Servette Ženeva – Sparta 3:2 (kon.) | Mostečtí Lvi – Kobra 7:2 (kon.) | Motor ČB – Füchse 4:2 (kon.)
Řisuty – Bílina 0:0 (zruš.)
konec
HC Servette Ženeva
3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
HC Sparta Praha
Středa 21.08.2019, 16:00 • SAP Arena, Mannheim (GER) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V Mannheimu je konec. Sparta předvedla velmi dobrý výkon, když zásluhou Michala Řepíka a Lukáše Rouska otočila stav zápasu, ale ve třetí části dvakrát udeřil Guillaume Maillard, který tak rozhodl o triumfu Ženevy. (18:20:13)
     
    Konec zápasu.
     
    54:36
    Ženeva právě vstřelila branku!
    Vida, máme tu pro změnu švýcarský obrat. GUILLAUME MAILLARD je dnes střelecky při chuti a druhým gólem do sítě Jakuba Sedláčka posílá Servette do vedení 3:2. Asistence: Deniss Smirnovs.
     
    48:49
    Ženeva právě vstřelila branku!
    Švýcaři srovnávají krok. V první třetině GUILLAUME MAILLARD nestihl skórovat před sirénou, ale tentokrát už využívá přesilovku, ve které srovnává stav – 2:2. Asistence: Daniel Winnik, Deniss Smirnovs.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá část vyšla Spartě alespoň střelecky mnohem lépe. Dvěma góly v krátkém sledu otočili Michal Řepík s Lukášem Rouskem. Pražané tak jdou do třetí třetiny s těsným náskokem, který mohl navýšit ve velké šanci autor prvního sparťanského gólu, ale jeho lob v síti neskončil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    26:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané dokonali bleskový obrat už po 13 vteřinách hry! Na trefu svého kapitána navázal mladý LUKÁŠ ROUSEK, který zužitkoval souhru s Kevinem Klímou a otáčí skóre ve prospěch českého týmu. Asistence: Kevin Klíma.
     
    26:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Tentokrát už Sparta prolomila střeleckou formu, když se v přesilové hře po asistenci Vladimíra Růžičky trefil MICHAL ŘEPÍK a jako správný kapitán vyrovnává stav zápasu. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sparta předvedla v první třetině velmi dobrý výkon, vytvořila si šance, jenže je nedokázala proměnit, zatímco Ženeva skórovala. Podařilo se jí to dokonce dvakrát, leč platit mohl jen první gól Erica Fehra. Gól Guillaumea Maillarda padl až po konci první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Ženeva se mohla radovat podruhé, a to po gólu Guillaumea Maillarda, jenž dopravil puk do horní šibenice za záda Jakuba Sedláčka, jenže to nestihl před sirénou.
     
    13:45
    Aktivita Pražanů pokračuje, ale na první gól stále čekají. Brankář Ženevy už musel hasit čtyři velké šance Sparty.
     
    07:26
    Ženeva právě vstřelila branku!
    Český tým po prvních minutách ztrácí, přestože měl herně navrch. Na ledě se prosazuje ten nejzkušenější, útočník ERIC FEHR, jenž posílá svůj tým do vedení. Asistence: Noah Rod, Jonathan Mercier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Servette Ženeva: Mayer – Tömmernes (A), Jacquement (A), Karrer, Maurer, Guebey, Mercier, Völlmin, Smons – Miranda, Winnik, Mallard – Rod (C), Fehr, Wingels – Bozon, Berthon, Smirnovs – Šimek, Riat, Montandon.

    HC Sparta Praha: Sedláček – Jandus, Zeleňák, Blain, Kalina, Polášek (A), Košťálek, Krutil – Forman, Pech (A), Říčka – Rousek, Klíma, Michnáč – Řepík (C), Růžička, Kvapil – Smejkal, Sukeľ, Kudrna.

    Rozhodčí: Pechaczek, Rantala – Hurtik, Laguzov.
     
    Oba týmy nastupují s velkými hvězdami. Na straně Sparty je to třeba útočná formace letních posil s Adamem Poláškem v obraně, zatímco Ženeva nastoupí s Ericem Fehrem, Tommy Wingelsem, či Danielem Winnikem.
     
    Letní příprava pokračuje, sparťané si ji však zpestří návštěvou Německa, kde je čekají tři těžké zápasy. První utkání odehrají dnes od 16:00 proti švýcarské Ženevě a my vám z něj přineseme změny stavu.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 8. Fehr (Rod, Mercier), 49. Maillard (Winnik, Smirnovs), 55. Maillard (Smirnovs) – 27. Řepík (Růžička), 27. Rousek (Klíma)


    HC Servette Ženeva: Mayer (Descloux) – Tömmernes (A), Jacquement (A), Karrer, Maurer, Guebey, Mercier, Völlmin, Smons – Miranda, Winnik, Mallard – Rod (C), Fehr, Wingels – Bozon, Berthon, Smirnovs – Šimek, Riat, Montandon.
    HC Sparta Praha: Sedláček (Machovský) – Jandus, Zeleňák, Blain, Kalina, Polášek, Košťálek, Krutil – Forman, Pech, Říčka – Rousek, Klíma, Michnáč – Řepík, Růžička, Kvapil – Smejkal, Sukeľ, Kudrna.

    Rozhodčí: Pechaczek, Rantala – Hurtik, Laguzov.
    thejrc.org