Poprad – Košice 0:6 (kon.) | Michalovce – Miskolc 0:0 (odl.)
odloženo
HK DUKLA Ingema Michalovce
0:0 (-:-, -:-, -:-)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
sk Neděle 25.08.2019, 19:00Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Finále Tatranského pohára medzi HK Dukla Ingema Michalovce a DVTK Jegesmedvék Miškolc sa neodohrá v stanovenom termíne. Dôvodom sú zdravotné problémy hráčov maďarského celku.

    Manažment finálového účastníka DVTK Jegesmedvék Miškolc informoval v skorých ranných hodinách organizačný výbor turnaja o nepriaznivom zdravotnom stave svojho mužstva. Počas noci začali hráči pociťovať zdravotné ťažkosti prejavujúce sa bolesťami brucha a poruchami trávenia, dôsledkom ktorých bola v niektorých prípadoch aj hospitalizácia v nemocnici. Presnú príčinu sa zatiaľ nepodarilo diagnostikovať. Klubový lekár a organizačný výbor turnaja zabezpečujú maximálnu súčinnosť tímu Miškolca a veria v skoré uzdravenie všetkých členov klubu.

    V zmysle reglementu turnaja sa finálový duel, počas ktorého spoznáme víťaza 72. ročníka Tatranského pohára, odohrá v náhradnom termíne. (11:13:12)
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní absolútneho vyvrcholenia 72. ročníka Tatranského pohára. O 19:00 začne možno pre niektorých nečakané finálové stretnutie medzi HK Dukla Ingema Michalovce a DVTK Miškovec. Zápasom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Dukla Ingema Michalovce
    Michalovce sú nováčikom na slovenskej tipsportligovej mape. V našej najvyššej súťaži sa predstavia premiérovo vďaka víťazstvu v baráži so Žilinou a takisto sa aj premiérovo predstavia na Tatranskom pohári. Cez letnú prestávku do kádra pribudli zaujímavé mená ako obranca Mike Dalhuisen, Konsta Mesikämmen, Aki Juusela, Samuel Salonen či Christophe Lalancette. Doposiaľ odohrali Michalovce v príprave štyri zápasy. DVTK porazili 5:3, podľahli Banskej Bystrici 4:1, zdolali Linec 4:3 po nájazdoch a v poslednom prípravnom zápase si poradili s DEAC 4:2. Michalovce majú už za sebou prvý zápas, v ktorom zdolali Nice 1:2 a zvíťazili aj v pomocných samostatných nájazdoch. V druhom zápase v atraktívnom a divácky zaujímavom zápase medzi Popradom a Michalovcami zvíťazili Zemplínčania 2:3 po nájazdoch a zabezpečili si tak účasť v dnešnom finále.

    DVTK Miškovec
    Pre maďarský celok DVTK Miškovec to bude druhá účasť na Tatranskom pohári. Miškovec sa v predchádzajúcej sezóne premiérovo predstavil v Tipsport lige a vôbec nebol len tímom do počtu. Síce sa priamo neprebojoval do štvrťfinále play-off a napokon v osemfinále podľahol MAC Budapešť, celok pod vedením Glena Hanlona určite predviedol sympatické výkony. Miškovec pred začiatkom Tatranského pohára stihol odohrať dva prípravné zápasy. DVTK podľahol Michalovciam 5:3 a následne si poradil s Ferencvárosom Budapešť, ktorý zdolal 5:3. Miškovec už má za sebou prvé vystúpenie na tomto Tatranskom pohári, včera večer podľahol Košiciam 4:2. Včera naopak zdolal Cracoviu Krakov 3:2 a ešte viac zamotal situáciu v skupine. Napokon Miškovec mal najviac pomocných bodov získaných v samostatných nájazdoch a vďaka nim postúpil do finále.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa píše jeho 72. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále.

    Skupina A: HK Poprad, Les Aigles de Nice, HK Dukla Ingema Michalovce
    Skupina B: HC Košice, DVTK Jegesmedvék Miškolc, Comarch Cracovia

    Program turnaja:
    Štvrtok 22. 8. 2019
    1. 15:00 | Les Aigles de Nice – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2
    2. 19:00 | HC Košice – DVTK Jegesmedvék Miškolc 4:2
    Piatok 23. 8. 2019
    3. 15:00 | DVTK Jegesmedvék Miškolc – Comarch Cracovia 3:2
    4. 19:00 | HK Poprad – HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 s.n.
    Sobota 24. 8. 2019
    5. 15:00 | Comarch Cracovia – HC Košice 5:3
    6. 19:00 | HK Poprad – Les Aigles de Nice 4:2
    Nedeľa 25. 8. 2019
    7. 11:00 | Comarch Cracovia – Les Aigles de Nice
    8. 15:00 | HK Poprad – HC Košice
    9. 19:00 | HK Dukla Ingema Michalovce – DVTK Jegesmedvék Miškolc

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    67. ročník, 2014, HK Poprad
    68. ročník, 2015, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, HC Košice
    71. ročník, 2018, HK Poprad

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2019 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky:


    HK DUKLA Ingema Michalovce:
    DVTK Jegesmedvék Miškovec:
    thejrc.org