Frankfurt – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Union Berlín – RB Lipsko 0:4 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:0 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Neděle 18.08.2019, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:9. (17:27:54)
     
    Hlavní rozhodčí nakonec přidal hned pět minuty, ty jsou však minulostí a zápas končí. Frankfurt poráží Hoffenheim 1:0.

    Domácí celek měl raketový start do zápasu. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu vyplaval v šestnáctce zcela sám Martin Hinteregger, který propálil Olivera Baumanna z voleje. Postupem čase se hra vyrovnala a na moment se srovnalo i skóre. To když procedil míč do sítě Dennis Geiger, ale hlavní rozhodčí po poradě u videa gól odvolal pro ofsajd.

    Ve druhém poločase tempo výrazně opadlo. Frankfurt se držel po většinu času na útočné polovině, ale pojišťovací branku ne a ne přidat. V samém závěru mohl přijít trest pro domácí, ale Ishak Belfodil prostřelil Trappa jen po ofsajdu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    90+4
    Hoffenheim byl velmi blízko vyrovnání. Bebou prodloužil hlavou dlouhý pas na Iskaha Belfodila, který chladnokrevně prostřelil Trappa. Rozhodčí ale signalizoval ofsajd.
     
    90+3
    Frankfurt se stále drží daleko od vlastní branky a nedává soupeřům ani malou šanci na vyrovnání. Paciencia inkasoval žlutou kartu za faul loktem.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Kevin Vogt už neměl příliš na výběr. Kostić se dostal před obránce hostujícího celku a Vogt musel sáhnout po faulu za žlutou kartu.
     
    90
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Mijat Gaćinović, přichází Lucas Torró.
     
    89
    Nakonec se přece jen Filip Kostić odhodlal k centru do pokutového území. Vysoký pas si ale pohlídal Oliver Baumann, který sebral míč ze vzduchu do rukavic.
     
    88
    Místo tlaku hostů ale přichází na řadu další rohový kop Frankfurtu. Kostić tentokrát už rozehrával pouze nakrátko společně s Pacienciou.
     
    86
    Po zpětné přihrávce pálil z prvního doteku z hranice pokutového území Sebastian Rode. Střídající záložník ale trefil jen před sebou stojícího Bičakčiće.
     
    85
    Hoffenheim se nemůže dostat ani v závěru zápasu do tlaku. Kadeřábek neměl příliš mnoho času na rozehrávku, nakonec si ale pomohl přihrávkou k Baumannovi.
     
    84
    Ishak Belfodil si narazil s Bebouem, následně namířil přihrávku k nohám Grifa, ale ten byl pod tlakem hned několika soupeřů.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Frankfurt i nadále drží jednobrankový náskok.
     
    82
    Po ubráněném rohovém kopu mířil do brejku Filip Kostić. Velmi aktivní záložník ještě našel zbytky sil, ale přesný centr už po dlouhém sprintu nepřidal.
     
    80
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Robert Skov, přichází Vincenzo Grifo.
     
    79
    Nakonec to Hinteregger ještě zkusí na trávníku. Mezitím spěchal do útoku Bebou, ale jeho centr srazil do bezpečí Makoto Hasebe.
     
    78
    Zdravotní potíže má střelec zatím jediného dnešního gólu Martin Hinteregger. Obránce Frankfurtu se skácel na zem bez cizího zavinění.

    Vít Schück

    Branky: 2. Hinteregger (Kostić)

    Karty:   41. Rebić (FRN), 63. G. Fernandes (FRN), 90+3. Paciência (FRN) – 90+1. Vogt (HOF)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Hinteregger – D. da Costa, Kohr (66. Rode), G. Fernandes, Kostić – Rebić, Gaćinović (90. Torró), Kamada (72. Paciência).
    Náhradníci: Wiedwald – A. Touré, Torró, Durm, N'Dicka, Chandler, Paciência, Rode, Joveljić.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Vogt (C), Bičakčić – Kadeřábek, Rudy, Rupp (65. Samassékou), Zuber – Bebou, Geiger (73. Belfodil), Skov (80. Grifo).
    Náhradníci: Pentke – Brenet, Stafylidis, Nordtveit, Grifo, Belfodil, Akpoguma, Szalai, Samassékou.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel
    thejrc.org