakonec obránce Pablo úspěšným způsobem přenesl hru k postranní lajně, kde se nacházel kolega Caju. K němu se bleskovým způsobem dostal Gammelby.
    41. André HORTA - 2:0
     
    41
    Braga právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového vedení! Nejprve jsme sledovali centr z levé strany, se kterým si poradila obrana soupeře. Posléze se ale míče chopil ANDRÉ HORTA, jehož střelecký pokus směřoval mimo dosah brankáře.
     
    40
    Novais se protlačil středem hrací plochy, kde ještě pro změnu spolupracoval s vedle stojícím Hortou. Braga to zkouší velice trpělivou rozehrávkou na vlastní polovině.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Tobias Borchgrevink Borkeeiet (Brøndby IF).
     
    34
    Další velice nebezpečné zakončení nakonec proletělo vedle domácí branky, Matheus se tak za míčem pouze ohlédl. Nyní budeme sledovat odkop od branky.
     
    33
    V posledních minutách je mnohem aktivnějším celkem ten hostující. S rozehrávkou vypomohl také brankář Schwabe, jenž si počkal na podporu spoluhráčů.
     
    32
    U postranní lajny si obrannou povinnost splnil domácí Caju, který raději poslal míč ven z hrací plochy, což znamená další autové vhazování pro soupeře.
     
    31
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Horta, avšak soupeř se rozhodl standardní situaci rozehrát velice rychlým způsobem.
     
    30
    Portugalský celek se snažil založit po pravém křídle, přičemž Esgaio hledal v pokutovém území své spoluhráče, avšak ani jeden z nich se do zakončení nedostal.
     
    29
    Avšak ta k ničemu nevedla, dalekonosný pas totiž směřoval daleko mimo dosah forvarda Wilczeka, naopak se k hracímu předmětu dostal obránce Pablo.
     
    28
    Na útočné polovině se do kombinace svého celku zapojil domácí Novais, který poté přišel o balón proti Kaiserovi. Hosté se snaží založit protiakci.
     
    27
    Brondby si nakonec vyzkoušelo další rohový kop, avšak ten se snesl přímo do moci brankáře Matheuse. Domácí brankář opět vyhazoval na levou stranu.
     
    26
    Pravý obránce Esgaio se nakonec daleko podél autové čáry nedostal, včas ho totiž dokázal dostoupit hostující Jung, který navíc zasáhl čistým způsobem.
     
    25
    Matheus si přeci jenom připsal první zákrok, avšak zakončení se sneslo pouze doprostřed branky. Posléze jsme sledovali vyhození míče do strany.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím přinesla jedinou branku. Ve vedení je domácí Braga, která je zatím aktivnějším celkem.
    19. PALHINHA - 1:0
     
    19
    Braga právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Obrovskou hrubici udělal hostující brankář Schwabe, jenž rozehrávkou našel pouze napadajícího JOAA PALHINHA, který se poté dostal až do pokutového území, odkud zamířil velice přesně.
     
    18
    Přihrávka podél autové čáry nakonec našla naběhnuvšího Paulinha, kterému se podařilo dostat až před brankáře Schwabeho, jenž opět zasáhl.
     
    17
    Následně se k provedení autového vhazování postavil domácí Caju, kterému se pod sebou podařilo najít Palhinha, jenž narazil do jednoho z protihráčů.
     
    16
    Po delší době se na útočnou polovinu dostala také Braga, avšak tu nakonec zradila zbytečná nepřesnost, která se snesla až do moci brankáře Schwabeho.
     
    15
    U rohového praporku se ještě dostal k balónu hostující Hedlund, který si počkal na náběh Gammelbyho, kterému se nepodařilo otřít míč o nohu soupeře.
     
    14
    Jenomže soupeř se velice rychlým způsobem dostal zpět. Vzdušnou nabídku nakonec musel odvracet Pablo, jenž padající předmět odehrál do zámezí.
     
    13
    Do vzduchu se dostal také domácí brankář Matheus, který stáhl padající míč ze vzdušného prostoru a poté ho nekompromisním způsobem poslal do bezpečí.
     
    12
    O rozehrávku z pravé strany se nakonec postaral Hedlund, jenž kroutil centr směrem do malého vápna, kde nakonec zasahoval velice pozorný Viana.
     
    11
    Braga nakonec zahrávala dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, avšak ani jeden z nich nepřinesl vážnější nebezpečí. To samé si vyzkouší také soupeř.
     
    10
    Domácí se přeci jenom dostali k pokutovému území, kde to vzdušnou nabídkou zkoušel Caju, jenž v šestnáctce soupeře našel pouze hlavu Arajuuriho.
     
    9
    Následoval nedovolený zákrok v podání napadajícího Lindstroma, který poslal k zemi domácího Pabla. Braga tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    8
    K postranní lajně si seběhl hostující Gammelby, který se poté snažil odcentrovat do pokutového území, avšak nakonec narazil do protihráče.
     
    7
    Posléze se k hracímu předmětu dostal také hostující Borkeeiet, který přenášel hru na pravou stranu, kde si o přihrávku řekl jeho kolega Gammelby.
     
    6
    Radošević nemohl najít nikoho ze svých spoluhráčů, nakonec se rozhodl vyprodukovat zpětnou nahrávku, jenž směřovala do moci brankáře Schwabeho.
     
    5
    Autové vhazování si vyzkoušel také domácí Esgaio, který vhazoval z útočné poloviny. Provedení trvalo celkem dlouhou dobu, nakonec zamířilo na nohu Horty.
     
    4
    Posléze se míč snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Brondby. K rozehrávce se postavil Gammelby, který si vybral kolegu Kaisera.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se k míči dostal domácí Matheus, který na jistotu rozehrál do strany na volného Caja, jenž nepřesně prodlužoval na spoluhráče.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Matheus – Esgaio, Pablo, Viana, Caju – A. Horta, Novais, Palhinha – Eduardo (C), Paulinho, Murilo
    Náhradníci: Eduardo – Fransergio, Hassan, R. Horta, Tormena, Trincao, Xadas

    Brøndby IF: Schwabe – Gammelby, Hermansson, Arajuuri, Jung – Borkeeiet, Kaiser, Radošević – Hedlund, Wilczek (C), Lindstrom
    Náhradníci: Tornes – Bjur, Erceg, Fisker, Frendrup, Skipper, Mensah.
     
    Brøndby IF

    Na opačné straně stojí dánské Brøndby, které rovněž má domácí soutěž v plném proudu. Dánská nejvyšší soutěž měla na programu už páté kolo, navíc fotbalisté Brøndby se v současné době nacházejí na třetí pozici. Dánský celek dohromady získal deset bodů, přičemž se mu podařilo zvítězit ve třech případech, přičemž ve čtvrtém kole poprvé prohrál, bylo tomu tak v souboji s Horsensem, který celkem překvapivě vyhrál výsledkem 2:1. I tak má zatím Brøndby nejlepší útok celé soutěže, na druhou stranu obrana inkasovala celkem dost branek, což není zas tak dobrá vizitka.
     
    SC Braga

    Fotbalisté Bragy mají za sebou první kolo své domácí soutěže, které se jim povedlo na jedničku. Braga na vlastní půdě přivítala Moreirense, přičemž tento duel nabídl hned čtyři přesné zásahy, přičemž o tři z nich se postarala právě Braga. Portugalský celek si navíc naplánoval hned osm přípravných zápasů, ve kterých se mu celkem dařilo. Hned čtyři zápasy totiž přinesly vítězství, v dalších třech případech jsme sledovali nerozhodný výsledek. Navíc pouze jedno utkání přineslo porážku, bylo tomu tak v souboji proti francouzskému Lille, které nakonec zvítězilo poměrem 2:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Evropská má na programu odvetné zápasy třetího předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi SC Braga a Brøndby IF.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 19. Palhinha, 41. André Horta, 66. Paulinho – 85. Bjur

    Karty:   54. Caju (BRG) – 35. Borkeeiet (BRY), 65. Hedlund (BRY)

    Neproměněná penalta: 65. Eduardo (BRG), brankář Schwabe zneškodnil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 2:10.
    SC Braga: Matheus – Esgaio, Pablo (70. Tormena), Viana, Caju – A. Horta (58. Xadas), Novais, Palhinha – Eduardo (C) (67. Trincao), Paulinho, Murilo
    Náhradníci: Eduardo – Fransergio, Hassan, R. Horta, Tormena, Trincao, Xadas

    Brøndby IF: Schwabe – Gammelby, Hermansson, Arajuuri, Jung – Borkeeiet, Kaiser (46. Fisker), Radošević – Hedlund (73. Bjur), Wilczek (C) (46. Erceg), Lindstrom
    Náhradníci: Tornes – Bjur, Erceg, Fisker, Frendrup, Skipper, Mensah

    Rozhodčí: Jeskov – Mosjakin, Jeremin (všichni Rusko)
    08.08.2019
    Brøndby - Braga 2:4

    Branky: 15. Kaiser, 50. Kaiser – 18. Paulinho, 20. A. Horta, 90+2. R. Horta, 90+5. Hermansson (vla.)

    Karty:   76. Kaiser (BRY) – 38. Horta (BRG), 55. Bruno Viana (BRG)

    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:8.
    thejrc.org