Augsburg – Union Berlín 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Leverkusen 1:3 (kon.) | Hoffenheim – W. Brémy 3:2 (kon.)
Mohuč – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Paderborn – Freiburg 1:3 (kon.) | Schalke – Bayern 0:3 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:3 (0:1)
Bayern Mnichov
Sobota 24.08.2019, 18:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10. (20:24:58)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas druhého kola Bundesligy končí. Bayern přehrál Schalke 3:0 díky hattricku Roberta Lewandowského!

    Bayern od úvodu zápasu diktoval tempo. Dlouho se ale mnichovský tým nemohl dostat k jedinému zakončení. Hlavičku Lewandowského po rohovém kopu ještě dokázal Nübel zlikvidovat. Při pokutovém kopu polského útočníka už byl gólman Schalke bez šance. Bayern se zkoušel odpoutat od soupeře, ale do poločasu již druhý zásah nepřišel.

    Po přestávce se nasazení obou týmů ještě zvýšilo. Těsně po návratu na trávníku se předvedl parádním volným přímým kopem Robert Lewandowski, který znovu nedal Nübelovi příliš šancí. Také Schalke se dostávalo do blízkosti branky Manuela Neuera, ale ani jednou nemusel řešit kapitán Bayernu složitější situaci. Naopak po nahrávce Kingsleyho Comana završil hattrick Robert Lewandowski.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Alabovu prudkou ránu z velkého úhlu dokázal Nübel vyrazit. Poté to ještě zkoušel obstřelem Tolisso, ale ten branku Schalke o metr minul.
     
    90+2
    Fotbalisté Bayernu už se neženou do útoku. Postupnou kombinací drží míč daleko od vlastní branky. Schalke sice stále napadá, ale k balonu se ne a ne dostat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Schalke se ještě před závěrem zápasu nadechlo do útoku. Burgstaller kouzlil s míčem na hranici vápna, ale Martíneze neobelstil. Ani přihrávka do druhé vlny k McKenniemu nebyla přesná.
     
    89
    Alexander Nübel se snažil vysunout své spoluhráče dlouhým nákopem, ale Burgstaller i Kutucu byli ještě v ofsajdovém postavení a tak balon proskákal až k Neuerovi.
     
    88
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Münir Mercan.
     
    87
    Po Coutinhově přistrčení centroval až z koncové čáry David Alaba. Lewandowski ale přetažený pas na zadní tyči nedokázal hlavou zasáhnout.
     
    86
    Perišić dokázal ještě zasáhnout míč ve skluzu před postranní lajnou. Kombinace Bayernu mohla i nadále pokračovat ve středu pole.
     
    85
    Philippe Coutinho si netroufl na souboj jeden na jednoho proti Kennymu. Následně mohl postupovat do útoku Lewandowski, ale ani polský snajpr se tentokrát neprosadil.
    84. Burgstaller Neuera nepřekonal
     
    84
    Coman se nechal u postranní lajny předskočit Oczipkou. Domácí tým se okamžitě po zisku míče vydal do útoku, ale obrovskou šanci Burgstallera zlikvidoval Neuer. Navíc byl odmáván ofsajd.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Coutinho si sběhl pro míč ke středu trávníku, odkud našel na levé straně Perušiće.
     
    82
    Lehký zdravotní problém má Kingsley Coman. Bayern už má třikrát vystřídáno a tak bude muset třiadvacetiletý Francouz zůstat na trávníku.
     
    81
    Hosté v defenzivě lehce zvolnili. Caligiuri se dostal do nebezpečné pozice na ose trávníku, ale z prvního doteku pálil jen těsně nad břevno Neuerovy branky.
     
    80
    Schalke se snaží alespoň lehce zdramatizovat závěr zápasu. McKennie sice prošel do vápna, ale poté mu balon odjel od kopačky až za koncovou čáru.
     
    79
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Lucas Hernández, přichází Javi Martínez.

    Vít Schück

    Branky: 22. Lewandowski (pen.), 52. Lewandowski, 78. Lewandowski (Coman)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10.
    FC Schalke 04: Nübel (C) – Kenny, Stambouli, Nastasić, Oczipka – McKennie, Mascarell (62. Sané) – D. Caligiuri, Harít (88. Mercan), Raman (53. Kutucu) – Burgstaller.
    Náhradníci: Schubert – Kutucu, Reese, Mercan, Sané, Boujellab.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Süle, Lucas Hernández (79. Javi Martínez), Alaba – T. Müller (59. Coutinho), Kimmich, Tolisso – Gnabry (60. Perišić), Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Javi Martínez, A. Davies, Coutinho, Perišić, Cuisance.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    thejrc.org