Junosť Minsk – Třinec 2:0 (kon.) | Frölunda – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Skellefteå – Grenoble 1:2 (kon.)
Cardiff – Moser Medical Graz 99ers 4:3 (1:0 po s.n.) | Tychy – Mannheim 2:3 (po pr.) | Kärpät – Bern 2:3 (po pr.)
Pelicans Lahti – Lausanne 4:5 (1:3 po s.n.) | Vienna Capitals – Djurgården 1:2 (kon.)
konec
Frölunda HC
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Mountfield HK
Neděle 01.09.2019, 16:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Mazanec předvedl proti Lundqvistově střele z mezikruží po dobré narážečce zákrok zápasu a drží svůj tým ve hře o tři body!
     
    58:28
    Rubin je na střídačce a domácí klec je opuštěná!
    56:21 RAKHSHANI - 2:3
     
    56:21
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Ale při třetím pobytu v útočném pásmu už to domácím vyšlo. Moverare si několikrát vyměnil puk s Laschem a po střele prvního jmenovaného se puk odrazil k RHETTU RAKHSHANIMU, který čekal u tyče a s klidem ho dorazil za Mazance. Asistence: Jacob Moverare, Ryan Lash
     
    55:15
    Jenže Vincour to pak přehnal v souboji s Laschem, zapomněl hokejku mezi jeho nohama a podrazil ho.
     
    52:17
    Rakhshani si nakonec půjde odpočinout na trestnou lavici za hákování a Hradci se naskýtá první šance přesilové hry.
     
    49:45
    Velmi aktivní je v ofenzívě i Mislav Rosandič, který si najel v mezikruží na pas Bičevskise, Rubin musel vytáhnout dobrý zákrok.
    45:59 CINGEL - 1:3
     
    45:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradci to ale příliš vadit nemusí, protože dnes dokáže být produktivní při vyrovnaném počtu na ledě. Obrana domácích zapomněla před brankou na LUKÁŠE CINGELA, který pohodlně zasunul střelu Cibulskise za bezmocného Rubina. Asistence: Oskars Cibulskis, Tomáš Vincour
     
    43:24
    Hradec se ani dnes neodpustil zbytečné vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě, Menší trest si odsedí Adam Kubík.
     
    41:40
    Neskutečné šance před Rubinem. Nejprve skvěle pronikl až před branku Rosandič a uvolnil naprosto volného Pauloviče, jenže Rubin se proti němu skvěle přemístil. Z dorážky pak dvakrát neuspěl ani Červený. Tohle by mohlo Hradecké ještě mrzet.
     
    38:59
    Vincour se ocitl v ideální pozici na pravém kruhu, ale místo střely volil přihrávku na Radovana Pavlíka, se kterou si poradil obránce Frölundy.
    35:44 RAKHSHANI - 1:2
     
    35:44
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Frölunda dvojnásobnou přesilovku využívá a snižuje na 1:2. Lasch přihrál RHETTU RAKHSHANIMU, který díky dobré práci clonícího Lundqvista propasíroval puk skrz Mazancovi betony. Asistence: Ryan Lasch, Jacob Moverare
     
    35:19
    A Hradec jde do tří. Rákos sekl při útočném výpadu Lasche.
     
    34:56
    Dobrou zprávou pro Hradec je, že Filip Pavlík je v pořádku a byl na ledě. Tou horší je ta, že se provinil krosčekem a nabídl tak soupeři další přesilovku.
    34:02 SAMUELSSON - 0:2
     
    34:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí jsou do dvougólového trháku! PHILIP SAMUELSSON z otočky jen tak nazdařbůh nahodil puk na Rubina, kterému skvěle clonil Cingel. Švédský gólman si vybral slabší chvilku a puk mu po betonem prošel do klece! Asistence: Tomáš Vincour, Radovan Pavlík
     
    32:50
    Po střele od modré v podání Moverara skončil puk v brance, ale Hjalmarsson bránil Mazancovi v zákroku a rozhodčí gól neuznává!
     
    30:50
    Obrovská nepříjemnost pro Hradec! Filip Pavlík se opravdu nepříjemně střetl ve středním pásmu s Hjalmarssonem a jeho koleno to ošklivě odneslo. Vypadá to, že ofenzivní bek dnes dohrál a kdoví, jak to s ním bude vypadat v následujících dnech či týdnech.
    30:40 JERGL - 0:1
     
    30:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherná individuální akce ALEŠE JERGLA! Ve středním pásmu sám obral o kotouč Grönlunda, natlačil se před něj a krásným bekhendovým blafákem překonal Niklase Rubina. Bez asistence.
     
    29:58
    Friberg si najel do slotu, kde ho nikdo nebránil, tváří v tvář Mazancovi ale neuspěl, i když ho chtěl oklamat bekhendem a přehodit lehkým obloučkem jeho beton.
     
    25:45
    Červený s Paulovičem se osmělili a ve vlastním oslabení ujeli do přečíslení. Červený se ale zamotal do kliček a pas na Pauloviče nakonec nepřišel.
     
    24:42
    Smoleňák naprosto zbytečně u hrazení nepustil hokejku z obou rukou a půjde si odsedět menší trest za krosček.
     
    21:41
    Po další nepřehledné situaci zvonila za Mazancem dokonce tyčka! Lasch poté na odražený puk nedosáhl.
     
    20:30
    Ryan Lasch si najel do volného prostoru a hned po vhazování nikým neatakovaný nadvakrát ohrozil Mazance.
     
    20:25
    Celý tlak Indiánů byl totiž zastaven faulem Nedomlela, který si mimo souboj o puk přidržel soupeře a šel si sednout za nedovolené bránění.
     
    15:26
    Gaspar se dopustil útočného faulu vysokou holí a Indiáni si zahrají první přesilovku.
     
    11:00
    Po chybě Nedomlela se k nečekané šanci dostal po přihrávce Sundströma Fagemo, ale Mazanec se skvěle přesunul a střelu vyrazil.
     
    05:15
    Dobrá šance po přečíslení čtvrté formace. Kubík společně s Chalupou dostali puk na Cibulskise, který ale puk netrefil ideálně a Rubin se stihl přesunout.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 36. Rakhshani (Lasch, Moverare), 57. Rakhshani (Moverare, Lasch) – 31. Jergl, 34. Samuelsson (Vincour, Pavlík), 46. Cingel (Cibulskis, Vincour)


    Frölunda HC: Rubin (Mattsson) – Lennström, Stollery, Moverare, Ekbom, Grönlund, Printz, Bergman – Mustonen, Lundqvist "C", Friberg – Rosseli-Olsen, Sundström, Fagemo – Hjalmarsson, Lasu, Lasch – Carlsson, Peterson, Rakhshani – Stålberg
    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Samuelsson, Nedomlel, Cibulskis, Šalda, Rosandič, F. Pavlík, Gaspar – Jergl, Rákos, Smoleňák "C" – R. Pavlík "A", Cingel, Vincour – Červený "A", Bičevskis, Paulovič – Perret, Kubík, Chalupa – Pilař

    Rozhodčí: Sewell, Sjöqvist – Lundgren, Pihlblad
    thejrc.org