Košice – Michalovce 4:0 (kon.) | Prostějov – Vítkovice 2:4 (nedohr.) | Kopřivnice – MŠK Púchov 8:2 (kon.)
Řisuty – Kobra 4:7 (kon.) | Kadaň – Crimmitschau 6:2 (kon.) | Bolzano – Kladno 7:3 (kon.)
konec
HC Řisuty
4:7 (1:1, 0:3, 3:3)
HC Kobra Praha
Pátek 30.08.2019, 19:00 • Zimní stadion Slaný • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím Vás u dalšího přípravného utkání ze slánského zimního stadionu. Domácí HC Řisuty zde přivítají hosty HC Kobra Praha, s nimiž se v letošní přípravě utkají již podruhé. Přeji příjemné počtení.
     
    Řisutská příprava zatím není příliš bohatá. Čítá jen dva zápasy. Jako první se Buldoci utkali v derby se slánským Lvem a soupeře ze středočeské krajské ligy porazil 10:4. Další utkání sehrály Řisuty na ledě pražské Kobry, kde ovšem musely čelit demolici 2:9.
     
    To Kobra už má za sebou celou pětici přípravných zápasů. Ve většině případů si navíc poradila velmi obstojně, když demolovali soupeře vysokými výsledky. Na jejím startu porazila Kolín 5:1, Most 7:3 a Příbram 5:0. Mezitím ale v Litvínově zaznamenala první prohru v odvetě s Mostem. Lvi zaskočili Kobru s výsledkem 7:2. Poslední dva přípravné zápasy odehrála Kobra s týmy, které hrají na slánském zimním stadionu – Řisuty a China Golden Dragon. S prvním z nich zvítězili 9:2, s druhým 7:3.
     
    Předchozí vzájemné utkání v letošní přípravě:

    HC Kobra Praha – HC Řisuty 9:2

    Branky a nahrávky:
    14. Hlinka (Heldák, Novák), 23. Antoš (Netolický), 34. Knesl (Novák, Valík), 42. Netolický (Smejkal), 43. Bříška (Tondr, Drahorád), 46. Šťastný (Knesl, Drahorád), 52. Hrubý (Smejkal, Šefl), 52. Šťastný (Bříška, Drahorád), 59. Hrubý (Antoš, Netolický) – 2. Vyskočil (Krpata, Huml), 41. Formánek (Náprstek, Fortelka).

    Vyloučení: 7:6, navíc Heldák (KOB) – 10 min OT
    Využití: 0:0. V oslabení: 1:0.
    Diváci: 51. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 9:2.

    Sestava Kobry: Sochůrek (54. Langer) – Drahorád, Šteiner, Knesl, Valík, Šefl, Antoš – Tondr, Bříška, Šťastný – Novák, Hlinka, Heldák – Smejkal, Netolický, Petrov – Hrubý.

    Sestava Řisut: Illašenko – Potěchin, Dostál, Zika, Novák F., Zderadička, Vencovský, Rudovský, Novák V. – Formánek, Fortelka, Náprstek – Krpata, Huml, Vyskočil – Řepka, Danov, Okegawa, Holub, Šilhan, Pašakov.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Jiroušek (Smetana) – Potěchin, Rudovský, Novák A., Novák F., Dostál, Vencovský, Bernáth, Zavřel – Formánek, Řepka, Fortelka – Vyskočil, Huml, Náprstek – Paršakov, Šilhan, Danov – Holub, Patyk, Hovspejan

    HC Kobra Praha: Langer (Sochůrek) – Šteiner, Mrkvička, Valík, Knesl, Šmíd, Šefl, Tondr, Bříška, Plíhal, Keszi, Hlinka, Šťastný, Planý, Furch, Brož.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    První buly vyhráli Řisutští hokejisté, kteří se ihned dostali do prostoru před Lukášem Langerem. První střelu, která na něj letěla z levé strany ale gólman Kobry dokázal lapit.
     
    00:53
    Domácí se museli vydat až vlastní branku, kde se ke kotouči a k rozehrávce dostal Šimon Náprstek. Útočící hráči Kobry jej ale sevřeli na modré čáře, čímž pokus Řisut o průnik vzal na malou chvíli za své.
     
    03:43
    Kobra právě vstřelila branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! Odražený kotouč o betony gólmana Jirouška převzal VINCENT KESZI, který puk dotlačil do volné skulinky u pravé tyče branky středočeského týmu. Asistence: Aleš Knesl, Tomáš Šťastný.
     
    04:54
    Domácí tým ale nechce tento nepříznivý stav jen tak a ihned po vhazování započal s okupováním prostoru před Lukášem Langerem. Nutno ovšem říct, že ten si obrana Kobry hájí velmi efektivně a málokdy pošle soupeře do vyloženého střeleckého pokusu.
     
    06:01
    Řisutskou rozehrávku narušil Keszi, který se s pukem vydal rychle za branku Jirouška a snažil se objet kolem ní. Tam ale narazil na tvrdou skálu v podání Ota Rudovského, přes jehož tělní bariéru se nedostal.
     
    07:16
    Dlouhá přihrávka předcházela samostatnému nájezdu Brože podél pravého kruhu. Útočící hráč Kobry se z ní také pokusil o střelu, leč gólman Jiroušek byl nad jeho síly. Tlak hostů v útočném pásmu ale neustává.
     
    08:53
    Jako nůž máslem prokličkoval mezi několika hráči Kobry Dominik Danov. Před brankou ještě našel celkem nadějně postaveného Filipa Nováka, který už měl napřáhnuto ke střele. Lukáš Langer si ale počínal velmi nadějně a kotouč dokázal polapit.
     
    10:25
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jakub Planý – 2 min., hákování).
     
    10:36
    Svou první přesilovku utkání zahájily Řisuty pozvolnou rozehrávkou od vlastní branky. Záhy se ovšem dokázaly dostat na dostřel kobří svatyně, cestu si ale neplánovaně prodloužili a z rohu kluziště se už přes obranu hostí nedostali.
     
    11:51
    Hra Řisut v útočném pásmu ale neustává. Přesto se domácí tým stále nemůže dostat ke střeleckému prověření gólmana Langera.
     
    12:25
    Hosté v plném počtu.
     
    12:49
    Domácí to zkoušeli i po vyrovnání početních sil. Kobří obranná formace si ale stále počínala velmi úspěšně, výsledkem čehož byl výjezd Pražanů do brejku a prověření Petra Jirouška.
     
    13:23
    Akce Kobry zahořela na přihrávce mezi Kamilem Bříškou a Tomášem Plíhalem z pravého křídla do mezikruží. Domácí díky tomu dokázali otočit hru do středního pásma, kde se o něj rozhořel boj. I z něho vyšli vítězně domácí buldoci, kteří neváhali ani nejmenší okamžik a rychle zahájili útok proti Langerovi.
     
    14:30
    Jakub Šilhan se snažil prokombinovat prostorem v pravém kruhu před Langerem. Neuspěl, a naopak Kobra se vydala do brejku.
     
    14:46
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Aleš Furch – 2 min., sekání).
     
    15:33
    I úvod další přesilovky znamená pro Řisuty tlak na kobří svatyni.
     
    16:01
    Řisuty právě vstřelily branku!
    A jednu z akcí také domácí využívají! Odražený kotouč po střele Humla převzal DAVID VYSKOČIL, který neváhal ani nejmenší okamžik a z první uklidil kotouč za Langerova záda. Asistence: Ivan Huml, Šimon Náprstek.
     
    17:16
    Po vyrovnání početních sil to je ale Kobra, která se chopila role aktivnějšího celku. Petr Jiroušek si ale počíná velmi úspěšně.
     
    17:43
    A horko bylo i na druhé straně, kde mohl domácí poslat do vedení Dominik Danov a jeho střela do pravého horního rohu Langerovy branky. Gólman hostí ale precizně vyrazil kotouč vedle sebe. To ovšem neznamená, že by tlak na jeho branku jakkoliv polevil.
     
    19:00
    Kobře se povedlo vytěsnit soupeře z útočného pásma a přenést tak těžiště hry postupně do pásma středního, následně i k útoku na Jirouška.
     
    19:32
    Tam se role střelce chopil Tomáš Šťastný, který na Jirouška vypálil z pravého kruhu. Brankář Řisut ale zůstal pozorný a puk přivinul k tělu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání přinesla oboustranně celkem aktivní hokej. V úvodu využili jedné ze svých prvních šancí hosté, následně se rozehrála střídavá hra s mnoha šancemi na obou stranách. I díky tomu byl k vidění první gól Řisut, když domácí využili přesilovku. Oba týmy tak odchází do kabin za smírného stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Druhá třetina byla zahájena další řisutskou rozehrávkou. Domácí se pozvolna od vlastní branky vydali až do útočného pásma, kde ovšem narazili na obranu Kobry a o kotouč přišli.
     
    21:11
    Jakub Planý velmi pěkně vrátil kotouč dozadu na Tomáše Šťastného, který z mezikruží tvrdě vypálil. Tak tvrdě, až kotouč nakonec branku přeletěl.
     
    21:30
    Kobra právě vstřelila branku!
    Přesto se Pražané před brankou udrželi a je z toho další zisk vedení pro Kobru! Odražený kotouč o mantinel převzal TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který už byl na druhý pokus střelecky úspěšnější. Bez asistence.
     
    23:53
    Vstřelený gól hostující hokejisty ještě více nabudil k dalším střeleckým pokusům. Naproti tomu Řisutům se částečně podařilo zmírnit tlak vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    24:26
    Z vlastní obranné třetiny se vydal do brejku podél mantinelu Aleš Furch, který ovšem narazil na Adama Nováka.
     
    24:41
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Adam Novák – 2 min., hákování).
     
    25:15
    První přesilovka Kobry ještě více upevnila pozici Pražanů v útočném prostoru. Ostřelování Jirouškovy svatyně ale zatím k úspěšné trefě nevedlo, naopak domácí obrana zvládá svou úlohu na výbornou.
     
    26:15
    Kombinace Kobry v útočném pásmu pokračuje i nadále.
     
    26:29
    Kobra právě vstřelila branku!
    A pramení z ní další gól hostujícího celku! Na vnější hranici levého kruhu se tvrdě opřel do kotouče Lukáš Tondr, jehož dělovku ještě dorazil TOMÁŠ PLÍHAL, čímž navyšuje vedení Kobry o dvě branky. Asistence: Lukáš Tondr, Kamil Bříška.
     
    28:58
    Kobra právě vstřelila branku!
    Zdá se, jakoby toto utkání kopírovalo předchozí vzájemný boj na branickém zimním stadionu. Po rychlé souhře se dostal ke kotouči LUKÁŠ TONDR, který přesně uklidil kotouč do Jirouškovy branky. Asistence: Jakub Planý
     
    30:47
    Po nějaké chvíli zkouší rozehrávku i Řisutští hokejisté, konkrétně Šimon Náprstek. Obrana Kobry byla ale nad jeho síly.
     
    31:41
    A hosté toho využili k obratu, který mohl z hranice brankoviště zakončit Kamil Bříška. Gólman Jiroušek ale zůstal pozorný a mezi nohami dokázal kotouč sevřít a udržet jej.
     
    31:57
    Zrovna tak úspěšně si počínal i proti střele Tomáše Šťastného, který si velmi rychle najížděl do levého kruhu.
     
    32:32
    Vehementně se snažil Tomáš Šťastný probít přes střední pásmo. Krátce za modrou ale narazil na dvojici řisutských beků, kteří mu v pokračování akce vystavili tvrdou stopku.
     
    33:30
    Do protiakce dokázal vyjet Vincent Keszi. Ten si počínal velmi nadějně i proti třem dojíždějícím hráčům soupeře. Nakonec ale přes ně nedokázal najít volného spoluhráče a předal tak kotouč do sevření řisutského týmu.
     
    34:30
    Slibná akce v podání Petra Patyka a Romana Formánka narazila na Kamila Bříšku, který si nejdříve podržel prvního z nich, a poté, co poslal kotouč na druhého hráče Řisut, dojel si i k němu. Celou akci domácích to ale nezastavilo.
     
    35:18
    Trochu troufale to po vhazování v pravém kruhu zkoušel Tomáš Šťastný. Útočník Kobry ale zvolil dosti vysokou střelu, po které se nad břevnem ještě Jiroušek natahoval, nakonec však nechal kotouč odrazit o mantinel.
     
    36:29
    Šmídovo vyhození do středního pásma si stáhl na svou hůl Jakub Šilhan. Přesto nedokázal svůj tým přesně nasměrovat do útočného pásma.
     
    37:05
    A znovu Šilhán, tentokrát v roli samotného střelce! Při cestě z pravého kruhu mezi kruhy si dokázal obehrát jednoho z obránců Kobry, načež z těsné blízkosti prověřil Langera. Gólman hostí ale celou akci vyčíhal a také proti puku velmi přesně zasáhl.
     
    38:04
    Tomu se říká smůla v podání Kamila Bříšky. Poté, co dostal kotouč ve středním pásmu, s ním dokázal projet přes několik hráčů a sváděl o něj boj s Otem Rudovským. V klíčovém momentu se mu ovšem nevyvedla střela, která mířila těsně vedle domácí svatyně.
     
    39:23
    Ještě v posledních chvílích Kobra rozehrává od vlastní branky.
     
    39:46
    A dostala se až do útočného pásma, ovšem na jeho obvod, odkud nemůže vystřelit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už přinesla herní převahu pražského týmu, kterou pojistil svým rychlým gólem Tomáše Šťastného. Pražané následně ve své střelecké píli neustávali, výsledkem čehož byly další tři branky. Domácí se do šancí více dostávali až v závěru třetiny, což už ale na výsledku nic nezměnilo a Kobra vstupuje do závěrečné periody s vedením o tři branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Kobra právě vstřelila branku!
    Máme tu další rychlý gól Kobry, po kterém následovala stylová oslava! KAMIL BŘÍŠKA si najel středem pole a z mezikruží velmi zkušeně uklidil kotouč do branky, načež při oslavách ,,smekl" před svými spoluhráči. Asistence: Tomáš Šťastný.
     
    41:57
    A další výjezd Kobry. Tentokrát v podání Jaroslava Brože, který před brankou z levé strany poslal kotouč na Aleše Furcha. Furch ale zvedl kotouč příliš vysoko, neboť ten se odrazil o ochrannou síť nad Jirouškovou brankou.
     
    43:20
    Daleký výhoz kotouče, za kterým si sjížděli Danov a Planý nakonec rozhodl Petr Jiroušek, který kotouč poodstrčil hokejkou za oba dojíždějící hráče. Lépe této situace využily Řisuty, které se vydaly do nájezdu do útočného pásma.
     
    44:28
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Karel Šefl – 2 min., podrážení).
     
    45:19
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Máme tu další využitou přesilovku v dnešním utkání. Po dlouhé souhře v útočném pásmu se odhodlal ke střele NORAIR HOVSEPYAN, jehož dělovku neměl šanci Langer chytit. Asistence: Filip Bernáth.
     
    45:28
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Nikolaj Paršakov – 2 min., sekání).
     
    45:56
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Oto Rudovský – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:58
    Kobra právě vstřelila branku!
    Dvojnásobná přesilovka nese své ovoce! Tak dlouho Kobra kombinovala v útočném pásmu, až se do kotouče opřel TOMÁŠ PLÍHAL, který velmi tvrdě poslal kotouč za záda Petra Jirouška. Asistence: Tomáš Šťastný, Kamil Bříška.
     
    51:40
    Řisutští se stále drží u kotouče a snaží se s ním kombinovat v útočném pásmu. Ke střele se ale stále odhodlat nedovedou.
     
    52:39
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Vzájemná přestřelka pokračuje! Po výpadu na branku dokázal vymést pavučiny u levé tyče Sochůrkovy svatyně FILIP BERNÁTH. Asistence: Daniel Zavřel.
     
    53:10
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Karel Šefl – 2 min., držení).
     
    53:18
    I v této přesilovce se Řisuty drží před Langerem, jehož branku se snaží masivně ostřelovat. Lukáš Langer si ale zatím jakoukoliv šanci proti své brance pohlídal.
     
    54:19
    Nic to ale nemění na tom, že tlak Řisut na jeho branku neustává.
     
    54:49
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Utkání se nám začíná pomalu dramatizovat! Po delší souhře Řisut před brankou Langera využil volného prostoru PAVEL ŘEPKA, který využívá další přesilovku domácího týmu. Asistence: Petr Patyk, Roman Formánek.
     
    55:36
    Hostům se povedlo zmírnit tlak vyhozením kotouče na opačný konec ledové plochy, kam se záhy přesunulo také celé těžiště hry.
     
    56:18
    Postup Řisut na malou chvíli přerušil tvrdou kontrapřihrávkou před Jirouška Jaroslav Brož.
     
    57:05
    Lukáš Langer teď musel být v obrovském střehu! Valilo se na něj vskutku velké množství střel z různé vzdálenosti a pod různými úhly. Své pohyby ale dokázal urychlit tak, aby kotouč vždy vyrazil a udržel tak dvougólové vedené svého týmu.
     
    58:34
    Hra na Langerovu branku se chvíli uklidnila výjezdem Jaroslava Brože. Ten dokázal také vypálit na Jirouška. Gólman Řisut ale pohotovým zákrokem poslal puk vysoko nad sebe do ochranné sítě.
     
    58:50
    Tato šance Kobru osmělila k dalším střeleckým pokusům. Bříškovu střelu ale Jiroušek vyrazil, načež opustil prostor brankoviště.
     
    59:24
    Po vhazování po Jirouškově pravici padla střela přesně do jeho lapačky.
     
    59:37
    Kobra ještě v posledních chvílích kombinuje před brankou.
     
    59:43
    Kobra právě vstřelila branku!
    A také si pojišťuje vedení závěrečnou trefou KAMILA BŘÍŠKY. Asistence: Lukáš Tondr, Tomáš Šťastný.
     
    Konec zápasu. (21:03:40)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 17. Vyskočil (Huml, Náprstek), 46. Hovsepyan (Bernáth), 53. Bernáth (Zavřel), 55. Řepka (Patyk, Formánek) – 4. Keszi (Knesl, Šťastný), 22. Šťastný, 27. Plíhal (Tondr, Bříška), 29. Tondr (Planý), 41. Bříška (Šťastný), 47. Plíhal (Šťastný, Bříška), 60. Bříška (Tondr, Šťastný)


    HC Řisuty: Jiroušek (Smetana) – Potěchin, Rudovský, Novák A., Novák F., Dostál, Vencovský, Bernáth, Zavřel – Formánek, Řepka, Fortelka – Vyskočil, Huml, Náprstek – Paršakov, Šilhan, Danov – Holub, Patyk, Hovspejan
    HC Kobra Praha: Langer (Sochůrek) – Šteiner, Mrkvička, Valík, Knesl, Šmíd, Šefl, Tondr, Bříška, Plíhal, Keszi, Hlinka, Šťastný, Planý, Furch, Brož

    Rozhodčí: Čáp – Pokorný, Doskočil
    thejrc.org