Salzburg – Česko 1:11 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
1:11 (0:5, 1:1, 0:5)
Česko
Pátek 30.08.2019, 17:30 • Akademie Red Bull, Salcburk • Wolfgang Rud Cup (U16)
Partner:
     
    59:59
    No a Matěj Prčík (CZE) je ještě vyloučen za hrubost.
     
    59:59
    Z velké vřavy v brankovišti se skutečně mohl "tuctový" gól zrodit, ale domácí svou čáru udrželi.
     
    59:27
    Tak ještě existuje šance na završení dvanáctky. Timo Ruckdashel (SLZ) odchází na trestnou lavici za podrážení.
     
    55:34
    Následuje další početní výhoda, Luis Marusch (SLZ) pyká za krosček. Blíží se tucet v rakouské síti?
    51:38 HODINÁŘ - 1:11
     
    51:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká lavina nepřestává devastovat obranu Salcburku. Když naši hráči dostali puk z vřavy na levé straně, vpravo byla spousta místa. Matěj Prčík tak posunul černou gumu kolegovi JANU HODINÁŘOVI, jenž udělal dvě tempa do lepší střelecké pozice a pak se na vzdálenější tyčku nemýlil – 1:11! Asistence: Matěj Prčík.
    51:00 SLAVÍČEK - 1:10
     
    51:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nápor našich mladíků tentokrát kontinuálně pokračoval a desítka je skutečně na světě! Elitní útok zůstal na ledě a Trunda nabídl kotouč na střed ŠIMONU SLAVÍČKOVI, který se do něj opřel z první a nedal gólmanovi nárok – 1:10! Asistence: Tomáš Trunda.
    50:18 TRUNDA - 1:9
     
    50:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už jen jedna trefa chybí českému týmu do kulaté desítky. Minutu od gólu se nedostal k brance, ale pak první útok skvěle forčekoval a přišla odměna. Matyáš Šapovaliv vybojoval kotouč pro TOMÁŠE TRUNDU, jenž těsně před Pfarrmeierem zvolil bekhendový blafák, puk poslal o tyčku do branky a slaví hattrick – 1:9! Asistence: Matyáš Šapovaliv.
    49:08 HUJER - 1:8
     
    49:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    A přesně tak se i děje! Šmajda ještě z levé strany nestřílel, puk vrátil na modrou Prčíkovi. Ten ho přiťukl doprava JAKUBU HUJEROVI, který chvíli mířil a pak zamířil přesně na druhou tyčku – 1:8! Asistence: Matěj Prčík.
     
    48:54
    Po hákování Maxe Stieglera (SLZ) mají Češi možnost navýšit vedení.
     
    47:53
    Krásný slalom vystřihl centr čtvrtého útoku Jiří Kulich. Tentokrát zkusil zakončení do bekhendu, nicméně Pfarrmeier udržel kotouč před čarou.
     
    45:37
    Druhá formace to po buly sehrála famózně, Jakub Šiler měl velkou šanci, ale Pfarrmeier mu osmou českou radost nedovolil.
    42:58 RYMON - 1:7
     
    42:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šest sekund před koncem přesilovky se čeští reprezentanti přece jen prosazují! Prčík posunul kotouč po pravé straně Hujerovi, který vypálil. Před brankovištěm si puk zasekl právě DOMINIK RYMON a po bleskové kličce v pohodě zasunul do odkryté branky – 1:7! Asistence: Jakub Hujer, Matěj Prčík.
     
    42:05
    Krásná kombinace na jeden dotek po ose Šapovaliv – Trunda – Jakub Šiler. Poslední jmenovaný však neprocedil kotouč za Pfarrmeierova záda.
     
    41:04
    Česká reprezentace hned zatlačila soupeře a po krosčeku Sebastiana Gangla (SLZ) si zahraje početní výhodu.
     
    39:40
    Přesto mohli dát poslední gól této třetiny. Přečíslení zakončoval Matyáš Šapovaliv, Pfarrmeier zabránil pohromě pravým ramenem.
    38:51 SUMPF - 1:6
     
    38:51
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Bohužel, teď už byl hokejový bůh doma a další kiks české defenzívy domácí využívají k naprosto zasloužené první brance. Trestuhodný námaz vystihl JULIUS SUMPF a v další situaci jeden na nikoho Špunara se štěstím překonal – 1:6. Bez asistence.
     
    37:59
    A ještě další skvělý zákrok Jana Špunara, který je velkým hrdinou jinak naprosto laxní třetiny českého týmu.
     
    37:35
    Obrovské šance na obou stranách, obrany mají den otevřených dveří! Domácím vychytal sólo Špunar, Hrdličkovi pak v úniku vypíchl brankář kotouč z hokejky.
     
    34:21
    Ani další Kauhanenův pokus se nevešel mezi tři tyče, potom vystřihl pěknou akci Nieleck, a to už musel Špunar zase potvrdit, že dneska je ve výborné formě. Češi jsou ve čtyřech.
     
    33:52
    Po dalším vynikajícím zákroku Jana Špunara putuje na trestnou pro změnu Matěj Prčík (CZE), který stejně jako hráči před ním dohrál soupeře na vkus sudího příliš tvrdě. Nevím, domácí tam trochu padají jak přezrálé hrušky. Pokračujeme ve třech.
     
    33:05
    Že hrají Češi ve čtyřech, vůbec nevadilo Jakubu Hujerovi. Krásně protancoval až do gólové šance, tu mu však Pfarrmeier zastavil.
     
    32:28
    Skvěle Jan Špunar! Olomoucký brankář teď rovnou dvakrát rozesmutnil domácího kapitána Gschliessera, který kroutí hlavou, jak to mohl nedat.
     
    32:17
    Na trestnou lavici přisedl ještě Jakub Hrdlička (CZE) za hrubost.
     
    30:32
    A protože Prčíka následuje Šimon Slavíček (CZE) za hákování, Salcburk dostává minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři!
     
    30:07
    Matěj Prčík (CZE) následně trestal soupeře za přílišný důraz a odchází na trestou lavici, naše mužstvo se tak bude muset bránit.
     
    30:07
    Red Bull byl blizoučko ke snížení, úplně stejnou možnost jako Bareš měl Ruckdashel, ale ten vypálil po ledě a Jan Špunar jeho tutovku zastavil!
    28:47 Adam BAREŠ - 0:6
     
    28:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ve hře čtyř proti čtyřem se česká reprezentace prosazuje pošesté, i když v této třetině čekala na gól déle, než by si přála. Rakušané propadli a Robin Sapoušek mohl před brankou najít úplně volného ADAMA BAREŠE, jenž neváhal a vystřelil přesně do růžku – 0:6! Asistence: Robin Sapoušek.
     
    28:26
    Další dva hráči míří na trestnou lavici po vzájemné potyčce. Jmenovitě Jan Hodinář a Lennard Nieleck.
     
    26:58
    Po vzájemném souboji se vylučuje na obou stranách, rozhodčí ukázal na Luise Marusche i Richarda Němce. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    25:38
    A v podobné akci teď Adam Bareš, český navrátilec do sestavy, našel jen Pfarrmeierovu výtečnou lapačku.
     
    23:13
    Šestý gól měl na hokejce Samuel Šmajda, tváří v tvář ho ale Pfarrmeier vychytal lapačkou!
     
    19:44
    Jestli mě zrak neklame, byl to kapitán Matyáš Šapovaliv, kdo dostal výborným pohybem soupeřovu obranu do úzkých a klidně z toho mohl vytěžit ještě víc než "jen" trest pro Phillipa Kreninga (SLZ) za sekání.
     
    18:49
    Přece jenom není první třetina pro Jana Špunara nudná. Olomoucký gólman se musel rychle přesunout na pravou stranu brankoviště a zastavit nebezpečnou dorážku.
     
    18:10
    Bohužel ne na dlouho. Tomáš Trunda (CZE) usedne na lavici hanby za hákování a kromě německého výrazu pro tento trest, tedy "Haken", se na tom asi našemu trenérovi Petru Hakenovi moc líbit nebude.
     
    15:46
    Po zákroku, který jsem nemohl vidět, zůstal na ledě ležet Ondřej Hrabík. Už se ale zvedl a je na střídačce. Rozhodčí následně vylučují na obou stranách: Adam Bareš dostal dvojitý trest a Tommy Purdeller klasický, jdeme tak do oslabení.
    15:03 KULICH - 0:5
     
    15:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už je to o pět branek! Čeští mladíci předvedli v rozehrávce sekvenci obrovských hrubic a Jan Špunar musel zasahovat proti gólové šanci, ovšem o to rychleji se náš tým vydal do protiútoku. JIŘÍ KULICH projel obranou soupeře jako nůž máslem, dostal puk od Sapouška a když mu gólman nevypíchl kotouč, neomylně zakončil – 0:5! Asistence: Robin Sapoušek.
    14:40 ŠMAJDA - 0:4
     
    14:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výraz "stál" musím použít i tentokrát, protože SAMUEL ŠMAJDA si po vzoru Davida Lafaty prostě jen počkal na správném místě. Když se k němu odrazila střela Jakuba Hujera, karlovarský forvard snadno dorazil puk do prázdné branky – 0:4! Asistence: Jakub Hujer.
     
    13:10
    Jakub Šiler se mezi kruhy opřel do kotouče, Pfarrmeier musel předvést rychlý zákrok pravým betonem.
     
    12:59
    Luca Auer (SLZ) pyká za nedovolené bránění a náš tým má třetí přesilovou hru.
     
    10:14
    Neujalo se ani několik dorážek, před brankovištěm ukazoval důraz Jonáš Jungwirth, ale marně. V dalším střídání si před brankáře najel obránce Patrik Brůna, ovšem zamířil vedle.
     
    08:55
    Češi dál pokračují ve svém tlaku a centimetry scházely ke čtvrté radosti. Dominik Rymon ale z pravého kruhu napálil jen tyčku.
     
    08:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a hned vzápětí vede české mužstvo už o tři branky! Brankáři Pfarrmeierovi hodně ztížil pozici clonící protihráč, proto neviděl na přesnou střelu TOMÁŠE TRUNDY, který se tak prosazuje podruhé v rozmezí patnácti sekund – 0:3! Asistence: Patrik Brůna.
    07:49 TRUNDA - 0:2
     
    07:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhou početní výhodu už naše reprezentace využívá a odskakuje do dvoubrankového vedení! Nádherný ťukes předvedli Šiler s Jungwirthem a TOMÁŠEM TRUNDOU, který pravděpodobně nikdy nedal jednodušší gól – 0:2! Asistence: Jonáš Jungwirth, Jakub Šiler.
     
    07:40
    Druhá česká přesilovka, Elias Koller (SLZ) je vyloučen za zásah do nohou.
     
    07:21
    Čtvrtá formace rychle pronikla do útočné třetiny a Jiří Kulich se mezi obránci prodral až před gólmana Pfarrmeiera. Při bekhendovém blafáku mu ale kotouč nejspíše sklouzl z hokejky.
     
    04:20
    No a protože Antonín Kareš (CZE) odchází na trestnou lavici za držení hole, přesilovka končí o deset sekund dřív, než by skončila normálně.
     
    03:36
    Hujer už mohl mít na pažbě druhý zářez! Od spoluhráče dostal napříč pásmem ideální přihrávku na pravý kruh, ale z první přestřelil branku.
     
    02:29
    Češi si následně zahrají první přesilovku, Moritz Kottstorfer (SLZ) je vyloučen za podrážení.
    01:53 HUJER - 0:1
     
    01:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprosto ideální start českého týmu! JAKUB HUJER parádně našlápl po levé straně, kde přebruslil pomalejšího obránce. Liberecký forvard pak překonal gólmana elegantní bekhendovou kličkou do prázdné brány – 0:1! Asistence: Dominik Rymon.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 39. Sumpf – 2. Hujer (Rymon), 8. Trunda (Jungwirth, Šiler), 9. Trunda (Brůna), 15. Šmajda (Hujer), 16. Kulich (Sapoušek), 29. Adam Bareš (Sapoušek), 43. Rymon (Hujer, Prčík), 50. Hujer (Prčík), 51. Trunda (Šapovaliv), 51. Slavíček (Trunda), 52. Hodinář (Prčík)


    EC Red Bull Salzburg: Pfarrmeier (Clara) – Weber, Kottstorfer, Marusch, Gangl, Bosecker, Kauhanen, Gruber – Nieleck, Purdeller (A), Cernik – Ruckdashel, Auer (A), Koller – Krening, Gschliesser (C), Burgelt – Sumpf, Wurzer, Stiegler.
    Česko: Špunar (Malant) – Hrdlička, Brůna, F. Němec, Prčík, Kareš, Tůma, Hodinář – Slavíček, Šapovaliv (C), Trunda (A) – Šiler, Hrabík, Adam Bareš – Jungwirth, Hujer (A), Rymon – R. Němec, Kulich, Šmajda – Sapoušek. Trenér: Petr Haken.

    Rozhodčí: Walluschnig – Panholzer, Priller.
    thejrc.org