Pardubice – Zvolen 6:4 (kon.) | HV71 – Sparta 3:2 (kon.) | Prostějov – Tychy 6:0 (0:1 po s.n.)
Poruba 2011 – Dubnica 6:1 (kon.) | Kobra – Řisuty 9:2 (kon.) | Nová Paka – Chrudim 1:2 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
9:2 (1:1, 2:0, 6:1)
HC Řisuty
Pátek 23.08.2019, 18:00 • Zimní stadion Kobra, Praha 4 (Braník) • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný večer! Příprava na nadcházející druholigový ročník dnes bude na Braníku pokračovat přátelským střetnutím mezi domácí Kobrou Praha a hosty z Řisut.
     
    HC KOBRA PRAHA

    Domácí hokejisté zahájili přípravu třemi hladkými výhrami, na domácí půdě postupně sestřelili Kolín (5:1), Most (7:2) a Příbram (5:0). Ve středu ale spanilou jízdu vystřídalo kruté vystřízlivění – svěřenci Miloslava Šeby se vydali do Litvínova, kde se podruhé utkali s Mosteckými lvy, a do hlavního města se vrátili s vysokou porážkou 2:7. Uvidíme, jak se jim dnes povede proti Řisutům.

    Kanadské bodování v přípravě
    Michal SLANINA – 4 Z, 5 bodů (2+3)
    Lukáš TONDR – 4 Z, 4 body (2+2)
    čtyři hráči – 3 body
     
    HC ŘISUTY

    Buldoci po krušném létu, během kterého se museli vyrovnat se ztrátou hlavního kouče, sedmi hráčů a partnerského klubu z Kladna, odehráli první přípravný duel teprve minulou neděli. Na souboj vyzvali účastníka krajského přeboru HK Lev Slaný, s nímž sdílí jeden stadion, a zvítězili jasným výsledkem 10:4. Hned čtyřmi body se blýskli David Vyskočil a veterán Ivan Huml.

    Kanadské bodování v přípravě
    David VYSKOČIL – 1 Z, 4 body (2+2)
    Ivan HUML – 1 Z, 4 body (1+3)
    Roman FORMÁNEK – 1 Z, 3 body (1+2)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2018/19

    27. 2. 2019: Kobra – Řisuty 5:3
    3. 1. 2019: Řisuty – Kobra 6:3
    10. 11. 2018: Kobra – Řisuty 4:1
    3. 10. 2018: Řisuty – Kobra 6:3
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Drahorád, Šteiner, Knesl, Valík, Šefl, Antoš – Tondr, Bříška, Šťastný – Novák, Hlinka, Heldák – Smejkal, Netolický, Petrov – Hrubý.

    HC Řisuty: Illašenko (Smetana) – Potěchin, Dostál, Zika, Novák F., Zderadička, Vencovský, Rudovský, Novák V. – Formánek, Fortelka, Náprstek – Krpata, Huml, Vyskočil – Řepka, Danov, Okegawa, Holub, Šilhan, Pašakov.

    Rozhodčí: Škrobák – Hrdlička, Nekvapil.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný večer, tentokrát už přímo z Braníku. Oba celky už jsou na ledě, od startu utkání nás dělí pouhých několik desítek sekund.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Jako první se po vyhraném buly do útoku vypravila Kobra, buldočí obrana ale byla připravena a nepovolila soupěři ohrozit Illašenkovu svatyni.
     
    01:04
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté ze Slaného jdou hned zkraje první třetiny do vedení, Kobra poprvé v přípravě doma prohrává! Po nenápadné akci usměrnil kotouč za bezmocného Sochůrka DAVID VYSKOČIL. Asistence: Ondřej Krpata, Ivan Huml.
     
    02:30
    Braničtí dostanou příležitost rychle srovnat v přesilovce. David Holub (RIS) putuje na dvě minuty za katr, kam jej sudí poslali za faul kolenem.
     
    02:58
    Hosté se osvobodili, zatím soupeře v oslabení ani jednou nepustili do zakončení. Kobře se nedaří se na delší dobu udržet v útočném pásmu.
     
    03:58
    Řisuty opět vyhazují, Kobra se musí pro kotouč vracet až za vlastní klec. Tohle pro domácí nevypadá dobře, přesilovka pravděpodobně zůstane nevyužita.
     
    04:40
    Hru v plném počtu na obou stranách jsme si užili jen deset sekund. Šebovi svěřence čeká další přesilovka, za podrážení je vykázán Ondřej Krpata (RIS).
     
    05:12
    A pozor, buldoci půjdou na minutu a půl do tří! Krpatovi jede dělat společnou Dominik Danov (RIS), jenž byl vyloučen za podrážení.
     
    05:44
    Po dlouhé kombinaci z modré čáry zakončil Karel Drahorád, jehož střelu si Illašenko pohlídal a vyrazil betonem. Odražená pryž se vrátila na branické hole.
     
    06:40
    Krpata je venku, domácí stále tlačí na řisutskou branku. Hostům se zatím od Krpatova vyloučení nepodařilo ani jednou vyhodit kotouč ven z pásma.
     
    07:21
    Přesilovka Kobry je u konce, hraje se v plném počtu. Domácí sice byli takřka celou dobu usazeni v útočném pásmu, nebezpečnější střelou se ale neprezentovali.
     
    07:57
    Danov nic neřešil a okamžitě po přejetí modré čáry vypálil, Sochůrek ránu následně vykryl pravým betonem. K puku se následně dostali domácí hokejisté.
     
    08:38
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme rychlou a ofenzivní podívanou. Mírnou převahu si na ledě udržují buldoci z Řisut.
     
    09:00
    Illašenko si na své konto připsal další úspěšný zákrok, vedení hostů tak stále platí. Po krátké pauze se bude vhazovat po levé straně řisutské klece.
     
    09:26
    Braničtí teď nějakou dobu tlačili, jejich jediná střela ovšem trefila jen plexisklo za Illašenkem. Hosté následně vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    10:23
    Hosty čeká první přesilová hra dnešního utkání, budou v ní úspěšnější než domácí? Kamil Bříška (KOB) dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    11:15
    Oto Rudovský nebezpečně napřáhl od modré čáry, Knesl se ale obětavě postavil do druhá střely. Sochůrek tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    11:43
    Pražané se osvobodili, jejich odpočinek ale neměl dlouhého trvání. Illašenko totiž vyjel ze svého brankoviště a rozehrál pryž dopředu, Řisuty se tak rychle vrátily do pásma.
     
    13:29
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobří druhá lajna v polovině čtrnácté minuty vyrovnává stav utkání! Po spolupráci s Hedlákem a Novákem se pravého kruhu pro vhazování prosadil FILIP HLINKA – 1:1! Asistence: Filip Heldák, Dominik Novák.
     
    14:31
    Momentálně na ledě hrají prim defenzívy, zajímavější akci jsme již nějakou dobu neviděli. Obrany jsou ostražité a nepouští protihráče do zakončení.
     
    15:27
    Knesl z modré čáry nahodil kotouč na řisutskou klec, Illašenko se jej následně raději rozhodl podržet. Uvidíme buly v hostující části kluziště.
     
    15:42
    Kobru čeká dlouhé oslabení, Denis Heldák (KOB) dostává dvakrát menší trest a desetiminutový osobák, vše za bodnutí koncem hole.
     
    16:55
    Řisuty jsou pevně usazeni před soupeřovou brankou, zatím se jim ovšem nepodařilo vážněji ohrozit Sochůrkovu klec. Domácí drží hosty na uzdě.
     
    17:42
    První z trestů vypršel přesně ve chvíli, kdy domácí po vyhraném vhazování vyhodili kotouč na druhý konec ledové plochy. Na chvilku si tak mohou oddychnout.
     
    18:43
    Buldoci se opět rozestavují kolem Sochůrka, protihráči je ale aktivně napadají a snaží se je co nejrychleji vyštípat zpět za modrou čáru.
     
    19:49
    Ivan Huml se dostal do hodně slušné pozice, z bezprostřední blízkosti svatyně ale nedokázal skákající kotouč usměrnit do klece!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    První dvacetiminutovka je za námi, na světelné tabuli v branické hale svítí stav 1:1. Ze začátku měly na ledě jasnou převahu Řisuty, které se po zásahu Davida Vyskočila mohly už ve druhé minutě radovat z úvodní trefy. Kobra s hosty ovšem postupně srovnala krok a dokázala i vyrovnat, přičemž pod zatím jediný domácí gól se podepsal Filip Hlinka.
     
    Oba celky se vrátili na led, můžeme pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Sledujeme poměrně vyrovnanou partii, oba výběry se už v úvodu druhé periody podívali do útočného pásma. Uvidíme, na čí stranu se misky vah časem překlopí.
     
    21:38
    Knesl teď ve vlastním pásmu sestřelil Řepku pěkně ostrým hitem, zákrok se ovšem pohyboval v hranicích pravidel a vylučovat se tedy nebude.
     
    22:51
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla velká paráda v podání MILANA ANTOŠE! Mladý obránce se ve vlastním pásmu dostal ke kotouči, projel za modrou čáru a z prostoru pro vhazování usměrnil pryž nad vyrážečku nepřipraveného Illašenka – 2:1! Asistence: Lukáš Netolický.
     
    23:19
    Ihned po vyhraném buly před soupeřovou svatyní zkusil štěstí Drahorád. Zakončení mu ale moc nesedlo, kotouč proplachtil kolem bližší tyče klece.
     
    23:37
    Mohlo být vyrovnáno! V předbrankovém prostoru zakončoval z první Okegawa, Sochůrek ale stihl včas zakročit betonem!
     
    24:50
    Šeflova rána skončila v Illašenkově lapačce. Řisutský gólman měl problém neposednou pryž udržet ve výstroji, ovšem nakonec se mu to podařilo.
     
    25:59
    Lukáš Tondr se dostal do bezprostřední blízkosti brankoviště, dojíždějící obránce jej ale na poslední chvíli zvládl odzbrojit vypíchnutím!
     
    26:58
    Krpata našel na kruhu nikým nehlídaného Humla, který okamžitě po převzetí přihrávky vypálil. Sochůrek ránu zkušeného veterána zastavil vyrážečkou.
     
    27:52
    Buldoci jsou jako přikovaní v útočném pásmu, pětka Kobry teď na ledě zažívá hodně nepříjemné chvíle. Řisuty se snaží dostat do co nejlepší palebné pozice.
     
    28:29
    Po delší době se vylučuje, Heldák si zase chvilku bude mít s kým povídat. Na trestnou totiž míří Lukáš Netolický (KOB), a to s menším trestem za napadení.
     
    29:15
    Ve vlastním oslabení se do zakončení dostal Ondřej Šteiner, jehož prudká rána zaduněla o mantinel za svatyní Jana Illašenka.
     
    30:09
    Braničtí oslabení zvládají na jedničku, Řisuty zatím většinu přesilovky strávili ve vlastním obranném pásmu. Netolický se za chvilku vrátí na led.
     
    30:56
    Ondřej Krpata chtěl vypálit, přes dotěrného obránce se mu to ale nepovedlo. Protihráč jej po chvilce dokonce úplně odzbrojil, akce Řisut tak skončila bez střely.
     
    31:50
    Přesilovka pro Kobru. Na trestnou lavici si jede zchladit hlavu obránce Karel Vencovský (RIS), jenž byl z kluziště vykázán za držení.
     
    32:27
    David Holub se dostal do úniku, z bezprostřední blízkosti brankoviště ale trefil jen nastavenou rukavici hbitého strážce domácí klece!
     
    32:27
    Tomáš Šťastný (KOB) si ve svém prvním zápase po návratu na Braník připisuje na konto dvě trestné minuty za držení, domácí přesilovka končí.
     
    33:06
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí při hře ve čtyřech na obou stranách odskakují do dvoubrankového trháku! Rychlou akci přetavil v další domácí trefu přesnou střelou bek ALEŠ KNESL! Asistence: Dominik Novák, Dominik Valík.
     
    33:36
    Na Kobře dnes vidíme už druhé neobvyklé provinění, tentokrát to je zásah do nohou. Milan Antoš (KOB) na chvilku posílá Kobru do tří.
     
    34:47
    S vyloučeními se nyní roztrhl pytel, tentokrát jsou trestány zase Řisuty. Na lavici hanby míří David Vyskočil (RIS), jenž si jede odsedět trest za sekání.
     
    35:35
    Milan Antoš se vrátil na ledovou plochu a okamžitě vystřídal, Pražanům tak začíná zkrácená hra v početní výhodě. Kobra je na kotouči a snaží se dostat dopředu.
     
    36:20
    Krátká kombinace domácích vyústila ve střelu z levého kruhu pro vhazování, kterou Illašenko bez větších obtíží zastavil. Hra je přerušena.
     
    37:02
    Novák z prostoru pro buly nahrál na modrou připravenému Šteinerovi, jehož následná střela z první minula řisutskou klec jen o několik málo centimetrů.
     
    37:55
    Sochůrek zneškodnil Okegawovu střelu z vysokého úhlu a následně si hokejkou přitáhl odražený kotouč k sobě. Opět se na chvilku přerušuje.
     
    38:57
    Před Illašenkovou klecí vznikla dost nepřehledná situace, ve které se naštěstí pro hosty jako první zorientoval jejich brankář.
     
    39:49
    Druhá třetina se dohrává za Sochůrkovou klecí, Dominik Novák se tam zastavil s kotoučem na holi a nehodlá se pohnout ani o centimetr.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:35.
     
    Akcí nabytá prostřední perioda rozhodně nenudila, oba celky měly v posledních dvaceti minutách několik velmi slušných šancí! Přetavit je v branky ovšem dokázali jen domácí, kteří po trefách obránců Milana Antoše a Aleše Knesla vedou před třetí třetinou o dva góly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Pražané do třetí části vstoupili aktivně a hned se pokusili prosadit, kombinace jim ovšem úplně nevyšla. Dopředu nyní míří Řisuty.
     
    40:46
    Řisuty právě vstřelily branku!
    První lajna ze Slaného se postarala o kontaktní branku, jen několik sekund po startu třetí části je sníženo! Prudkou ranou z pravé strany Sochůrka překonal ROMAN FORMÁNEK – 3:2! Asistence: Šimon Náprstek, Michal Fortelka.
     
    41:52
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí si ovšem dvoubrankové vedení berou velmi rychle zpět! Tentokrát se na střeleckou listinu zapisuje LUKÁŠ NETOLICKÝ, který přetavil prudký domácí výpad ve čtvrtý domácí gól – 4:2! Asistence: Jan Smejkal.
     
    42:55
    Kobra právě vstřelila branku!
    S brankami se úvodu třetí třetiny roztrhl pytel, Kobra poprvé v zápase vede o tři trefy! Tondrova střela propadla Illašenkovi skrz výstroj do brankoviště, odkud ji do sítě doklepl KAMIL BŘÍŠKA! Hosté si berou time-out. Asistence: Lukáš Tondr, Karel Drahorád.
     
    43:50
    Krpata chtěl nahrát Humlovi, nabídka ale úplně minula hůl zkušeného veterána, a Řisuty tak na hranici útočného pásma přišly o kotouč.
     
    44:43
    Ihned po vyhraném buly zkusil od modré čáry štěstí Vencovský, jehož ránu Sochůrek zastavil rukavicí. Hra je přerušena, buly před domácí klecí se bude opakovat.
     
    45:19
    Buldoky dvě inkasované branky nesrazily, ba naopak – hosté jsou nyní aktivnější než předtím a snaží se průběh utkání ještě aspoň trochu zdramatizovat.
     
    45:54
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí se po nějaké době na chvilku usadili před Illašenkem a hned je z toho další gól, po krátké kombinaci přesně zakončoval TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který se teprve dnes vrátil na Kobru ze Slavie – 6:2! Asistence: Aleš Knesl, Karel Drahorád.
     
    46:58
    David Vyskočil zachytil přihrávku protihráče a vyrazil před branku, Sochůrek jeho nebezpečné zakončení zastavil jen tak tak!
     
    47:54
    Mantinely na Kobře nyní dostávají zabrat, k vidění je jeden tvrdý hit za druhým. Hra nabrala na intenzitě, ani jeden celek protihráče nešetří.
     
    48:58
    Šteiner rozehrál kotouč dopředu, následná útočná akce vyústila v Hlinkovo zakončení z hranice brankoviště. Illašenko byl ovšem připraven.
     
    49:59
    Aleš Knesl jen tak tak udržel kotouč v útočném pásmu, Kobra je nyní usazena před Illašenkem a snaží se do jeho svatyně poslat ještě další kotouč.
     
    50:28
    Odpískáno zakázané uvolnění pro Řisuty, dle hostující střídačky ovšem neprávem. Sudí si za svým rozhodnutím stojí, vhazovat se bude před Illašenkem.
     
    51:22
    Kobra právě vstřelila branku!
    Sedmý gól je na světě, vedla k němu krásná souhra domácích hráčů! Jan Smejkal zpoza branky nabil MATYÁŠI HRUBÉMU, který bez váhání umístil kotouč nad beton řisutského brankáře! Asistence: Jan Smejkal, Karel Šefl.
     
    51:37
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tak tohle už je pořádný debakl, Kobra se ve třetí třetině prosazuje už popáté! Tentokrát u toho byl TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který si tak zadělal na hattrick – 8:2! Asistence: Kamil Bříška, Karel Drahorád.
     
    53:11
    Buldoci dostávají šanci zkorigovat výsledek utkání, na lavici hanby putuje nejtrestanější hráč Kobry v letošní přípravě. Karel Šefl (KOB) je vyloučen za napadení.
     
    53:11
    Lukáš Sochůrek (KOB) utkání nedochytá, poslední šest a půl minuty již rozhodnutého střetnutí s Řisuty dochytá mladý gólman Lukáš Langer.
     
    54:36
    Náhradník v domácí kleci si zatím počíná výborně. Buldoci jsou v přesilovce aktivní a snaží se prosadit, mladý gólman je ovšem ve střehu.
     
    54:57
    Braničtí půjdou opět do tří, tentokrát jen na pár sekund. Po menší strkanici u mantinelu míří na trestnou vousatý forvard Dominik Novák (KOB).
     
    55:45
    Domácí vyhodili, Řisutům se ale povedlo rychle vylovit kotouč z vlastního obranného pásma a nyní se už opět rozestavují kolem Langerovy klece.
     
    56:30
    Z domácího oslabení zbývá zhruba třicet sekund, Kobra si zatím počíná dobře. Svého soupeře nepustila do žádné větší střelecké šance.
     
    57:49
    Krátce po sobě pálili Drahorád a Antoš. Zatímco první jmenovaný přestřelil, mladý bek s červenou helmou trefil jen připraveného strážce soupeřovy klece.
     
    58:16
    Kobra právě vstřelila branku!
    Illašenko musí ze své klece lovit další kotouč, na dnešní večer bude chtít jistě velmi rychle zapomenout. Tentokrát byla celá akce v režii třetí lajny branických mladíků, prosadil se MATYÁŠ HRUBÝ. Asistence: Milan Antoš, Lukáš Netolický.
     
    58:58
    Buldoci zbytek utkání dohrají ve čtyřech. Poslední vteřiny utkání na trestné lavici stráví útočník Ondřej Krpata (RIS), jenž byl vyloučen za hákování.
     
    59:41
    Buldoci vyhodili, Langer vyjel za své klece a zastavil ujíždějící kotouč na zadní čáře. Následně se jej rozhodl rozehrát dopředu, Kobra míří do útoku.
     
    Konec zápasu.
     
    Tak takovouhle třetí třetinu asi nikdo nečekal... Kobra v ní svého soupeře přehrála jasně 6:1 a připisuje si tak na své konto jasné vítězství 9:2. Až do konce druhé periody jsme sledovali relativně vyrovnanou podívanou, hosté se ale ve třetí třetině úplně sesypali a Kobra šesti góly rozhodla o svém vítězství.
     
    To jde ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. Na počtenou! (20:09:37)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 14. Hlinka (Heldák, Novák), 23. Antoš (Netolický), 34. Knesl (Novák, Valík), 42. Netolický (Smejkal), 43. Bříška (Tondr, Drahorád), 46. Šťastný (Knesl, Drahorád), 52. Hrubý (Smejkal, Šefl), 52. Šťastný (Bříška, Drahorád), 59. Hrubý (Antoš, Netolický) – 2. Dostál (Krpata, Huml), 41. Formánek (Náprstek, Fortelka)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (54. Langer) – Drahorád, Šteiner, Knesl, Valík, Šefl, Antoš – Tondr, Bříška, Šťastný – Novák, Hlinka, Heldák – Smejkal, Netolický, Petrov – Hrubý.
    HC Řisuty: Illašenko (Smetana) – Potěchin, Dostál, Zika, Novák F., Zderadička, Vencovský, Rudovský, Novák V. – Formánek, Fortelka, Náprstek – Krpata, Huml, Vyskočil – Řepka, Danov, Okegawa, Holub, Šilhan, Pašakov.

    Rozhodčí: Škrobák – Hrdlička, Nekvapil.
    thejrc.org