Wolfsberger – Mattersburg 5:0 (kon.) | Linz – Swarovski Tirol 1:1 (kon.) | St. Pölten – Salzburg 0:6 (kon.)
konec
SKN St. Pölten
0:6 (0:2)
FC Red Bull Salzburg
Sobota 17.08.2019, 17:00 • NV Arena, Sankt Pölten • Rakouská Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. V rámci čtvrtého kola rakouské Tipico Bundesligy přivítají fotbalisté SKN St. Pölten hosty z FC Red Bull Salzburg. A my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme u toho.
     
    SKN St. Pölten

    Fotbalisté domácího St. Pöltenu jsou po třech kolech v tabulce na jedenáctém místě se ziskem dvou bodů. Jednou prohráli a dvakrát remizovali. Naposledy se zrodil nerozhodný výsledek 1:1 na hřišti Tirolu. Dnes by rádi před svými diváky brali jakékoli body, ovšem proti Salzburgu je tedy nečeká vůbec nic lehkého.
     
    FC Red Bull Salzburg

    To hosté ze Salzburgu jsou na tom mnohem lépe. Vyhřívají se prozatím na první příčce tabulky nejvyšší rakouské soutěže s plným bodovým ziskem. Získali tak devět bodů za tři výhry v úvodu nového ročníku Tipico Bundesligy. Naposledy na svém hřišti brali tříbodový zisk po výhře 5:2 nad týmem AC Wolfsberger. I dnes prahnou po bodech a v duelu budou favoritem. Uvidíme, zda tuto roli naplní.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát, Salzburg se třikrát radoval z vítězství a jednou se zrodil nerozhodný výsledek. Nad St. Pöltenem tak Salzburgští získali deset bodů z dvanácti možných. I dnes nás jistě čeká další zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Úvodní sestavy:

    SKN St. Pölten: Riegler (C) – Luan, Rasner, Meisl – Ingolitsch, Ambichl, Luxbacher, Haas – Ljubicic – Roope Riski, Balič.
    Náhradníci: Vollnhofer – Petrović, Schütz, Hofbauer, Davies, Gartler, Ouédraogo.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Junuzović, Ramalho, Onguéné, Ulmer – Kristensen, Bernede, Szoboszlai, Minamino – Hwang Hi-čchan, Häland.
    Náhradníci: Köhn – Vallci, Farkas, Mwepu, Ashimeru, Daka, S. Koïta.

    Rozhodčí: Muckenhammer – Kühr, Waldl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté jsou v úvodu utkání u míče a už se snaží dostat na polovinu svého soupeře.
     
    1
    Avšak hosté je o balon připravili a hned na to otáčejí velmi rychle hru.
     
    2
    Hostující Erling Häland dostal přihrávku do pokutového území, udělal ještě pár kroků navíc a poté zakončil. Avšak pouze těsně vedle branky domácího celku! Hosté tak ve druhé minutě byli u zrodu velké šance!
    2. Hälandova velká šance.
     
    4
    Domácí se znovu dostali do blízkosti branky Salzburgu, ale jejich zakončení nebylo přesné a skončilo mimo tři tyče.
     
    5
    Ulmer se vysunul a dostal se proti nabíhajícímu domácímu brankáři, jenže ten vše stihl a dostal se k míči dříve. Hned pak ho odkopl daleko od své branky.
     
    6
    Dominik Szoboszlai nyní poslal k zemi domácího hráče, když mu podkopl nohu a už ví, co se bude dít. Sudí totiž tasí první žlutou kartu zápasu.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Dominik Szoboszlai (FC Red Bull Salzburg).
     
    7
    Domácí se utrhli a po levé straně šel před velké vápno Daniel Luxbacher, jeho centr ale do pokutového území zásluhou hostující obrany nedolétl.
     
    8
    Hosté tak berou míč a okamžitě otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    9
    Daleko se ale nedostali, neboť kousek za polovinou hřiště byl faulován Takumi Minamino a Red Bull Salzburg bude zahrávat volný přímý kop.
     
    10
    Hosté ho zahráli nakrátko, poté se na levé straně dostal k hlavičce Luca Meisl, ovšem obrana St. Pöltenu byla na svém místě a balon včas odvrátila do bezpečí.
     
    11
    Další hráč napomenut žlutou kartou, a je to znovu hostující tým. Bernede si taktéž počínal velmi tvrdě a sudí nekompromisně trestá.
     
    12
    Domácí zastavili další akci soupeře a dostali míč do své moci. Postupně se jali k dalšímu útoku, ale nakonec se jim to nepovedlo. Hosté skvěle pokryli střed pole a nepustili hráče St. Pöltenu dále.
     
    13
    Další snaha domácích, ti se natlačili před velké vápno a poté střílel z jeho hranice Roope Riski, ale jeho pokus šel jen vedle hostující branky. Red Bull tak bude mít další odkop.
     
    14
    Takumi Minamino se uvolnil a po pravé straně prosprintoval na pravou stranu před velkým vápnem. Poté poslal centr, který však na levé straně nezpracoval jeho spoluhráč.
     
    15
    Velká šance také na domácí straně. Husein Balič si v pokutovém území zasekl míč a přehodil si ho na pravačkou a poté vyslal dělovku, kterou brankář hostů Stankovic vytěsnil robinsonádou na rohový kop!
    15. Baličovu ránu skvělým zákrokem zlikvidoval Stankovic.
     
    16
    Na velké šance je to tedy nerozhodně. Zatím jsme se úvodní branky nedočkali. Oba gólmani tak stále drží svá čistá konta.
     
    17
    Rohový kop zahrávali také hosté, ale poté se z této standardní situace nedokázali prosadit. Míč jen proskákal k obraně domácího St. Pöltenu.
     
    19
    Zlatko Junuzović byl faulován kousek před velkým vápnem a hosté budou zahrávat nebezpečný volný přímý kop.
     
    20
    Exekuce volného kopu se ujal sám Junuzović, ale poté jen branku soupeře překopl. Christoph Riegler tak bude mít k dispozici odkop od své branky.
     
    21
    Domácí zatím hrají s hosty celkem vyrovnanou partii. Po své velké šanci více ožili a nebojí se projít do dalších akcí. Ovšem hosté jsou v obraně většinou připraveni.
     
    23
    Takumi Minamino nevyslal zlou střelu, ale ta mířila přímo doprostřed brány, kde se o balon postarala obrana společně s domácím brankářem.
     
    24
    Na druhé straně se rodilo domácí přečíslení, Riski pak uvnitř vápna dostal přihrávku, kterou poslal přímo směrem k hostující brance. Stankovic však opět velmi dobře zakročil.
     
    25
    A je z toho rohový kop pro domácí celek.
     
    25
    Stankovic opět pozorný mezi třemi tyčemi a i z této situace vytěžil maximum. Nyní bude balon odkopávat daleko od své branky.
     
    26
    Minamino se skácel k zemi po nešetrném faulu domácího hráče. A žlutit se tak bude i na straně domácího St. Pöltenu.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Sandro Ingolitsch (SKN St. Pölten).
     
    27
    Junuzović dostal zpětnou přihrávku od Minamina a okamžitě pálil kousek před malým vápnem. Jeho pokus šel jen kousek vedle levé tyče z pohledu brankáře St. Pöltenu Rieglera.
     
    28
    Agilní Minamino znovu založil pěknou akci, po které přihrával balon do pokutového území, ale nenašel tam nikoho.
     
    28
    A stejný hráč do třetice. Nyní byl ale sudím napomenut, když zahodil míč po tom, co se mu nelíbil zákrok na jeho osobu. Zatím mu rozhodčí jen domluvil, ale příště už by to mohlo být za kartu.
     
    30
    Po třiceti minutách hry jsme se stále nedočkali první branky. Dvě velké šance na obou stranách ano. Sledujeme však pohledné utkání, které má rychlost a spád.
     
    30
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak jsem to asi přivolala a už se skóre mění. Po dlouhém nákopu od hostující branky sebral míč Hwang Hi-čchan a poslal ho nabíhajícímu ERLINGU HÄLANDOVI, který se prosmýkl mezi dvěma hráči St. Pöltenu a nekompromisně pak prostřelil domácího brankáře – 0:1. Hosté se tak ujímají vedení. Asistence: Hwang Hi-čchan.
    30. Erling HÄLAND - 0:1
     
    32
    Domácí se pokusili v další akci o vyrovnání, pokus Huseina Baliće ale skončil jen v moci pozorné hostující obrany.
     
    33
    Hráči Red Bullu znovu šli do další útočné akce, avšak tentokráte Minamino svůj pokus poslal úplně mimo domácí branku.
     
    34
    Nyní se chvíli hrát nebude. Domácí Luan padl k zemi s bolestivou grimasou po jednom ze soubojů o míč a bude potřeb jeho ošetření.
     
    35
    Už je ale v pořádku a hra může pokračovat zase dále.
     
    36
    Hwang Hi-čchan znovu ukázal svůj um. Nejprve se sám dostával do velkého vápna, pak ale na sebe navázal domácího Luana, který ho poslal k zemi.
     
    37
    Riski vyzkoušel pozornost Cicana Stankovice, na kterého vyslal nebezpečnou střelu. Ta ale končí pouze v jeho moci. Hostující gólman si tak znovu dobře poradil.
     
    38
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení. Dominik Szoboszlai krásně vysunul svého spoluhráče a HWANG HI-ČCHAN se pak dostal v podstatě do samostatného úniku. Brankáři domácích udělal blafák a poté z úhlu poslal míč do jeho branky – 0:2. Ač jeden z domácích chtěl inkasované brance zabránit, nepovedlo se mu to. Asistence: Dominik Szoboszlai.
    38. Hwang HI-ČCHAN - 0:2
     
    39
    Luan, který se před malou chvílí zranil, nakonec nebude moci pokračovat ve hře a domácí trenér tak musí sáhnout k nucenému střídání.
     
    40
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Luan, přichází René Gartler.
     
    42
    Je tu závěr prvního poločasu, hosté se nakonec dokázali dvakrát prosadit a jsou ve slibném vedení. Nyní mohli zakončit znovu, ale Minamino míč poslal pouze vedle.
     
    43
    Závar před brankou domácích. Nikdo z hostů však nedokázal prostrčit míč do branky St. Pöltenu. Hosté neustále útočí a předvádějí skvělou ofenzívní podívanou.
     
    44
    Riegler musel vyrazit další hostující střelu. Hráči St. Pöltenu byli nyní pod dalším tlakem, nakonec ho ale ustáli. A jdou hned směrem k hostující bráně.
     
    44
    Michael Ambichl bude dalším hráčem, který bude muset být ošetřen. Pokud by nemohl už zasáhnout do hry, musel by trenér domácích podruhé sáhnout k vynucenému vystřídání. Uvidíme, doufejme, že bude hráč domácích v pořádku. Nyní odkulhal za postranní čáru.
     
    45
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    45+1
    Minamino se dostal k balonu a poté s ním prosprintoval do pokutového území, kde vyslal střelu přímo na brankáře domácích. Riegler tak jeho pokus nadvakrát ukryl do svých rukavic.
     
    45+2
    Minamino chtěl přihrávat míč spoluhráči, poté ale fauloval domácího hráče a vyslechl si domluvu hlavního sudího. Dnes už podruhé. Určitě by si už měl dávat větší pozor.
     
    45+3
    Ještě je tu akce hráčů St. Pöltenu, ale ta byla hodně nepřesná. Hosté míč zachytili a velmi rychle se pokusili o přesun před Rieglera. Už to ale zřejmě nestihnou.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm jsme viděli pěknou fotbalovou podívanou, zejména hosté jsou hodně útočně laděni. Ve třicáté minutě otevřeli účet zápasu, když se prosadil Erling Häland. O osm minut později na jeho branku navázal Hwang Hi-čchan, který po pěkném blafáku domácímu brankáři zakončil přesně. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 18:05.
     
    Střely na branku: 2 – 5
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující brankář musel hned na začátku druhého poločasu zasáhnout proti přízemní střele Ljubicice, která směřovala k němu. Nyní bude mít odkop.
     
    47
    Domácí Rasner fauloval ostře protihráče a dostává žlutou kartu. Hosté tak budou zahrávat další standardní situaci v podobě volného kopu.
     
    48
    Ale v ní se hráči Salzburgu nedokázali prosadit a balon končí jen v moci brankáře Reiglera, jenž míč za malou chvilku odkopne daleko od svého zařízení.
     
    49
    Autové vhazování pro Salzburg a hosté tak zůstanou u míče i nadále. Mohou tak opět ohrozit domácí branku. Obrana s brankářem se tak musí mít zase na pozoru.
     
    50
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Nakonec to autové vhazování nebylo, někdo z domácích zahrál rukou a standardní situaci zahrál Salzburg. Na centr Junuzoviće si v pokutovém území naběhl ERLING HÄLAND a hlavou pak nedal domácímu brankáři šanci – 0:3. Je to jeho druhý gól v utkání. Asistence: Zlatko Junuzović.
    50. Erling HÄLAND - 0:3
     
    52
    S domácími to tedy v tuto chvíli nevypadá už dobře. Hosté hrají v absolutní pohodě a nepouštějí hráče St. Pöltenu do akcí.
     
    53
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak nyní klobouk dolů před Hälandem. Ten šel v tandemu se spoluhráčem a mohl sám zakončit a završit hattrick. Avšak nezištně přihrál na pravou stranu balon, který poté do odkryté brány poslal TAKUMI MINAMINO – 0:4. Asistence: Erlinga Häland.
    53. Takumi MINAMINO - 0:4
     
    54
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Martin Rasner, přichází Daniel Schütz.
     
    55
    Salzburg právě vstřelil branku!
    No a je to už o pět gólů. ANDREAS ULMER dostal přihrávku od Szoboszlaie a poté na levé straně uvnitř pokutového území zakončil přesně k tyči – 0:5. Asistence: Dominik Szoboszlai.
    55. Andreas ULMER - 0:5
     
    57
    Tak to se dějí věci v St. Pöltenu. Hosté se dostali do pětibrankového náskoku, poté domácí střídali a Schütz nepobyl na hřišti ani celé tři minuty. Tvrdě srazil k zemi Szoboszlaie a sudí tasí okamžitě červenou kartu!
     
    58
    Domácí tak budou dohrávat utkání o deseti hráčích.
     
    59
    Žlutou kartu dostává René Gartler (SKN St. Pölten).
     
    60
    Po další akci hostů zahrával Salzburg rohový kop a Minamino byl u další střely, kterou však poslal vedle. To ho ale vzhledem ke stavu, jaký na ukazateli skóre svítí, nemusí mrzet.
     
    62
    Hosté nadále produkují útočnou hru a baví se fotbalem. Domácí by se už asi velmi rádi viděli v kabině.
     
    62
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Erling Häland, přichází Sékou Koïta.
     
    64
    Dominik Szoboszlai mohl zasadit jesličky domácímu brankáři, který už měl roztažené nohy, nakonec ale hostující hráč přesně nezakončil.
     
    65
    Ulmer na levé straně dostal přihrávku od Junuzoviće, ale jeho následný pokus nešel mezi tři tyče.
     
    67
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Takumi Minamino, přichází Majeed Ashimeru.
     
    68
    Hosté zahrávali další rohový kop a po něm se v pokutovém území snažil zakončit Koïta, jeho případné brance ale předcházel ofsajd. Takže kdyby se prosadil, gól by stejně nemohl platit.
     
    69
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Nyní se to už ale povedlo a SÉKOU KOÏTA jako střídající hráč skóruje. V síti domácích se tak třepotá míč už pošesté. Hwang Hi-čchan mu prostrčil balon a ten poté špičkou kopačky poslal Koïta mezi tři tyče – 0:6. Asistence: Hwang Hi-čchan.
    69. Sékou KOÏTA - 0:6
     
    71
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Manuel Haas, přichází George Davies.
     
    72
    Domácí hráči nadále čelí tlaku soupeře, hosté jsou rozjetí a stále nemají dost. Neuvěřitelná ofenzívní podívaná hlavně z jejich strany.
     
    73
    Je před námi ještě určitě minimálně dvacet minut hrací doby a stát se ještě může cokoli. Troufám si ale napsat, že hosté o tři body nepřijdou. I teď se postupně dostávají do další útočné akce.
     
    74
    Dominik Szoboszlai pěkně zblízka zakončil po přihrávce od Rasmuse Nissena Kristensena, ale pohotový zákrok Christopha Rieglera zabránil sedmé brance Red Bullu.
     
    75
    Domácí si nemohou ani vydechnout, nejen, že se nedostanou prakticky na polovinu hostů, ale čelí dalším akcím Salzburgu, který nemá dost.
     
    76
    Další střídající hráč, Ashimeru, zakončoval u bližší tyče, ale míč mu spíše nesedl a k němu se pak dostal domácí brankář. Hned ho odkopl na opačnou stranu hřiště.
     
    77
    Rasmus Nissen Kristensen obešel dva obránce St. Pöltenu a poté vystřelil kousek před Rieglerem. I s touto střelou si brankář domácích poradil.
     
    77
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Antoine Bernede, přichází Albert Vallci.
     
    78
    Hwang Hi-čchan byl zase hodně vidět, pohrál si s míčem u velkého vápna a poté ho prostrčil na spoluhráče. Rasmus Nissen Kristensen na něj ale nedosáhl. Domácí si tak mohli znovu oddechnout.
     
    79
    Další útok se valil na obranu St. Pöltenu. Nakonec to ale domácí hráči ustáli a hosté z toho nevytěžili nic. Do útoku se tak nyní přemisťují hráči SKN.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Hosté mají stále velmi slibný náskok, o který už nemohou zajisté přijít.
     
    81
    Ashimeru unikal po pravé straně a z rohu velkého vápna pak poslal pozdrav na domácí branku, ale včas zasáhla obrana, která balon odvrátila do bezpečí.
     
    82
    Hosté se už pochopitelně příliš nikam neženou. Nemají důvod. Ale pasivita domácích jim dala balon a poté už se zase musela prezentovat obrana St. Pöltenu, která zakročila včas.
     
    83
    Balić unikal a poté se srazil s protihráčem. S bolestivou grimasou se tak ocitl na hrací ploše. Bude potřeba jeho ošetření.
     
    85
    Hra pokračuje dále, Balić je za postranní čárou. Vypadá to ale, že bude v pořádku.
     
    86
    Majeed Ashimeru dostal přihrávku na pravou stranu a jeho následná přízemní střela zaměstnala jen obranu St. Pöltenu. Ta okamžitě míč odkopává pryč.
     
    87
    Ulmer z levé strany mohl střílet, ale akci hostů vyšperkoval další přihrávkou do pokutového území, kde nabíhající Rasmus Nissen Kristensen balon minul. Jinak by z toho byla asi další velká šance Salzburgu.
     
    88
    Následuje odkop od domácí branky, kterého se ujme Christoph Riegler.
     
    89
    A další odkop od jeho brány, hosté už se nehrnou bezhlavě do zakončení a jejich předchozí akce skončila jen střelou do připraveného Rieglera.
     
    89
    Koïtova hlavička na pravé straně končí jen vedle levé tyče z pohledu Christophera Rieglera. Další odkop od jeho brány.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty.
     
    90+1
    Rohový kop z pravé strany zahrávají domácí hráči. Dokáží vsítit alespoň čestnou branku?
     
    90+1
    Ne. Míč se snesl do pokutového území, kde zakončil jeden z domácích a dostal míč znovu na roh. Tentokráte ho domácí zahrají z levé strany.
     
    90+2
    Ale ani nyní se nedočkali první branky. Následuje tak pouze odkop od Stankovicovy brány a hosté tak už zápas pouze a jen dohrávají.
     
    90+3
    Hosté zastavili rozjeté domácí hráče už ve středu hřiště a nyní s míčem operují před jejich brankou. Ashimeru hledal přihrávkou Junuzoviće, ale marně.
     
    90+4
    Ještě je tu jedna rozehrávka St. Pöltenu, ale už to bude poslední dotek míče. Hlavní sudí bere píšťalku a chystá se ukončit tento zápas.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ve druhém poločase přidali další čtyři branky a domácímu celku tak uštědřili pořádný debakl. Ofenzivní fotbal Red Bull předváděl takřka celé utkání a dokráčel tak v jasné pohodě ke třem bodům. Domácí St. Pölten tak na domácí půdě nezískal ani bod.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:11.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 165 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:54:25)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 30. Häland, 38. Hwang Hi-čchan, 50. Häland, 53. Minamino, 55. Ulmer, 69. S. Koïta

    Karty:   26. Ingolitsch (SPN), 47. Rasner (SPN), 59. Gartler (SPN) – 6. Szoboszlai (SLZ), 11. Bernede (SLZ)   57. Schütz (SPN)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:11.
    SKN St. Pölten: Riegler (C) – Luan (40. Gartler), Rasner (54. Schütz), Meisl – Ingolitsch, Ambichl, Luxbacher, Haas (71. Davies) – Ljubicic – Roope Riski, Balič.
    Náhradníci: Vollnhofer – Petrović, Schütz, Hofbauer, Davies, Gartler, Ouédraogo.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Junuzović, Ramalho, Onguéné, Ulmer – Kristensen, Bernede (77. Vallci), Szoboszlai, Minamino (67. Ashimeru) – Hwang Hi-čchan, Häland (62. S. Koïta).
    Náhradníci: Köhn – Vallci, Farkas, Mwepu, Ashimeru, Daka, S. Koïta.

    Rozhodčí: Muckenhammer – Kühr, Waldl

    Diváci: 4 165
    thejrc.org