Mountfield HK – Vienna Capitals 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 1:4 (kon.) | K. Vary – Soči 2:1 (po pr.)
Třebíč – Jihlava 2:3 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Kadaň 6:0 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:8 (kon.)
Havlíčkův Brod – Šumperk 6:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Žďár n/S 0:0 (zruš.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 1:4 (kon.)
Kolín – Nová Paka 5:7 (kon.) | Havířov – Vsetín 5:1 (kon.) | Frýdek-M. – Jastrzębie 3:7 (kon.)
Benátky n/J – Drážďany 2:6 (nedohr.) | Zlín – Olomouc 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – Třinec 3:6 (kon.)
Martin – Žilina 0:0 (zruš.) | Mor. Budějovice – Tábor 5:8 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
spusu Vienna Capitals
Úterý 20.08.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásný den z Hradce Králové! Hokejové týmy se pilně připravují na nadcházející sezónu, další ochutnávku ze svého letního menu nám dnes mimo jiné ukáže extraligový Mountfield HK, jenž se ve svém sedmém a zároveň předposledním přípravném mači postaví proti mužstvu z EBEL ligy, Vienna Capitals.
     
    Mountfield HK

    Hradečtí zahájili předsezónní zápasovou přípravu začátkem srpna a v rámci dvou turnajů už stihli sehrát šest klání. Na Mountfield Cupu 2019 nejprve podlehli v nájezdech 1:2 Spartaku Moskva, posléze porazili Slovan Bratislava 6:2 a nakonec v derby skolili Pardubice poměrem 4:2. Tím si z domácího turnaje zajistili stříbrné medaile a posilněni dvěma výhrami se pustili do Memoriálu Zbyňka Kusého, který pořádalo Dynamo.

    Lvi si na jeho začátku vyšlápli na Chabarovsk vysoko 7:0, pak ale přišla tvrdá rána v podobě odvety za první východočeské derby sezóny. Pardubice totiž na domácí půdě nastřílely sedm branek a Hradec porazily 7:2. Na závěr si Mountfield zlepšil náladu výhrou 5:3 nad Znojmem a obsadil tak 5. místo.

    Suma sumárum, Královéhradečtí doposud připsali čtyři vítězství a dvě porážky, proti Vídni tedy rozhodně mají na co navazovat. Po Znojmu se navíc bude jednat znovu o soupeře z rakouské EBEL ligy, pro fanoušky tedy půjde o zajímavý mač.
     
    Vienna Capitals

    Vídeňští zahájili svou přípravu o poznání později, což dokazuje fakt, že aktuálně mají na kontě jediný přátelský zápas. Ten sehráli minulý pátek s Budapeští a z venkovního klání si odvezli výhru. Svého soka porazili poměrem 3:1 a do Hradce tak přijedou s dobrou náladou.

    Zajímavostí je, že v kádru Capitals figuruje hned několik jmen, která fanoušci znají z reprezentačních akcí týmů Rakouska, Norska nebo USA. Koučem vídeňského mužstva je navíc již druhou sezónu Kanaďan Dave Cameron, který v minulosti působil jako asistent i hlavní kouč v rámci slavné NHL.

    Vídeň bude v letošní sezóně navazovat na stříbrné místo z minulého ročníku a přípravná utkání bude chtít využít především k sehrání nových tváří. Klub totiž opustilo hned 11 hokejistů a bude tedy potřeba, aby se nové akvizice pořádně sehrály.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Sajdl) – Čáp, Linhart, Gaspar, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Šalda – Smoleňák (C), Rákos (A), Červený (A) – Jergl, Paulovič, Miškář – Pilař, Kubík, Chalupa – Dragoun, Bičevskis, Perret.

    Vienna Capitals: Zapolski (Starkbaum) – Lakos, Hackl, Kichton, Dorion (A), Peter, Flood, Wall, Birnbaum – Bauer, Baun, Olden, Neubauer, Holzapfel, Grosslercher, Artner, Loney, Fischer (C), Kittinger, Vause (A), Hartl.

    Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Lhotský, Špringl.
     
    Hokejisté nastoupeni na modrých čarách si postupně vyslechli rakouskou a českou hymnu. Slavnostní zahájení mezinárodního přátelského klání je tedy za námi a během několika okamžiků bude následovat již samotný start mače.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Hradečtí sice vybojovali po buly kotouč, byli ale nuceni s ním zacouvat do obranného pásma. A tam jej díky aktivnímu forčekinku získali hosté.
     
    00:54
    Jenže domácí obrana nepustila Vídeň k žádné střele a brankáři tak na zásah stále čekají.
     
    01:28
    Oskars Cibulskis sebral kotouč u vlastní brány a projel s ním celé kluziště. Zpoza brány ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů.
     
    02:13
    Jeden z hostujících hokejistů se dostal ke slušné střele z pravého kruhu, puk ovšem našel jen nohy prvního bránícího hráče.
     
    02:23
    Hra je poprvé přerušena, a to po zákroku Marka Mazance. Hradecký gólman chytil do lapačky svižnou střelu vyslanou Sashou Bauerem.
     
    02:58
    Jordann Perret předvedl výborné napadání a mohl poslat svůj tým do vedení! Východočeský útočník vyšťouchl soupeři puk ve středním pásmu a uháněl sám na bránu, jenže Ryan Zapolski vyjel dobře z brány a zabránil přesnějšímu zakončení.
     
    03:26
    Hradec byl v útočné třetině aktivní i nadále a vybojoval si přesilovku. Za nedovolené bránění jde pykat Phil Lakos.
     
    03:41
    Po svižné ráně od modré čáry se Zapolski jen ohlédl, naštěstí pro něj ale kotouč zamířil jen na zadní mantinel.
     
    04:24
    Mountfield kombinoval v útočném pásmu tak dlouho, až jednu z jeho nahrávek vystihl soupeř a vyhodil přes všechny čáry.
     
    04:57
    Adam Kubík číhal před brankovištěm a snažil se tečovat střelu zprava, netrefil se ale mezi brankářovy betony.
     
    05:28
    Mislav Rosandič zamířil od modré čáry těsně vedle tyče a ve stejném okamžiku jsou hosté již v plném počtu.
     
    06:14
    Radim Šalda nahodil puk do útočné třetiny, hrací předmět ale dostal do moci Ryan Zapolski, který pomohl spoluhráčům vyjetím z brány.
     
    06:53
    Michael Gaspar se v obranném pásmu snažil zabránit vídeňskému přečíslení, jenže u toho sevřel kotouč a putuje na trestnou lavici. Capitals tedy budou hrát v početní výhodě.
     
    06:59
    Hned po buly hosté vystřelili, v pohotovosti ale byla lapající rukavice Marka Mazance.
     
    07:20
    O kotouč se dlouho bojovalo u mantinelu u hradecké střídačky, nakonec puk získali domácí. A Filip Pavlík jej odpálil přes všechny čáry.
     
    08:03
    Taylor Vause si sjel téměř na úroveň brankové lajny a chtěl nahrát před bránu, tam ale byla hokejka Tomáše Linharta.
     
    08:43
    Na jedné straně musel Zapolski řešit pokus Matěje Chalupy, na té druhé zase vyrážel ránu Kyleho Bauna Mazanec.
     
    08:54
    Hradečtí jsou v plném počtu, také oni oslabení ubránili.
     
    09:18
    Nyní se hra přestěhuje znovu před Marka Mazance, a to po zakázaném uvolnění, na které vyhodili kotouč domácí.
     
    09:36
    Radek Smoleňák střílel netypicky od modré čáry a jeho dělovka prolétla až k bráně. Jenže Ryan Zapolski puk dobře viděl a smlsl si na něj svou lapačkou.
     
    09:54
    Čárový sudí značil zdviženou pravicí ofsajd Vídně, jenže hosté si signálu nevšimli a hráli. Hra je tudíž přerušena a vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    10:25
    Maris Bičevskis vybojoval v obranném pásmu puk, posunul ho na levou stranu a před soupeřovou brankou čekal na přihrávku zpět, tu ale zablokovali Vídeňští.
     
    11:13
    Matěj Chalupa číhal u pravé tyčky Zapolského, kde vyrobili hosté menší chybku. Hradecký útočník ale v rychlosti nestihl zasunout puk do sítě.
     
    12:07
    Radek Smoleňák obdržel puk kousek za modrou čárou, předvedl lehkou stahovačku a posléze zamířil k bližší tyči, ta ale byla gólmanova výstroj.
     
    12:17
    Daniel Rákos se v útočném pásmu provinil hákováním a už míří na trestnou lavici. Další přesilovku si zahrají Capitals.
     
    12:36
    Vídeňští nepřesně rozehráli a je z toho jen zakázané uvolnění, další přesilovkovou akci tedy budou muset založit od vlastní brány.
     
    13:08
    Alex Wall obdržel zpoza brány nahrávku na střelu z první, kterou také ze své hole vyslal. Mazanec vyrazil puk před sebe a o dorážku se ještě pokoušel Sondre Olden, také on ale ztroskotal na hradeckém brankáři!
     
    13:52
    Oba hlavní rozhodčí se teď shodli na faulu Nikolause Hartla, který v útočném pásmu podrážel. Přesilovka host je tak pryč, chvíli se nyní bude hrát čtyři na čtyři.
     
    14:17
    A teď jsou domácí kompletní a začíná jejich přesilovka. Hned na úvod se ale musel mít na pozoru Mazanec, který vyrážel pokus od levého mantinelu.
     
    14:47
    Aleš Jergl zůstal nekryt na levém kruhu a po křižné nahrávce pálil z voleje, Ryan Zapolski se však stihl rychle přesunout od tyče k tyči!
     
    15:10
    Východočeši nahodili puk do brankoviště a snažili se těžit z nepřehledné situace, jenže dřív, než stihli dostat puk za čáru, odpískal rozhodčí postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    15:48
    Hradec získal ponechanou výhodu a Aleš Jergl jedovatě pálil k pravé tyči, kotouč se ale těsně nevešel do branky!
     
    15:54
    Teď je už hra přerušena a na trestnou lavici odchází za krosček Mark Flood. Hradec tak plynule pokračuje v další přesilovce.
     
    16:22
    Vídeňským se povedlo vyhodit přes všechny čáry a poslali na led čerstvé síly.
     
    16:48
    Mountfield si nepohlídal prostor kolem modré čáry a vystavil se do ofsajdu, vhazování tedy proběhne v neutrální zóně.
     
    17:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tahle přesilovka už gól přinesla a po první trefě v utkání vede Mountfield 1:0! OSKARS CIBULSKIS si vybruslil na střed modré čáry, napřáhl hokejku vysoko ke stropu a poslal směrem na bránu slušnou bombu. Ta byla cestou dost možná ještě lehce tečovaná, z gólu se ale raduje hradecký bek. Asistence: Aleš Jergl.
     
    18:22
    Hosté ale mají nyní možnost oplatit stejnou mincí. Radek Pilař je totiž vyloučen za držení hole a Hradec se bude muset bránit.
     
    18:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže vídeňská přesilovka má přesně opačný účinek, Hradec se totiž prosadil v oslabení a vede už o dva góly! Patrik Miškář vybojoval ve středním pásmu puk pro MICHALA DRAGOUNA, který se protáhl kolem protihráče a jel na gólmana úplně sám. Zvolil zakončení mezi betony a poslal svůj celek do vedení 2:0. Asistence: Patrik Miškář, Michael Gaspar.
     
    19:45
    Hokejistům Capitals se nedaří usadit před Mazancem, Hradec vyhazuje jeden puk za druhým.
     
    19:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    To je něco! Hradci v jednom oslabení nestačila jen jedna branka, ještě před sirénou přidal i druhou! RUDOLF ČERVENÝ obdržel kotouč u pravého mantinelu nějaké čtyři vteřiny před koncem třetiny, rychle ale vyrazil směrem k bráně a svou akci stihl dovést až do konce. Brankáře si položil na led a v poslední vteřině zavěsil pod víko – 3:0. Asistence: Daniel Rákos.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zpočátku to vypadalo, že první třetina příliš gólů nenabídne, opak se ale stal pravdou. Brankovou zábavu si hokejisté, především ti hradečtí, schovali do poslední tříminutovky. V té stihli rovnou tři trefy! Oskars Cibulskis nejprve využil přesilovku a vypadalo to, že Mountfield se bude následně muset bránit početní výhodě soupeře. Jenomže oslabení otočili Východočeši ve svůj prospěch, když do samostatných úniků ujeli postupně Michal Dragoun a Rudolf Červený, kteří zvýšili hradecké vedení na 3:0. Vídeň se ale především v první polovině třetiny nenechala zahanbit a Mazance prověřila několika zajímavými pokusy, na což bude chtít po přestávce navázat a zmírnit soupeřův náskok.
     
    Druhá dvacetiminutovka odstartuje přibližně v 16:52.
     
    Hokejisté jsou zpět na ledě, druhé dějství co nevidět začne. Vídeň do ní půjde v přesilovce, která bude trvat ještě 20 vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hosté se nestihli ani pořádně dostat do útočného pásma a domácí už jsou v plném počtu.
     
    20:42
    Radek Pilař se vydal z trestné lavice rovnou do útoku a vysekl střelu z levého kruhu. Ryan Zapolski chytil kotouč do lapačky.
     
    20:49
    Capitals vyhodili puk přes všechny čáry a jejich snahy tak přerušil ofsajd.
     
    21:22
    Po nepříliš záživné pasáži je tu další icing, tentokrát na hradecké straně.
     
    21:51
    Vídeň má k dispozici další přesilovku, za krosček byl vyloučen Adam Kubík.
     
    22:01
    Jenže početní výhoda netrvala dlouho a hrát se bude ve vyrovnaném počtu. Rakouský Brandon Kichton je potrestán za držení.
     
    22:20
    A další trest na vídeňské straně! Za podrážení vyfasoval dvě minuty Dominic Hackl a Východočeši mají rázem přesilovku čtyři na tři.
     
    22:55
    Hradečtí kombinují v pásmu, zatím ale stále nenašli místo, kudy by vystřelili.
     
    23:14
    Nakonec pálil z pravého kruhu Rudolf Červený, na jeho pokus ale Zapolski dobře viděl. Bez větších problémů jej schoval do rukavice.
     
    23:25
    Teď se Vídni povedlo vyhodit a domácí budou muset začít znovu.
     
    23:52
    Matej Paulovič přiťukl puk k levé tyči Patriku Miškářovi, ten ale nedokázal usměrnit touš za přesouvajícího se brankáře! Dvojici Hradeckých se navíc nepovedlo uspět ani z dorážky.
     
    24:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tahle akce už ale úspěch přinesla a Hradec odskakuje v přesilové hře na 4:0! Radek Smoleňák nahrál ALEŠI JERGLOVI, který si vrcholu levého kruhu srovnal puk a jedovatou ranou nedal gólmanovi šanci. Svou první trefu v hradeckém dresu následně patřičně oslavil. Asistence: Radek Smoleňák.
     
    24:51
    Krátce po vhazování střílel u pravé strany Sasha Bauer a Marek Mazanec musel předvést hbitý zákrok lapačkou, aby puk vyrazil mimo.
     
    25:30
    Pokus Matěje Chalupy se svezl nad bránu a následně po vrcholu hrazení vyletěl z pásma.
     
    26:19
    Z klubka těl se puk odrazil na hokejku Radima Šaldy, který zprostřed modré lajny ihned vypálil. Prvním pokusem trefil bránícího hráče, ten druhý schoval brankář v lapačce.
     
    26:53
    Matej Paulovič pěkně obral soupeře o puk a vyslal dopředu Aleše Jergla, ten ale neměl rychlost k tomu, aby se prosmýkl kolem dvou vídeňských hráčů.
     
    27:43
    Úplně sám zůstal na levém kruhu Alex Wall, který na sebe upoutal Mazancovu pozornost a poté nahrál na osu hřiště. Jeho spoluhráči mohli střílet do prázdné brány, jenže gólovou pohromu stihl odvrátit hradečtí hráči!
     
    28:48
    Filip Pavlík vystavil tvrdý bodyček jednomu ze soupeřů, což se nelíbilo Marc-Andremu Dorionovi. Ten jel svého spoluhráče bránit, za což si vysloužil trest 2 minuty za hrubost a 10 minut za nesportovní chování. Přesilovku si zahrají domácí.
     
    29:45
    Mislav Rosandič střílel zprostřed modré čáry, jeho pokus ale Ryan Zapolski dobře viděl a zlikvidoval.
     
    30:18
    Vídeňským se povedlo vyhodit kotouč a nyní šetří cenné vteřiny v útočné třetině.
     
    30:43
    Znovu se Hradec nedokázal na delší dobu usadit v pásmu, kotouč získali do moci soupeři.
     
    30:58
    Capitals jsou na ledě v plném počtu, tuhle přesilovku ubránili dobře.
     
    31:46
    Dlouho se bojovalo o puk v rohu vedle Mazancovy svatyně, nakonec se hrací předmět odrazil přes celé kluziště až k druhé bráně.
     
    32:07
    Vídeňští ale puk rychle vrátili zase na druhou stranu, kde stříleli z pravé strany. Mazanec schoval puk v lapačce.
     
    32:07
    V týmu Capitals došlo ke střídání gólmanů, Ryana Zapolského vystřídal mezi třemi tyčemi Bernhard Starkbaum.
     
    33:10
    Lucas Birnbaum se už už napřahoval ke střele, na poslední chvíli mu ale jeho úmysly zhatila hokejka domácího beka.
     
    34:02
    Hostující hráči se drží v útočném pásmu, přes dobrý forčekink Hradce se jim ale nedaří najít cestu k bráně.
     
    34:34
    Východočeši vyvezli puk na opačný konec hřiště a obě mužstva poslala na led čerstvé síly.
     
    35:15
    Aleš Jergl si dobře najel pro přihrávku na modrou lajnu a v situaci jeden na jednoho schoval střelu za nohy bránícího hráče, zamířil ale mimo tři tyče.
     
    35:53
    Michael Gaspar překvapil svou střelou všechny protihráče a nejvíce Bernharda Starkbauma, který se jen ohlédl, jak kotouč narazil do spojnice tyčí!
     
    36:20
    Jordann Perret se provinil proti pravidlům krosčekem a hosté si tak zahrají početní výhodu.
     
    36:50
    Hradci se zatím daří držet soupeře daleko od Mazance, Vídeň se ale nevzdává a snaží se probojovat do útoku.
     
    37:16
    Zatím se jí to ale nedaří, znovu musela zacouvat až ke svému brankáři.
     
    37:39
    Marek Mazanec si teď vyjel pro vídeňské nahození až za svou bránu a prudkou ránou vyhodil puk na druhý konec hřiště.
     
    38:23
    Radimu Šaldovi přeskočil kotouč hokejku a už to vypadalo na samostatný únik hostů, ten ale zažehnal včasným vyjetím z brány Mazanec. Následně je Hradec v plném počtu.
     
    39:19
    V poslední minutě prostřední třetiny musel zasahovat Starkbaum, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    39:43
    Capitals se snažili ještě procpat do útoku, to ale nedovolili domácí hokejisté, kteří soupeře rychle obrali o puk.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část nabídla sice méně branek, na šance však chudá nebyla. A to i díky pěti trestům, které rozhodčí udělili hráčům na obou stranách. Právě v přesilové hře padla ona zmiňovaná branka, v hradeckém dresu první z hole Aleše Jergla. Zajímavostí na dnešním zápase tak je po čtyřiceti minutách fakt, že všechny čtyři góly padly v nestandardním počtu hráčů na ledě – dva v přesilovce a dva v oslabení. Do poslední třetiny, která začne přibližně v 17:43, půjde Mountfield s náskokem 4:0.
     
    Start třetí části se o chvilku odkládá, jelikož na kluzišti se stále nacházejí fleky nezmrzlé vody.
     
    Už se zdá být vše v pořádku, jdeme na hru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hradec začal velmi aktivně a tlačí se do útočného pásma, evidentně se nechce pouze stáhnout do defenzívy.
     
    40:51
    Vídeňští se dočkali první branky v zápase, ta ale neplatí! Kotouč do svatyně ztečoval jeden z dvojice Sondre Olden – Ty Loney, rozhodčí ale trefu neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    41:17
    Capitals se ale nechtějí nechat vyvést z míry, hned vzápětí prosvištěl puk od modré čáry těsně kolem levé tyče.
     
    42:13
    Zdeněk Čáp důrazně přitiskl jednoho z protihráčů na mantinel a vysloužil si dvouminutový trest za pozdní dohrání. Vídeň má přesilovou hru.
     
    42:34
    Vienna Capitals vstřelili branku!
    Vídni se povedlo přesilovku využít a svým prvním gólem snížila náskok soupeře! TAYLOR VAUSE se protáhl za hradeckou obranu a v cestě už mu stál jenom domácí gólman. Toho překonal povedenou střelou nad vyrážečku – 4:1. Asistence: Marc-Andre Dorion.
     
    43:54
    Capitals se dál ženou do útoku a teď mají dokonce ponechanou výhodu!
     
    43:59
    Už je hra přerušena a na trestnou lavici míří Matej Paulovič. Ten si odpyká trest za sekání a Vídeň může znovu snížit z přesilovky.
     
    44:29
    Východočechům se zatím daří vyhazovat puky pryč z pásma a nepouštět soupeře ke střelám.
     
    45:05
    Hosté se nedohodli, kdo převezme na modré čáře puk, a rozhodčí odpískal icing. Jenže posléze byl verdikt změněn, protože hráči mohli hrát, a tak se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    45:15
    Ty Loney předvedl akrobatický kousek na modré čáře, stejně ale nedokázal udržet brusli a je z toho ofsajd.
     
    45:46
    Domácí ustáli vídeňskou sérii dorážek a Matěj Chalupa vyhodil přes všechny čáry.
     
    46:03
    Teď už jsou domácí kompletní a hraje se v klasickém počtu.
     
    46:49
    Oskars Cibulskis dojel puk tak akorát, aby se nepískal vídeňský ofsajd, což hostům vyhovuje vzhledem k tomu, že právě střídali.
     
    47:29
    Ze střely Taylora Vauseho toho Mazanec kvůli hradbě těl před sebou moc neviděl, nakonec ale zasahovat nemusel, jelikož puk proletěl kolem tyče.
     
    48:08
    Matej Paulovič sebral vídeňským nahrávku před bránu a vyvezl puk dostatečně daleko od svého brankáře.
     
    48:38
    Adam Kubík zahájil útok nahrávkou na Matěje Chalupu, ten byl ovšem přitlačen k mantinelu a ke střele se tak nedostal.
     
    49:09
    Marek Mazanec je na střídačce a Hradec má ponechanou výhodu!
     
    49:17
    Vyloučeným vídeňským hráčem je Sasha Bauer, který se provinil nedovoleným bráněním. Padne v netradičním počtu hráčů na ledě dnes již šestá branka?
     
    49:42
    Taylor Vause byl v útočném pásmu dřív než kotouč, což sudí dobře viděl a odpískal ofsajd.
     
    50:07
    Capitals zatím hrají oslabení dobře. Nepouštějí soupeře do pásma, naopak sami se snaží operovat před Mazancem.
     
    50:59
    Adam Kubík nahrával Patriku Miškářovi, tomu ale projel puk pod hokejkou. A doputoval až k Filipu Pavlíkovi, který svou dělovkou lízl tyč!
     
    51:20
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    52:03
    Zdeněk Čáp byl možná trochu překvapený, že se mu povedlo vybojovat puk, protože když chtěl zamířit k bráně, kotouč mu zase odskočil.
     
    52:51
    Vídeňští hráči se už chystali vystřídat, v tom ale rozhodčí odpískali icing a začali hosty vracet zpět na led.
     
    53:02
    Radek Smoleňák dorážel na brankovišti, kotouč si vzal ale do parády gólman Bernhard Starkbaum.
     
    53:20
    Kyle Baun střílel z vrcholu pravého kruhu, jeho pokus se ale nevešel mezi tři tyče a zamířil k mantinelu.
     
    54:06
    Domácí se teď nedomluvili na útočné modré a místo střely se tak museli vrátit do obrany.
     
    54:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tahle akce už ale dospěla až do cíle, Východočeši vedou znovu o čtyři góly! JORDANN PERRET si najel šikovně k levé tyčce, kde nastavil hokejku a usměrnil do sítě přesnou nahrávku Michala Dragouna – 5:1. Asistence: Michal Dragoun, Oskars Cibulskis.
     
    55:12
    Adam Kubík neudržel rovnováhu a pro nahrávku mezi kruhy tak nechtěně skočil rybičku.
     
    55:51
    Vypadá to, že Hradečtí si budou chtít zbývající minuty zápasu zkušeně pohlídat. Mají kotouč na hokejkách a nevypadá to, že by se za každou cenu hrnuli dopředu.
     
    56:38
    Pokus Marka Flooda zlikvidovala hůl Mateje Pauloviče, další vídeňskou střelu zase vyrazil Marek Mazanec nad bránu.
     
    57:31
    Hokejisté Capitals nahodili touš do pásma, tam se jej ale ujaly jen hradecké hokejky. Další akce navíc skončila ofsajdem.
     
    58:10
    Matěj Chalupa se dostal za obranu a od levého mantinelu hledal spoluhráče najíždějícího si před bránu, nahrávku ale nepovolila hostující obrana.
     
    58:16
    V závěru třetiny tu máme ještě vyloučení. Matěj Chalupa je potrestán za nedovolené bránění a hosté hrají v početní výhodě.
     
    58:42
    Východočechům se povedlo ukořistit puk a vyhodili jej až k vídeňskému brankáři.
     
    59:06
    Po Mazancově zákroku se bude vhazovat po jeho levici.
     
    59:21
    Vídeňští dokázali přes nátlak soupeře udržet pásmo, pokračují tak v útočení.
     
    59:40
    Marek Mazanec parádním zákrokem, kdy natáhl pravý beton a vy těsnil doklepnutí do prázdné brány, odvrátil vídeňskou branku. Do střetu se při této situaci dostal Oskars Cibulskis, který se bolestivě zvedal z ledu.
     
    59:58
    Do konce zápasu zbývají dvě vteřiny a kotouč je daleko od Mazancovy brány, vypadá to, že už se nic důležitého nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tomu tak, nyní již oficiálně vypršelo šedesát minut a duel je definitivně u konce. Za výhrou 5:1 vykročil Hradec už v první třetině, kdy během tří minuty využil přesilovku a přidal dva góly v oslabení, další trefou z přesilovky navázali Lvi v prostřední části. Vídeňští se v závěrečné periodě zvedli a tlačili, po neuznané brance se dočkali také oficiálního gólu, a to v přesilové hře. Vypadalo to, že Capitals ještě sníží hradecký náskok, proti byl ale Mazanec a také východočeský útok, který přidal v 55. minutě další trefu a zpečetil výhru nad Capitals 5:1.
     
    Nejlepšími hráči byli zvoleni vídeňský útočník Taylor Vause a hradecký forvard Jordann Perret.
     
    Vypadá to, že zápas nedopadl příliš dobře pro východočeského beka Tomáše Linharta, jenž nyní opouští na aplausu fanoušků hřiště na nosítkách.
     
    Ode mě je to v tuto chvíli již vše. Přeji příjemný zbytek dne a u dalších přenosů z hokejových zápasů se těším na shledanou! (18:23:21)

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 18. Cibulskis (Jergl), 19. Dragoun (Miškář, Gaspar), 20. Červený (Rákos), 25. Jergl (Smoleňák), 55. Perret (Dragoun, Cibulskis) – 43. Vause (Dorion)


    Mountfield HK: Mazanec (Sajdl) – Čáp, Linhart, Gaspar, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Šalda – Smoleňák (C), Rákos (A), Červený (A) – Jergl, Paulovič, Miškář – Pilař, Kubík, Chalupa – Dragoun, Bičevskis, Perret.
    spusu Vienna Capitals: Zapolski (Starkbaum) – Lakos, Hackl, Kichton, Dorion (A), Peter, Flood, Wall, Birnbaum – Bauer, Baun, Olden, Neubauer, Holzapfel, Grosslercher, Artner, Loney, Fischer (C), Kittinger, Vause (A), Hartl.

    Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Lhotský, Špringl

    Diváci: 1 449
    ocianews.com