Frankfurt – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Union Berlín – RB Lipsko 0:4 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:0 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Neděle 18.08.2019, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga startuje prvním kolem a my se společně zaměříme na utkání Frankfurtu, který před domácím publikem přivítá Hoffenheim.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Hoffenheim v předešlé sezoně dlouho bojoval o příčky zaručující postup do evropských pohárů. Kvůli mizernému závěru ale spadl tým Pavla Kadeřábka až na konečné deváté místo.

    Do německého týmu zamířil z Kodaně Robert Skov, ze Salcburku také přišel Diadie Samassekou. Naopak z Hoffenheimu odešel do Newcastleu Joelinton, za Leverkusen poté bude nastupovat Nadiem Amiri.

    V přípravném období odehrál Hoffenheim jen šest duelů. Nejprve přehrál týmy z nižších německých soutěží Braunschweig a Regensburg. Následně remizoval s italskou Veronou a Trabzonsporem. V generálce poté dvakrát vyhořel proti Seville, nejprve 1:2 a poté dokonce 0:4.
     
    Eintracht Frankfurt

    Frankfurtší fotbalisté v předešlé sezoně rozhodně nezklamali. V Bundeslize sice v závěru nedokázali sbírat potřebné body a skončili "až" na konečné sedmé pozici jen s minimální ztrátou na týmy před sebou. V Evropské lize však Frankfurt pokukoval po samotném finále. Semifinálové dvojutkání s Chelsea musel rozhodnout až penaltový rozstřel, který vyšel o něco lépe londýnskému týmu.

    Německý tým přišel v přestupovém období hned o několik svých hvězd. Útočník Luka Jović si vysloužil přestup do Realu Madrid, s Bundesligou se rozloučil i Sebastian Haller, který zamířil do West Hamu. Na hostování do Newcastleu se poté odebral Jetro Willems. Naopak dres Frankfurtu budou nově oblékat Kevin Trapp, Martin Hinteregger, Sebastian Rode nebo Dominik Kohr.

    V přípravě Frankfurt příliš nezářil. S Wolfsburgem padl po penaltách, poté prohrál vysoko 1:5 s Young Boys. V rámci Uhren Cupu následně ale zdolal Lucern 3:1. V Evropské lize už má za sebou Frankfurt dvě předkola, když nejprve vyprovodil ze soutěže estonskou Floru a následně i lichtenštejnský Vaduz.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    02.03. 2019 Frankfurt – Hoffenheim 3:2
    07.10. 2018 Hoffenheim – Frankfurt 1:2
    08.04. 2018 Frankfurt – Hoffenheim 1:1
    18.11. 2017 Hoffenheim – Frankfurt 1:1
    30.04. 2017 Hoffenheim – Frankfurt 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Hinteregger – D. da Costa, Kohr, G. Fernandes, Kostić – Rebić, Gaćinović, Kamada.
    Náhradníci: Wiedwald – A. Touré, Torró, Durm, N'Dicka, Chandler, Paciência, Rode, Joveljić.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Vogt (C), Bičakčić – Kadeřábek, Rudy, Rupp, Zuber – Bebou, Geiger, Skov.
    Náhradníci: Pentke – Brenet, Stafylidis, Nordtveit, Grifo, Belfodil, Akpoguma, Szalai, Samassékou.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas prvního kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali domácí fotbalisté. Kamada ihned upaloval za nakopnutým míčem na útočnou polovinu, ale proti Kadeřábkovi se neprosadil.
     
    2
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Neskutečný start do zápasu pro Frankfurt! Po nakrátko rozehraném rohovém kopu odcentroval do pokutového území Filip Kostić. V šestnáctce se dokázal odpoutat od svého strážce MARTIN HINTEREGGER, který z voleje napálil balon do sítě.
    2. Martin HINTEREGGER - 1:0
     
    4
    Hoffenheim se snaží o rychlou odpověď. Bebou však ve středu pole ztratil míč a hosté se museli opět zatáhnout do obrany.
     
    5
    Oliver Baumann byl opět v permanenci. Kamada na nic nečekal a zpoza pokutového území prověřil hostujícího gólmana.
     
    6
    Také Hoffenheim se snaží útočit. Zuberova spolupráce se Skovem však nebyla nejpřesnější a míč skončil pouze za postranní lajnou.
     
    7
    Po tvrdém střetu skončil na zemi Gaćinović. Srbskému útočníkovi se ale nepodařilo vybojovat faul, naopak hostující fotbalisté mohli pokračovat v držení balonu.
     
    8
    Pavel Kadeřábek vhodil míč do hry podél postranní lajny. Bebou byl v nadějném náběhu, ale v klíčovou chvíli si neporadil v souboji s Hintereggerem.
     
    9
    Po divokém úvodu se tempo hry lehce snižuje. Zuber předskočil Da Costu, poté uklidil hru přihrávkou k vlastním stoperům. Hoffenheim se pomalu dostává do zápasu.
     
    10
    Kostićův náběh zastavil jen za cenu faulu Stefan Posch. Domácí celek má k dispozici další velmi nebezpečnou standardní situaci.
     
    11
    K rozehrávce z místa přestupku se postavil Dajči Kamada. Tentokrát ale centr přeletěl hostující branku a Oliver Baumann nemusel zasahovat.
     
    12
    Frankfurt nebyl daleko od zisku míče. Baumann až příliš dlouho otálel s rozehrávkou ve vlastním vápně, Rebić šel agresivně do brankáře hostů, ale míč nedokázal zasáhnout.
     
    13
    Po Kostićově centru mohl hlavičkovat Makoto Hasebe, ale japonský stoper domácího celku se ocitl až za ofsajdovou linií. Tentokrát mohla být obrana hostů v klidu.
     
    14
    Hosté jsou i nadále pod tlakem napadajících soupeřů. Bičakčić měl co dělat, aby odehrál míč před aktivním Rebićem. Nakonec to ale obránce Hoffenheimu zvládl.
     
    15
    Už se zdálo, že by mohl jít Robert Skov do otevřenější obrany. Před Hintereggerem si ale předkopl míč daleko od kopačky a toho dokázal snadno využít domácí obránce.
     
    16
    Hoffenheim se vůbec poprvé v zápase usadil na delší dobu na útočné polovině. Geiger si sklepl míč do pohybu, poté ještě přihrával Zuberovi, který ale branku netrefil.
     
    17
    Rupp si výtečně poradil s Kohrem, poté ale zvolil špatné řešení a míč jen odevzdal Abrahamovi. Ani Frankfurt už se tolik nežene do útoku jako v úvodních minutách.
     
    18
    Ruppova spolupráce s Rudym sice nebyla dokonale přesná, ale ani Kostić nezahrál ideálně. Do útoku mohl jít Bebou, ale jeho pohyb stačil zablokovat Hinteregger.
     
    19
    Kevin Trapp se také zapojil do rozehrávky domácího celku. Následně putoval míč podél levé postranní lajny až ke Kostićovi. Srbský křídelník se ale nedokázal před Kadeřábka uvolnit.
     
    20
    Dominik Kohr už nechtěl dále pokračovat ve zdlouhavé kombinaci a tak vypálil ze střední vzdálenosti. Baumann si ale s ránou do středu branky poradil.
     
    21
    I po více než dvaceti minutách hry vede Frankfurt nad Hoffenheimem o jednu branku. Kadeřábek měl slibnou rychlost, ale do cesty se mu postavil Fernandes.
     
    22
    Po centru do pokutového území mohl zakončovat právě Kadeřábek, ale český reprezentant netrefil míč ideálně a podle toho to také dopadlo.
     
    24
    Ke slovu se dostal znovu Frankfurt. Kohrova přihrávka sice zamířila přesně k Rebićovi, který ale stál pouze v ofsajdu a musel míč okamžitě odevzdat.
     
    25
    V pokutovém území skončil na trávníku Ante Rebić. Hlavní rozhodčí však nechal hru pokračovat. Ani Gaćinović se poté k zakončení nedostal.
     
    26
    Martin Hinteregger se předvedl také v obraně. Čistým skluzem odzbrojil unikajícího Beboua. Podruhé v krátkém čase byl na zemi Rebić, ale ani nyní se nepískalo.
     
    27
    Další sporá situace uvnitř pokutového území. Filip Kostić se skácel na trávník, ale hlavní rozhodčí po komunikaci s videem penaltu nenařídil.
    27. Kostićův pád v pokutovém území
     
    28
    Danny Da Costa se dostal po delší době do kombinace. Také Rebić nabral solidní rychlost, ale obhodit si bránícího Bičakčiće si nedovolil.
     
    29
    Před pokutovým územím se nadechl k útoku Filip Kostić. Kadeřábek ale dokázal rychle zablokovat soupeře s míčem a dal tak spoluhráčům šanci se vrátit do obrany.
     
    30
    Po půlhodině hry mohl zahrozit Sebastian Rudy. Ve vápně zaváhal Fernandes, ale Rudyho rána zamířila jen vedle levé tyče Trappovy branky.
     
    31
    Kostić je v prvním poločase hodně vidět. Nyní pálil pořádně nebezpečně z velké vzdálenosti. Balon jen prosvištěl kolem pravé tyče jen to stadionem zahučelo.
     
    32
    Dajči Kamada skluzem obral o míč Kadeřábka. Následně se ale český fotbalista vrátil zpět do souboje a ještě vybojoval pro Hoffenheim rohový kop.
     
    33
    Po rohovém kopu bylo před Trappem pořádně horko. Balon se nebezpečně odrážel od hráčů až nakonec skončil u Hasebeho, který ho odklidil daleko z vápna.
     
    34
    Po faulu Fernandese hosté bleskově rozehráli podél levé postranní lajny. Abraham se ale skvěle vrátil do obrany a zabránil přihrávce do vápna.
     
    36
    Hostující fotbalisté se snaží ještě do konce první půle srovnat krok. Se Zuberem spolupracoval Rupp, následná přihrávka na Geigera už byla příliš dlouhá.
     
    37
    Pohlednou kombinaci hosté prodloužil ke vzdálenější tyči Kadeřábek. Po rychlém zpracování okamžitě pálil Skov, ale našel jen soupeře postaveného před sebou.
     
    38
    Tentokrát už to Dominik Kohr s agresivním napadáním přehnal. Bičakčić skončil s bolestivou grimasou na trávníku a rozhodčí odpískal jednoznačný faul.
     
    39
    Kostić mířil z levé strany nekompromisně do vápna. Přes Geigera se dostal do střelecké pozice, ale parádní zákrok předvedl Oliver Baumann.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Frankfurt pokračoval rohovým kopem, ale Hintereggera si tentokrát hosté pečlivě pohlídali.
     
    41
    Bebou si hledal prostor za domácí obranou. Nízký centr ale zastavil Hinteregger, následně se faulu ze žlutou kartu dopustil Rebić.
     
    42
    Až od Kevina Trappa musela vzniknout útočná akce domácího celku. Kadeřábek si dal tělo před Hintereggera a nechal se znovu faulovat.
     
    43
    Hoffenheim těsně před koncem první půle srovnává! Po rozehrávce rohového kopu pálil nebezpečně skrz klubko hráčů ve vápně Denis Geiger. Trapp neměl téměř žádný čas na reakci.

    Hlavní rozhodčí se ale ještě šel podívat na video a odpískal ofsajd. Před Trappem stále hned trojice soupeřů za domácí obranou. Branka neplatí!
    43. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    45
    Lukas Rupp tvrdě fauloval před pokutovým územím Kostiće. Frankfurt bude mít ještě možnost přidat druhou branku.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Domácí Frankfurt vede po polovině zápasu 1:0.

    Domácí celek měl raketový start do zápasu. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu vyplaval v šestnáctce zcela sám Martin Hinteregger, který propálil Olivera Baumanna z voleje. Postupem čase se hra vyrovnala a na moment se srovnalo i skóre. To když procedil míč do sítě Dennis Geiger, ale hlavní rozhodčí po poradě u videa gól odvolal pro ofsajd.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vkročil rozehrávkou ze středového kruhu Ilhas Bebou. Hoffenheim se snažil o první útok, ale proti zformované obraně se Geiger ani Skov neprosadili.
     
    48
    Také Ilhas Bebou spěchal za míčem. Jako první byl ale v souboji domácí obránce Makoto Hasebe. Po dlouhém nákopu se ale míč dostal jen k Baumannovi.
     
    49
    Frankfurt se poprvé ve druhém poločase probojoval na útočnou polovinu. Souhra Kostiće s nabíhajícím Kamadou ale tentokrát nedopadla podle představ domácích hráčů.
     
    50
    Kamada nebyl daleko od zvýšení náskoku. Po zisku míče se prokličkoval japonský útočník až do pokutového území, ale Baumanna střelou do protipohybu nepřekonal.
    50. Kamadova rána gólem neskončila
     
    52
    Da Costa musel podstoupit tvrdý souboj s Rudym. Následně se oba fotbalisté střetli ještě na trávníku a vítězně vyšel právě domácí záložník.
     
    53
    Vogtův nákop na útočnou polovinu sice našel Geigera, ale ten byl v obležené hned několika soupeřů a u balonu se příliš dlouho nezdržel.
     
    54
    Frankfurt téměř zadarmo získal rohový kop. Kamada kroutil míč do šestnáctky, kde se sice dostal k hlavičce Kohr, ale Baumann si s pokusem lehce poradil.
     
    55
    Také Da Costa nebyl daleko od nebezpečného zisku míče. V pokutovém území mu ale balon odskočil od kopačky za koncovou čáru.
     
    56
    Martin Hinteregger vhodil míč do hry, následně se dokázal Kostić obtočit kolem soupeře, který nakonec musel faulovat.
     
    57
    Po nepřesném odkopu Pavla Kadeřábka rozehrával Kamada další roh. V šestnáctce se nejlépe zorientoval bránící Lukas Rupp.
     
    58
    Hoffenheim se dokázal udržet na útočné polovině. Rudy byl zasažen skluzem do kotníku, ale hlavní rozhodčí nechal hru nadále pokračovat.
     
    59
    Právě Sebastian Rudy mohl posunout míč do běhu Geigerovi. Jako poslední obránce ale zasáhl Makoto Hasebe. Velké štěstí pro domácí tým.
     
    60
    I po hodině hry vede Frankfurt nad Hoffenheimem 1:0. Po změně stran se hra výrazně uklidnila, ani jeden z týmů se nemůže dostat do pořádného tlaku.
     
    61
    Robert Skov vyzkoušel pozornost Kevina Trappa z velké vzdálenosti. Německý brankář ale nemusel ani na trávník a míč udržel pevně v rukavicích.
     
    62
    Před rozehrávkou rohového kopu musel situace ve vápně uklidňovat hlavní rozhodčí. Nakonec Kamada odcentroval, ale Hoffenheim se v klidu ubránil.
     
    63
    Gélson Fernandes nebezpečně zajel do Skova a je po zásluze potrestán žlutou kartou.
     
    64
    Právě Robert Skov se odhodlal k centru do pokutového území Frankfurtu. V něm ale ukázal svůj přehled Hasebe, navíc byl pískán ofsajd Zuberovi.
     
    65
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Lukas Rupp, přichází Diadie Samassékou.
     
    66
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Dominik Kohr, přichází Sebastian Rode.
     
    67
    Po Hintereggerově autu mohl jít do útoku Kostić. Frankfurt se ale ve druhém poločase už tak agresivně netlačí do ofenzivy jako v samém úvodu utkání.
     
    68
    Zuberova pobídka podél postranní lajny skončila jen u Kamady. Domácí tým i nadále kontroluje své jednobrankové vedení.
     
    69
    Dennis Geiger centroval do vápna od rohového praporku. Gaćinović se předvedl v obranné fázi, stejně tak skvěle zasáhl i Hinteregger.
     
    70
    Po druhém rohu v krátkém čase už přišel útočný faul Skova. Hoffenheim si vytvořil mírný tlak, ale velmi rychle o něj přišel kvůli zbytečnému zákroku.
     
    71
    Ante Rebić jen lehce postrčil míč proti noze Kostićovi, který ale v nadějné pozici netrefil prudkou ránou levou tyč hostující branky.
     
    72
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Dajči Kamada, přichází Gonçalo Paciência.
     
    73
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Dennis Geiger, přichází Ishak Belfodil.
     
    74
    Frankfurt nepouští soupeře k balonu. Hasebe si narazil s Trappem, poté odkopl daleko od vlastní branky, kde si míč zpracoval pro sebe Da Costa.
     
    75
    Zuberovi utekl míč za postranní lajnu a toho mohli využít domácí. Po autovém vhazování se dostal do zajímavé pozice Filip Kostić.
     
    76
    Mírný nápor domácího týmu pokračoval od rohového praporku. Hasebe se sice v hlavičkovém souboji neprosadil, poté ještě pálil Da Costa, ale jeho rána prolétla mimo tři tyče.
     
    77
    Frankfurt se stále drží daleko od vlastního vápna. Hinteregger našel rozběhnutého Pacienciu, kterého zastavil jen za cenu faulu Zuber.
     
    78
    Zdravotní potíže má střelec zatím jediného dnešního gólu Martin Hinteregger. Obránce Frankfurtu se skácel na zem bez cizího zavinění.
     
    79
    Nakonec to Hinteregger ještě zkusí na trávníku. Mezitím spěchal do útoku Bebou, ale jeho centr srazil do bezpečí Makoto Hasebe.
     
    80
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Robert Skov, přichází Vincenzo Grifo.
     
    82
    Po ubráněném rohovém kopu mířil do brejku Filip Kostić. Velmi aktivní záložník ještě našel zbytky sil, ale přesný centr už po dlouhém sprintu nepřidal.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Frankfurt i nadále drží jednobrankový náskok.
     
    84
    Ishak Belfodil si narazil s Bebouem, následně namířil přihrávku k nohám Grifa, ale ten byl pod tlakem hned několika soupeřů.
     
    85
    Hoffenheim se nemůže dostat ani v závěru zápasu do tlaku. Kadeřábek neměl příliš mnoho času na rozehrávku, nakonec si ale pomohl přihrávkou k Baumannovi.
     
    86
    Po zpětné přihrávce pálil z prvního doteku z hranice pokutového území Sebastian Rode. Střídající záložník ale trefil jen před sebou stojícího Bičakčiće.
     
    88
    Místo tlaku hostů ale přichází na řadu další rohový kop Frankfurtu. Kostić tentokrát už rozehrával pouze nakrátko společně s Pacienciou.
     
    89
    Nakonec se přece jen Filip Kostić odhodlal k centru do pokutového území. Vysoký pas si ale pohlídal Oliver Baumann, který sebral míč ze vzduchu do rukavic.
     
    90
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Mijat Gaćinović, přichází Lucas Torró.
     
    90+1
    Kevin Vogt už neměl příliš na výběr. Kostić se dostal před obránce hostujícího celku a Vogt musel sáhnout po faulu za žlutou kartu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Frankfurt se stále drží daleko od vlastní branky a nedává soupeřům ani malou šanci na vyrovnání. Paciencia inkasoval žlutou kartu za faul loktem.
     
    90+4
    Hoffenheim byl velmi blízko vyrovnání. Bebou prodloužil hlavou dlouhý pas na Iskaha Belfodila, který chladnokrevně prostřelil Trappa. Rozhodčí ale signalizoval ofsajd.
    90+4. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí nakonec přidal hned pět minuty, ty jsou však minulostí a zápas končí. Frankfurt poráží Hoffenheim 1:0.

    Domácí celek měl raketový start do zápasu. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu vyplaval v šestnáctce zcela sám Martin Hinteregger, který propálil Olivera Baumanna z voleje. Postupem čase se hra vyrovnala a na moment se srovnalo i skóre. To když procedil míč do sítě Dennis Geiger, ale hlavní rozhodčí po poradě u videa gól odvolal pro ofsajd.

    Ve druhém poločase tempo výrazně opadlo. Frankfurt se držel po většinu času na útočné polovině, ale pojišťovací branku ne a ne přidat. V samém závěru mohl přijít trest pro domácí, ale Ishak Belfodil prostřelil Trappa jen po ofsajdu.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:9. (17:27:54)

    Vít Schück

    Branky: 2. Hinteregger (Kostić)

    Karty:   41. Rebić (FRN), 63. G. Fernandes (FRN), 90+3. Paciência (FRN) – 90+1. Vogt (HOF)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Hinteregger – D. da Costa, Kohr (66. Rode), G. Fernandes, Kostić – Rebić, Gaćinović (90. Torró), Kamada (72. Paciência).
    Náhradníci: Wiedwald – A. Touré, Torró, Durm, N'Dicka, Chandler, Paciência, Rode, Joveljić.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Vogt (C), Bičakčić – Kadeřábek, Rudy, Rupp (65. Samassékou), Zuber – Bebou, Geiger (73. Belfodil), Skov (80. Grifo).
    Náhradníci: Pentke – Brenet, Stafylidis, Nordtveit, Grifo, Belfodil, Akpoguma, Szalai, Samassékou.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel
    thejrc.org