W. Brémy – Düsseldorf 1:3 (kon.) | Dortmund – Augsburg 5:1 (kon.) | Freiburg – Mohuč 3:0 (kon.)
Leverkusen – Paderborn 3:2 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 0:0 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
2:1 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Sobota 17.08.2019, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu zápasy prvního kola, my budeme společně sledovat souboj mezi VfL Wolfsburg a 1. FC Kolín nad Rýnem.
     
    VfL Wolfsburg

    Fotbalisté Wolfsburgu dali zapomenout na nepovedenou sezonu, v té loňské se konečně opíraly o povedené výkony, které nakonec skončily sympatickým šestým místem, které znamená skupinovou fázi Evropské ligy. Vlci za celou sezonu prohráli pouze v jedenácti případech, navíc na skupinovou fázi Ligy mistrů jim scházely pouze tři body. Domácí celek tohoto zápasu vstoupil do letošního ročníku velice dobře, a sice zvládl první kolo domácího poháru. Wolfsburg změřil síly s Hallescherem, přičemž řádná hrací doba přinesla výsledek 3:3, avšak v prodloužení padly další dvě branky, o které se postaral právě bundesligový celek.
     
    1. FC Kolín nad Rýnem

    Na opačné straně se nachází Kolín nad Rýnem, který se do nejvyšší soutěže vrací po jednoleté odmlce. Kolín se tak musel smířit s pádem do nižší soutěže, což ho naopak motivovalo k následnému postupu. Hostující tým tohoto zápasu nakonec postoupil z první pozice, přičemž náskok na druhý Paderborn byl šestibodový. Kolín za celou sezonu prohrál v devíti případech, navíc si v posledních pěti duelech mohl dovolit hned třikrát prohrát. Také Kolín se mohl radoval z postupu do druhého kola domácího poháru, souboj proti Wehenu nakonec dospěl až do penaltového rozstřelu, ve kterém uspěl právě Kolín.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Knoche, Guilavogui (C), Brooks – William, X. Schlager, Arnold, Roussillon – Klaus, Weghorst, Joao Victor.
    Náhradníci: Pervan – Brekalo, Gerhardt, Malli, Mbabu, Uduokhai, Steffen, Nmecha, Rexhbecaj.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Meré, Czichos, Hector (C) – Höger, B. Verstraete – Schindler, Drexler, Kainz – Modeste.
    Náhradníci: Kessler – Bader, Bornauw, Risse, Koziello, Schirí, Sobiech, Terodde.

    Rozhodčí: Jablonski – Borsch, Thielert.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hostující kapitán Hector se celkem poklidným způsobem dostal na druhou stranu, avšak tam mu míč uskočil daleko od kopačky, čehož využil dotírající William.
     
    4
    Posléze to podél autové lajny zkoušel domácí křídelník Roussilon, který se snažil protáhnout kolem dvojice protihráčů, avšak Ehizibue se zaskočit nenechal.
     
    5
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným způsobem počínal domácí Schlager, který šel do vzdušného souboje hodně důrazně, což určitě pocítil také Modeste.
     
    6
    Do kombinace svého celku se také poprvé zapojil domácí brankář Casteels, který konstruktivně roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Brooks.
     
    7
    Weghorst si v pokutovém území dělal prostor ke střele, avšak patřičně důrazně zasáhl obránce Czichos, který ukopl hrací předmět až k postranní lajně.
     
    8
    Kolmice za obranu měla směřovat na Modesteho, avšak putovala do jiného prostoru. Akce Kolínu je tak u konce, Casteels bude moci rozehrávat od branky.
     
    9
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl domácí Schlager, kterému výrazně pomohl Czichos, jenž si výrazně řek o žlutou kartu, která zatím nepřišla.
     
    10
    Na pořadu dne tak byla standardní situace, která nakonec putovala na kopačku osamoceného Williama, jehož následný centr skončil v náruči brankáře.
     
    11
    Ve vzdušném souboji kraloval domácí zadák Guilavogui, který Modestemu nedal sebemenší šanci. Až poté si nedovoleně počínal jeden z hostujících hráčů.
     
    12
    Úvodní šance zápasu! Wolfsburg totiž chyboval u svého pokutového území, do zakončení zpoza šestnáctky se tak dostal Modeste, jenž mířil kousek vedle.
     
    13
    Na opačné straně hodně nebezpečně centroval do pokutového území obránce Hector. Do vzduchu se dostal Brooks, který pouze prodlužoval za svá záda.
     
    14
    Ehizibue si sbíhal na pravé křídlo, kam se také snášela dalekonosná nabídka v podání Kainze, avšak prvně jmenovanému nakonec míč uskočil do zámezí.
     
    15
    Na opačné straně jsme rovněž sledovali kolmici téměř přes celou délku hrací plochy, Roussilon se snažil najít Weghorsta, kterému přeci jenom něco chybělo.
     
    16
    Vracející se Kainz možná trochu zbytečně dohrál situaci na vlastní polovině, nevybíravým způsobem totiž poslal k zemi protihráče, z čehož vznikla standardka.
     
    16
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! William se totiž z pravé strany postaral o provedení dalekonosného autového vhazování, které v pokutovém území odvracel jeden z protihráčů. Jeho odhlavičkování si ale našel MAXIMILIAN ARNOLD, jehož rána z první zaplula přesně k tyči.
    16. Maximilian ARNOLD - 1:0
     
    17
    Na první branku tohoto zápasu jsme tak nemuseli dlouho čekat, do vedení se dostal favorit tohoto duelu. V tuto chvíli jsou tak na tahu hostující hráči.
     
    18
    Téměř ihned po rozehrávce si taktickým zákrokem pomohl domácí Schlager, který před zraky sudího fauloval Kainze, jenž sám rozehrál standardku.
     
    19
    Hrací předmět se i přesto dostal ven z hrací plochy, přičemž Roussilon vhazoval z levé strany. Následnou přetahovanou u středového kruhu lépe zvládl Verstraete.
     
    24
    Ehizibue byl u míče jako první, což přineslo hodně důrazný zákrok v podání Roussilona, který se za svůj faul omluvil. Kolín bude i přesto zahrávat volný kop.
     
    25
    Posléze jsme sledovali dalekonosný hod, který skončil na hrudi domácího Schlagera. Ten odvracel přímo na nohu Schindlera, kterému se rána nepovedla.
     
    26
    Casteels chyboval při rozehrávce, přičemž jeho přihrávku zachytil pozorný Kainz, jehož okamžitý centr do malého vápna v poklidu odvracel Guilavogui.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Marco Höger (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    27
    Ze střední vzdálenosti to přímo na branku zkoušel Schlager, jehož rána pravou nohou nebyla špatná, avšak směřovala přímo do náruče brankáře Horna. Na opačné straně kroutil střelu kousek vedle šibenice Drexler.
     
    28
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, ve kterých jsme se dočkali jediné branky. Ve vedení je Wolfsburg, který je favoritem tohoto zápasu.
     
    29
    Arnold se postaral o provedení standardní situace z levé strany, avšak ta zamířila na hlavu prvního protihráče, který odhlavičkoval míč ze šestnáctky.
     
    30
    Schindler se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, avšak se mu to nakonec nepodařilo. Místo toho budeme sledovat aut v podání domácího Brookse.
     
    31
    Czichos to pro změnu zkoušel nákopem k hranici pokutového území, kde zasahoval pozorný Brooks. Posléze si úspěšný zákrok připsal také Knoche.
     
    32
    Na útočnou polovinu zavítal Verstraete, který zničehonic skončil na zemi, avšak bez pomoci protihráče. Toho si byl vědom také sudí, který nechal pokračovat.
     
    33
    Kolín kombinoval na pravém křídle, přičemž v pokutovém území skončil na zemi Drexler, avšak dle sudího v tom nebyl zákrok domácího Guilavoguiho.
     
    34
    Opakovaný záběr ale jednoznačně kontakt potvrdil, logicky se tak měla konat penaltu. Hlavní sudí nechává opět pokračovat, což se hostům nelíbí.
     
    39
    Brooks si dával na rozehrávce ze své poloviny hodně záležet, avšak to mu naopak spíše uškodilo. Dalekonosné přenesení hry skončilo pouze u Czichose.
     
    40
    Křídelník Klaus tak dlouho bojoval o hrací předmět, až si nakonec vymodlil nedovolený zákrok. Provinil se hostující kapitán Hector, kterému se výrok sudí nelíbí.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem čtyř minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Nakonec Arnold zahrával další standardní situaci, kterou rozehrál na vedle stojícího Roussilona, jehož následný centr do pokutového území skončil u Merého.
     
    43
    Vlci se nyní usadili na útočné polovině, přičemž to dalším centrem zkoušel Schlager, jehož nabídku si v pokutovém území dokázal najít Drexler.
     
    44
    Koncovka prvního poločasu se skutečně blíží, Kolín je už delší dobu bez balónu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec dopadl lépe pro domácí celek, jenž se dostal k jediné brance, o kterou se postaral Arnold. Sledujeme ale celkem vyrovnanou podívanou, přičemž si také nováček soutěže vypracoval několik slibných šancí, avšak k vyrovnání to zatím nestačilo. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali velice přesnou nahrávku v podání Klause, který se na pravém křídle snažil oslovit Williama, jenž nakonec fauloval.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Dominick Drexler (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    50
    Na opačné straně se k centru do pokutového území dostal aktivní Ehizibue, jenž nakonec opět našel pouze kopačku soupeře, kterým tentokráte byl Brooks.
     
    51
    Arnold si i v tomto případě vyzkoušel standardní situaci, na kterou si u malého vápna naskakoval Weghorst, jehož prodloužení trefilo pouze protihráče.
     
    52
    Jenomže po jednom z předchozích soubojů skončil na zemi hostující Höger, kvůli kterému sudí přerušil hru. Na nic vážného to nevypadá, střídat se tak nemělo.
     
    53
    Klaus se snažil využít nepozornosti v hostující obraně, neohroženým způsobem se dostal až do palebné pozice, odkud prověřil brankáře Horna.
     
    54
    Horn mohl rozehrávat od své branky, přičemž rozehrával po zemi na volného Czichose. K míči se dostal také Ehizibue, jenž byl nedovoleně skolen k zemi.
     
    55
    Hodně prostoru měl na levém křídle Roussilon, který okamžitě posílal přízemní nahrávku do malého vápna, kam se v poklidu vrhl také brankář Horn.
     
    56
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Marco Höger, přichází Iljás Schirí.
     
    57
    Kostrbatá kombinace hostů nakonec putovala zpět na vlastní polovinu, kde se o rozehrávku staral talentovaný Meré, jenž nakonec přenesl hru křížem.
     
    58
    Taktický zákrok vyprodukoval hostující Drexler, který již se žlutou kartou fauloval aktivně hrajícího Schlagera. Vlci zřejmě opět rozehrají po zemi.
     
    59
    O provedení autového vhazování se postaral domácí William, který sice pod sebou našel volného Knocheho, avšak ten poslal míč zpět do zámezí.
     
    60
    Do volného prostoru si seběhl hostující Schindler, který poté přešel ke středu hrací plochy. Jeho následná nahrávka našla Hectora, jehož centr byl zablokován.
     
    60
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Schlager se čistým způsobem dostal k míči, se kterým postupoval směrem k pokutovému území, kde do vyložené šance vysunul WOUTA WEGHORSTA, jenž se protlačil až před brankáře, kterého překonal střelou k zadní tyči.
    60. Wout WEGHORST - 2:0
     
    61
    Na druhou branku tohoto zápasu jsme tak čekali přesně hodinu hry. Vlci se dostali do dvoubrankového vedení, což pro hosty značí hodně složitý úkol.
     
    62
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Dominick Drexler, přichází Simon Terodde.
     
    63
    Do hlavičkového souboje se dostával Kainz, který sice neuspěl, avšak protihráč odvracel míč za autovou lajnu. Následovat bude další autové vhazování.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím jsme se dočkali dvou branek. I po té druhé jsou domácí hráči častěji u hracího předmětu.
     
    69
    Horn se postaral o hodně prudký odkop, který doletěl až na druhou stranu hrací plochy. Modeste se ani v tomto případě nedokázal nikterak prosadit.
     
    70
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Darko Čurlinov.
     
    71
    Kolín se přeci jenom udržel na útočné polovině, kde to sám na sebe zkoušel vzít střídající Terodde, jehož průnik přeci jenom zastavil pozorný Knoche.
     
    72
    Poté do pokutového území přiletěl hodně vysoký centr, který si dokázal najít znuděný brankář Casteels, jenž posléze založil akci svého mužstva.
     
    73
    Čurlinov se okamžitě po svém příchodu na hrací plochu zapojil do akce svého celku. Manévr uvnitř pokutového území dokázal zablokovat Guilavogui.
     
    74
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jérôme Roussillon, přichází Renato Steffen.
     
    75
    Kolín rozehrál rohový kop cvičený signálem, který putoval na přední tyč. Tam se do hlavičky zkoušel protlačit Terodde, avšak ho přehlavičkoval William.
     
    76
    Z útočné poloviny rozehrával volný kop domácí William, který si nakonec na pravém křídle vybral Klause, jehož rychlé končetiny dokázal pohlídat soupeř.
     
    77
    Guilavogui až příliš uspěchal akci svého celku, přičemž výsledkem bylo ofsajdové postavení, ve kterém se zjevil Weghorst. Pomezní byl nyní velice pozorný.
     
    78
    Steffenova první nahrávka byla velice nepřesná, na vlastní polovině ji dokázal vystihnout dotírající Schirího, jenž ale poté rovněž nepřesně nahrával.
     
    79
    V krátkém časovém sledu přišel na řadu další nedovolený zákrok. Tentokráte se provinil domácí Santos, který je v tomto utkání hodně neviditelný.
     
    82
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Felix Klaus, přichází Josip Brekalo.
     
    84
    Horn i tentokráte rozehrával po zemi, přičemž mu přispěchal na pomoc Čurlinov. Kolín se snadným způsobem dostal na druhou stranu, Terodde trefil protihráče.
     
    85
    U postranní lajny si patřičně důrazně počínal domácí Brooks, který navíc svému celku vybojoval autové vhazování, o které se následně postaral Steffen.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Domácí Wolfsburg si celkem v poklidu hlídá dvoubrankové vedení, soupeř je navíc hodně neškodný.
     
    87
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Lucas Nmecha.
     
    87
    Padající míč se snášel ke Steffenovi, avšak toho zradilo zpracování neposedného předmětu. Ehizibue na nic nečekal a ihned obstaral další aut.
     
    88
    Poté se do zakončení tlačil Modeste, avšak nakonec míč vůbec nezasáhl. To naopak hrálo do karet Hectorovi, který z jedničky zamířil do náruče brankáře.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Kolín se dostává k náporu, na vyrovnání bude mít ještě nastavený čas.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Casteels si dával s rozehrávkou od své branky celkem dost načas, nakonec se rozhodl poslat míč daleko na druhou polovinu.
     
    90+1
    Brekalo se probíjel až k hranici pokutového území, kde si nakonec navedl míč na pravou nohu, která vyprodukovala střelu doprostřed branky.
     
    90+1
    Köln právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tady máme snížení! Jeden z domácích prodlužoval míč za sebe, kde se zjevil SIMON TERODDE, který uháněl sám na brankáře. Výsledkem bylo kostrbaté zakončení, jenž nakonec skončilo za Casteelsem.
    90+1. Simon TERODDE - 2:1
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Jorge Meré (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Wolfsburgu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Druhý poločas nám nenabídl zrovna atraktivní podívanou, naopak jsem viděli hodně vyrovnanou záležitost, přičemž se většinu času hrálo ve středu hrací plochy. I přesto se vlci dostali do dvoubrankového vedení, nicméně v první minutě nastaveného času soupeř alespoň snížil.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:17. (17:22:44)

    David Suchý

    Branky: 16. Arnold, 60. Weghorst (X. Schlager) – 90+1. Terodde

    Karty:   26. Höger (KLN), 49. Drexler (KLN), 90+2. Meré (KLN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:17.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Knoche, Guilavogui (C), Brooks – William, X. Schlager, Arnold, Roussillon (74. Steffen) – Klaus (82. Brekalo), Weghorst (87. Nmecha), Joao Victor.
    Náhradníci: Pervan – Brekalo, Gerhardt, Malli, Mbabu, Uduokhai, Steffen, Nmecha, Rexhbecaj.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Meré, Czichos, Hector (C) – Höger (56. Schirí), B. Verstraete – Schindler, Drexler (62. Terodde), Kainz (70. Čurlinov) – Modeste.
    Náhradníci: Kessler – Bader, Bornauw, Risse, Koziello, Schirí, Sobiech, Terodde, Čurlinov.

    Rozhodčí: Jablonski – Borsch, Thielert
    thejrc.org