Česko – Finsko 2:9 (kon.)
konec
Česko
2:9 (1:4, 1:4, 0:1)
Finsko
Úterý 20.08.2019, 18:00 • Vierumäki Sport Institute • Euro Hockey Tour (ženy)
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:07:55)
     
    Je dobojováno. Český tým na úvod nové reprezentační sezóny prohrál ve Finsku s finským týmem 2:9. Na tento výsledek by Češky velmi rády zapomněly a už vyhlížejí další zápas, který je na EHT čeká.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    K poslednímu útoku se dostaly české hráčky, ale už nestihly zakončit. Sice stále drží útočné pásmo, ale už se spíše zřejmě nic nestane.
    58:24 Sanni RANTALAOVÁ - 2:9
     
    58:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ještě se prosazují Finky. Z prostoru mezi kruhy vyslala tvrdou ránu SANNI RANTALAOVÁ a prostřelila Blanku Škodovou, která vypíjí hořký kalich až do dna – 2:9. Asistence: Viivi Vainikkaová.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:29
    Martina Zedníková napřáhla od modré čáry, ale její přízemní střela skončila jen na finské obraně.
     
    56:19
    Do těsné blízkosti finské brankářky si sjela Nikola Dýcková, ale kotouč na ní nezamířil. Další zmar v české akci.
     
    55:14
    Zápas pomalu, ale jistě spěje ke svému konci. Finky mají stále velmi slibný náskok a už se příliš nikam neženou. Češky by rády snížily, avšak zatím bez efektu.
     
    54:01
    Další útok Češkám nevyšel. Martina Mašková při střele z kruhu pouze promáchla a puk získaly opět hráčky Finska. Ty spěchají k další útočné akci.
     
    53:03
    Aneta Tejralová poslala puk na levý kruh, odkud pak střílela její spoluhráčka, jenže kotouč poslala jen mimo tři tyče. Rázem pak hru na opačnou stranu otáčejí Finky.
     
    52:36
    Hra je po dalším pokusu českého týmu přerušena. Vhazuje se v blízkosti finské brankářky.
     
    50:45
    Nyní se do útočné akce vydaly české hráčky, z pravé strany ale nevystřelila Tereza Vanišová. A mezi tři tyče se nevešla ani dorážka její spoluhráčky.
     
    49:22
    Další finská šance. Střela Hakalaové se otřela o boční síťku české branky a hned na to Češky otáčejí hru.
     
    48:23
    Finsko je už kompletní.
     
    46:59
    Češky se nemohou prosadit ve dvojnásobné početní výhodě, Finky se osvobozují a šetří čas.
     
    46:23
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min. – porušení postupu při střídání hráčů). Trest odpyká Matilda Nilssonová.
     
    46:23
    Vyloučení v týmu Finsko (Michelle Karvinenová – 2 min., vysoká hůl + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Sini Karjalainenová.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Přibylová, 38. Křížová (Vanišová) – 1. Karvinenová (Tulusová, Nieminenová), 3. Nieminenová (Savolainenová), 7. Liikalaová (Nilssonová, Valkamaová), 10. Karvinenová (Tulusová), 22. Kuoppalaová (Savolainenová, Laitinenová), 22. Hakalaová (Niskanenová, Holopainenová), 40. Nieminenová (Tulusová, Hiirikoskiová), 40. Liikalaová (Karppinenová), 59. Rantalaová (Vainikkaová)


    Česko: Škodová (Zechovská) – Zíková, Horáková, Kovářová, Škrdlová, Tejralová (A), Zedníková, Martinů, Horálková – Lorencová, Dýcková, Mašková – Přibylová, Patočková, Lédlová – Mills (C), Mlýnková, Jůzková – Pejzlová, Vanišová, Křížová (A)
    Finsko: Suonpääová (Räisänenová) – Savolainenová, Hiirikoskiová (C), Rantalaová, Laitinenová, Lindstedtová, Karppinenová, Karjalainenová, Viitasuová – Nieminenová (A), Tulusová, Karvinenová (A) – Nuutinenová, Niskanenová, Kuoppalaová – Holopainenová, Vainikkaová, Hakalaová – Nilssonová, Liikalaová, Valkamaová

    Rozhodčí: Mijuki Nakajamová (Japonsko), Henna Åbergová (Finsko) – Helinä Anttilaová, Jenni Jaatinenová (obě Finsko)
    ocianews.com