Finsko – Švédsko 0:3 (kon.) | Česko – Rusko 4:0 (kon.)
konec
Česko
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Rusko
Neděle 25.08.2019, 17:00 • Tréninková hala Horáckého zimního stadionu, Jihlava • Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Slunečné odpoledne přeji všem příznivcům ženského hokeje! Po dlouhé době se vám opět hlásím z Jihlavy. Tentokrát však v rámci ženské Euro Hockey Tour kategorie U18. V neděli nás čeká závěrečný den celého turnaje, po odpoledním severském souboji nás bude čekat od 17:00 zcela poslední zápas mezi Českem a Ruskem!
     
    Druhý den EHT v Jihlavě nabídl pořádně vyrovnané souboje a výsledkem je naprosto otevřený souboj o vítězství v tomto turnaji.

    Finský výběr porazil ten ruský až v prodloužení poměrem 2:1. Vedení Ruska od páté minuty zásluhou Varvary Boriskovové smazala Nea Tervonenová v čase 29:23 a bojovný zápas muselo rozseknout až nastevení, ve kterém rozhodla Krista Parkkonenová a přisoudila seveřankám dva body.

    Souboj švédských juniorek s domácími byl taktéž vyrovnaný. Švédky však dokázaly vrátit středeční porážku z přípravného utkání, nejprve ve 12. minutě vsítila branku Malou Berggrenová. Češky nicméně bojovaly, ve druhé třetině měly ohromný tlak, jenže gól Linney Johanssonové rozhodl o tom, že výsledek bude znít 2:0 pro Švédsko.
     
    I vám všem, kteří jste si zapnuli textový přenos posledního zápasu turnajového víkendu v Jihlavě, přeji příjemné prosluněněné odpoledne! Opět se hraje na malé hale, návštěva se dá očekávat rozhodně větší, než tomu bylo odpoledne.
     
    Průběžná tabulka před posledním zápasem vypadá takto:

    1. Švédsko – 6 bodů
    2. Rusko – 4 body
    3. Finsko – 3 body
    4. Česko – 2 body
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Švejdová (Pejšová J.) – Pejšová D., Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Chladová, Kučerová, Mudráková – Vaněčková – Čajanová (C), Kalová, Mazancová – Machková, Škorpíková, Haasová – Bartáková, Gruntová, Pavlasová – Nowáková, Eignerová, Hrubanová

    Rusko: Gredzenová (Volkovová) – Cacynová, Šmykovová, Kovalenková, Achmetovová, Archipovová, Pankratovová, Teterinová, Lebeděvová – Boriskovová, Lidská, Dryndinová – Ichajevová, A. Petrovová, Kiričenková – Davletšinová, D. Petrovová, Butorinová – Minkinová, Volodinová, Kulakovová.

    Rozhodčí: Novotná – Lounová, Smetková.
     
    Ruský tým nastupuje na hrací plochu jako první, Češky se zdržují stále v útrobách velké haly.
     
    Obě hymny odehrány, teď už skutečně nic nechybí tomu, zahájit utkání!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    A začínáme poslední utkání turnaje EHT! Češky se bleskově dostaly z náporu Rusek a přešly do ofenzivy. První střela od modré však skončila na bránící hráčce.
     
    00:50
    Machková zabojovala o kotouč a z pravého kruhu se pokusila o střelu, ta však byla rychle zablokována.
     
    01:07
    První přesilovka pro český tým! Petrovová se dopustila hákování a dostává dvě minuty.
     
    01:29
    Pozor! Česká reprezentace má výhodu 5 na 3, která bude trvat 1 minutu a 38 sekund. Achmetovová nasadila tvrdou hrazdu jedné z našich a důsledkem toho jde na trestnou!
     
    01:51
    Češky si vytvořily tlak v útočném pásmu, nemohou se ale propracovat k lepší střele či se dostat do lepší situace.
     
    02:11
    Přes obránkyni to zkusila Hanzlíková, na bližší tyči ale byla připravena Gredzenová, která lapila touš do své lapačky.
     
    02:32
    Na základě toho Rusky vyhrály buly a bleskově vyhazují na druhou stranu. Zbytek oslabení zatím brání dobře.
     
    03:07
    Už se hraje 5 na 4 z pohledu domácího týmu. Rudá mašina přečkala nejhorší moment ve svém oslabení v dosavadním průběhu zápasu.
     
    03:32
    Rusky se už dostaly do plného stavu hráček a od teď se bude hrát 5 na 5. Tohle může ve finále domácí reprezentaci mrzet...
     
    04:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko jde do vedení hned v úvodu zápasu! Nevyužitá přesilovka 5 na 3 se kompenzuje gólem v plném počtu hráček. Tereza Mazancová prostrčila kotouč šikovně před branku na ANNU KALOVOU, která pod betonem Gredzenové dostala puk do kasy – 1:0! Asistence: Tereza Mazancová.
     
    04:36
    Rusky se pokusily o bleskovou odpověď, avšak narazily na Švejdovou, která přesvědčivým zákrokem přerušila hru.
     
    05:11
    Boriskovová se obtočila okolo branky a zkusila z bekhendu střílet. Horáková ale dobře stínovala a střelu zablokovala. Jde se na druhou stranu.
     
    05:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Snový start domácích do utkání a publikum je u vytržení! LUCIE EIGNEROVÁ využila nedůrazu v ruské obraně, sjela si až mezi kruhy a přesnou střelou jednak navyšuje vedení na dvě branky, druhak vyhání Gredzenovou z branky – 2:0! Bez asistence.
     
    05:39
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Gredzenová, přichází Volkovová.
     
    06:47
    Češky jsou po vstřeleném gólu pořádně nakopnuté a svého soupeře nepouští vůbec k ničemu. Rusko to zkusilo dlouhou nahrávkou dopředu jako ve fotbale, ale tady z toho vzniklo zakázané uvolnění.
     
    07:32
    Nowákové vznikl dalším vyhozením Rusek prostor na založení útoku. Ale to se domácím moc nepovedlo, místo toho přišlo oznámení zakázaného uvolnění, tentokrát na domácí straně.
     
    07:58
    Pavlasová se natlačila před obránkyni Ruska, získala tím kotouč a z levého křídla sjížděla před branku. Její střelu však novicka v brance Ruska, Julie Volkovová, pokryla.
     
    08:36
    Ofsjad ruského týmu přesunuje hru do neutrální zóny. Rusky jsou skutečně mimo tempo a český tým toho využívá na udržování náskoku.
     
    09:33
    Čajanová přenesla hru na druhé křídlo k Škorpíkové, která se zkoušela probít až před branku, bylo jí v tom nicméně znemožněno. Přesto stále domácí lvice drží puk na hokejkách.
     
    10:19
    Až nyní si musela Švejdová připsat nedůležitý zákrok, nahozený kotouč raději skryla v lapačce. Proto se bude vhazovat po její levici.
     
    10:44
    Na trestnou lavici míří první česká hráčka. Viktorie Chladová se na ní přesunuje za hákování. Rusko má tak první početní výhodu.
     
    11:04
    Švejdová si připsala další zásah do hry, tentokrát proti střele Lidské z pravého kruhu.
     
    11:29
    Rusko rozestavilo v útočném pásmu vzorec, následná střela od Cacynové míříla křížem zcela mimo branku. Přesto stále hrají Východoevropanky v útočném pásmu.
     
    12:26
    Až nyní se povedlo domácím hráčkám vyhodit, za chvilku se dostanou do plného počtu.
     
    12:58
    Dlouhá přihrávka na Mazancovou pádící po pravé straně byla sražena ruskou hráčkou za vlastní branku.
     
    13:43
    Situaci 2 na 2 domácí obrana bezpečně pokryla, nahrávka od Boriskovové prolétla jenom tak nebezpečným územím. Navíc budou mít zanedlouho Češky přesilovou hru.
     
    14:35
    Olga Volodinová dostává dvouminutový trest za podrážení. Prolomí Češky přesilovkové mlčení v tomto utkání?
     
    15:06
    Šmykovová vzala puk na vidle a nevyhodila jej, puk se podél prken zasekl u hostující střídačky, kde o něj bojuje klubko těl.
     
    15:42
    Střela Čajanové zprava prolétla nad břevnem, Rusky na to konto posílají puk na druhou stranu. Z přesilovky zbývá něco přes půl minuty.
     
    16:18
    Ofsajdové postavení hatí plány českého týmu na rychlý přechod do útoku. Do nástupu Volodinové zbývá 17 sekund.
     
    16:35
    Rusko hraje v plném počtu, zatímco Mazancová zavezla kotouč podél mantinelu až do útočného pásma. V něm se ale prakticky nic nestalo.
     
    17:11
    Nenápadná hra českého týmu v útočném pásmu nese ovoce v podobě krácení času do konce třetiny. Vést nad Ruskami o dvě branky po první třetině, to není zase tak častá věc.
     
    18:08
    Ruský tým špatně střídal a za šest hráček na ledě jde pykat. Trest odsedí Kulakovová.
     
    18:28
    Češky tak mají ideální možnost na třetí gól v první třetině.
     
    18:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rusko dostává tvrdé direkty, první využitá přesilovka a je to už o tři branky! Jednoduché posouvání puku po ose Vaněčková – Kalová a TEREZA MAZANCOVÁ přineslo tvrdou střelu české #25 z levého kruhu a Volkovová se nestihla přesunout – 3:0! Asistence: Anna Kalová, Eliška Vaněčková.
     
    19:37
    Pavlasová šla z levé strany na branku, lapačka Volkovové její střelu zastavila. I přes vedení 3:0 nejsou někteří diváci spokojeni, mluví se zde dokonce o holomajzně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Snová první třetina ze strany domácí reprezentace, která zcela svého soka zadupala do země a vede o tři branky! Celou parádní dvacetiminutovku odpálila v páté minutě Anna Kalová, na kterou navázala za minutu a půl Lucie Eignerová. Nedisciplína Rusky srážela, ty se sice chvilkově nastartovaly během jediné přesilovky, když ale přišlo vyloučení za šest hráček na ledě, tak to potrestala Tereza Mazancová a stav 3:0 zůstává do druhé třetiny. Ta začne za cca 13 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    První buly třetiny šlo pro ruské hráčky, které zahájily okamžitý útok vpřed. Tak uvidíme, zda se jim povede udělat něco s hodně nepříznivým výsledkem.
     
    20:52
    Zakládání útoku se u českého nároďáku neobešlo bez problémů a Rusky toho hned využily k velkému závaru před domácí brankou. Gól z toho však nevzešel!
     
    21:38
    Ichajevová těsně nedosáhla na puk, a proto stále domácí tým drží hru před ruskou brankou. Ani o tvrdé souboje nebyla nouze, ostrý střet Daniely Pejšové se Šmykovovou se setkal s odezvou fanoušků.
     
    23:03
    Lebeděvová vypíchla kotouč v nahrávce a posunula jej zpět do středního pásma. Ale stále to jsou Češky, které tvoří hru. Ruskám se opravdu nedaří dostat se do zápasu.
     
    23:41
    Icing ruského týmu vrací hru zpátky před Volkovovou.
     
    24:21
    Vyloučení v týmu Česko (Kučerová – 2 min., podrážení).
     
    24:55
    Dlouhé vyhození přichází v krátkém sledu podruhé a Češky zatím zvládají tyto momenty dobře.
     
    25:33
    Boriskovová si klepla o puk na levé straně a dostala jej, prohodila si obránkyni a byla sama před Švejdovou. Ta jí ale výborně přečetla a vychytala betonem!
     
    26:25
    Bude se již hrát v plném počtu, u ruského týmu zrovna vrcholí přesilovkový nápor.
     
    27:02
    Krátká přihrávka na Kučerovou nebyla provedena přesně a sborná se dostává postupně do hry více a více. Nicméně stále bez gólového efektu.
     
    28:11
    Tvrdá střela od Lidské trefila pouze kapitánku Boriskovovou, která upadla. Češky toho využily k osvobození se a přesunu hry před branku Ruska.
     
    29:03
    Nabito dostala Haasová mezi kruhy křížem od modré, přihrávku vzduchem však domácí útočnice promáchla. Mrzet to ale nemusí, bude se totiž vhazovat u branky Ruska.
     
    29:37
    Forčeking Rusek přinesl ovoce a tvrdá střela Petrovové z mezikruží zadělala Švejdové na problém. Domácí gólmanka to ale zvládla.
     
    29:55
    Za sekání gólmanky po odpískání si půjde na trestnou odpočinout Dryndinová, lvice dostávají tak další přesilovou hru.
     
    30:36
    Hrubá chyba v založení útoku a Ichajevová byla úplně sama před Švejdovou, z parádní pozice na ose kluziště ale přepálila o pár decimetrů!
     
    31:25
    Lidská obloukem vyhodila kotouč na druhou stranu, až za branku Švejdové. Přesilovka českého týmu ale není zatím to, co by mělo přinést čtvrtý gól v zápase.
     
    32:10
    Rusky jsou už v plném počtu.
     
    33:15
    Sborná se nemůže dostat ze svého pásma, česká reprezentace výborně drží pozice a jde si pro tříbrankové vedení i po druhé třetině.
     
    33:52
    Sama to zkusila Mazancová, přes Kovalenkovou se ale nedostala. Ruská obránkyně pak zavezla kotouč do útočného pásma, nic z toho však nevzešlo.
     
    34:35
    Ofsajd Češek zastavuje poměrně rychlou pasáž hry bez přerušení.
     
    34:45
    Habartová z rohu nahrála jednoduše na Škorpíkovou, která tečí usměrňovala kotouč na bližší tyč, avšak dobrý zákrok Volkovové zabránil možnému gólu.
     
    35:20
    Zato na druhé straně bylo pořádné horko a Švejdová se musela pořádně ohánět. Nakonec to obrana domácích zvládla, ale Rusky teď rozpoutaly doslova inferno v útočném pásmu.
     
    36:29
    Bartákové už nezbývaly síly na brejk 2 na 1, který se naskýtal po získání kotouče ve středním pásmu. Proto nahrála své čerstvější spoluhráčce a odjela střídat.
     
    37:55
    Nepřesnosti na obou stranách provázejí závěr druhé třetiny. Její závěr patří plně Ruskám, byl z toho další závar a tvrdý souboj u branky, ze kterého půjde vyloučení na české straně.
     
    38:14
    Daniela Pejšová důrazně odklidila z cesty ruskou protihráčku, která sekla Švejdovou po odpískání. Jako jediná je vyloučená a Česko čeká další těžká šichta.
     
    38:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rusko dostává další ránu mezi oči! TEREZA MAZANCOVÁ přečetla nahrávku mezi beky, vypíchla puk a ze samostatného úniku vymetla levý vingl ruské kasy – 4:0! Bez asistence.
     
    39:27
    Posledních 33 sekund druhé třetiny se odehraje zřejmě v českém obranném pásmu.
     
    39:37
    Další vyhození z české strany a už to začíná vypadat velice dobře pro české barvy. Ty směřují za třemi body.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rusky bleskově mizí z ledové plochy a v kabině nebude asi moc příjemně ani teď. Zato česká strana je maximálně spokojena. Ve druhé třetině nebyla lepším týmem, Rusko mělo k dispozici několik šancí a tutovek, které ale neproměnilo a v oslabení zasadila čtvrtý úder z brejku Tereza Mazancová. Za 40 minut ale není Češkám co vytknout, hrají zatím výtečné utkání. Do třetí třetiny se vrátíme za 13 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Poslední třetina začíná, Daniela Pejšová hned opouští trestnou lavici, čímž mi zmizel prostředek konverzace. Rusko zahájilo třetinu hrou u své branky, při prvním přechodu do útoku z toho byl ofsajd.
     
    40:50
    Tohle mělo skončit gólem! Chladová nahrávala v situaci 2 na 1 před prázdnou branku, ale střelkyně do prázdné lehce selhala, Volkovová dokázala slaboučkou střelu vychytat!
     
    42:06
    Icing ruského týmu, který nemá ani ve třetí třetině dobrý vstup. Češky hrají zcela suverénně a drží zápas ve svých rukách.
     
    42:46
    Rusko se pokusilo o založení útoku a částečně se to povedlo, na sebe to v rozhodující chvíli vzala Kiričenková. Střelou zprava na bližší tyč ale Švejdovou vůbec ničím nepřekvapila.
     
    44:00
    Pokus od modré čáry vyslala na hostující klec Kučerová, blokující obránkyně Ruska jednoduše zblokovaly tento pokus.
     
    44:53
    Rusky hrají v signalizované výhodě, bude tu vyloučení na české straně.
     
    45:05
    Lucie Kučerová nasadila šroubovák zakončující Petrovové zblízka a dostává oprávněné dvě minuty.
     
    45:40
    Veškeré pokusy letící na branku výborně české hráčky blokují a srážejí. Navíc je tu postavení útočící Ichajejové v brankovišti a hra se vykazuje do středního pásma.
     
    46:18
    Dlouhé vyhození od Machkové dává domácí obraně klid. Toho klidu bude rozhodně více po ofsajdovém postavení ruské reprezentace.
     
    46:55
    Volodinová si sjela na pravý kruh a střílela, před sebou už měla hned dvojici českých hráček, které vyhodily na druhou stranu. Navíc bude zanedlouho česká repre v pěti.
     
    48:07
    Domácí hráčky zakládají útok pomalu, rozhodně nemusí nikam spěchat.
     
    49:03
    Skvělý obranný zákrok vracející se Daniely Pejšové, která tělem odstavila Petrovovou jedoucí samotnou na branku. Hra se pak otočila a před brankou Ruska byla k vidění strkanice, kterou musí uklidňovat rozhodčí.
     
    49:56
    Zápas trochu ztratil náboj, český tým si jde pro tříbodový zisk a Ruskám začínají pomalu téci nervy.
     
    51:06
    Machková přihrála do jízdy Habartové, která se ale proti třem hráčkám nedokázala sama prosadit. Z toho důvodu pak vznikl kontrbrejk hostí, ani ten nepřinesl nebezpečí.
     
    52:08
    Boriskovová neustála souboj tělem s Danielou Pejšovou a na střídačku se vrací bez puku a rukavice. Domácí tým zápas opravdu suverénně dohrává a nedopouští žádné velké komplikace.
     
    53:30
    Čajanová dojížděla nahozený touš do útočného pásma, o něco dříve u něj byla Volkovová, která odehrála rychle předmět do bezpečí.
     
    54:42
    Možnost na navýšení skóre přichází pro domácí právě teď. Lebeděvová zezadu srazila před brankou Kalovou a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:25
    Přesilová hra se však domácím moc nedaří, ale vzhledem k výši skóre a uplynulému času to asi tolik nevadí.
     
    56:28
    Rusko se zanedlouho dostane do plného počtu a celou přesilovku skoro odehrálo v útočném pásmu.
     
    57:14
    Ohromný závar vznikl před brankou Česka! Tři ruské hráčky zkoušely dostat puk do klece, ale to se jim nepodařilo. Myslím, že o „ženě zápasu“ je dnes na domácí straně rozhodnuto.
     
    57:46
    Achmetovová rozšíří počet hráček Ruska na trestné lavici. Závěr zápasu za moc nestojí, navíc Rusky jsou poněkud frustrované. Dvě minuty za podrážení a doufejme, že se nic nestane a zápas se v klidu dohraje.
     
    58:35
    Lebeděvová navíc vyhodila puk z hrací plochy přes plexi a dostává dvě minuty. Češkám se nabízí 1:11 5 na 3!
     
    59:06
    Tvrdá střela od Škorpíkové prolétla až za branku, píská se ale postavení hráčky v brankovišti.
     
    59:37
    Vyhození od ruského týmu až za domácí branku. Do konce zápasu ale zbývá opravdu jenom pár sekund...
     
    Konec zápasu.
     
    Víkendové klání v Jihlavě je kompletně za námi! České reprezentantky si připsaly velice cenný skalp Rusek, které zničily poměrem 4:0! O všem podstatném se rozhodlo již v první třetině, kde se prosadila Anna Kalová, navázala na ni Lucie Eignerová a Tereza Mazancová. Ve druhé třetině se sice Rusky zvedly, jejich chybu v přesilovce ale potrestala opět Tereza Mazancová a třetí třetina už byla jenom formalita. Dnes se nedá českým hráčkám vyčíst vůbec nic, předvedly velice dobrý výkon a tři body jim šly po zásluze.

    Celý turnaj tak vyhrálo Švédsko, na druhém místě se umístily Češky, třetí místo bere Rusko a poslední skončily Finky.
     
    Dámy a pánové, z mé strany je to pro dnešek vše. Budu se těšit ve čtvrtek, tentokrát však z přípraváku Dukly proti Třebíči. Pěkný zbytek víkendu a studentům pěkný zbytek prázdnin! (19:04:37)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Kalová (Mazancová), 6. Eignerová, 19. Mazancová (Kalová, Vaněčková), 39. Mazancová


    Česko: Švejdová (Pejšová J.) – Pejšová D., Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Chladová, Kučerová, Mudráková – Vaněčková – Čajanová (C), Kalová, Mazancová – Machková, Škorpíková, Haasová – Bartáková, Gruntová, Pavlasová – Nowáková, Eignerová, Hrubanová
    Rusko: Gredzenová (6. Volkovová) – Cacynová, Šmykovová, Kovalenková, Achmetovová, Archipovová, Pankratovová, Teterinová, Lebeděvová – Boriskovová, Lidská, Dryndinová – Ichajevová, A. Petrovová, Kiričenková – Davletšinová, D. Petrovová, Butorinová – Minkinová, Volodinová, Kulakovová.

    Rozhodčí: Novotná – Lounová, Smetková
    ocianews.com