Moreirense – Gil Vicente 3:0 (kon.) | Belenenses – Benfica 0:2 (kon.) | Porto – Setúbal 4:0 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
0:2 (0:0)
Benfica Lisabon
Sobota 17.08.2019, 20:00 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je druhé kolo portugalské nejvyšší soutěže a v jeho rámci se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy CF OS Belenenses a Benfica Lisabon.
     
    CF OS Belenenses

    Domácí fotbalisté z CF OS Belenenses jsou po prvním odehraném utkání na desátém místě s jedním bodem, který získali za remízu 0:0 v úvodním duelu na hřišti Portimonense. V uplynulém ročníku skončil tento celek na devátém místě a nemusel tak řešit žádné záchranářské starosti. Na tuto sezónu by tak rád navázal i v novém ročníku a určitě by se chtěl umístit ještě o nějaký ten stupínek výše. Uvidíme, zda se jim bude dařit a zda budou moci pomýšlet i na boje o pohárovou Evropu. Každopádně dnes doma je nečeká nic lehkého.
     
    Benfica Lisabon

    Do jejich teritoria totiž zavítá lisabonská Benfica, která je úřadujícím mistrem uplynulého ročníku portugalské Ligy Nos. A první je i po úvodním kole této prestižní soutěže. Na svém hřišti totiž smetla Ferreiru vysoko 5:0. Na venkovním hřišti tak hosté budou chtít získat další plný počet bodů a budou také favoritem. Zda tuto roli naplní, či domácí svého soka potrápí a uhrají nějaký ten bod, nám samozřejmě napoví až samotné utkání. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Jednou se z výhry radovalo Belenenses a jednou se zrodila remíza 2:2. Lepší bilanci tak mají domácí hráči a hosté se ji pokusí dnes překazit.
     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Koffi – Diogo Calila, G. Silva, Kau, F. Varela – Coelho, Santos – Ljujić, Lucca, Licá (C) – Kikas.
    Náhradníci: Mika – Akas, A. Sousa, Show, Faraj, Dieguinho, Velez.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – N. Tavares, Rúben Dias, F. Ferreira, Grimaldo – Pizzi (C), Samaris, F. Luís, R. Silva – Seferović, de Tomás.
    Náhradníci: Zlobin – Jardel, João Ferreira, Taarabt, Chiquinho, Vinícius, Caio.

    Rozhodčí: Fábio Veríssimo – Rui Teixeira, Pedro Martins.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou celků jsou už na hrací ploše a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Ještě probíhá oficiální focení, zápas tak začne s menším zpožděním.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První kombinace hostů nevyšla. Ti ale u balonu zůstanou a už s ním míří na polovinu svého soupeře.
     
    1
    Pizzi se uvolnil na levé straně a hned vyslal na domácí branku nebezpečnou střelu, kterou ale na poslední chvíli zastavila obrana domácího celku.
     
    2
    Pizzi znovu měl balon na své kopačce, ale tentokráte pokus na branku Hervého Koffiho nevyslal. Rázem tak Benfica přichází o míč a domácí jdou dopředu.
     
    3
    Zajímavá šance se zrodila na domácí straně. Uvnitř šestnáctky z voleje střílel Jonatan Lucca, jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel.
     
    4
    Domácí Lucca musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když nečistě zastavil unikajícího Rafu Silvu. Hned na to od hlavního sudího inkasuje první žlutou kartu utkání.
     
    5
    Hosté pak byli u míče a s ním se nedokázali dostat do zakončení před domácí brankou. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    6
    Gonçalo Silva rozehrál od vlastního brankáře domácí akci, ale poté Coelho míč příliš prudce poslal dále a nabíhající spoluhráč na něj vůbec nedosáhl.
     
    7
    Velký závar před brankou domácích. Seferović ani Pizzi však nedokázali dostat míč za brankovou čáru. Domácí hráči si tak museli nyní notně oddychnout.
     
    8
    Domácí ustáli tlak před svou brankou a poté zamířili na druhou stranu. Avšak ani jim se útok spíše nepovedl.
     
    9
    Nyní ale hráči Belenenses vybojovali rohový kop.
     
    9
    Avšak z této standardní situace nezapršelo a hosté nemuseli ani nijak zvlášť zasahovat. Míč se ale přeci jen dostal od kopačky jednoho z nich za čáru a rohový kop si domácí zopakují znovu.
     
    10
    Znovu z toho nic nebylo. Následuje tak pouze odkop od branky Benficy, který provede Odisseas Vlachodimos.
     
    11
    Domácí mohli jít dopředu, jenže hosté jim v tom zabránili a beci Belenenses tak poslali míč zpět dozadu. Jejich akce tak začíná znovu od začátku.
     
    11
    Tu ale příliš překombinovali a ztratili míč. U něho jsou tak zase hosté a vrací hru před branku domácího celku.
     
    12
    Mezitím se zranil jeden z domácích hráčů. Vypadá to na zranění ramene a do akce zřejmě budou muset nosítka. S domácím hráčem to nevypadá moc dobře.
     
    12
    Je to tak, domácí hráč opouští hrací plochu na nosítkách a na domácí straně se už rozcvičují hráči. Zřejmě bude muset domácí trenér sáhnout k nucenému střídání.
     
    13
    Hra pokračuje dále, domácí jsou ještě v deseti.
     
    14
    Tak nakonec je Eduardo Kau v pořádku a už se hlásí o návrat zpět do hry.
     
    15
    Rafa Silva se prodral skrze obranu domácích a pokračoval dále do útoku. Nakonec ho zastavila obrana Belenenses, která byla pozorná a nedopustila, aby hosté jakkoli ohrozili branku domácích.
     
    16
    Kikas ve skluzu chtěl zachytit míč před hostující brankou, ale nepovedlo se mu to. Rázem tak skončila slibně se rodící akce Belenenses.
     
    17
    Tempo hry mírně opadlo, zejména na hostující straně. Benfica tak v posledních chvílích nezahrozila před domácí brankou. Což hráčům Belenenses vůbec nemusí vadit.
     
    18
    Nyní už se ale hosté dostali do dvou šancí. Nejprve střílel z pravé strany Rafa Silva, jeho pokus zastavila obrana domácích. K odraženému míči se pak dostal ještě Seferović, který ale také nebyl přesný.
    18. Šance hostů, které brankou neskončily.
     
    20
    Po této akci zase hosté ožili a drali se do dalšího zakončení. V tom jim však zabránila opět obrana Belenenses.
     
    22
    Na polovině hřiště měli ve své moci balon domácí hráči, ale nedostali se s ním příliš daleko. Míč má v rukou gólman Benficy a už ho posílá dopředu.
     
    22
    Technická střela Raúla de Tomáse končí jen na baneru, který je u branky domácích. Domácí si mohli oddechnout znovu po další šanci hostujícího týmu.
     
    24
    Alejandro Grimaldo z jedničky posílal míč na Seferoviće, pokus druhého jmenovaného pak zastavil zákrok obrany domácích a ten končí na rohovém kopu.
     
    25
    Domácí získali míč a hned s ním opustili vlastní polovinu. Ale opět se dále než ke středové čáře nedostali.
     
    26
    Teď už ano a dělovku vyslal Diogo Calila, do ní ale vložil nohu Alejandro Grimaldo a odvrátil tak nebezpečí před hostující brankou.
     
    27
    Alejandro Grimaldo vyslal na branku Belenenses nebezpečnou střelu, nakonec ji ale bez větších problémů do rukavic ukryl Hervé Koffi.
     
    28
    Nabíhající Matija Ljujić už se blížil k brance Benficy, avšak proti němu včas zakročil Rúben Dias a celou akci domácích zastavil dobrým obranným zákrokem, kterým výrazně pomohl Vlachodimosovi.
     
    29
    Ve své moci mají míč znovu hosté a už přenášejí hru na opačnou stranu. Mezitím se stahuje i obrana Belenenses, která se vrací, aby pomohla čistit prostor před Koffim.
     
    30
    Po třiceti minutách hry jsme se stále nedočkali úvodní branky. Nejblíže k ní měli hosté v osmnácté minutě, avšak balon za Koffiho záda nedostali.
     
    31
    Raúl de Tomás přistrčil soupeře a poslal ho k zemi. Jde o faul a míč získává domácí celek, který rychle míří před hostující branku.
     
    33
    Koffi se hodně vysunul z branky, poté odkopl míč před útočníkem hostů a dostal ho do bezpečí. Benfica je opět hodně nebezpečná.
     
    34
    Jonatan Lucca se příliš unáhlil a svou střelu poslal zbrkle příliš vysoko nad hostující branku. Další slibná šance Belenenses je tak u konce.
     
    Rafa Silva byl faulován v úniku před domácí branku, dožadoval se penalty, avšak faul byl na hranici vápna. Takže bude následovat žlutá karta pro domácího hráče a volný přímý kop.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Eduardo Kau (CF OS Belenenses).
     
    36
    Z osmnácti metrů zahrál volný přímý kop Alejandro Grimaldo, ale jeho pokus hlavou odvrátil jeden z domácích hráčů, jenž hlavou vyrazil míč do bezpečí.
     
    37
    Pizzi od zadní čáry chtěl přihrát spoluhráči, ten srazila obrana na rohový kop. Po něm hlavičkoval Ferreira, ale jen vedle domácí branky.
     
    38
    Agilní hostující celek je stále na míči a hrozí před brankou Belenenses. Obrana je však pozorná a odvrátila další Pizziho centr do pokutového území.
     
    39
    Alejandro Grimaldo podržel balon a poté došlo k přihrávce na Pizziho, druhý jmenovaný však na míč nedosáhl a je po další hostující šanci.
     
    40
    Poslední pětiminutovka prvního poločasu. U míče je je lisabonská Benfica a spěje k další akci.
     
    40
    Hostující Tavares zbytečně zdržoval hru a sudí mu uděluje žlutou kartu.
     
    41
    Efektní patičkou nyní u značky penaltového puntíku zakončoval Rafa Silva, pohotový zákrok Koffiho však vystavil stopku nadějím na úvodní branku.
     
    42
    Rohový kop zahráli hosté, Pizziho nacentroval míč pro de Tomáse, avšak jeho hlavičkový pokus skončil jen na obraně Belenenses.
     
    43
    Hosté se sice dostali do útoku, ale tam nic nevymysleli a rázem se tak na druhou stranu přemístili opět hráči domácího celku. Jenže s akcí naložili podobně, jako před malou chvílí soupeř.
     
    44
    Ve středu pole přišli domácí o míč a musejí se vracet zpátky. Hosté unikali před jejich branku.
     
    45
    A Raúl de Tomás pak zakončoval zblízka, vleže však zakročil Hervé Koffi a zneškodnil další hostující akci.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Velká šance na domácí straně. Kikas se dostal do těsné blízkosti Vlachodimose a zakončil. Jen zákrok hostujícího brankáře zřejmě zabránil inkasovanému gólu. V závěru prvního poločasu tak mohli jít domácí do vedení!
    45+1. Kikasova velká šance.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm jsme se nedočkali úvodní branky zápasu. Nejprve ale měla velkou šanci Benfica, která míč mezi tři tyče neposlala. A v samotném závěru pak mohl poslat do vedení domácí celek Kikas, proti němu však zakročil brankář hostů Odisseas Vlachodimos. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně ve 21:10.
     
    Střely na branku: 1 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Licá mířil za obranu soupeře za balonem, který směřoval k brance Vlachodimose, avšak nakonec na něj nedosáhl.
     
    47
    Na druhé straně se do střely opřel Tavares, ale míč skončil jen u obrany Belenenses. Domácí pak zakopli míč za postranní čáru a hosté budou mít autové vhazování.
     
    48
    Haris Seferović nyní orazítkoval branku domácích, ale i kdyby se trefil mezi tři tyče, z branky by se neradoval. Byl totiž v ofsajdové pasti.
     
    49
    Rafa Silva nabral na rychlosti a uháněl těsně před branku soupeře. Jeho zakončení ale zmařil zákrok brankáře Hervého Koffiho.
     
    50
    Kikas rukou zatáhl soupeře a sudí si ho volá k sobě. Dostane totiž žlutou kartu.
     
    51
    Nyní se do útoku dostali hráči Belenenses, ale nakonec se sami vykázali na svou vlastní polovinu. Celou akci tak zakládají zase znovu od svého brankáře.
     
    52
    Na opačné straně poslal táhlou střelu Nuno Tavares, připraven mezi třemi tyčemi byl domácí brankář Koffi a dostal míč do svých rukavic. Poté ho odkopl daleko od svého zařízení.
     
    53
    Rafa Silva v pokutovém území přepadl přes soupeře a do zakončení se nedostal. Nicméně Benfica pokračuje v útočném tažení.
     
    54
    Další ofsajd hostů, kteří tak nemohli zakončit a ztratili míč. S ním už na druou stranu míří domácí hráči.
     
    55
    Gonçalo Silva musel zakročit proti nebezpečné střele hostů a po dobrém obranném zákroku se mu to povedlo. Benfica tak nezakončila.
     
    56
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Francisco Varela, přichází Chima Akas.
     
    57
    Další hostující tlak. Domácí se museli vracet zpět do obrany, hostující střela z kopačky Samarise ale skončila jen vedle branky Belenenses.
     
    58
    Benfica právě vstřelila branku!
    Hosté se v osmapadesáté minutě ujímají vedení. Po pěkné střele kousek od penaltového puntíku se prosadil RAFA SILVA – 0:1 a domácí brankář byl bez šance.
    58. Rafa SILVA - 0:1
     
    60
    Hned na to to zkusil de Tomás, jeho šance ale byla ofsajdová, což postrannímu sudímu neuniklo.
     
    62
    Pizzi šel do souboje s Jonatanem Luccou, ale nakonec tento vyzněl lépe pro domácího hráče a Belenenses jde do útoku.
     
    63
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Kikas, přichází Nicolas Leandro Velez.
     
    64
    Hosté ožili a hned se dostali do další šance, ale střela Luíse skončila jen na obraně domácího celku. Ten hned na to otáčí hru na opačnou stranu.
     
    65
    Domácí Ljujić zasáhl do krku Rafu Silvu a dostává žlutou kartu.
     
    66
    Hosté jsou stále hodně aktivní a hlavně na míči. Rádi by přidali pojistku v podobě druhého gólu. Obrana soupeře je však zatím proti.
     
    67
    Domácí se dostali do další útočné akce, po níž vybojovali rohový kop.
     
    68
    Z pravé strany pak střílel Gonçalo Silva, ale míč se zastavil o holenní chránič jednoho z hostujících hráčů.
     
    68
    Další žlutá karta pro domácí tým. Za faul na Seferoviće ji dostal André Santos.
     
    69
    Autové vhazování pro hosty, když na míč nedosáhl jeden z domácích hráčů a poslal ho za postranní čáru.
     
    70
    Dvacet minut mají domácí hráči na to, aby se zápasem něco udělali. Hosté mají stále velmi těsný náskok a navíc hrozí z dalších akcí. Uvidíme, zda se Belenenses podaří srovnat.
     
    72
    Licá si naskočil na centr svého spoluhráče, jenže do zakončení se nakonec vůbec nedostal. Hosté tak berou znovu míč a míří s ním až před branku domácího celku.
     
    74
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Raúl de Tomás, přichází Chiquinho.
     
    76
    Licá se pořádně protáhl při střele na hostující branku, avšak tento pokus se také mezi tři tyče nevešel.
     
    78
    Pizzi dostal míč na Alejandra Grimalda, druhý jmenovaný se pak opřel do míče, ale ten končí jen vysoko nad brankou Belenenses. Následovat tak bude pouze odkop od ní.
     
    79
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Eduardo Kau, přichází Imad Faraj.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Nyní střílel po zemi André Santos, který po chybě Tavarese zakončoval před hostující brankou. Míč ale prošel jen kolem brankáře hostů a skončil vedle.
     
    82
    Obránce hostů jistil míč, který po nepovedené střele Santose směřoval před Odissease Vlachodimose.
     
    83
    Další žlutá karta pro domácí tým. Licá dost tvrdě srazil k zemi Rafu Silvu a rozhodně se mu to nelíbí.
     
    Haris Seferović trefil odkrytou branku soupeře, avšak není jisté, zda bude platit!
     
    85
    Hlavní sudí je ale ještě v kontaktu s VAR kvůli možné ofsajdové pasti. Uvidíme, jak to nakonec ještě dopadne.
     
    86
    Hlavní rozhodčí naznačuje rukama obrazovku a míří k videu!
     
    90
    Dlouho se nehrálo a nyní je znám verdikt. Seferović byl v ofsajdové pasti a gól tak není uznán!
    90. Seferovićova neuznaná branka.
     
    90
    Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.
     
    90+2
    Benfica právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen slaví hosté druhou branku. Tentokráte se z pravé strany prosadil PIZZI a poslal míč ke vzdálenější tyči – 0:2. Tuhle branku už Benfice nikdo nevezme.
    90+2. PIZZI - 0:2
     
    90+3
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Haris Seferović, přichází Carlos Vinícius.
     
    90+4
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Adel Taarabt.
     
    90+5
    Hosté v další šanci, tentokráte pálil Ferreira, ale jeho pokus skončil jen vedle domácí branky. Nyní jdou do akce ještě hráči Belenenses.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Diogo Calila (CF OS Belenenses).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po bezbrankovém prvním poločase nakonec hosté vsítili dvě branky a vítězí v tomto duelu na hřišti soupeře. Zapisují tak tři body do tabulky. Domácí celek zůstane bez jediného bodu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:10.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:06:54)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 58. R. Silva, 90+2. Pizzi

    Karty:   4. Lucca (BLN), 35. Kau (BLN), 50. Kikas (BLN), 65. Ljujić (BLN), 68. Santos (BLN), 83. Licá (BLN), 90+5. Diogo Calila (BLN) – 40. N. Tavares (BNF)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:10.
    CF OS Belenenses: Koffi – Diogo Calila, G. Silva, Kau (79. Faraj), F. Varela (56. Akas) – Coelho, Santos – Ljujić, Lucca, Licá (C) – Kikas (63. Velez).
    Náhradníci: Mika – Akas, A. Sousa, Show, Faraj, Dieguinho, Velez.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – N. Tavares, Rúben Dias, F. Ferreira, Grimaldo – Pizzi (C) (90+4. Taarabt), Samaris, F. Luís, R. Silva – Seferović (90+3. Vinícius), de Tomás (74. Chiquinho).
    Náhradníci: Zlobin – Jardel, João Ferreira, Taarabt, Chiquinho, Vinícius, Caio.

    Rozhodčí: Fábio Veríssimo – Rui Teixeira, Pedro Martins
    ocianews.com