Pardubice – Zvolen 6:4 (kon.) | HV71 – Sparta 3:2 (kon.) | Prostějov – Tychy 6:0 (0:1 po s.n.)
Poruba 2011 – Dubnica 6:1 (kon.) | Kobra – Řisuty 9:2 (kon.) | Nová Paka – Chrudim 1:2 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
9:2 (1:1, 2:0, 6:1)
HC Řisuty
Pátek 23.08.2019, 18:00 • Zimní stadion Kobra, Praha 4 (Braník) • Přípravné zápasy
Partner:
     
    To jde ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. Na počtenou! (20:09:37)
     
    Tak takovouhle třetí třetinu asi nikdo nečekal... Kobra v ní svého soupeře přehrála jasně 6:1 a připisuje si tak na své konto jasné vítězství 9:2. Až do konce druhé periody jsme sledovali relativně vyrovnanou podívanou, hosté se ale ve třetí třetině úplně sesypali a Kobra šesti góly rozhodla o svém vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Buldoci vyhodili, Langer vyjel za své klece a zastavil ujíždějící kotouč na zadní čáře. Následně se jej rozhodl rozehrát dopředu, Kobra míří do útoku.
     
    58:58
    Buldoci zbytek utkání dohrají ve čtyřech. Poslední vteřiny utkání na trestné lavici stráví útočník Ondřej Krpata (RIS), jenž byl vyloučen za hákování.
     
    58:16
    Kobra právě vstřelila branku!
    Illašenko musí ze své klece lovit další kotouč, na dnešní večer bude chtít jistě velmi rychle zapomenout. Tentokrát byla celá akce v režii třetí lajny branických mladíků, prosadil se MATYÁŠ HRUBÝ. Asistence: Milan Antoš, Lukáš Netolický.
     
    57:49
    Krátce po sobě pálili Drahorád a Antoš. Zatímco první jmenovaný přestřelil, mladý bek s červenou helmou trefil jen připraveného strážce soupeřovy klece.
     
    56:30
    Z domácího oslabení zbývá zhruba třicet sekund, Kobra si zatím počíná dobře. Svého soupeře nepustila do žádné větší střelecké šance.
     
    55:45
    Domácí vyhodili, Řisutům se ale povedlo rychle vylovit kotouč z vlastního obranného pásma a nyní se už opět rozestavují kolem Langerovy klece.
     
    54:57
    Braničtí půjdou opět do tří, tentokrát jen na pár sekund. Po menší strkanici u mantinelu míří na trestnou vousatý forvard Dominik Novák (KOB).
     
    54:36
    Náhradník v domácí kleci si zatím počíná výborně. Buldoci jsou v přesilovce aktivní a snaží se prosadit, mladý gólman je ovšem ve střehu.
     
    53:11
    Lukáš Sochůrek (KOB) utkání nedochytá, poslední šest a půl minuty již rozhodnutého střetnutí s Řisuty dochytá mladý gólman Lukáš Langer.
     
    53:11
    Buldoci dostávají šanci zkorigovat výsledek utkání, na lavici hanby putuje nejtrestanější hráč Kobry v letošní přípravě. Karel Šefl (KOB) je vyloučen za napadení.
     
    51:37
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tak tohle už je pořádný debakl, Kobra se ve třetí třetině prosazuje už popáté! Tentokrát u toho byl TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který si tak zadělal na hattrick – 8:2! Asistence: Kamil Bříška, Karel Drahorád.
     
    51:22
    Kobra právě vstřelila branku!
    Sedmý gól je na světě, vedla k němu krásná souhra domácích hráčů! Jan Smejkal zpoza branky nabil MATYÁŠI HRUBÉMU, který bez váhání umístil kotouč nad beton řisutského brankáře! Asistence: Jan Smejkal, Karel Šefl.
     
    50:28
    Odpískáno zakázané uvolnění pro Řisuty, dle hostující střídačky ovšem neprávem. Sudí si za svým rozhodnutím stojí, vhazovat se bude před Illašenkem.
     
    49:59
    Aleš Knesl jen tak tak udržel kotouč v útočném pásmu, Kobra je nyní usazena před Illašenkem a snaží se do jeho svatyně poslat ještě další kotouč.
     
    48:58
    Šteiner rozehrál kotouč dopředu, následná útočná akce vyústila v Hlinkovo zakončení z hranice brankoviště. Illašenko byl ovšem připraven.
     
    47:54
    Mantinely na Kobře nyní dostávají zabrat, k vidění je jeden tvrdý hit za druhým. Hra nabrala na intenzitě, ani jeden celek protihráče nešetří.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 14. Hlinka (Heldák, Novák), 23. Antoš (Netolický), 34. Knesl (Novák, Valík), 42. Netolický (Smejkal), 43. Bříška (Tondr, Drahorád), 46. Šťastný (Knesl, Drahorád), 52. Hrubý (Smejkal, Šefl), 52. Šťastný (Bříška, Drahorád), 59. Hrubý (Antoš, Netolický) – 2. Dostál (Krpata, Huml), 41. Formánek (Náprstek, Fortelka)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (54. Langer) – Drahorád, Šteiner, Knesl, Valík, Šefl, Antoš – Tondr, Bříška, Šťastný – Novák, Hlinka, Heldák – Smejkal, Netolický, Petrov – Hrubý.
    HC Řisuty: Illašenko (Smetana) – Potěchin, Dostál, Zika, Novák F., Zderadička, Vencovský, Rudovský, Novák V. – Formánek, Fortelka, Náprstek – Krpata, Huml, Vyskočil – Řepka, Danov, Okegawa, Holub, Šilhan, Pašakov.

    Rozhodčí: Škrobák – Hrdlička, Nekvapil.
    thejrc.org