Mountfield HK – Vienna Capitals 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 1:4 (kon.) | K. Vary – Soči 2:1 (po pr.)
Třebíč – Jihlava 2:3 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Kadaň 6:0 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:8 (kon.)
Havlíčkův Brod – Šumperk 6:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Žďár n/S 0:0 (zruš.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 1:4 (kon.)
Kolín – Nová Paka 5:7 (kon.) | Havířov – Vsetín 5:1 (kon.) | Frýdek-M. – Jastrzębie 3:7 (kon.)
Benátky n/J – Drážďany 2:6 (nedohr.) | Zlín – Olomouc 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – Třinec 3:6 (kon.)
Martin – Žilina 0:0 (zruš.) | Mor. Budějovice – Tábor 5:8 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
HC Stadion Litoměřice
Úterý 20.08.2019, 17:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní odvetné přípravné utkání je u konce, kde opět úspěšnějším celkem jsou litoměřičští Kališníci. Ve třetí třetině zvýšili hosté skóre, díky Peteru Janskému a Vojtěchu Kropáčkovi a zaslouženě dnes vítězí v dnešním utkání, kde byli o dost produktivnější. Kdyby jsme měli řešit výhry na šance, tak to byl právě domácí celek, který by zvítězil. Já Vám děkuji za pozornost a zase někdy u přípravy Chance ligy na počtenou. (19:12:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Ještě jedno vhazování v útočném pásmu Litoměřic, ve kterém je úspěšnější hostující celek, zkusil prověřit ještě pár vteřin před koncem Stahla, ale ten přerušuje hru a vhazovat se bude znovu. Nakonec se po druhém vhazování hra přesunula do středního pásma a tím končí dnešní utkání.
     
    58:28
    Je už témeř jasné, kdo v dnešním utkání zvítězí, i když Slovan šance má, tak jeho pokusy končí na branářích, ať už Krále, nebo střídajícího Sklíby.
     
    57:30
    Po vyhrané buly Merty se dostal ke kotouči Maršoun, který si vybruslil v útočném pásmu ke středu hřiště, dokázal vystřelit, ale jeho střelu hostující ochránce svatyně perfektně viděl a vyrazil za svoji branku do bezpečí.
     
    56:04
    Hostující celek hraje v plném počtu a ihned se proviňují zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude po levici Sklíby. Puk sice vyhráli domácí, ale k černému kusu gumy se dostal Dvořák, který ujížděl po pravé straně hřiště a dostal se i do individuálního zakončení, ale hokejka Stahla byla rychlá a puk byl vypíchnut.
     
    55:01
    V útočném pásmu Slovanu vidíme mnoho nahrávek, ale střel je minimum. Jedinou střelu za přesilovou hru vyslal zatím Maršoun, která byla tečována mimo Sklíbu a to bylo ze strany ústeckých hráčů vše.
     
    54:20
    Domácí celek si zahraje přesilovou hru a uvidíme, jestli dokáže snížit nepříznivé skóre dnešního utkání. U puku je za vlastní brankou Hes, která nahrál na Korduleho, ten pisunul na Maršouna a rázem je žlutomodrý celek v útočném pásmu, kde se snaží kombinovat.
     
    54:04
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vitouch – 2 min., sekání).
     
    Václav Krliš je od nárazu do mantinelu mimo hru a momentálně stojí v civilu vedle své střídačky a drží se za pravé rameno, tak uvidíme, jestli to vypadá na něco vážného, nebo se jedná pouze o naraženinu. Jisté je to, že do dnešního utkání už nezasáhne.
     
    50:39
    Obrovská chyba obránce Váchala, který jak žáček nahrál na střed hřiště, kde se puku zmocnil Merta, ten si prohodil jednoho bránícího útočníka a už se chystal ke střele, ale na poslední chvilku mu do jeho pokusu dal hůl jeden z útočníků Litoměřic a rázem bylo po slibné šanci.
     
    50:01
    Zdvořáček zvedl hlavu v obranném pásmu a dlouhým pasem našel na pravé straně Korduleho, který chtěl přihrát puk mezi kruhy, ale přes brusle obránce se tam puk nedostal, nakonec dokázal zakončit i sám, ale jeho střela neměla takovou razanci, aby si s ní Sklíba neporadil.
     
    48:25
    Rychlé prověření Sklíby z hole Filipa, který se napřáhl z levého kruhu, vystřelil , a puk se odrazil mezi betony těsně vedle tyče. Myslím si, že nástup do branky litoměřického brankáře je doprovázen studeným potem na jeho zádech z této šance.
     
    48:15
    Střídání v týmu HC Stadion Litoměřice: ze hřiště odchází Král, přichází Sklíba.
     
    45:59
    Tak to byl parádní zákrok Stahla! Martin Kadlec si krásně natáhl domácího brankáře, ale ten dokázal při pádu na led zvednout lapačku a lapit tak neposednou zlatonku, která míříla do branky. Hostující útočník se chytá za hlavu, co teď dokázal spálit.
     
    45:40
    Dnešní hra je plná ofsajdů, jelikož hráči jsou velice netrpěliví při přechodu do útočného pásma. U puku byl Jiří Severa, který se snažil pořádně natáhnout Krále, ale jeho backhend už neměl parametry, aby puk přelétl ležící beton hostujícího ochránce svatyně.
     
    45:04
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Co předvedli domácí hráči nikdo nechápe, proti VOJTĚCHU KROPÁČKOVI se rozestoupili a jeho úkol vstřelit branku z mezikruží byl jendoduchý, jeho střela mířila na teploměr Stahla. Asistence: David Jindra.
     
    44:04
    Na druhé straně Jiří Severa tvrdě prověřil Krále, ale ten je však důsledný a puk s ledovým klidem chytá. Vhazovat se bude po jeho pravici. Ihned hosté po buly přenášejí hru do útočného pásma.
     
    43:46
    Krásná záchranná brzda Brože, který rybičkou vysekl na poslední chvilku puk ujíždějícímu Jánskému, puk nakonec dostal do své moci Stahl a přerušuje hru.

    Jiří Cícha

    Branky a nahrávky: 37. Roubík (Severa) – 3. Vitouch (Arnošt), 7. Houdek (Dvořák), 42. Jánský (Kropáček, Kadlec), 46. Kropáček (Jindra)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Volke) – Brož, Veber, Zukal, Zdvořáček (C), Hes, Mareš, Zich, Müller – Severa, Roubík, Vildumetz, Bláha O., Wojnar, Maršoun, Krliš, Merta, Kordule, Kalaj, Bláha M., Filip
    HC Stadion Litoměřice: Král (49. Sklíba) – Procházka, Marcel, Váchal, Strejček, Kukla – Houdek, Dvořák, Korkiakoski, Kangas, Kadlec (C), Štohanzl, Jánský, Grim, Hajšman, Kropáček, Jindra, Arnošt, Vitouch

    Rozhodčí: Novák, Volf – Biedermann, Zítka
    ocianews.com