Havířov – Vsetín 2:1 (4:1 po s.n.) | Ústí n/L – Letňany 13:1 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
13:1 (4:1, 4:0, 5:0)
HC Letci Letňany
Pátek 16.08.2019, 17:30 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek pátečního večera. (20:02:45)
     
    Třetí třetina se prakticky nelišila od těch dvou předcházejících. Slovan byl i v ní nadále střelecky aktivní a dokázal do branky Letňan poslat dalších pět branek. Díky tomu ústecký tým ovládl celé utkání a připsal si již druhou vysokou výhru v letní přípravě. Nadále tak i zůstává stoprocentní.
     
    Konec zápasu.
     
    59:04
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ještě v samotném závěru ale domácí upravují vedení! Po převzetí si puku rychle na branku zamířil ADAM JANOUŠEK, čímž zřejmě uzavřel gólový účet svého týmu. Asistence: Tomáš Čermák.
     
    58:52
    U kotouče je stále pražský celek. Ten se tentokrát snaží vyjet od vlasní branky.
     
    58:10
    V posledních chvílích nabrala hra Letňan na obrátkách! Pražané se snaží ještě o kontaktní trefu, ta však přes ústeckou obranu nepřichází.
     
    57:33
    Hosté v plném počtu.
     
    56:00
    Letňanští se marně snaží o vysvobození z vlastního obranného pásma. Přesto se jim nakonec povedlo tlak na svou branku zmírnit, byť za cenu ztráty kotouče. Ten se určitou finesou pokoušel obloukem vrátit zpět Šešina. Puk ale nabral vysoký úhel a neletěl příliš daleko.
     
    55:33
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Zedek – 2 min., držení).
     
    54:36
    Po úspěšně zvládnutém oslabení se Slovan opět vydal na útočnou výpravu. Z té ale nyní nic nevytěžil, naopak tlak Letňan v přesilovce hosty trochu nabudil k protiakci a následném usazení se v prostoru před Volkem.
     
    53:11
    Domácí v plném počtu.
     
    51:11
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Pavel Gottfried – 2 min., faul kolenem).
     
    49:10
    Podél pravého mantinelu nahodil kotouč před branku Pavel Kušej. Díky tomu se k němu dostali po dlouhé době i Letci, kteří zkouší svou sílu v protiakcích na Volkeho.
     
    47:41
    O náznak výjezdu Letňan se pokusil Stránský. Ten byl ale již krátce za modrou zastaven Jáchymem Čermákem a Slovan tak nadále pokračoval ve svém tažení proti brance pražského týmu.
     
    46:36
    Hra pokračuje ve stále stejném schématu. Ústečtí se velmi rychle dostanou ke kotouči, se kterým se také dostanou do útočného pásma a kombinují. Pak už jen vyčkávají na vhodný moment, kdy kotouč padne do branky.
     
    45:51
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že gólová chuť Slovanu je k nezastavení! Do mezikruží si najel ERIK MAREŠ, který krásně přizvedl kotouč a umístil jej přesně do střední části letňanské svatyně. Asistence: Adam Janoušek, Tomáš Čermák.
     
    44:31
    Ústečtí ale nadále kombinují v útočném pásmu. Tentokrát si ale gólman Foust střelu od modré vyčíhal a dokázal také proti ní včas zasáhnout. Po následném vhazování se ale stejně dostali k puku domácí.
     
    43:56
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Gólové hody Slovanu pokračují i nadále! Tentokrát se o proměněnou střeleckou situace postaral JAKUB TOT a jeho úspěšný zásah z těsné hranice brankoviště. Asistence: Adam Janoušek, Tomáš Stuchlý.
     
    43:07
    Hra se stále drží před brankou pražského týmu. Slovan má také ve své moci kotouč a s ním se více či méně snaží zahrozit proti letňanské brance.
     
    41:09
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Meta číslo deset pokořena! Znovu po vhazování se do bleskové šance dostal TOMÁŠ ČERMÁK, který po souhře několika nahrávek velmi přesně poslal kotouč mezi tři tyče letňanské svatyně. Pavel Gottfried, Adam Janoušek.
     
    40:10
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    To byla hodně rychlá akce Slovanu! TOMÁŠ ČERMÁK se ihned po vhazování vydal střemhlav do útočného pásma a v chaosu před Foustem také zcela přesně umístil kotouč od letňanské branky. Asistence: Jakub Tot.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina se v mnoha ohledech podobala té první. S tím rozdílem, že tentokrát byli ve střeleckých příležitostech již téměř výhradně ústečtí hokejisté, kteří patrně čtyřmi dalšími trefami rozhodli zápas. Čeká nás ale ještě jedna třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:49
    Do Pejchalovy střely si celkem obětavě lehl Martin Štěpánek, který zabránil, aby puk prošel za Volkeho. Slovan tak mohl rozehrát směrem k opačné brance.
     
    37:38
    Velmi dlouho si Adam Janoušek zpracovával puk po křižné přihrávce od Tomáše Čermáka. Díky tomu si jej dokázal hokejkou vypíchnout Pejchal a následně i přenést hru na opačný konec hrací plochy.
     
    37:01
    O další střelu k pravé tyči se z těsné hranice brankoviště postaral Adam Janoušek. Tentokrát ale zůstal gólman Foust připravený a puk včas zachytil.
     
    36:20
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Naopak ke gólové trefě došlo na opačné straně! Přihrávku křižmo přes brankoviště od Tomáše Čermáka převzal JAKUB TOT, na něhož čekal už jen jediný úkol, a sice puk do branky dorazit. Svůj úkol splnil a Ústečané již vedou o sedm branek. Asistence: Tomáš Čermák, Samuel Hampl.
     
    34:54
    Exekuce trestného nájezdu se chopil Jelínek! Kotouč se snažil umístit do střední části branky, kam ale Volke včas umístil svou lapačku.
     
    34:54
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jaroslav Šešina – trestné střílení, hákování).
     
    33:54
    Už jistě viděl kotouč v brance Pavel Gottfried, který si zcela sám najížděl střední částí kluziště a z mezikruží se pokusil blafákem přelstít Fousta! Letňanský gólman se ovšem nachytat nenechal a střelu k pravé tyči vykryl.
     
    33:30
    Po dlouhé době se protáhl i Jakub Volke. I jemu se ale povedlo letňanskou střelu bez větších úhon chytit.
     
    32:29
    Ústečtí se ale brzy vrátili do prostoru před brankou Letců, ke které se z mnoha stran snaží přibližovat.
     
    31:13
    Součkovi se podařilo vyhodit kotouč přes modrou čáru a uklidnit tak napětí před vlastní brankou. Nutno říci, že gólman Foust měl v této situaci několikrát namále, přesto ji dokázal přežít bez úhony.
     
    30:26
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Již šest gólů dělí oba dnešní soupeře. JAKUB TOT dlouho váhal, kam přesně by měl kotouč umístit, nakonec jej pod velkým úhlem uklidil k pravé tyči branky Letňan. Asistence: Tomáš Čermák, Tomáš Stuchlý
     
    29:51
    Snahu o dorážku v podání Pavla Kušeje celkem jistě zmrazil Foust, který kotouč zaklekl a ještě ho navíc přikryl svým tělem.
     
    27:51
    Po souboji v rohu ledové plochy u Volkeho se Slovan dostal do protiakce. Její zakončení měl na své holi Jan Macel, jehož našel Pavel Gottfried přesnou přihrávkou před brankoviště. Macelovi ale clonilo výhled několik hráčů Letňan, díky kterým si nedokázal přesně zpracovat puk, natož jej vystřelit.
     
    26:17
    U puku se drží hráči Letňan. Je ale pro ně problém si vyjet z obranné třetiny. Ještě před modrou čárou stojí celá ústecká pětka, která blokuje jakýkoliv náznak Letců o vyhození puku dopředu.
     
    25:38
    Letňanům se povedlo vyhodit kotouč na opačný konec kluziště a uvolnit tak napětí před vlastní brankou. Velmi brzy si ale k puku sjel Jaroslav Šešina, který se s ním také velmi rychle vrátil.
     
    24:42
    Hosté v plném počtu.
     
    24:42
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústečtí využívají přesilovku! Po mnoha přihrávkách v útočném prostoru se nakonec přesně rozmáchl JAKUB TOT, jehož střela mířila přímo do branky pražského celku. Asistence: Erik Mareš, Tomáš Čermák.
     
    23:52
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Kusý – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Souček.
     
    22:29
    Letňanům se povedlo vyvézt kotouč na opačný konec hřiště po souhře Lečbycha se Zrckem i vypálit. Zrcek ale svou tvrdou střelu nasměroval příliš vysoko, ta se tak pouze odrazila o ochranné plexisklo za ústeckou brankou.
     
    22:05
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Máme tu další gól Slovanu! Ve velmi rychlém pohybu kolem pravého mantinelu dokázal přesně uklidit kotouč k pravé tyči PAVEL GOTTFRIED. Asistence: Jan Macel.
     
    20:41
    Zde si ovšem počíná důrazně letňanská obrana. A to i proti Tomáši Čermákovi, který velmi dlouho kličkuje s kotoučem na holi, přesto se k samotnému vystřelení nemůže dostat.
     
    20:06
    S prvním kotoučem druhé třetiny se Ústečané vydali zprvu za vlastní branku, načež se ale velmi rychle přesunuli před Fousta.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla zpočátku hokej zcela na jednu branku, to se projevilo i na gólovém stavu, neboť Slovan rychle vedl 2:0. Po krátkém útlumu ve střední pasáži hry se gólová vřava rozjela zase až na konci třetiny. V té době se ovšem projevili střelecky i Letňanští, díky čemuž začne druhá perioda za stavu 4:1 pro domácí tým.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Z vhazování u vlastní branky ale Slovan velmi rychle vybruslil k Foustovi a tam se znovu snaží zahrozit.
     
    18:36
    V rohu kluziště po Volkeho levici probíhal dosti dlouho tuhý boj o puk. Celou situaci museli vyřešit až sudí přerušením hry po ztrátě kotouče z dosahu.
     
    18:00
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí tým opět navyšuje své vedení! PATRIK MATLOCH si najel do pravého kruhu, odkud pod velkým úhlem vyslal kotouč na branku Fousta, do které také zaplul. Asistence: Pavel Kušej.
     
    17:16
    Vysokým obloukem nahodil kotouč směrem na branku Jaroslav Šešina. Puk se ale odrazil o protihráče, stojícího celkem nedaleko od něj.
     
    16:29
    Letňany právě vstřelily branku!
    Gólová podívaná pokračuje tentokrát trefou na opačné straně. V mezikruží dostal povedenou přihrávku ŠIMŮNEK, který našel volnou skulinu mezi Volkeho betony a do ní přesně nasměroval kotouč. Asistence: Pejchal, Zedek.
     
    15:11
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A je tu třetí branka Slovanu v tomto utkání! V rámci samostatného průniku si ADAM JANOUŠEK převzal nakrátko odražený puk od hokejky Kroktora, s nímž se posléze vydal zcela sám na Fousta a neomylně natrefil prostor v pravém horním rohu letňanské branky. Asistence: Tomáš Čermák.
     
    13:56
    Po vyrovnaní početních sil je to paradoxně tým Letňan, který je aktivnější u puku. Letci se ovšem nemohou dostat k samotné střele, naopak hráči Slovanu je dokázali zblokovat v rohu ledové plochy.
     
    13:07
    Domácí v plném počtu.
     
    13:01
    V závěru oslabení to zkusil na Fousta křižmo od modré Jaroslav Šešina. Gólman Letňan ale jen stáhl betony a puk snadno vyrazil.
     
    12:25
    Chvíli na to se ale hra opět na malou chvíli dostala před Volkeho. Což se ovšem nelíbilo Adamu Janouškovi, a tak zvolil přímý nájezd podél mantinelu. Sudí ho ale zastavili díky jeho postavení mimo hru.
     
    11:21
    První přesilovka Letců dostala na malou chvíli hosty do útočné situace. Po jediné střele na Volkeho se ale rychle museli vrátit zpět a bránit prostor před vlastní brankou.
     
    11:07
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jan Macel – 2 min., hákování).
     
    09:43
    Hráči Slovanu vyjeli zpoza vlastní brány a znovu se dostali i k zakončení. Ovšem i tentokrát byl Foust proti Janouškovi obezřetný.
     
    08:30
    Do přečíslení proti čtyřem hráčům se vydal Tomáš Čermák. Řadou otoček si dokázal všechny čtyři obehrát a následně prověřit gólmana Fousta. Tomu ovšem vyražení této střely nečinilo téměř žádné potíže.
     
    07:23
    Hosté v plném počtu.
     
    07:04
    Pásmem se velmi tvrdě probil Pavel Gottfried. Dokonce po jeho střele lehce zazvonila tyč, přesto se do úspěšného zakončení nedostal.
     
    06:24
    Na útočném tlaku domácího týmu se ale stále nic nemění, byť se Slovan po střídání stáhl na vnější prostor útočné třetiny.
     
    05:40
    Ústečané se nebezpečně přibližují k letňanské brance a gólman Foust měl také po několika dorážkách Adama Janouška velmi na mále. Celou situaci ale nakonec dokázal zvládnout.
     
    05:23
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Pejchal – 2 min., podrážení).
     
    04:27
    Po boji o kotouč na modré se k němu dostali letňanští hokejisté. Ovšem ani ti se nedokázali probít hlouběji do volného prostoru, neboť krátce za protější modrou před Volkem si puk celkem snadno převzal Jaroslav Šešina.
     
    03:32
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Velmi rychle také dochází k druhé brance ústeckého týmu. Odraženého kotouče se zmocnil TOMÁŠ ČERMÁK, který neváhal ani nejmenší okamžik a rychle vymetl volný prostor u pravé tyče Foustovy branky. Asistence: Erik Mareš.
     
    02:08
    Ústečtí hráči jsou nadále u kotouče. Znovu si od vlastní branky vybruslili až na opačný konec hrací plochy, před Foustem ale odevzdali puk soupeři.
     
    01:02
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústečané jdou velmi rychle do vedení! Po samostatném úniku přes celou branku přesně zamířil kotouč do letňanské branky PAVEL GOTTFRIED. Asistence: Martin Štěpánek
     
    00:25
    První se puku chopili hráči Letňan, kteří se sice s ním vydali na krátký čas před Volkeho, leč tam o něj rychle přišli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Kmoch) – Mareš, Stuchlý, Šešina, Štěpánek, Polata, Jarábek, Tot, Čermák T., Janoušek, Gottfried, Macel, Matloch, Kušej, Hampl, Čermák J.

    HC Letci Letňany: Foust – Harant, Stránský, Kroktor, Šimůnek – Lečbych, Kusý, Končal, Souček, Pejchal, Jelínek, Zrcek.

    Rozhodčí: Dyršmíd – Janíček, Ptáček.
     
    Příprava juniorů Letňan je zatím na svém začátku. Do ní Letci vstoupili v jedenácti lidech, ovšem stále očekávají několik posil na hostování z extraligových klubů Sparty a Slavie. Kromě toho tvoří kostru týmu několik hráčů, kteří ještě před dvěma lety hráli v Letňanech dorosteneckou extraligou. Zápasovou přípravu zahájili Letci proti kladenským PZ, po zápasu s Ústím se utká s pražským konkurentem z Kobry.
     
    Pro ústecký tým se jedná o druhé přípravné utkání, navíc druhé s pražským klubem. Jako první se Ústečtí utkali s Hvězdou Praha, kterou na svém ledě porazili vysoko 8:3 po vydařené první a druhé třetině. Ta třetí již byla o něco vyrovnanější, po třech gólech v ní padlo na obou stranách.
     
    Zdravím vás u přípravného utkání juniorů na ústeckém zimním stadionu. Proti sobě nastoupí domácí HC Slovan Ústí nad Labem proti hostům HC Letci Letňany. Přeji vám příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 2. Gottfried (Štěpánek), 4. T.Čermák (Mareš), 16. Janoušek (T.Čermák), 18. Matloch (Kušej), 23. Gottfried (Macel), 25. Tot (Mareš, T.Čermák), 31. Tot (T.Čermák, Stuchlý), 37. Tot (T.Čermák, Hampl), 41. T.Čermák (Tot), 42. T.Čermák (Gottfried, Janoušek), 44. Tot (Janoušek, Stuchlý), 46. Mareš (Janoušek, T.Čermák), 60. Janoušek (T.Čermák) – 17. Šimůnek (Pejchal, Zedek)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Kmoch) – Mareš, Stuchlý, Šešina, Štěpánek, Polata, Jarábek, Tot, Čermák T., Janoušek, Gottfried, Macel, Matloch, Kušej, Hampl, Čermák J.
    HC Letci Letňany: Foust (Harant) – Stránský, Zedek, Kroktor, Šimůnek – Lečbych, Kusý, Končal, Souček, Pejchal, Jelínek, Zrcek.

    Rozhodčí: Dyršmíd – Janíček, Ptáček
    thejrc.org