Třinec – Olomouc 2:3 (po pr.) | Ústí n/L – Benátky n/J 7:4 (kon.) | Klatovy – Plzeň 1:11 (kon.)
Třebíč – Prostějov 2:4 (po pr.) | Slavia – Briançon 3:1 (kon.) | Liberec – Chabarovsk 4:1 (kon.)
Detva – Bratislava Capitals 4:2 (kon.) | Šumperk – Vrchlabí 7:1 (kon.) | Kolín – Havlíčkův Brod 6:4 (kon.)
Havířov – Trenčín 2:3 (kon.) | Litoměřice – Chomutov 4:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Jablonec n/N 9:7 (kon.)
Mostečtí Lvi – Děčín 4:8 (kon.) | Písek – Milevsko 4:3 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 1:2 (kon.)
K. Vary – Kladno 7:1 (kon.) | Znojmo – Vítkovice 3:7 (kon.) | Martin – Jastrzębie 5:4 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
HC Olomouc
Čtvrtek 22.08.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost. Z Třince se přihlásíme opět 6. září, kdy nabídneme online textový přenos ze zápasu CHL proti týmu Pelicans Lahti. (19:15:56)
     
    Prvních deset minut závěrečné třetiny nenabídla moc situací, které by měly nějak zásadně pohnout s historii tohoto přípravného zápasu. První větší šanci měl na svědomí v deváté minutě třetí třetiny Hecl, který povedenou střelou z první při přesilovce donutil Bartošáka k dobrému zákroku. Devět minut před koncem mohl srovnat Chmielewski. Ten se ocitl v situaci dva na jednoho s Ondřejem Kovařčíkem, nezakončoval však pohotově a Konrád situaci zvládl. Šest a půl minuty před koncem tentokrát při přesilovce Třince hledal křížně zpoza branky skrz brankoviště Draveckého Kundrátek. Střela třineckého univerzála ale pouze orazítkovala tyč. Oceláři pak nevyužili přesilovku po vyloučení Knotka, ale dali gól až pár sekund po jejím skončení. Novotného nahození dorážel nakonec úspěšně Patrik Hrehorčák. Zápas dospěl do prodloužení i přes aktivní závěr domácích hokejistů, kteří skoro celé poslední dvě minuty strávili v pásmu před Konrádem. V prodloužení rozhodl samostatný nájezd Petra Strapáče, který puk procedil pod Bartošákem za brankovou čáru. Olomouc tedy zpod Javorového veze vítězství v poměru 3:2 v prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    61:14 STRAPÁČ - 2:3
     
    61:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Do samostatného úniku se dostal PETR STRAPÁČ, puk mu do nájezdu posunul ve středním pásmu Kolouch. Strapáč puk s trochou štěstí procedil pod třineckým brankářem, hosté tedy vezou z Třince vítězství v poměru 3:2 v prodloužení. Asistence: Petr Kolouch. Konečný stav utkání 2:3.
     
    61:05
    Slovenská akce dva na jednoho mohla rozhodnout utkání! Dravecký dal Gernátovi, jeho střela ale mířila nad!
     
    60:42
    Zatím se na puku drží olomoucká trojka.
     
    60:09
    První střelu mezi tři tyče má na svědomí Klimek. Jeho pokus protáhl Bartošáka a zlomil Klimkovi hůl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Ještě Douderovo nahození mohlo skončit za brankovou čárou Konráda. Třinečtí prakticky celých zbývajících sto dvacet sekund po gólu na 2:2 strávili v útočném pásmu.
     
    59:42
    Hrehorčák byl po vyrovnávacím gólu při chuti a po objetí branky těsně minul prostor vymezený třemi tyčemi.
     
    59:09
    Doudera našel na ose Matěje Stránského, ten si potáhl puk a těsně minul Konrádovu branku. To byla dobrá pozice!
     
    58:40
    Třinečtí jsou v útočném pásmu a snaží se vymyslet rozhodující branku. Douderovo nahození tento zápas ale nerozhodne.
    57:56 HREHORČÁK - 2:2
     
    57:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka Třince již skončila, ale přesto je tu vyrovnávací branka. Novotný obkroužil Konrádovu branku, spíš tak na náhodu poslal puk na slovenského brankáře. Vyražený kotouč urputně dorážel PATRIK HREHORČÁK, až se mu podařilo poslat jej do horních pater olomoucké branky. Asistence: Štěpán Novotný. Stav utkání 2:2.
     
    57:11
    Až zhruba po minutě se domácí dostali do pásma, ale zakončení série přihrávek v podobě střely Gernáta z první opět skončilo na prvním hráči. Bolestivě Gernátův projektil vyrazil Burian.
     
    56:23
    Třinečtí mají problém se prokombinovat do útočného pásma. Hosté drží modrou čáru jako zeď.
     
    55:47
    Další dvě minuty dostal Jan Knotek. Ten je vyloučen za sekání, trefil svou holí ujíždějícího Galvinše v předchozí situaci, zlomil o něj dokonce hokejku, ale zabránit v akci mu nedokázal.
     
    55:43
    Galvinš se dostal z obranného pásma až do protiútoku, ale netrefil branku.
     
    54:30
    Bartošák uklidil puk před Burianem až na modrou, kde najížděl Polanský. Následně se do zakončení dostal Doudera, který si sjel až před Konráda, ale jeho bekhendový pokus nebyl gólový.
     
    53:38
    Kundrátek křížně přes brankoviště hledal na pravé straně stojícího Draveckého, jeho pokus ale orazítkoval tyč.
     
    53:04
    Chmielewski nabil na modré Gernátovi, jeho střelu z první ale zblokoval první bránící hráč – byl to Strapáč.
     
    52:31
    Polanského formace si aktivitou v útočném pásmu vysloužila přesilovku. Vyloučen je Marek Laš za držení.
     
    51:48
    O to dostat se do střelecké pozice se individuálně snažil nejprve Hladonik a po něm Kofroň, pohyb obou třineckých hráčů si ale olomoucká obrana pohlídala.
     
    50:58
    Rychlá akce Třince dva na jednoho. Ondřej Kovařčík hledal na levé straně aktivního Chmielewského, ten ale nezakončoval hned, zkoušel kličku, a hostující brankář toho využil. Gól nepadl ani z následující nepřehledné situace, když byl Konrád na zádech před svou brankou.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 083 diváků.
     
    49:37
    Gólu se mohl dočkat i benjamínek Handl, ale pouze z blízkosti vyprášil Bartošákovy betony. Sledujeme asi nejlepší olomouckou přesilovku v zápase.
     
    48:50
    Olomoučtí drží puk a vykombinovali si dobrou šanci. Na vrcholu pravého kruhu stál Hecl, který dostal rychlou křížnou přihrávku a výborný zákrok musel vytáhnout Bartošák.
     
    48:15
    Nahodil byl před Bartošákem faulován a je tady další přesilovka pro Olomouc. Za sekání je vyloučen Polanský.
     
    47:56
    Kolouch měl trochu víc prostoru na levém kruhu poté, co Dravecký schytal tvrdou ránu do ruky a s bolestivou grimasou odjížděl na střídačku. Než domácí stihli vystřídat, poslal Kolouch tvrdou ránu na Bartošáka. Domácí gólman na místě.
     
    47:17
    Knotek neohroženě vjel mezi tři protihráče, skončil ale s pukem za brankovou čárou. Bartošák následně ve spolupráci se svými spoluhráči dostává puk do středního pásma.
     
    46:49
    Chmielewski z první napálil trochu bezprizorní puk a překvapený Konrád jen sledoval, jak kotouč míří těsně vedle jeho pravé tyče.
     
    46:32
    Kundrátkovu bombu z první udržel pod paží Konrád a tím končí přesilovka třineckých hokejistů.
     
    45:40
    Bartošák svobodomyslným výletem mimo své brankoviště zabrnkal na nervy svým kolegům a fanouškům, hosté toho ale nedokázali využít.
     
    45:21
    Galvinš nabil z osy hřiště od modré čáry na Chmielewského, který stal na levé straně útočného pásma Třince. Tvrdá střela z první byla nepřesná, puk míří do středního pásma.
     
    44:49
    Chmielewski se po obtočení kolem branky a bránícího hráče pokoušel o střelu, ta ale byla slabá a nepřesná.
     
    44:32
    Přesilovka hostů končí. Jan Knotek trefil vysokou holí Douderu a dostal menší trest. Hrajeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    44:25
    Jaroměřského pokus, možná na teč, Bartošák vyrazil na zadní hrazení.
     
    43:45
    Matěj Stránský se ale přesto zapíše do kroniky zápasu a to z toho důvodu, že mu rozhodčí udělili menší trest. Přesilovka pro Olomouc.
     
    43:31
    Polanský zpoza branky nabil na modrou Musilovi, který ihned poslal puk na Konráda. Tam jej zastavil Musilův spoluhráč Stránský, ale následně jej nedokázal poslat do sítě.
     
    43:11
    Kundrátkovo nahození Konrád nejspíš dobře viděl, protože jej bez problémů odrazil do ochranné sítě.
     
    42:18
    Po buly v útočném pásmu Olomouce mohl do samostatného úniku jet Hrehorčák, ale puk dojel až na úrovni brankové čáry. Zkusil vystřelit z úhlu, Konráda nepřekonal. Poté vystřelil od modré Doudera který zkoušel ještě svou Konrádem vyraženou střelu dorážet. Konrát vypadal, že neví, kde má puk, pro hosty je ale důležité, že před brankovou čárou.
     
    42:04
    I Olomoučtí drželi puk v útočném pásmu, ale po tvrdém zásahu Hrehorčáka za brankou získal puk Třinec, ale následně domácí poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    41:30
    Domácí se provinili icingem a hra se přestěhuje před třineckého brankáře.
     
    40:52
    Třetinu začali s pukem na holi domácí, do žádné nebezpečné situace se ale zatím nepropracovali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí dvacetiminutovka začne cca v 18:35.
     
    Ve druhé třetině byly k vidění dva góly. I z druhé třetiny si hosté odnesli jednobrankové vedení. První velkou šanci nabídl divákům Stránský, který v první početní výhodě domácích našel před brankou úplně volného Polanského, ale gól z toho nebyl. Pak byl do konce utkání vyloučen Adamský za faul kolenem, ale hosté dlouho početní převahu nehráli. Dvakrát se sami provinili proti pravidlům a byla z toho přesilovka čtyři na tři pro Třinec. Domácí toho ale nedokázali využít. Gól padl až pár sekund po skončení všech trestů včetně toho pětiminutového pro třineckého kapitána. Nepříliš prudkou střelou z levého kruhu se prosadil Jan Knotek a hosté vedli o dva góly. Toto skóre v Třinci platilo dvě a půl minuty. Pak dostal puk mezi kruhy do jízdy Štěpán Novotný, ukázal šikovné ruce a poslal puk po zemi za ležícího Konráda. Velká šance se už do konce druhé třetiny nezrodila. Mírně aktivnější byli domácí, ale kombinace se jim moc nedařila, hosté si vedení drželi bez velkých problémů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Úmyslný ofsajd vrací hru do útočného pásma Třince. Máme tady možná poslední přerušení druhé třetiny.
     
    38:49
    Po Kundrátkově střele z mezikruží vznikl závar před Konrádem, hosté ale odolali. Gólová situace z akce nevznikla.
     
    38:00
    Polanského formace aktivní. Nejprve se její centr snažil přihrávkou do brankoviště využít nějakého odrazu nebo podobné situace, následně si Polanský vyměnil puk se Stránským, ale do zakončení se nedostal.
     
    37:38
    Kundrátek dostal nabito na modrou čáru, puk si posunul blíž Konrádovi. Ten pokryl jeho první i dorážený pokus, byť toho přes clonícího Kofroně asi moc neviděl.
     
    36:58
    Dobrou šanci navýšit vedení měli hosté z Olomouce. Na pravé straně měl dost prostoru na zakončení Laš. Jeho střelu hrudí vyrazil Bartošák.
     
    35:41
    Klimek ujížděl po levé straně a z kruhu tvrdou střelou trefil Bartošáka do hlavy. Ten se přihlásil, protože se mu nejspíš při zákroku rozepnul na masce řemínek. Rozhodčí mu vyhověl a hru přerušil.
     
    35:01
    V situaci dva na jednoho na druhé straně zakončoval Handl. Jeho pokus byl nepřesný a situace možná volala spíše po přihrávce na volného kolegu.
     
    34:40
    Z vrcholu pravého kruhu střílel Musil. Jeho střelu lemem lapačky srazil za branku Konrád.
    34:09 NOVOTNÝ - 1:2
     
    34:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je tady snižující branka ŠTĚPÁNA NOVOTNÉHO. Ten dostal puk na vrchol levého kruhu, měl dost času a prostoru, aby udělal s Konrádem, co potřeboval a snadno zasunul za jeho záda. Asistence: Aron Chmielewski. Stav utkání 1:2.
     
    33:25
    S Hrachovského prudkou střelou od modré měl Konrád více práce, ale i tento pokus vyrazil a Olomoučtí se následně osvobozují.
     
    32:57
    Kovařčíkova formace se dostala do akce tři na jednoho, ale puky nešly rychle z hole na hůl, a tak třinečtí hráči situace prováhali. Nakonec z toho byla jenom slabá střela Chmielewského z pravé strany, která nemohla Konráda ohrozit.
    31:34 KNOTEK - 0:2
     
    31:34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení. Nepříliš prudkou střelou se z levého kruhu mezi betony Bartošáka prosadil JAN KNOTEK. Asistoval Vilém Burian. Stav utkání 0:2. I u této branky byla použita trenérská výzva, ale gól byl i v tomto případě potvrzen.
     
    31:06
    Dravecký dlouho držel puk na pravé straně útočného pásma, ale následně Třinečtí zaváhali a do akce tři na jednoho ujeli olomoučtí hráči. Před Burianem by bylo zakončení do prázdné branky, na poslední chvíli puk uklidil k zadnímu hrazení Hrachovský.
     
    30:35
    Než se Oceláři dostali do zakončení, dokázali se Olomoučtí osvobodit a při další útočné snaze Třince se domácí hokejisté provinili zakázaným uvolněním.
     
    30:18
    Hraje se už sice čtyři na čtyři, ale Třinec si rozestavěl útočnou formaci a kombinuje v útočném pásmu.
     
    29:34
    Chmielewski byl sám na levém kruhu, měl dost času a prostoru, ale prudkou střelou pouze orazítkoval zadní skla.
     
    29:02
    Hosté ale získali puk a vybojovali vhazování u Bartošáka. I po vhazování jsou úspěšní, drží kotouč a šetří sekundy.
     
    28:53
    Vilém Burian dostal dvě minuty za hákování a Třinec bude hrát 76 sekund ve čtyřech proti třem.
     
    28:41
    Hladonik s Draveckým teď byli pro hosty nepříjemní. Druhý jmenovaný si dokonce vykoledoval faul a po krátké výhodě bude následovat přesilovka Třince čtyři na tři.
     
    28:09
    Hosté se teď špatným střídáním obírají o sto dvacet sekund početní výhody. Trest jde za celou lavičku odpykat Petr Kolouch. Hrajeme čtyři na čtyři.
     
    27:55
    Třinečtí se málem dostali do akce tři na jednoho, Ondřej Kovařčík ale nedokázal zrychlit hru posunutím puku na kolegu. Následně střela nesedla Douderovi a puk mají opět hosté.
     
    27:25
    Dujsíkovu střelu od modré Bartošák vykopl, domácí následně vyhazují až za Konrádovu branku.
     
    27:04
    Hosté se dostali do prvního zakončení. Z pravého kruhu Bartošáka otestoval Burian. Ale byl to opravdu propagační pokus na střed terče.
     
    26:21
    Adamský se při snaze získat v útočném pásmu puk provinil faulem. Kolenem srazil Kořenka. Byť se zdálo, že to nebyl úmyslný, ani příliš tvrdý zákrok, spíš nešťastná srážka, rozhodčí jej posílají do šaten. Třinec bude hrát pět minut ve čtyřech, pokud nepřijdou další tresty.
     
    25:24
    Po šanci Lukáše Klimka před Bartošákem se snažil ujet do šance Kvasnica, byl ale na pravém kruhu před Konrádem zpacifikován Dujsíkem.
     
    24:41
    Galvinš zaváhal na vlastní modré a následně se po křížné přihrávce dostal do zakončení Handl. Jeho střelu Bartošák betonem vyrazil.
     
    23:45
    Burian centroval z rohu před branku, ale Kolouch na puk nedosáhl. Pokud by se mu to povedlo, zakončoval by do prázdné branky.
     
    23:10
    Ofsajd zhatil po čase útočnou aktivitu hostů.
     
    22:50
    Adamského střelu z vrcholu kruhů asi Konrád ideálně neviděl. Clonit se mu snažili oba Adamského kolegové z útočné formace, slovenský gólman si však puk v letu našel bezchybně.
     
    22:24
    Ani Třinec nevyužil přesilovku. Umělecký dojem z početních výhod zatím moc velký není.
     
    22:06
    Chmielewski hledal křížnou přihrávkou Draveckého, do puku ale sáhl Vyrůbalík a znemožnil příhru na slovenského univerzála. Následně dva metry nad vrcholy kruhů napřáhl Gernát, ale Konrád kryje.
     
    21:38
    Třinci kombinace drhne, nedokáže se dostat do útočného pásma. Puk za svou brankou rozehrává Bartošák.
     
    21:00
    Stránský objel branku a poslal puk na hranu brankoviště, kde byl úplně sám Polanský. Konrád chytá největší šanci domácích v dosavadním průběhu zápasu do lapačky.
     
    20:24
    Handl svým zásahem výhodu přerušil a posílá svého kolegu za katr. Za sekání jde pykat Jan Knotek a první přesilovku bude hrát Třinec.
     
    20:18
    Třinec bude hrát přesilovku, ale domácí se snaží využít ještě výhodu. Kombinuje Polanského formace.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Prostřední hrací doba začne cca v 17:45.
     
    Úvodní třetina přípravného utkání mezi Oceláři Třinec a olomouckými hokejisty skončila jednobrankovým vedením hostů z Hané. V prvních minutách byli opticky mírně aktivnější domácí hráči, ale do vyložené brankové situace se nedostali. Největší šanci měl ve třetí minutě Novotný, ale jeho bekhendový pokus po zemi Konrád pokryl. Do samostatného úniku se málem dostal Adamský, jeho pokus z mezikruží ale Konrád pokryl. Olomouc se do hry dostala díky dvěma přesilovkám. Ty se sice nijak extra hostům nepovedly, vyloženou situaci si v nich totiž nevypracovali, ale zvýšili díky tomu tempo a ve zbytku první třetiny byli opticky lepší. Jediný gól první dvacetiminutovky padl v polovině sedmnácté minuty, když kotouč na pravé straně útočného pásma pár decimetrů za modrou čárou získal Nahodil, nahrál na volného Lukáše Klimka mezi kruhy a ten překonal třineckého gólmana Bartošáka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Oceláři se ještě snaží o útočnou aktivitu, Olomouc svým pohybem ale nedovolí třineckým hokejistům kombinovat. Ti se tak drží mimo útočné pásmo.
     
    18:13
    Hladonik vybojoval za brankou puk, ale poté Dravecký nepřihrál přesně od Konrádovy branky Galvinšovi. Kotouč se tak dostal z útočného pásma Třince, Olomouc se zadarmo osvobodila.
     
    17:13
    Třinečtí se po inkasované brance snaží o zvýšenou aktivitu. Kovařčíkův útok podpořil sjetím před Konráda Kundrátek, do šance se ale neprobojoval.
    16:32 KLIMEK - 0:1
     
    16:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hrachovský trochu zbrklou rychlou rozehrávkou dostal pod tlak svého kolegu z obrany Gernáta a Olomoučtí se po rychlé přihrávce dostali do zakončení. LUKÁŠ KLIMEK prostřelil Bartošáka z mezikruží. Domácí trenéři si vyžádali trenérskou výzvu, zda gólu nepředcházela ofsajdová situace – branka ale platí. Asistence: Lukáš Nahodil. Stav utkání 0:1.
     
    15:48
    Olomouc je po dvou přesilových hrách aktivnější, ale k šanci se nemohou prokombinovat.
     
    14:49
    Hrachovský a o pár sekund později i Doudera čistí obranné pásmo a Třinec se ubrání i druhé početní výhodě kohoutů.
     
    14:05
    Klimek u levého hrazení vybojoval puk, ale byl bráněn Musilem a jeho střela nebyla až tak nebezpečná. Bartošák ji ztlumil na hrudi a přerušil hru.
     
    12:54
    Aby to Michalovi nebylo líto, tak i druhý člen bratrské dvojice Kovařčíků dostane menší trest za faul v útočném pásmu. Olomouc čeká druhá přesilovka, Kovařčík svého soupeře seknul.
     
    12:26
    Nahodil se po buly v útočném pásmu dostal úplně sám před Bartošáka. Olomoucký útočník se snažil zachovat klid, ale po jeho kličkách puk do branky nezaklouzal.
     
    12:12
    Třinec se ubránil a myslí na útočení. Galvinšovi ale puk doslova uletěl z hole. Lotyšský bek tak spíše ohrozil bránícího hráče Olomouce, než aby našel jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    11:33
    Olomoučtí se teď do pásma přímo prodrali, ale nedokázali rozložit přesilovkový vzorec a k zakončení se nedostali ani poté, co Dravecký u modré čáry nedokázal vyhodil puk z pásma.
     
    10:40
    Olomouci se zatím přesilovka moc nedaří. Třinečtí se už třikrát osvobodili vyhozeném přes celé kluziště.
     
    09:53
    Prvním vyloučeným utkání je Ondřej Kovařčík, který se v útočném pásmu provinil hákováním. Hra se přesouvá před Bartošáka, Olomouc bude hrát přesilovou hru.
     
    09:43
    Po náporu Polanského formace se Olomouc osvobodila za cenu zakázaného uvolnění. Následuje buly v útočném pásmu Třince.
     
    08:59
    A opět Burian! Jeho pokus z bezprostřední blízkosti Bartošák zastavil vlastním tělem.
     
    08:28
    Burian střílel z levého kruhu po odrazu puku od zadního mantinelu. Jeho střela z první příklepem ale trefila jen boční síť Bartošákovy branky.
     
    07:45
    Hrachovského tvrdou střelu od modré čáry Konrád kvůli projíždějícím hráčům neviděl, ale zastavil ji. Poté puk podržel a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    07:06
    Výborná kombinace Olomouce. Strapáč byl zakončovatelem kombinace s Jaroměřským, ale puk po jeho střele orazítkoval zadní mantinel.
     
    06:46
    Rodící se šanci Kovařčíkovy formace zhatil ofsajd. V postavení mimo hru se domácí ocitli po přihrávce z hloubi pásma na modrou čáru.
     
    06:05
    Do samostatného úniku se málem dostal Adamský. O půl sekundy déle zpracovával puk a následně jeho střela z mezikruží Konráda neohrozila.
     
    05:52
    Po Hrachovského nedůsledné přihrávce se rýsovala šance pro Olomouc, ale puk se na Nahodila, který byl osamocen před Bartošákem nedostal.
     
    05:28
    Musil poslal puk na branku. Střela to nebezpečná nebyla, spíše na teč. Vzhledem k tomu, že kotouč letěl moc vysoko, Konrád jej snadno lapil.
     
    04:20
    Aktivní se snaží být i Olomoučtí. Nejprve musel Bartošák předvést pohotový zákrok betonem, následně si poradil s nahozením od modré čáry a vyrazil puk před sebe.
     
    03:54
    Gernát zkusil zpoza branky pozornost Konráda a poslal mu puk na záda. Olomoucký brankář byl úspěšný i proti Gernátově dorážce vlastního pokusu.
     
    03:34
    Gernát se snažil najít před brankou operujícího Stránského, ale Hanáci přihrávku zblokovali. Následně puk do bezpečí vyvezl Handl.
     
    02:39
    Laš najížděl z pravé strany a z kruhu prověřil Bartošáka. Ten lemem lapačky usměrnil puk na zadní hrazení. První zákrok třineckého brankáře na domácím ledě tak byl úspěšný.
     
    02:09
    Čtvrtá formace pokračovala v aktivitě svých kolegů. V dobré pozici před Konrádem byl její centr, ale Novotného krátkou kličku do bekhendu betonem vyrazil.
     
    01:29
    Kovařčíkova formace byla aktivní v útočném pásmu, ale před tím, než se dostala ke kloudné akci, vyhodili Olomoučtí z pásma. Následně centroval před branku Chmielewski, ale Hrehorčáka nenašel.
     
    00:30
    Oba týmy se podívaly do útočného pásma, ale ke kloudné akci to zatím nevedlo. Před Stránským přerušuje hru Konrád. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání za pár desítek sekund začne. Pro Oceláře se jedná o poslední přípravné utkání, už příští týden totiž Třinečtí vstoupí do dalšího ročníku Champions Hockey League. Olomouc po dnešním utkání před startem extraligového ročníku čekají ještě tři sparingy.
     
    Ani třinečtí hokejisté, ani jejich soupeř z Olomouce dnes nenastupují v plném složení. Oceláři dnes nepostavili mimo jiné obránce Krajíčka s Rothem, v útoku chybí Vrána, Růžička, Hrňa nebo Marcinko. V sestavě Hanáků není například obránce Švrček nebo útočníci Irgl, Káňa, Ostřížek či Skladaný.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Hrachovský, Gernát – M. Stránský, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Hrehorčák – Kvasnica, Š. Novotný, D. Kofroň.

    HC Olomouc: Konrád (Mokrý) – Jaroměřský, Vyrůbalík, Dujsík, M. Hlaváč, Rašner, Valenta – Handl, J. Knotek, Laš – Klimek, Kolouch, Strapáč – Hecl, Nahodil, Burian – Kořenek.
     
    HC Oceláři Třinec
    Třinečtí zatím odehráli v přípravě tři utkání, tedy o dva zápasy méně než jejich čtvrteční soupeř. Oceláři zvolili podobný model přípravy jako loni – série přípravných zápasů, z nichž poslední proti Olomouci bude generálkou před prvním soutěžním utkáním sezóny. Již za týden totiž Třinečtí vstoupí do své páté sezóny v Champions Hockey League, což bude druhá fáze předextraligového období. V přípravě se Slezanům zatím výsledkově daří. Oběma soupeřům ve všech třech odehraných utkáních utekli během zápasů až do tříbrankového rozdílu – s Kometou Třinec vyhrál doma 5:2 a venku 6:3. Potřetí v historii se Třinec utkal také v přípravném zápase proti svému partnerskému klubu – ve Frýdku-Místku vyhrál 4:1. Nejlepšími střelci přípravy zatím jsou Aron Chmielewski a Martin Růžička – oba mají tři góly a zajímavé je, že oba tyto své tři góly nasázeli v jediném zápase, mají tedy na kontě hattrick. Poslední ofenzivní posila Ocelářů, kterou je Matěj Stránský příchozí ze švédské Mory, zatím odehrála jedno utkání, ale zato velmi povedené. V Brně si Stránský připsal tři body za dva góly a přihrávku.

    Zápasy Třince v přípravě
    13. srpna 2019: HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
    15. srpna 2019: HC Frýdek-Místek – HC Oceláři Třinec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
    20. srpna 2019: HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 3:6 (1:3, 0:0, 2:3)

    Střelci Třince v přípravě
    3 – Chmielewski, Martin Růžička, 2 – Š. Novotný, Polanský, M. Stránský, 1 – M. Adámek, F. Haman, Hrňa

    Sestava Třince v posledním přípravném zápase
    Kváča – Dravecký, Kundrátek, Gernát, F. Haman, M. Adámek, Hrachovský – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – M. Stránský, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, Hladonik, D. Kofroň – Kvasnica, Š. Novotný, Hrehorčák
     
    HC Olomouc
    Olomoučtí hokejisté zahájili sérii přípravných zápasů již na začátku srpna. Prvním soupeřem byl tým z kazašského města Kokšetau. Ten byl na herním soustředění v Česku a před zápasem s Olomoucí se střetl mimo jiné v Třinci s Frýdkem-Místkem. Olomoučtí hokejisté s účastníkem kazašské ligy a úřadujícím vítězem Kontinentálního poháru prohráli v nájezdech. Pak se ale střetli dvakrát s Duklou – jihlavskou i trenčínskou – a s chutí si zastříleli. Ve dvou zápasech dali celkem 11 branek. Následovala prohra s Kometou na jejím ledě v poměru 0:2 a stejným výsledkem ještě ve třetí třetině Olomouc prohrávala také na ledě Zlína. Utkání ale nakonec otočila a nakonec vyhrála v prodloužení. Nejlepším střelcem týmu je zatím se třemi brankami Ostřížek. Předsezónní posila týmu trenérů Tomajka a Motáka Lukáš Klimek ze Sparty se zatím trefila jednou.

    Zápasy Olomouce v přípravě
    1. srpna 2019: HC Olomouc – Arlan Kokšetau 2:3 po sam. náj. (1:0, 0:1, 1:1/0:0)
    8. srpna 2019: HC Olomouc – HC Dukla Jihlava 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
    13. srpna 2019: HC Olomouc – HK Dukla Trenčín 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)
    15. srpna 2019: HC Kometa Brno – HC Olomouc 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
    20. srpna 2019: PSG Berani Zlín – HC Olomouc 2:3 po prodl. (1:0, 1:0, 0:2/0:1)

    Střelci Olomouce v přípravě
    3 – Ostřížek, 2 – Kolouch, J. Knotek, Škůrek, 1 – Klimek, Burian, Irgl, Nahodil, Dujsík, J. Káňa II, Strapáč

    Sestava Olomouce v posledním přípravném zápase
    Lukáš – Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Valenta, A. Rutar – Ostřížek, J. Knotek, Irgl – Strapáč, Kolouch, Klimek – Burian, Nahodil, Kořenek – Laš, Handl, Hecl
     
    Poslední vzájemné měření sil bylo na programu pochopitelně v rámci loňského ročníku Tipsport extraligy. Ve 41. kole základní části 2018-19 byli 1. února na ledě olomoucké „plecharény“ úspěšnější domácí – Olomouc vyhrála 5:2. Zápas se Ocelářům moc nepovedl – Pavel Kantor při své premiéře po příchodu z Mladé Boleslavi pětkrát lovil puk ze sítě, naopak domácí hráli ve velké pohodě, což demonstroval pátým gólem Aleš Jergl. Technickou finesu následně mohli diváci obdivovat ve vysílání ČT v soutěži o Zlatou helmu.
     
    Olomouc se s Oceláři v rámci přípravných zápasů před sezónou střetává pravidelně a to od roku 2013. Loni se oba týmy setkaly 9. srpna v Olomouci a úspěšnější byla domácí Mora, která vyhrála v nájezdech. I o rok dřív zahajovali přípravné zápasy třinečtí hokejisté v Olomouci – před dvěma léty vyhráli Třinečtí 4:2. V roce 2016 vyhráli v Třinci domácí 5:2, o rok dřív byli úspěšní kohouti, kteří vyhráli pod Javorovým 2:0. V létě 2014 byli olomoučtí hokejisté teprve druhým soupeřem, s nímž se Třinečtí střetli na ledě své tehdy zbrusu nové WERK ARENY – 1. srpna zde vyhráli 2:1. V roce 2013, ještě tedy ve staré třinecké aréně, byli olomoučtí hokejisté začátkem září soupeřem Ocelářů v generálce na novou extraligovou sezónu – tehdy uspěl Třinec 5:3. Třinec se ve čtvrtek 22. srpna 2019 střetne s Olomoucí v přípravné fázi před sezónou posedmé v řadě. V dosavadních šesti utkáních od roku 2013 byli třikrát úspěšní Třinečtí a třikrát – z toho jednou v nájezdech – hráči z Olomouce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 35. Novotný (Chmielewski), 58. Hrehorčák (Novotný) – 17. Klimek (Nahodil), 32. Knotek (Burian), 62. Strapáč (Kolouch)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Hrachovský, Gernát – M. Stránský, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Hrehorčák – Kvasnica, Š. Novotný, D. Kofroň
    HC Olomouc: Konrád (Mokrý) – Jaroměřský, Vyrůbalík, Dujsík, M. Hlaváč, Rašner, Valenta – Handl, J. Knotek, Laš – Klimek, Kolouch, Strapáč – Hecl, Nahodil, Burian – Kořenek

    Diváci: 2 083
    ocianews.com