Slavia B – Vltavín 4:1 (kon.) | Sparta B – Králův Dvůr 4:1 (kon.) | Plzeň B – Příbram B 1:0 (kon.)
Táborsko – Hostouň 4:1 (kon.) | Rakovník – Admira Praha 2:1 (kon.) | Štěchovice – Benešov 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
4:1 (2:0)
FK Králův Dvůr
Neděle 18.08.2019, 10:20 • TCM Strahov • Česká fotbalová liga (A) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím pražské Sparty, která svého soupeře porazila poměrem 4:1. Pražané měli v tomto utkání výrazně navrch, rozdíl ve skóre mohl být daleko větší. Králův Dvůr se alespoň dostal k čestnému snížení, avšak z jeho strany to nebyl vůbec ideální výkon. (12:09:40)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi je rozhodnuto, ještě se dost možná bude něco málo nastavovat.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. V posledních minutách sledujeme pasáž plnou nepřesností, která nenabízí nic vážnějšího.
     
    86
    Ambler to zkoušel hodně pohotovým pokusem, avšak Krček dokázal jeho zakončení zneškodnit. Následná dorážka pro změnu skončila v rukavicích brankáře.
     
    85
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází David Kůžel, přichází Jan Bíba.
     
    84
    Do kombinace se opět zapojil brankář Kotek, který si ve středu hrací plochy vybral volného Dudla. Druhý jmenovaný okamžitě vracel svojí přihrávku.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Radim Prokopec, přichází Radwan Abdelkader.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Daniel Horák, přichází Martin Ambler.
     
    80
    Po delší době byl zaměstnán také brankář Krček, který dokázal přízemní zakončení vykopnout pravou nohou. Následovat bude další rohový kop.
     
    79
    Aby toho nebylo málo, tak Sparta zahrávala rohový kop z pravé strany. Ani tato vzdušná nabídka nebyla zrovna povedená, hosté v poklidu zakročili.
     
    78
    Posléze dostal hodně prostoru za pokutovým územím domácí Patrák, který to zkoušel pravou nohou, avšak zakončení poslal pouze doprostřed branky.
     
    77
    Centr se nebezpečně snášel k hranici malého vápna, kde si naskakoval střídající Dao. Jeho hlavičkový pokus z těžké pozice nebyl vůbec povedený.
     
    76
    K pokutovému území se dostával Prokopec, který to zkoušel vzít sám na sebe, avšak následný centr odklidil protihráč na rohový kop, který rozehraje Mareček.
     
    75
    V pokutovém území číhal na zadní tyči Balšánek, jehož hlavičkový pokus směřoval vysoko nad branku. Domácí brankář Kotek tak nemusel zasahovat.
     
    74
    Na řadu přišel další odkop od domácí branky, přičemž brankář Kotek poslal dalekonosný pas na druhou polovinu, kde za sebe prodlužoval Šimáček.
     
    73
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází David Beňo, přichází Josef Bouček.
     
    72
    I po páté brance tohoto zápasu mají více ze hry domácí. Před malým momentem se ale povedlo zasáhnout Krejdlovi, který rozjíždí další kombinaci.
    70. BALŠÁNEK - 4:1
     
    70
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Alespoň čestný úspěch hostujícího celku! Na zadní tyči si nabíhal hostující kapitán JAKUB BALŠÁNEK, který se do míče opřel pravou nohou, jeho rána pravou nohou směřovala přesně k přední brankové konstrukci.
     
    69
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Lukáš Vácha, přichází Youssouf Dao.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Martin Ambler.
    68. HORÁK - 4:0
     
    68
    Tým Sparta B právě vstřelil branku! V krátkém časovém sledu tu máme další branku! Sparta opět kombinovala u pokutového území, přičemž se do malého vápna snesla další přízemní nabídka, kterou opětovně ve skluzu dopravil do branky aktivní DANIEL HORÁK.
     
    67
    Lischka kombinoval na vlastní polovině, následně se do kombinace zapojil také Dudl, který ale svého spoluhráče vystavil do ofsajdového postavení.
     
    66
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Tomáš Osvald, přichází David Šolaja.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém dějství jsme zatím žádné branky nedočkali, avšak mnohem aktivnějším celkem jsou domácí.
    64. HORÁK - 3:0
     
    64
    Tým Sparta B právě vstřelil branku! Máme tady další branku domácích! Do pokutového území přiletěl další centr, ten si na malém vápně dokázal najít DANIEL HORÁK, který v pádu dopravil míč do branky, přičemž brankář Krček nestačil reagovat.
     
    63
    Dudlovi se sice nepovedlo doběhnout padající míč, avšak i přesto si jeho celek vybojoval autové vhazování. Následně došlo k roztažení hry vpravo.
     
    59
    Míč se snesl ven z hrací plochy, což přineslo autové vhazování z pravé strany. K provedení se postavil hostující Hell, který si vybral volného Nováka.
     
    58
    Na řadu přišla standardní situace pro domácí ze zajímavé pozice. Do šestnáctky se snesla nadějná nabídka, našla si však pouze hlavu protihráče.
     
    57
    Aby toho nebylo málo, tak se do kombinace zapojil také brankář Kotek, který rozehrával po zemi na Váchu. Pražané se dostávají na druhou stranu.
     
    57
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Michal Procházka, přichází Daniel Krejdl.
     
    56
    Velice přesný centr se snesl přesně na kopačku Dudla, kterému zpracování trvalo celkem dlouhou dobu, díky čemuž soupeř zablokoval střelecký pokus.
     
    55
    Posléze se na hranici pokutového území dokázal uvolnit Juliš, následně se s míčem dostal do palebné pozice, avšak o kousek minul zadní konstrukci.
     
    54
    Důležitý obranný zákrok předvedl hostující Beňo, který v roli posledního hráče odvracel před dotírajícím Julišem, který by se jinak dostal do šance.
     
    53
    Dudl si nechtěl komplikovat život, v tísni raději vyprodukoval zpětnou nahrávku až na kopačku brankáře Kotka, který pro změnu roztáhl hru do strany.
     
    52
    Posléze se k míči dostal hostující brankář Krček, který rozehrával od svého pokutového území, přičemž odkopával daleko na druhou stranu hřiště.
     
    51
    Posléze se Dudl dostal na útočnou polovinu, nicméně i přesto vyprodukoval zpětnou nahrávku na vedle stojícího Lischku, který ihned přenesl hru.
     
    50
    Další pas tentokráte směřoval k hranici pokutového území, kde se nacházel pouze domácí Piško. Následoval dalekonosný odkop na druhou stranu.
     
    49
    Procházka se snažil protáhnout kolem Lischky, avšak druhý jmenovaný si počínal natolik zkušeně, že dokonce vybojoval odkop od své branky.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do kombinace zapojil také brankář Kotek, který poté odkopával ke středovému kruhu, kde číhal pozorný Osvald.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Martin Kraus, přichází Tomáš Šebek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dva přesné zásahy. Ve vedení je pražský celek, který je výrazně aktivnější, navíc hraje zodpovědně také před vlastním pokutovém územím. Králův Dvůr tahá za kratší konec, ve druhém dějství bude muset něco změnit.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Na opačné straně sympaticky napřáhl Blažek, avšak jeho zakončení srazil jeden z protihráčů. Míč se následně odrazil do moci brankáře Kotka.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
    41. PROKOPEC - 2:0
     
    41
    Tým Sparta B právě vstřelil branku! Domácí se přeci jenom dostávají do dvoubrankového vedení! Krček opět podržel svůj celek, avšak odražený míč si v pokutovém území dokázal najít RADIM PROKOPEC, který tvrdou ránou zamířil do odkryté branky.
     
    40
    To mělo být o dvě branky! Sám na branku totiž uháněl Juliš, který poté obešel brankáře, avšak nedokázal trefit odkrytou hostující svatyni.
     
    39
    K vlastnímu pokutovému území se včas vrátil Osvald, který poté odkopával pouze za cenu autového vhazování. Následný Prokopcův centr přinesl roh.
     
    38
    V krátkém časovém sledu bylo opět pískáno. Na řadu tak přišla standardní situace pro Spartu, hrací předmět ale v poklidu odvracel pozorný Beňo.
     
    37
    Do pokutového území si seběhl Kůžel, který byl důrazným způsobem odstaven od balón, o což se postaral Lischka. Posléze byl faulován Juliš.
     
    36
    V posledních minutách sledujeme pasáž plnou nepřesnosti. Právě po jedné z nich se na druhou stranu dostával Novák, který ale skončil na zemi.
     
    31
    Do nadějné šance hostů se dostal Balšánek, který měl hodně prostoru na zakončení, avšak i přesto poslal svůj pokus přímo doprostřed branky.
     
    30
    Z druhé vlny se do míče opřel Mareček, jehož tvrdá rána nakonec skončila na pozorném protihráči. Následně se hrací předmět odrazil do zámezí.
     
    29
    Dalekonosný pas se snášel na Prokopce, který si s ním dokázal poradit. Poté raději počkal podporu spoluhráčů, jako první se mu nabídl Gabriel.
     
    28
    Právě z této strany to Prokopec zkoušel dalším centrem, avšak ten se nakonec neujal. Králův Dvůr se opět dostává pod tlak, zatím je to ale bez šance.
     
    27
    Pražané opět spolupracovali u svého pokutového území, kde se do kombinace zapojil také obránce Lischka, který přenášel hru na pravou stranu.
     
    26
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím nabídla jedinou branku. Sparta je i nadále aktivnější, nyní se dostala na druhou polovinu.
     
    25
    U pravé postranní lajny si řekl o přihrávku domácí Gabriel, který ihned sklepával pod sebe na volné spoluhráče. Domácím se ale nepovedl přechod.
     
    24
    Hosté si vybojovali rohový kop z levé strany. Vzdušná nabídka v podání Balšánka nebyla špatná, avšak našla pouze rukavice Kotka. Na druhé straně zachránil svůj celek Krček.
     
    23
    Prokopcovi se nepodařilo vrátit míč na kopačku Gabriela, na opačnou stranu se tak řítil aktivní Blažek, kterému se přeci jenom podařilo udržet balón.
     
    22
    A poté jsme sledovali také střelecký pokus, který ale vystoupal hodně vysoko nad branku. Krček nezasahoval, nyní si pro změnu vyzkouší odkop.
     
    21
    U postranní lajny se podařilo včas zasáhnout pozornému Zelenkovi, který ve skluzu poslal míč do zámezí. Na řadu tak přijde další autové vhazování.
     
    16
    Hosté to nyní budou mít hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá celkem dost času, skóre se klidně může obrátit.
     
    15
    Poté do pokutového území přiletěl centr z levé strany, avšak nenašel nikoho v rudém. I tak se jako první dostal k volnému balónu osamocený Dudl.
     
    14
    Pražané rozjeli kombinaci ze své poloviny, o kterou se staral Lischka. Na pomoc mu ke středovému kruhu přispěchal Šimáček, který ještě roztáhl hru.
    13. PROKOPEC - 1:0
     
    13
    Tým Sparta B právě vstřelil branku! Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Sparta se celkem dlouhou dobu nacházela u pokutového území soupeře, poté to sám na sebe vzal RADIM PROKOPEC, který se s míčem dostal do palebné pozice, odkud zamířil ke vzdálenější konstrukci.
     
    12
    Králův Dvůr to zkoušel dalším nákopem na druhou stranu, tam si zodpovědně počínal obránce Piško, který raději spolupracoval s Kotkem.
     
    11
    Na opačné straně to centrem do pokutového území zkoušel Blažek, jeho polovysoký centr sice nebyl špatný, avšak skončil pouze u jednoho z protihráčů.
     
    10
    Výsledkem bylo zakončení v podání Horáka, který z těžké pozice mířil vysoko nad branku. Krček nemusel ani v tomto případě zasahovat.
     
    9
    Sparta se opět zabydlela na polovině soupeře, kde kombinovala u postranní lajny. Sám na sebe to zkoušel vzít Prokopec, který se protáhl kolem protihráče.
     
    8
    Na pravém křídle si řekl o přihrávku Gabriel, který se dostal až k šestnáctce, kde ještě předával pod sebe, odkud pálil vysoko nad branku Šimáček.
     
    7
    Jenomže na druhé straně si v souboji o míč pomohl nedovoleně Kraus, hlavní sudí byl i v tomto případě pozorný a odpískal faul.
     
    6
    Hostující brankář Krček tak mohl rozehrávat od své branky, svůj odkop poslal daleko na druhou stranu, kde se nacházel forvard Kůžel.
     
    5
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop pro Spartu. Po něm se do hlavičky dostal Lischka, jehož střelecký pokus se snesl kousek vedle branky.
     
    4
    Avšak u hranice pokutového území se nacházel domácí Gabriel, který nekompromisním způsobem odpálil míč daleko na druhou stranu.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali autové vhazování z levé strany, o které se postaral hostující Blažek, který si pro spolupráci vybral Balšánka.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha B: Kotek – Gabriel, Piško, Lischka, Dudl, Vácha (C), Prokopec, Šimáček, Mareček, Juliš, Horák
    Náhradníci: Sváta, Dao, Radwan, Ambler, Patrák, Konopásek

    FK Králův Dvůr: Krček – Zelenka, Hell, Novák, Blažek, Osvald, Beňo, Balšánek (C), Kraus, Procházka, Kůžek
    Náhradníci: Špicl – Bíba, Šolaja, Šebek, Bouček, Krejdl

    Rozhodčí: Urban – Benedikt, Tupý.
     
    Králův Dvůr se v loňském ročníku třetí nejvyšší soutěže ocitl na čtrnácté pozici, což v konečném součtu nic moc neznamenalo. Králův Dvůr měl totiž na poslední pozici velký náskok, avšak na vedoucí Vyšehrad ztrácel přes třicet bodů, což je opravdu propastný rozdíl. Domácí celek tohoto zápasu vyhrál pouze jedenáct zápasů, navíc hned v patnácti případech pocítil hořkost porážky, což se především stávalo v koncovce sezóny. Rezervní tým Sparty si i v loňském ročníku zahrál Juniorskou ligu, ve které se po základní části umístil na první pozici, avšak nakonec se celkovým vítězem stala Sigma Olomouc, která odsunula letenský celek až na třetí pozici.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu zápasy druhého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi AC Sparta Praha a FK Králův Dvůr.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    David Suchý

    Branky: 13. Prokopec, 41. Prokopec, 64. Horák, 68. Horák – 70. Balšánek


    AC Sparta Praha B: Kotek – Gabriel, Piško, Lischka, Dudl, Vácha (C) (69. Dao), Prokopec (82. Abdelkader)), Šimáček, Mareček, Juliš (69. Patrák), Horák (82. Ambler)
    Náhradníci: Sváta, Dao, Radwan, Ambler, Patrák, Konopásek

    FK Králův Dvůr: Krček – Zelenka, Hell, Novák, Blažek, Osvald (66. Šolaja), Beňo (73. Bouček), Balšánek (C), Kraus (46. Šebek), Procházka (57. Krejdl), Kůžel (85. Bíba)
    Náhradníci: Špicl – Bíba, Šolaja, Šebek, Bouček, Krejdl

    Rozhodčí: Urban – Benedikt, Tupý
    thejrc.org