Pardubice – Zvolen 6:4 (kon.) | HV71 – Sparta 3:2 (kon.) | Prostějov – Tychy 6:0 (0:1 po s.n.)
Poruba 2011 – Dubnica 6:1 (kon.) | Kobra – Řisuty 9:2 (kon.) | Nová Paka – Chrudim 1:2 (kon.)
konec
HV71
3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
HC Sparta Praha
Pátek 23.08.2019, 16:00 • Knorr Arena, Heilbronn (GER) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tlak Sparty nakonec k vyrovnání nevedl, sparťané si tedy připisují v Německu druhou těsnou porážku 2:3. Švédský tým položil základ úspěchu v prvních dvou třetinách, kdy si vytvořil náskok tří gólů, ale český celek ve třetí třetině snížil na rozdíl jediné trefy. I díky skvělému Hugovi Alnefeltovi se tak z vítězství raduje mužstvo z Jönköpingu. (18:09:01)
     
    Konec zápasu.
     
    47:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Úvodní trefa sparťan povzbudila, což potvrzují druhým gólem. Alnefelta tentokrát prostřelila čtvrtá lajna, jmenovitě JIŘÍ SMEJKAL, který zadělává na pořádné drama! Asistence: Kevin Klíma.
     
    41:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vydařený vstup do třetí části a český tým je zpět ve hře. Kouzlo výborného Alnefelta prolomil LUKÁŠ ROUSEK, který se na německém turné trefuje i ve druhém utkání. Asistence: Lukáš Pech, Petr Kalina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I přes řadu šancí se sparťané proti švédskému soupeři neprosadili, ba naopak potřetí inkasovali, když v závěru prostřední části udeřil Oscar Sundh.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:51
    HV71 právě vstřelili branku!
    Ztráta Sparty už začíná nepříjemně narůstat. I přes několik šancí dokázali udeřit opět "domácí", za které se v přesilové hře prosadil OSCAR SUNDH. Asistence: Axel Holmström, Nils Andersson.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina Spartě gólové nevyšla. Svěřenci Uweho Kruppa nepřekonali brankáře Jönköpingu ani jednou, zatímco HV71 udeřil dvakrát. Uvidíme, zda sparťané zopakují povedenou druhou část z utkání proti Ženevě a výsledek v Heilbronnu zkorigují.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    10:52
    HV71 právě vstřelili branku!
    Švédský celek odskakuje na rozdíl dvou branek! K puku se dostal sedmnáctiletý mladíček Sion Nybeck, jehož střelu usměrnil DAVID GUSTAFSSON za záda Matěje Machovského. Asistence: Sion Nybeck, Johan Johnsson.
     
    6:42
    HV71 právě vstřelili branku!
    Sparta podobně jako v předešlém utkání proti Ženevě brzy inkasuje. Defenziva Pražanů nedokázala uhlídat CHRISTOFFERA TORNGRENA, který poslal svůj tým do vedení. Asistence: Jusso Ikonen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sparta podobně jako v předešlém utkání nasazuje i své letní posily, zatímco na švédské straně odpočívají Martin Thörnberg, Joakim Andersson a Markus Lauridsen.
     
    Úvodní sestavy:

    HV71: Alnefelt (Gunnarsson) – Andersson, Persson, Kinnvall, Strömberg, Williamsson, Martinsson, Johansson – Nybeck, Gustafsson, Johnsson – Sandin, Fröberg, Sundh – Ikonen, Holmström, Camara – Törngren, C. Sandberg, F. Sandberg.

    HC Sparta Praha: Machovský (Sedláček) – Košťálek, Polášek, Jandus, Zeleňák, Blain, Kalina – Řepík, Růžička, Kvapil – Forman, Pech, Pšenička – Rousek, Klíma, Sukeľ – Smejkal, Černoch, Dvořáček..
     
    Příprava na novou sezonu je v plném proudu a sparťané si ji zpestřili přípravou v Německu, kde je od 16 hodin čeká druhé přípravné utkání. Svěřenci Uweho Kruppa narazí na švédský HV71. Z utkání vám přineseme informace o změnách stavu.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 7. Törngren (Ikonen), 11. Gustafsson (Nybeck, Johnsson), 38. Sundh (Holmström, Andersson) – 42. Rousek (Pech, Kalina), 48. Smejkal (Klíma)


    HV71: Alnefelt – Andersson, Persson (C), Kinnvall, Strömberg (A), Williamsson, Martinsson, Johansson – Nybeck, Gustafsson, Johnsson – Sandin, Fröberg, Sundh (A) – Ikonen, Holmström, Camara – Törngren, C. Sandberg, F. Sandberg.
    HC Sparta Praha: Machovský – Košťálek, Polášek (A), Jandus, Zeleňák, Blain, Kalina – Řepík (C), Růžička, Kvapil – Forman, Pech (A), Pšenička – Rousek, Klíma, Sukeľ – Smejkal, Černoch, Dvořáček.
    thejrc.org