Dunajská Streda – Michalovce 1:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (0:1)
MFK Zemplín Michalovce
Neděle 18.08.2019, 18:00Niké liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Taiwo Abdulrahman, přichází Dominik Veselovský.
     
    90
    Abdulrahman se přes Červaka zavěsil do centru Davise a míč si zpracovával sám pro sebe. Vida byl rázem ve velké šanci, střelu však nasměroval přímo do Kiry.
     
    89
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Jozef-Šimon Turik, přichází Jakub Grič.
     
    80
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Igor Žofčák, přichází Stanislav Danko.
     
    79
    Centr zprava dokázal jeden z domácích tečovat k vzdálenější tyči a Matúš Kira měl co dělat, aby míč vytáhl na rohový kop.
     
    75
    Dunajská Streda dala gól!
    Čtvrthodinu před koncem řádné hrací doby se domácí dočkali. Kristián Koštrna centroval na první tyč, kde se TAIWO ABDULRAHMAN natlačil přes Carrilho do zakončení a hlavičkou nedal Kirovi šanci.
     
    72
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Danylo Beskorovajnyj, přichází Erick Davis.
     
    69
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Peter Kolesár, přichází Christos Kountouriotis.
     
    68
    Opět to byl Ramírez, kdo se dostal k hlavičce po centru z levé strany. Míč se snažil tlačit pod horní tyč a brankář Kira tak raději vyrazil tento pokus na roh.
     
    61
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Marko Divković, přichází Andrej Fábry.
     
    58
    Dobrý centr z přímého kopu si našel hlavu Dominika Kružliak, hlavička mladého stopera šla těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    53
    Koštrna se krásně zleva dostal do šestnáctky, odkud mohl centrovat. Ještě předvedl elegantní "Zidanovku" a vystřelil k tyči. Kira ale vytáhl úspěšný zákrok.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Lazarus Rota (MFK Zemplín Michalovce).
     
    42
    Beskorovajnyj v pozici posledního přišel o míč, a i když ukrajinský bek svého soupeře tělem stále nějak zpomaloval, dostal se Sidibé do velké šance. Zakončení po trávníku šlo těsně vedle branky.
     
    36
    Oravec se dostal v šestnáctce po rohovém kopu k propadlému centru a vyslal pořádnou ránu. Kira reflexivně zasáhl. Následný pokus Vidy mířil nad.
     
    24
    Sidibé udělal chybu před vlastní šestnáctkou. Marko Divković přihrával na bílý bod, kam sice míč neprošel, ale sražený pas se odrazil před Koštrnu, proti kterému však skvěle vystartoval Kira.
     
    20
    Sidibé se chtěl znovu prokličkovat do šestnáctky, zastavil ho Kružliak. Ten následně poslal pas dopředu. Kristopher Vida přehodil Carrilla, Eric Ramírez zase brankáře Kiru. Jihoamerický útočník zakončoval do prázdné branky, míč nakonec z čáry odkopl v poslední chvíli Rota.
     
    16
    Dominik Kružliak se po centru z přímého kopu ocitl absolutně osamocený na malém vápně. Talentovaný stoper poslal své zakončení trestuhodně nad branku Kiry.
     
    13
    Dimitrios Popovits velmi dlouho váhal s rozehrávkou před vlastní šestnáctkou. Míč mu sebral Kristopher Vida a ránu k tyči vytěsnil na roh Matúš Kira.
     
    8
    Michalovce daly gól!
    ISSA MODIBO SIDIBÉ potřeboval pouze sedm minut a 31 sekund, aby se zapsal do střelecké listiny při debutu ve Fortuna lize. Igor Žofčák mu poslal přihrávku do vápna, kde si malijský útočník ještě zasekl Beskorovajnyje a byl sám před Jedličkou. Míč nasměroval mezi něj a tyč.

    Jan Hochman

    Branky: 75. Abdulrahman – 8. Sidibé

    Karty:   47. Rota (MIC)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Kružliak, Beskorovajnyj (72. Davis), Koštrna (C) – Oravec – Vida, K. Vida – Abdulrahman (90. Veselovský), Ramírez, Divković (61. Fábry).
    Náhradníci: Száraz – Veselovský, Nagy, Davis, Bednár, Čmelík, Fábry.

    MFK Zemplín Michalovce: Kira (C) – Rota, Carrillo, Červak, Vojtko – Popovits, Turik (89. Grič), Savvidis, Žofčák (80. Danko), Kolesár (69. Kountouriotis) – Sidibé.
    Náhradníci: Dráb – Kountouriotis, Grič, Danko, Mavretić, Hovhannisyan, Kolesár.
    thejrc.org