Bohemians 1905 – Liberec 2:1 (kon.) | Slovácko – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Příbram – Plzeň 1:2 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
1:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav
Sobota 31.08.2019, 17:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer z Uherského Hradiště. Před reprezentační přestávkou se ještě odehraje 8. kolo FORTUNA:LIGY, ve které se střetnou dva sousedi v tabulce, 1. FC Slovácko a FK Mladá Boleslav.
     
    1. FC Slovácko

    Moravané se momentálně pohybují na šestém místě FORTUNA:ligy, když dokázali získat body s týmy, kde se to vůbec nečekalo. Na rozjezd porazili Spartu (2:0), poté sice nečekaně podlehli v domácím prostředí Českým Budějovicím (0:2), ale zase dokázali získat tři body ve Štruncových sadec, když porazili Plzeň 2:0. Vitězství svěřenci trenéra Svědíka potvrdili doma s Příbramí, kterou přehráli stejným výsledkem. Naposledy však v pátečním utkání prohráli v Ostravě výsledkem 0:3, když Baník byl lepším mužstvem a zaslouženě zvítězil. Slovácko si vypracovalo jedinou šanci Petrželou, který jen těsně minul pravou tyč. Ostravané navíc v utkání nastřelili ještě dvě tyče.
     
    FK Mladá Boleslav

    Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou na pátém místě, když mají stejně bodů jako Slovácko, ale lepší skóre a odložený zápas v Teplicích k dobru. Středočeši jsou vysoko v tabulce jen díky domácím zápasům, když dokázali ve všech zvítězit. Nejprve porazili Karvinou (1:0), poté Opavu (4:1), přestříleli Spartu výsledkem 4:3 a v posledním zápase prohrávali s Českými Budějovicemi před koncem první půle 0:2, jenže Boleslav má střelce Komličenka, který dokázal ještě do konce poločasu vyrovnat a svůj čistý hattrick kompletovat na začátku druhé půle. To ovšem Komličenkovi nestačilo a ten se zapsal mezi střelce ještě jednou, když proměnil volný přímý kop. Na půdě soupeřů se už Boleslavi moc nevede, prohrála na Bohemians 1905 výsledkem 0:3 a v Jablonci 1:2.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Trmal – Šimko, Hofmann, Kadlec, Divíšek – Havlík, Daníček – Petržela, Sadílek, Navrátil – Zajíc.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Hubínek, Takács, Pudil, Fulnek – Ladra, Budínský, Matějovský, Bucha – Wágner, Mešanovič.
     
    Z hlediska vzájemných zápasů je úspěšnější Boleslav, která vyhrála 14 zápasů, sedm remizovala a pětkrát prohrála. Severočeši neprohráli se Slováckem poslední čtyři zápasy. Poslední zápas v Uherském Hradišti skončil dělbou bodů za remízu 1:1, když hosté dohrávali utkání v desíti, ale i přesto se jim podařilo vstřelit branku Přikrylem.
     
    Ostrostřelec Nikolaj Komličenko není v oficiální zápase na dnešní utkání, potvrzují tedy zprávy, které kolovaly před zápasech v denním tisku, že Komličenko jedná o svém přestupu do CSKA Moskva.
     
    Domácí lodivod Svědík udělal proti Baníku celkem dvě změny, na kraji obrany se postaví od začátku střetnutí Šimko místo Divíška, důvěru od první minuty dostal Kalabiška, který vstřelil v úterním pohárovém utkání proti Vrchovině dvě branky.

    Jak už bylo zmíněno, hostům bude chybět Komličenko. Trenér Weber pošle proti obraně Slovácka nové útočné duo Mešanovič – Fulnek. Místo Ladry si zahraje v záloze Hubínek a do obrany se vrací Túlio.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Šimko – V. Daníček (C), Havlík – M. Petržela, O. Šašinka, Kalabiška – Zajíc.
    Náhradníci: Porcal – Navrátil, Hellebrand, Sadílek, Divíšek, Juroška, J. Krejčí.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Jakub Klíma, Takács, Pudil, Túlio – Hubínek, Matějovský (C), Budínský, Bucha – Fulnek, Mešanović.
    Náhradníci: Stejskal – Wágner, Ladra, Tatajev, Hönig, Jiří Klíma, Křapka.

    Rozhodčí: O. Cieslar – M. Vitner, R. Dresler.
     
    -25
    Obě dvě mužstva se v krásném slunečném počasí rozcvičují na zeleném pažitu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -9
    Rozhodčí museli na poslední chvíli ještě měnit zápis o utkání. Zranění vyřadilo ze hry kapitána Daníčka, místo kterého nastupuje Lukáš Sadílek, kapitánskou pásku dnes bude mít Hofmann. Na střídačku byl dopsán Demagoj Franič.
     
    -2
    Trojice rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu. Slovácko bude hrát ve svých typických bílých kompletech a Boleslav zvolila oranžovou variantu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté rozehráli, ale hned první přihrávka na polovinu Boleslavi se jim nepovedla a balon skončil mimo hrací plochu a od své branky bude rozehrávat Šeda.
     
    2
    Zajíc udržel míč i přes těsné bránění protihráčem posunul jej Petrželovi, který kolmicí našel Kalabišku, ale domácí záložník se podle pomezního nacházel v době přihrávky v ofsajdu.
     
    3
    Stejný hráč byl faulovaný Budínským při postupném útoku Slovácka.
     
    3
    Boleslav se usídlila na polovině Slovácka a kombinuje.
     
    4
    K dostřelu domácí branky se však nedostala a zase mají míč v moci domácí fotbalisté.
     
    5
    Hostující celek kombinoval po levé straně, ale kombinace jim nevyšla, jelikož dobře pozičně zahrál Šimko.
     
    6
    Boleslav poprvé zahrozila, Bucha na pravé straně byl zcela volný a přihrávkou se snažil najít na malém vápně Mešanoviče, domácí obrana však balon odvrátila na roh.
     
    7
    Ze standardní situace se hosté neprosadili a naopak Slovácko šlo dopředu. Přihrávka na sprintujícího Kalabišku byla však dlouhá.
     
    8
    Marek Havlík vystřelil ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
    8. Havlíkova střela z dálky letěla mimo
     
    9
    Boleslav kopala druhý rohový kop. Ani v tomto případě neohrozila branku, ale zůstala u míče, na levé straně se uvolnil Túlio a přihrávkou do druhé vlny hledal Buchu, domácí obrana však včas zastavila akci Středočechů.
     
    11
    Petržela míč nakopl na sprintujícího Kadlece, kterého si hostující hráči moc nevšímali, domácí fotbalista však míč u brankové čáry nezasáhl.
     
    12
    Túlio je na levé straně velice aktivní, nyní vyprodukoval další centr, který odvrátil hlavou Hofmann.
     
    13
    Po faulu na Reinberka bude Slovácko zahrávat volný přímý kop z pravé strany.
     
    14
    Petržela nasměřoval míč na zadní tyč, kde byl volný Zajíc, ale ten branku netrefil, jelikož mu rána nesedla, hra byla přerušena, jelikož Kadlec se střetl s Pudilem, který měl po souboji vyražený dech a museli mu pomáhat spoluhráči.
     
    15
    Souběžně je také ošetřovaný Havlík, který byl nastřelen hostujícím hráčem který odkopával míč a domácí hráč poté pravděpodobně špatně došlápl.
     
    18
    Slovácko kombinovalo na polovině Boleslavi a vytvořilo si první šanci. Po centru ze levé strany hlavičkoval Šašinka a brankář Šeda musel balon mířící k pravé tyči vyrazit.
    18. Hlavičku Šašinka vytáhl Šeda
     
    21
    Na opačné straně standardku rozehrál Budínský do šestnáctky Slovácka, ale domácí obrana balon bezpečně odvrátila.
     
    23
    Kalabiška u postranní čáry šel do souboje s Jakubem Klímou a podle sudího Cieslara fauloval.
     
    23
    Hosté místo dlouhého míče do vápna zvolili postupný útok, který vyvrcholil centrem z levé strany na Buchu, ale ten dobře netrefil míč, který skončil za brankovou čárou.
     
    24
    Patrik Šimko je prvním potrestaným hráčem v dnešním utkáním, když fauloval Buchu.
     
    25
    Matějovský byl faulovaný na polovině Slovácka, sudí Cieslar nejprve dal hostům výhodu, ale ti ztratili míč, ale rozhodčí se k zákroku na Matějovského vrátil a Boleslav zůstane u balonu.
     
    26
    Boleslav v útočném snažení ani napodruhé nebyla úspěšná.
     
    27
    Pudil našel na polovině domácího celku Budínského, který vyslal přízemní střelu, jenž mířila doprostřed branky a Trmal s ní neměl žádné potíže.
    27. Budínský trefil připraveného Trmala
     
    28
    Havlík ze standardní situace poslal míč do pokutového území, Kalabiška hlavičkoval vedle pravé tyče.
     
    29
    Reinberk sice nepřesně přihrál na Sadílka, který ale vybojoval míč nazpět, šel s ním do pokutového území a vystřelil levou nohou, rána byla tečována na roh.
     
    30
    Slovácko po půl hodině kopalo první roh v zápase, ale Takács balon hlavičkou dostal mimo pokutové území.
     
    31
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Domácí fanoušci se radují z vedoucí branky! Havlík z volného přímého kopu našel přesně hlavu STANISLAVA HOFMANNA, který balon prodloužil za sebe a ten propadl za hostující obránce až k levé tyči.
    31. Stanislav HOFMANN - 1:0
     
    32
    Muris Mešanovič dostal žlutou kartu.
     
    35
    Šašinka ze středu hřiště kolmicí vybídl ke sprintu Zajíce, který sprintoval za míčem, ale ven musel z branky také Šeda, jenž byl u míče dříve a balon odkopl.
     
    35
    Ze standardní situace našel Matějovský na zadní tyči Pudila, který ještě hlavou vracel balon do ohně, ale akce byla přerušena, jelikož se Pudil nacházel v ofsajdu.
     
    36
    Hubínek se dostal přes Kalabišku do pokutového území a snažil se přihrát na penaltu, ale míč tam neprošel, jelikož zasáhl dobře domácí obránce.
     
    38
    Slovácko postupovalo po pravé straně, ze které centroval Šašinka, Kalabiška se k hlavičce nedostal, Šimko poté se snažil přejít přes Klímu, ale ten jej odstavil od míče.
     
    39
    Mešanovič měl na noze vyrovnání! Jakub Klíma našel v pokutovém území Murise Mešanoviče, který se snažil balon uklidit technicky k tyči, ale těsně minul!
    39. Mešanovičova zajímavá střela minula tyč o kousek
     
    40
    Marek Matějovský viděl žlutou kartu za faul na Milana Petrželu.
     
    41
    Za dlouhým nákopem sprintoval Mešanovič, ale pomezní sudí akci zastavil zdviženým praporkem, jenž signalizoval ofsajd.
     
    43
    Reinberk centroval z brankové čáry, brankář Šeda balon neudržel v rukavicích a balon propadl za něj, ale Šašinka těsně před brankovou čárou na něj nedosáhl.
     
    45
    Na konci poločasu jsou na míči Boleslavští, kteří kombinují na polovině Slovácka.
     
    45
    První poločas bude prodloužen o tři minuty.
     
    45+1
    Slovácko se na chvíli zmocnilo míče, ale záhy o něj přišlo, znovu kombinují na domácí polovině hráči Boleslavi.
     
    45+2
    Modrobílí na své polovině pozorně brání, Boleslav se nemůže ve finální fázi prosadit.
     
    45+3
    Petržela se snažil najít mezi penaltou a malým vápnem Zajíce, ale jeho přihrávka z pravé strany nebyla přesná.
     
    45+3
    Bucha centroval do pokutového území, kde balon odkopl Kadlec, a to byla poslední akce z prvního poločasu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase vede Slovácko nad Boleslaví 1:0, brankou Hofmanna, který hlavičkoval po Havlíkově centru a jeho pokus propadl až do sítě. Jinak se hraje oboustranně útočný fotbal, také hosté dobře drží míč a jejich záloha vedená dirigentem Matějovským vypracovala šanci pro Mešanoviče, který technicky zakončoval těsně vedle levé tyče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marco Túlio, přichází Tomáš Wágner.
     
    47
    Boleslav zahrávala rohový kop, který domácí obrana odvrátila.
     
    48
    Marek Havlík se radoval z druhé branky domácího celku, po krásné střele k tyči, ale nakonec branka není uznána, jelikož v ofsajdovém postavení se nacházel Zajíc, kolem něho šla rána Havlíka a domácí fotbalista míč netečoval.
     
    51
    Slovácko se dostalo na polovinu Boleslavi, centroval z levé strany Šimko, ale hosté v pohodě balon odvrátili.
     
    51
    Jakub Klíma na opačné straně centroval, ale také domácí obrana nezaváhala a balon odklidila do bezpečí.
     
    53
    Jakub Klíma hlavičkoval před malým vápnem, jeho pokus šel doprostřed branky, Trmal si připsal úspěšný zákrok.
    53. Klíma hlavičkoval po rohu, Trmal připraven
     
    53
    Sudí Cieslar ukázal domácímu kouči Svědíkovi po upozornění čtvrtého rozhodčího žlutou kartu.
     
    55
    Modrobílí se dostali na polovinu soupeře, po autovém vhazování však Zajíc špatně přihrál a balonu se ujmou hosté.
     
    57
    V tomto časovém úseku se hraje převážně na polovině Slovácka, ale hosté se zatím k ohrožení branky Trmala nemají.
     
    59
    Brankář Trmal musel ven z branky, jelikož před malé vápno dostal přihrávku Mešanovič, domácí gólman těsně před Mešanovičem balon uzmul do rukavic.
     
    60
    Kouč Weber posiluje ofenzivu, na hřiště posílá třetího útočníka Jiřího Klímu, který vystřídal Marka Matějovského.
     
    62
    Ondřej Šašinka viděl žlutou kartu za faul na Pudila.
     
    63
    Boleslav měla problém s rozehrávkou v zadních řadách, když Pudil prohnal brankáře Šedu, který mu míč hlavičkou vrátil, ale ani druhý pokus nebyl přesný a balon mířil do opuštěné branky, ale hostující brankář měl několikametrový náskok před sprintujícím Kalabiškou a nebezpečí zažehnal.
     
    65
    Po centru ze strany balon odvracel Kadlec jen na rohový kop. Hostující celek si vytváří mírný tlak.
     
    66
    Domácí borci si se standardní situací náramně poradili.
     
    67
    Domácí obrana v pokutovém území zachytila kolmici na Mešanoviče, ale balon odkopla k Jiřímu Klímovi, který vystřelil k tyči, brankář Trmal podržel svůj celek a balon vyrazil na roh.
     
    67
    Hosté zahrávali další rohový kop, ale domácí obrana si s ním také poradila.
     
    68
    Pudil hodil dlouhý aut, který prodlužoval za sebe Klíma, svíce dopadla na rameno Wágnera, od kterého se odrazila do spodní části břevna a poté balon chytil Trmal.
    68. Po autu Pudila se od Wágnera odrazil míč do břevna
     
    69
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Jiří Krejčí.
     
    70
    Milan Petržela měl na kopačce druhou branku, byl sám před brankářem Šedou, ale ten jej vychytal. Poté akce pokračovala a Bucha fauloval v pokutovém území Šimka a sudí ukázal na penaltový puntík.
     
    71
    Exekuce se ujal domácí kapitán Stanislav Hofmann, který poslal míč po pravici gólmana Šedy, ale ten mu balon vyrazil, k odraženému míči se dostal Kalabiška, ale volej mu nesedl, míč šel podél brány úspěšný exekutor se snažil hlavičkovat, na balon však nedosáhl.
    71. Penaltu Hofmanna vystihl Šeda
     
    73
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Jan Navrátil.
     
    74
    Budínský vystřelil z osy hřiště, nastřelil hlavu Hofmann, od které se balon odrazil k brankáři Trmalovi.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Jan Navrátil (1.FC Slovácko).
     
    75
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Fulnek, přichází Tomáš Ladra.
     
    76
    Navrátil sprintoval za dlouhým míčem, Pudil neměl dostatek času hlavou přihrát Šedovi a balon posunul hlavou na roh.
     
    76
    Petržela nacentroval míč na zadní tyč, kde byl Kalabiška, který se přes boleslavského hráče dostal ke střele, ale ten ránu srazil na roh.
     
    77
    I z opačné straně centroval Petržela, ale hostující hráči se osvobodili.
     
    78
    Navrátil vysunul Kalabišku na levé straně, který dal míč pod sebe na Petrželu, který po kontaktu s hostujícím hráčem upadl, sudí Cieslar ukázal domácímu hráči ať vstává.
     
    80
    Hubínek špatně přihrál na své polovině, Petržela hned kolmicí vyslal Zajíce, ale u míče byl dříve Pudil, který skluzem jej poslal za postranní čáru.
     
    81
    Po ťukecu u postranní čáry se dostal s míčem do pokutového území Reinberk, který ale nevystřelil, k odraženému míči se dostali hostující hráči.
     
    82
    Na druhé straně zakončoval Jiří Klíma, ale jeho pokus nebyl přesný ani důrazný.
     
    83
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Jan Juroška.
     
    84
    Boleslav se tlačila před branku Slovácka, ale Wágner si počínal v souboji s Hofmannem nedovoleně a sudí Cieslar pískl nedovolený zákrok.
     
    85
    Tomáš Zajíc podle pomezního sudího fauloval hostující hráče, ale s výrokem nebyl spokojený a gestikuloval a dostal žlutou kartu.
     
    88
    Dlouhý nákop směřoval na Ladru, kterého strážil Šimko, od hostujícího hráče se balon dostal do zámezí a od své branky bude rozehrávat Trmal.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Hráči Slovácka šli tři na dva obránce Boleslavi, Navrátil našel zcela volného Jurošku, který měl na noze pojišťovací branku, ale vyprášil místo toho rukavice Šedy.
     
    90+2
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Otřepané přísloví nedáš-dostaneš platí v dnešním zápase. Po centru z pravé strany od Ladry, šel do souboje s Trmalem JIŘÍ KLÍMA a vstřelil vyrovnávající branku. Domácí brankář u sudího reklamoval, že KLIMA hrál rukou, ale neúspěšně.
    90+2. Jiří KLÍMA - 1:1
     
    90+3
    V nervozním závěru raději sudí Cieslar ukončil zápas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Slovácko nakonec remizovalo s Boleslavi 1:1, když ve druhém poločase nedalo pokutový kop, mělo šance Petrželou, mohlo v samotném závěru rozhodnout, když druhý gól na kopačce měl Juroška, ale šanci neproměnil. Hosté vyrovnali v nastaveném čase střídajícím Jiřím Klímou, který byl u míče dříve než brankář Trmal, který po vstřelené brance reklamoval, že hostující hráč vstřelil branku rukou. (19:04:18)

    Tomáš Kučera

    Branky: 31. S. Hofmann (Havlík) – 90+2. Jiří Klíma (Ladra)

    Karty:   24. Šimko (SLO), 62. O. Šašinka (SLO), 75. Navrátil (SLO), 85. Zajíc (SLO) – 32. Mešanović (MBL), 40. Matějovský (MBL)

    Neproměněná penalta: 71. S. Hofmann (SLO), brankář Šeda zneškodnil


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:7.
    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, Mich. Kadlec, S. Hofmann (C), Šimko – Sadílek (73. Navrátil), Havlík – M. Petržela (83. Juroška), O. Šašinka (69. J. Krejčí), Kalabiška – Zajíc.
    Náhradníci: Porcal – Navrátil, Hellebrand, Franič, Divíšek, Juroška, J. Krejčí.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Jakub Klíma, Takács, Pudil, Túlio (46. Wágner) – Hubínek, Matějovský (C) (60. Jiří Klíma), Budínský, Bucha – Fulnek (75. Ladra), Mešanović.
    Náhradníci: Stejskal – Wágner, Ladra, Tatajev, Hönig, Jiří Klíma, Křapka.

    Rozhodčí: O. Cieslar – M. Vitner, R. Dresler

    Diváci: 4236
    thejrc.org